Jeden svět

Komentáře uživatele Jarda.ftr

Jarda.ftr

Jarda.ftr zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 392
„Babičky dobíjejte přesně!“
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.10.2016
slabé
O tomto slabém filmu se dá   říci, že patří do   škatulky: "vyjjímka   potvrzující pravidlo"   aneb nic není jen bílé. Na   štěstí tuto škatulku   filmaři před 89 rokem moc   neplnili. Za to dnes už ji   musejí po několikáté   nastavovat.
10,5 stupně (10.5)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Další ze série katastrof   postihujících chudinku   ameriku. Scénář nijak   nepřesahuje běžný průměr   katastrofického filmu. Spíš   je trochu podprůměrným.   Snadno předvídatelný děj a   obvyklý stereotyp amerického   velikášství a hrdinství.
2012
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Filmová katastrofa
Úúúúf. Zas jen další   americká počítačová   katastrofa vzatá přez   kopírák, a aby snad náhodou   nebyla horší než ostatní   byla napumpována ještě   katastrofálnějšími   záběry. Účel ovšem   nesplnily. Film se řadí s   úspěchem mezi   "katastrofické   katastrofy". Nezachrání   ho nic a počítačové   omalovánky, kterým se   říká triky to určitě   nezachrání.
Absurdistán (Idiocracy)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.7.2010
SMUTNÁ PRAVDA
Film jsem sice ohodnotil velmi   nízko, ale základní   myšlenka a to na co film   poukazuje je smutnou pravdou a   dokazuje to konec konců i   tento web. Lidé dávají   přednost a za kvalitu   považují totální .... ted   bych byl asi hodně   vulgární, nechávají si   vymývat hlavy a řídit se   bulvárními medii, která   takový humus prosazují,   protože jim to nese atd   atd.
Celková myšlenka   filmu se dala zpracovat o   hodně lépe i v komediálním   žánru a né právě jako zas   jedna z laciných amerických   trapárem čímž to na co   poukazuje totálně zapadlo.
Ace Ventura 2: Volání divočiny (Ace Ventura: When Nature Calls)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Humor???
Spíš názorná ukázka   americké inteligence. Tedy   na úrovni toho hlenu,   kterým nešetřili, a   kterého mají plné hlavy,a   to i v místech kde běžně i   obyčejný člověk má mozek.
Afričan (L'Africain)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Příjemná komedie o   fanatickém ochránci   přírody a místních   domorodců, se kterými už   léta žije. Utekl před   civilizací, utekl před   ženou, ale život moc rád   dělá naschvály, a tak to   vypadá, že za chvíli nebude   mít kam utéct.
Philippe Noiret se zhostil   úlohy naprosto dokonale. Dnes   už film patří ke starším,   ale rozhodně neztratil nic na   tempu a zábavě.
Akta Pentagon: Skrytá válka (The Post)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2020
Lži, demagogie a totalita   spoza velké kaluže. Ještě   to někoho překvapuje?   Zatím je překvapením, že   film, který odhaluje jací   totalitní diktátoři a   masoví vrazi seděli v   Bílém domě (a sedí dodnes)   ještě stále nezakázali pod   nějakou obvyklou stupidní   záminkou. Film sám o sobě   je místy zdlouhavý a   ztrácí tempo. Závěr je   ovšem trapně patetický.
Anděl s ďáblem v těle
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Jak už tu bylo řečeno,   pečlivě připravený   scénář a vypilované scény   této muzikalové komedie nás   skvěle provedli   prvorepublikovými   "zvyky" a dokázali   výborně pobavit. Herecké   výkony byly na vysoké   profesionální úrovni a   není divu při tomto   obsazení.
Anděl svádí ďábla
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Pokračování   "Anděla" se   neminulo účinkem. V pár   místech bychom mohli vyčíst   nějaké drobné nedostatky,   ale i toto volné   pokračování bylo na dobré   úrovni.
Andílek na nervy
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.3.2019
Naprosto katastrofální film   a barbínce vysávající   rodičovské konto s   inteligencí zapomenutou v   době kamené. Laciná,trapná   a povrchní   "údajněkomedie"   před kterou varuje deset z   deseti psychyatrů mající   starost o duševní zdraví   diváctva. Herecké výkony   jsou naprostou ostudou   českého herectví.   Speciálně pak Mišík a   Kadeřávková předvádějí   naprostý herecký primitivní   amatérizmus, ale i scénář   je takový.
