Duben

Komentáře uživatele Sandwitch

Sandwitch

Sandwitch zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Pavel Petřík

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 22
16 Bloků (16 Blocks)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2007
16 bloků je poměrně   slušný film, ale   především je to hereckým   obsazením v podání   B.Willise... Akčně je to   docela utahaný i když občas   se nějaká lepší scéna   objeví. Největší   "plus" má film v   příběhu (intriky policie) a   v tom, že "jeden z   nich" má alespoň   charakter a smysl pro   spravedlnost. Celkově se film   povedl, ale o nic extra se   nejedná...
40 let panic (The 40 Year – Old Virgin)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2007
Komedie 40 let panic je   poměrně unikátní snímek,   málokterému člověku se   namane, aby u svého 40ti   letého kolegy z práce   zjistil, že ještě neměl   ženskou. Tenhle film má   poměrně originální   zápletku a herecké výkony   jsou podány s obdivuhodnou   brilancí. Trocha romantiky   zde rozhodně také   neschází. Pokud chcete na   chvíli vypnout a příjemně   se pobavit, pusťte si tenhle   film.
A.I.: Umělá inteligence (A.I.: Artificial Intelligence)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Tak tehle příběh mě   vyloženě připoutal do   křesla a nechtěl mě pustit   ani na WC... V průběhu filmu   jsem měl dojem, že koukám   na sci-fi Ponochia od   Disneyho, ale ke konci se vše   zvrátilo v konec, který jsem   absolutně nečekal. Moc   pěkně udělaný film i když   na mě docela zbytečně   zdlouhavý.
Auta (Cars)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2007
Poměrně povedený animák, v   tomhle filmu se končně   neobjevily zvířátka (jak je   u animovaných dílek víc   než zvykem), ale jsme vrženi   do světa autíček, příběh   má hlavu i patu a konečně   se ukáže, že i obyčejné   auto má duši. Příběh je   nabitý humorem i emocemi a   potěší jak ty úplně   nejmenší, tak i dospěláky.   Animované filmy poměrně   žeru a tenhle film mi udělal   docela radost, protože se   nejedná o tuctovku.
Bezva vejška (Accepted)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Tenhle film je v celku docela   zábavný a jeho děj je   poměrně originální na to,   že se jedná o teenegerovskou   komedii. Banda lidí, které   nevzali na vysokou si založí   vlastní školu, původně jen   na oko, aby měli krytá záda   před rodiči, ale nakonec se   to zvrtne a na školu je   přijato přes 300 studentů.   Jak si s tím parta poradí?   Podívejte se a rozhodně si   buďte jisti, že se budete   bavit. Není to nadprůměrný   film, ale jako lehká   oddechovka rozhodně   poslouží dobře.
Boží zápasník (Nacho Libre)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2007
Od tohohle filmu jsem čekal   víc, i když musím uznat,   že prostředí se mi docela   líbilo. Je to ztřeštěná   komedie, kde Jack Black   podává skvělý herecký   výkon, ale příběh je   poněkud otřepaný a nemá   příliš náboj ani dějový   spád. Při tomhle filmu se   poměrně pobavíte, ale není   to snímek, o kterém se bude   debatovat v širších   kruzích...a upadne v   zapomění. Jako zpestření   je to hezká oddechovka.
Dějiny násilí (A History Of Violence)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.8.2007
Ze života mafiána
Tenhle film mě oslovil, jeho   děj se vyvýjí postupně a   psycholigie postav je   dotažená až do konce.   Skvělé herecké obsazení   podtržené výborným   výkonem. Příběh je   poměrně okopírovaný, ale   je podán v nejlepší možné   formě. Mafiánský zabiják   změní od základu svůj   život a založí rodinu,   shodou okolností he ale jeho   minulost dostihne, když je   jeho bistro přepadeno a z   něho je náhle médii   proslavovaný hrdiny.   Milostných scén je v tomto   filmu také poměrně dost -   je vidět, že scénárista   nechtěl ukázat jen idilický   manželský život, ale pojal   to inovačně. Tenhle film   doporučuji každému, kdo má   rád drama, thrillery a   akční filmy. Je to skvělé   dílko, které by v dobré DVD   sbírce nemělo chybět.
Domino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2007
Tenhle film je prý natočen   podle skutečné události -   docela bych rád znal osobně   toho, kdo to prožil, protože   je to až neuvěřitelné   dobrodružství. Na efekt film   působí slušně a příběh   z prostředí lovců lidí   nemáme na filmovém plátně   každý den (každopádně je   to zajímavěji podané, než   seriál Odpadlík...).   Originalitou film příliš   neoplývá, ale na druhou   stranu - špatný není.   Jestli chcete vidět něco   zajímavého, tak si ten film   sežeňte, ale znám i lepší   filmy...
Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2007
Harryho dobrodružství
Byl jsem na tom dneska v IMAXU   a musím uznat, že tenhle   film mě zaujal asi nejvíc co   zatím ze série vyšlo.   Hlavní postavy už se   nechovají jako děti a film   tudíž srší ironií a   sarkastickým humorem, který   já přímo zbožňuji.   Bradavice se ocitnou pod   nadvládou ministerstva kouzel   a je zde nastolen režim   horší než v Obecné škole,   žáci se neučí kouzla a   "ten, jehož jméno   nesmí být vysloveno"   zase tasí svoje drápy a chce   se ujmout vlády a odstranit   konkurenci... Připadá vám   to jako ošoupané téma? No   možná je, ale zpracování,   jakým to filmaři podali je   geniální. Nádherné   kouzelnické efekty, humor,   psychologie postav - to vše   je dotaženo do dokonalosti.   Nejsem vyloženě skalní   fanda pana Pottera, ale i tak   dávám 10. Příběh má   spád a je plný zvratů, jako   ostatně v každém díle.   Doporučuji zaskočit se   podívat.
Karcoolka (Hoodwinked)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2007
Originální příběh i   zpracování. Trochu se tu   objevila kopie veverky z Doby   ledové, ale příběh   neztácí na originalitě.   Když si vzpomenu na klasickou   pohádku o Červené Karkulce,   tak musím tenhle příběh   vychválit, protože je to   úplně o něčem jiném.   Humor na Vás útočí s   každým záběrem a takhle   má skvělý animák vypadat.
Klik - život na dálkové ovládání (Click)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2007
Best komediální drama,   které ukazuje, jak   jednoduché je promrhat svůj   život. Skvělý námět i   zpracování, o hereckém   obsazení ani nemluvě. Při   tomhle příběhu nevíte,   jestli se máte smát nebo   brečet, každopádně   celkově film působí smutně   s prvky báječného a   lehkého humoru což je u   filmů dost vzácné.   Doporučuji si ho někde   sehnat.
Masakr na střední škole (Detention)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.8.2007
Dlouhou dobu jsem nenarazil na   podobný film... Jestli se   tomu tak vůbec dá říkat,   příběh je o ničem, jen   prostředí střední školy   je poměrně zajímavé.   Herecké výkony se ani   výkonem nazývat nedají.   Chování zložinců není   vůbec promyšleno - pokud   takový zločinec existuje,   jeho životnost musí být   ještě ktratší, než   životnost tanku ve válce...   Akce,střelba, to vše tu je -   ale chybí realističnost,   režisér mohl z tohoto   námětu dostat mnohem víc a   tuhle kritiku byych si mohl   ušetřit. Akční filmy s   Doplhem jsou čím dál hoší   a bez pojinty, chybí mi zde   poselství, drama, napětí.   Pokud vše vezmu s nadsázkou   - docela dobře jsem se u toho   na úkor herců zasmál.   Tragický propadák, který   můžete minout, aniž byste   museli mít výčitky   svědomí.
Obávaný bojovník (Huo Yuan Jia)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Na film z asijského   prostředí je to poměrně   slušný historický snímek   ze života bojobého umění.   Příběh je napínavý a   slušně se postupně vyvíjí   v zajímavý příběh. Dost   mi to připomíná filmy o   Shaolinu, protože námět je   poměrně podobný... Což je   jediná vada filmu, ale jinak   mě ten film docela zaujal.   Jestli máte rádi létající   bojovníky v pózách, které   jsou neproveditelné a   poměrně dramatický   příběh - vřele   doporučuji.
Rambo: Do pekla a zpět (Rambo)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Nezapomenutelný John Rambo
Po shlédnutí již čtvrtého   Ramba v pořadí jsem byl   unešen propracovaností   efektů a autentičností   záběrů. Jak jinak - je to   prostě zase jen krvavá   řežba, ale moc dobře   udělaná. John Rambo   "pomáhá"   žoldákům osvobodit zajatce   v Barmě, která víří   občanskou válkou. Co si   budeme povídat, bez Johna by   mise dopadla asi jinak...   Líbilo se mi zpracování a   styl, jakým se příběh   veterána z Vietnamu ubírá.   Tentokrát Silvester ukázal,   že ačkoliv je mu přes 60,   dokáže ješt zahrát   akčního hrdinu jak má být.   Krve ve filmu naleznete jak se   patřičný dostatek, kulky   sviští vzduchem zač je toho   loket a o výbuchy také není   nouze (hlavně ten atomový   hříbek uprostřed džungle   stojíé opravdu za to).   Dávám 90%, protože další   Rambo je opravdu skvěle   zpracovaný a nekazí nijak   reputaci předchozím dílům.