Anglické jahody
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.7.2009
Film byl sice avizován jako   trochu jiný pohled, ale ten   pohled zdá se mi poněkud   zamlžený a zralý na   silnější dioptrické   brýle. Tedy přeloženo do   srozumitelna-něco tomu chybí   a není toho málo.
Annie Leibovitz: Život objektivem (Annie Leibovitz: Life Through A Lens)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Tento film jsem viděl na   fotoškole a musím říci,   že během něho nikdo   nepromluvil ani slovo. Život   této skvělé fotografky je   zde popsán velmi zajímavým   způsobem. Dokument vám má   hodně co říci, zvláště   je-li vaší profesí nebo   velikým koníčkem   fotografování, speciálně   pak reportážní. Ale i   "nefotograf" zde   může poznat co znamená   nechat se pohltit svou prací,   jejím prostředím a jaké to   má následky ty pozitivní a   bohužel i místy těžce   negativní.
Ano, šéfe!
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2010
JEDINÝ OPRAVDU UŽITEČNÝ POŘAD
Užitečnost pořadu plných   10, bohužel ta vulgarita a   egoizmus šéfkuchaře leze po   čase na nervy proto dva body   dolů, doufám, že ho to   produkce odnaučí, protože   ostrý, tvrdý a akční   může být i slušně, ale na   druhou stranu, všímáte si   jaký hampejz je i v   luxusních podnicích? V   jakém hnusu a jaké splašky   nám vlastně servírují?   Brrr. Je zajímavé jak je   dokáže Pohlreich setřít,   ale v kraťoučké době jim   pomůže se zcivilizovat a   postavit na nohy a to je   prostě dobře.
Tak   mám nějak pocit, že by   tenhle divočák měl projet   všechny hospody, restaurace,   hotely atd.
Pořad   zjevně smrdí připáleným   olejem bulvární zábavy, ale   jeho užitečnost je naprosto   stoprocentní, na rozdíl od   nudných a neužitečných   Babiců, kterých jsou tisíce   nebo prasárniček ze   "Superkvák" a   dalších   "seriozních"   pořadů.
Ať žijí duchové!
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2009
Dana odešla, Leontýnka zůstala
Nesmrtelná komedie, která se   zařadila mezi skupinu   nejlepších, které kdy   český film měl. Můžeme   jen poděkovat panu Lipskému,   že dal původní scénář   přepracovat Zdenku   Svěrákovi a ten ve   spolupráci s Jaroslavem   Uhlířem vytvořil toto   skvělé jednoduché dílko a   dali tak vzniknout   nejslavnějším duchům v   Čechách. Vynikající Dana   Vávrová bohužel odešla,   ale Leontýnka nám   zůstala.
Po letech   jsem se podíval(nevím už po   kolikáté) na tuto skvělou   komedii a vím, že z deseti   hvězdiček ji žádnou   neuberu. Tolik perfektních   hlášek a tak skvělé   herecké výkony.......prostě   navždy mezi nejlepšími.
Ať žijí rytíři
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.2.2010
100% amatér
Bohužel mohu souhlasit s   negativním hodnocením.   Těšil jsem se, že po   dlouhé době někdo spáchá   dobrodružnou   pohádku-příběh, ale   neuvědomil jsem si, že ten   někdo je Karel Janák. Už u   jeho předchozích trapných   pokusů se   "zasouváním" to   měl vzdát.
Zde jen   předvedl absolutní   amatérštinu na nejnižší   možné úrovni. Herecké   výkony jsou otřesná křeč   bez barvy a výrazu, a to   dokonce i u tak protřelých   borců jako je Ota Jirák.   Současný slovník, výrazy a   slovní obraty už jsou tou   poslední kapkou.
Samotný námět, ačkoli   není ničím novým, je   dobře použitelný   pokud......by ho dostal do   ruky někdo pořádný,   nejlépe z dřívějších   režisérů. Janák ukázal,   že dokáže zmasakrovat   cokoli.
Avatar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.12.2009
VÝPLACH, ANEB JAK JSOU OVLÁDÁNY MASY
Dřív se natočil film a   musel být dobrý, aby se o   něm psalo. Dnes je to naopak.   Natočí se film a pak vám   několik týdnů vyplachují   mozky tím jak je strašně   dobrý až tomu uvěříte a   zaplatíe-a to je to oč tu   běží.
Autoři   stvoří klišé kýčovitou   super blbost a tak musí   zajistit patřičný   mediální rozruch, lhát a   tlouct lidem do hlav jaká,   že je to obrovská novinka a   jak strašně moc dlouho a   náročně se tahle blbina   připravovala a jak óóbr   dobře je připravená,   najatí a dobře placení   recenzenti musí všude psát   o té hlouposti jen to   nejlepší, hlavně, aby   autoři nahrabali na paskvilu.  
Dřív byl cílem   dobrý film, dnes tučné   konto, na film se kašle.

Diváci se   evidentně nechali zmást   efekty, které budou   mimochodem za pár let stejně   k smíchu, a uniklo jim, že   děj je jen trapně   obšlehnutý, tisíckrát   natočený stejný příběh.   V náporu emocí bez zdravého   rozumu se rozplývají nad   něčím tak tuctovým a   obyčejným. 3D efekty tu byly   už před třiceti lety,   nejsou žádnou horkou   novinkou jak se nám Cameron   velikášsky snaží   vnutit.
Efekty ještě   neznamenají dobrý film, je   to dějově laciné a ubohé,   ale je vidět, že patřičný   masový výplach dělá své,   stejně jako je to u řady   dnešních   "trháků".   Nemyslící společnost jen   tupě kývá všemu co jim   média snadno vsugerují,   hlavně nemyslet vlastní   hlavou. Cameron jen lacině   tyto masy oblbnul. Budeme se   heště někdy koukat na herce   nebo už jen na Cameronovi   počítačové laciné   obludičky? CO NATOČÍ   PŘÍŠTĚ?? KŘEMÍLKA A   VOCHOMŮRKU V MINOVÉM POLI,   VERZE UŽ 4D ???
A   když už je řeč o   přírodě. Vy chcete krásnou   přírodu? Proč ničíte tu   svou?
TAKOVÝ 3D   VETŘELEC, tak to by bylo   perfektní, ale on je dobrý i   bez toho na rozdíl od této   utahané počítačové   zelenomodré nudle.
Babovřesky
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2018
UBOHOST
Neuvěřitelně trapná   ubohost. Extremně trapný   hnus, který odstartoval   Troška třetím dílem Slunce   seno ..pokračoval Kaměňáky   tak doufám, že dokončuje   touto serií a už dá s tím   filmovým zvráceným super   odpadem pokoj - Je až   neuvěřitelné co se u nás   může natočit, ale od   Trošky se nedá už nic   jiného čekat. Ponižující   neskutečně ubohý   "jakohumor" je   totálně na zvracení.
Další dva díly tohoto   fekálního hnusu se nedá už   ani komentovat.
Bahno z Mississippi (Mud)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.9.2016
NUDA
Zdlouhavá napodobenina   dobrodružství Hucka Fina   Toma Sawyera, ale opravdu   velmi nepovedená. Po celou   dobu se vůbec nic neděje jen   snad mladí kluci mají asi   nalákat k filmu dívenky, ale   to je vše.
Bajkeři
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.3.2018
Další naprostá katastrofa   posílající český film   ..víme kam a hodně hlubo.   Tak po všech stránkách   dokonale odfláknutý film se   asi může natočit už jen u   nás. Jak už tu bylo i   napsáno, dokonale nevyužité   téma. Absolutně   nedotažené, herecké výkony   ?...Žádné neexistují,   protože zde nehráli žádní   herci a ni herečky jen grupa   jakýchsi amatérských   rychlokvašek, které koukaly   jak to mít co nejdřív za   sebou. To už malé děti s   tabletem dokáží natočit   lepší film. Tohle není na   zaltou malinu, ale na celé   pole.
Baron Prášil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Když se podíváte na talíř   visící na zdi, nejde si   nevzpomenout na barona   Prášila a jeho dědečka,   který se vždy strašně   zlobil, když někdo lhal.   Komedie, která prostě nemá   šanci zestárnout. Jen   dědeček už to vzdal,   protože jinak by na stěnách   dnes nemohlo viset už vůbec   nic.
Baron Prášil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Česká kinematografie se   může pyšnit hned s dvěmi   výborně zpracovanými   verzemi Barona Prášila. Ta   první je s Vlastou Burianem a   tato druhá je další z   filmové řady Zemanových   parádních kousků, které i   po letech působí stále   tajuplně a fantasticky.
Bažanti (Les Charlots en Folie)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Z hudebníka vojákem! Jak   prosté a jednoduché! Tak   trochu mi to připomíná   naší "vlasteneckou   povinnost" jen humoru je   ve filmu o mnoho více než   jsme si tenkrát užily my. A   i právě proto, že nám   dovolovala se tiše i nahlas   vysmívat tehdejší   základní vojenské službě   (stejně jako později další   díl) patřila k oblíbeným.
Bažanti kontra Dracula (Les Charlots contre Dracula)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.12.2016
SLABOTA
Tuhle francouzskou čtveřici   jsme měli velmi velmi rádi,   ale jejich příslovečných   patnáct minut slávy se   tímto dílkem propadlo kamsi   do vytracena. Jejich Velký   bazar a serie Bažantů jsou   mezi špičkou francouzské   komedie z před 89.roku, ale   .... Příliš spoléhali na   svou slávu a to se   nevyplácí. Jenom proto, že   je někdo slavný nebo známý   neznamená, že je stále   dobrý. Měli si vzít   příklad z největších   celebrit francouzské   kinematografie Belmonda,   Funese, Bourvila a dalších,   kteří svou karieru vedli   zdravě jen vzhůru. Bohužel   kluci máte to ze soucitu za   tři.
Billy Elliot
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2009
CHLAPECKÝ SVĚT
ve kterém jsou klukům   upírány city a prosazována   tvrdost......postavit se proti   zažitým konvencím, prosadit   si své a dojít až do cíle   a to ještě ve velmi těžké   rodinné situaci. Pro kluka na   prahu dospívání nadlidský   úkol. O tom je film a velmi   dobrý film. Kdo se kdy v   životě musel proti něčemu   zažitému postavit bude mu   rozumět velmi dobře. Není   potřeba strhujících a   dramaticky napumpovaných   scén, aby se vyjádřilo co   Billy prožívá. Stačí mít   cit a sledovat. Děj je   jednodušší, ale složitost   by mu jen uškodila. Příběh   je to obecně velmi skutečný   a v reálu kolikrát i   krutější, ať už se chcete   postavit proti čemukoli.
Velmi sympatické je i to,   že hlavního hrdinu nehraje   jako obvykle žádný trapný   nagelovaný hezounek   metroušek, ale úplně   obyčejný ušatý kluk a   hraje perfektně.
URČITĚ JE TŘEBA SI   VŠIMNOUT jak žijí   obyčejní lidé na bájném   Havlově západě v době kdy   u nás se schylovalo k   sametové frašce, v jaké   chudobě tam lidé žili, jak   kruté krvavé výprasky od   policie tam byly běžnou   praxí!! Sami anglání nám   to velmi názorně   předvádí! A u nás se z   toho udělá sametový podvod!
Billy Elliot - muzikál (Billy Elliot the Musical Live)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2017
Tomuto muzikálu předchází   o 14 let film, který   považuji v něčem za   lepší. Účinkující jsou   skvělí, rozhodně by se v   jakés vaši euforii nemělo   zapomínat na Zacha Atkinsona,   který je neuvěřitelným   šoumenem, tohle zahrát v   jedenácti letech to je borec   a Hannu strčí hravě do   kapsy. Zach Atkinson tomu   dává tu správnou štávu a   bez něho si muzikál ani   nedovedu předstaavit. Nejsem   slintálek, který se nechá   strhnout výkonem hlavního   představitele, ale sleduji i   ostatní. Elliott Hanna není   jediný, je 34. představitel   Billyho(a v současnsti už to   má také za sebou) a po té   co jsem viděl několik   představitelů Billyho tak   Hanna je sice dobrý, ale   nepatří rozhodně k těm   nejlepším, navíc v   některých místech to   podivně rutinérně   fláká(nebo na to nestačí)   a vynucuje si dlouhé potlesky   což jeho podstatně   skromější kolegové   nedělali. Hanna měl prostě   štěstí, že u toho měl TV   a slízává smetanu za jeho   předchůdce, kteří vydřeli   od roku 2005 muzikálu slávu.   . Mezi první představitele   Billyho Elliota patří James   Lomas april 2005 - septemb   2005,George Maguire april 2005   - decemb 2005, Liam Mower marc   2005-sept 2006 atd a mezi   opravdu špičkové a famozní   představitele patří   známý Tom Holland, Fox   Jackson Keen, Brad   Wilson,David Alvarez, Trent   Kowalik,Kiril Krulish a celá   řada dalších, poslední   tři jmenovaní obdrželi i   vysoké prestižní oceněnía   slávu muzikálu šířili do   USA a dalších zemí. Celý   muzikál to není jen hlavní   hrdina. I dívčí sbor a   dospělí herci předvádí   naprosto špičkové výkony a   díky tomu drží muzikál na   vyšší úrovni jinak by   snadno spadnul do průměru.   Co také není průměrné je   taková určitá a u nás   nezvyklá lidskost a   blízkost, kterou v našich   načančaných kýčovitých   muzikálech rozhodně   nenajdete a právě tou   nezvyklou lidskostí vysoko   přesahuje průměr   zmiňovaných klasických   kýčů. Měli byste si také   především všimnout, že v   osmdesátých letech se na   vybájeném západě žilo   bídně což je ještě lépe   vidět ve filmu, měli byste   si všimnout, že na   vybájeném západě surové   mlácení lidí při   demonstracích pendreky bylo   častou a běžnou praxí   mnohem a nmohem horší než   zinscenovaná sametová   fraška u nás.
Bitva u Midway (Midway)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.2.2020
Zdlouhavé nic plné   dějových kýčů a klišé,   počítačových omálovánek   a nudy. Tak jak zmastili   američané před lety Pearl   Harbor tak nyný doslova   zmasakrovali Midway, že   původní film ze   sedmdesátých let se musí   kroutut v archývu hrůzou.
Bony a klid 2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2017
JEDNODUCHÁ PRAVDA
Vcelku je to jen jednoduše   vyjádřená pravda o tom jak   to tu od prosince 89 začalo   fungovat a funguje dodnes.   Bohužel je to až moc takové   jednoduché, aby to více   zapůsobilo je to zabaleno do   klasického humoru Romana   Skamene, který tomu dává   opět trochu šťávy, ale   sám celý fim neutáhne.   Možná to chtělo víc   propracovat. Hvězdičky   dávám za odvahu ukázat   pravdu a za to, že to zas   nebylo tak zlé jak si   většina ovcí myslí.
Bořiči mýtů (MythBusters)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Zajímavý nápad
Je to už dost dlouho co se na   obrazovkách objevili tito dva   "pokusmeni" a   postupně přibyl jejich tým.   Pravda, občas jim zjevně   chybí nějaké ty znalosti   fyziky či chemie, ale i tak   je to pořad, který pobaví a   něco naučí. Rozhodně ho   řadím k těm výborným.
Bouřlivé víno
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2010
První z trilogie výborných   komedií v sobě sice nese   jasné znaky agitky   tehdejšího režimu, ale při   porovnání s dnešními o   mnoho více prolhanými   mediálními a politickými   agitačními masážemi je to   slabý odvar.
Navíc ve   své podstatě je tento film   velice nadčasový, protože   už tehdy ukazoval princip   současné tržní   ekonomiky-lži,korumpuj,   manipuluj,podraž a znič   druhého jakámkoli způsobem,   abys vydělal a dostal se ke   korytu. Vše stále při   starém.
Božské děti (Bacheha-Ye aseman)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2010
Já už jen dodám, že   Milionář z chatrče je vedle   toho opravdového a velmi   pěkného dílka, jen hloupá   komerční slátanina.
Je strašně moc znát   když někdo točí film jako   příšernou komerci   zaměřenou na zblbnutí   médii ovládaných davů,   nebo s opravdovou chutí   natočit film poctivě a je   plný skutečného citu.
Rozhodně by to měla   vidět dnešní zhýčkaná a   rozmazlená mládež. Takové   poznání jaký je život   jinde by jim neuškodilo na   vlastní kůži a možná né   jen jim.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10