Rituál (The Wicker Man)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2007
Tenhle snímek se v první   chvíli tváří jako tuctový   brak, ale zdání klame a   tento film mě posléze   přesvědčil, že zajímavé   zvraty i příběh jsou   vynikající. Herecký výkon   N. Cage byl zahrán skvěle a   prostředí podivné sekty, ve   kterém se příběh   odehrává mi přímo padl do   nálady. Napětí, záhady,   emoce - to všechno v tomhle   jilmu najdete.
Rukojmí (Hostage)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Tak tenhle snímek je   vyloženě geniální, máme   tu policejního šéfa na   zapadlém okrsku s pohnutou   minulostí policejního   vyjednavače, vystrašené   děti, mladé zlodějíčky,   jednoho totálně ujetýho   maniaka a do toho všeho   ještě vleze mafie s únosem   rodiny policejního šéfa B.   Willise. Tohle všechno se do   filmu vešlo a skvěle zapadlo   do napínavého příběhu.   Vřele doporučuji.
Rytíři nebes (Flyboys)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2007
Líbil se Vám film Pearl   Harbor? Tak tenhle film   zajisté bude minimálně   rovnocený. Prostředí 1.   světové války je dnes   méně fascinující pro   filmaře, ale pro diváka   může nabídnout mnoho.   Bravůrní letecké bitvy na   dvouplošných letadlech,   zajímavé životní osudy   mnoha lidí a realitu   válečného prosředí   prodchnutého romantickou   zápletkou hlavní postavy. To   všechno v tomto   nezapomenutelném příběhu   je. Po shlédnutí tohoto   snímku jsem naprosto unešen.
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Morbidní Burton
Tenhle film Tima Burtona mě   nadchnul svým zpracováním,   nechybí mu syrový humor,   příběh není až tak   originální, ale to celému   kousku nebere na   přitažlivosti. Herecké   výkony Johnyho Deppa jsou   opravdu na vrcholu možností   a jeho herečtí kolegové a   kolegyně za ním   nezaostávají ani o píď. Ze   začátku mě zarazilo, že je   to muzikálové zpracování   příběhu, ale pokud se   ponoříte do příběhu,   můžu vám zaručit, že se   budete skvěle bavit a   vychutnáte si ponurou   atmosféru prohnilého   Londýna. Tenhle filmový   kousek by neměl být   zapomenut a myslím, že   Borton zase zabodoval a   vytvořil něco, co si lidé   budou dlouho pamatovat a   připomínat. Stačí, když   se řekne: Střihoruký   Edward, a všichni si vybaví   citlivé monstrum s nůžkami   místo rukou. Sweeny Todd   podle mě bude ten samý   případ. Pokud se na to   budete dívat, určitě   uznáte, že nejsem daleko od   pravdy. Příjemnou zábavu.
Velikonoční dobrodružství (The Easter Egg Adventure)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.5.2007
Animovaný film, který u mě   klesl na samé dno filmového   průmyslu... Zpracování a   animace jsou odfláknuté,   jako kdyby to někdo maloval   "za 5 minut 12"...   Příběh je tragický a na   to, že se jená o film z roku   2005 je to tragédie. Jeho   tvůrcům se nedá naprosto   nic pochválit - jedná se   prostě o brak... Přeji   všem, aby Vaše oči tento   titul přehlédly při   návštěvě vydeopůjčoven i   obchodů. Jestli bude vznikat   víc takových filmů,   nemůžeme se divit, jakým   směrem mladá generace   kulturně směřuje...
Vykoupení z věznice Shawshank (The Shawshank Redemption)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Geniální dílko z   vězeňského prostředí 1.   poloviny 20. století.   Popisuje příběh neprávem   odsouzeného mladého muže.   Příběh má spád a odvíjí   se neočekávanými směry.   Tenhle film patří právem   mezi mé nejoblíbenější.   Herecké obsazení je jako   šité na míru a do   příběhu skvěle padne.   Jestli milujete drama, tenhle   film si rozhodně sežeňte a   uvidíte, že vás nepustí z   křesla.
Vyvolené (Chek law dak gung)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Chcete si založit byznis s   nájemnými vraždami? Tenhle   film vám ukáže jednu   možnost, jak si své   zabijáky vycvičit. Hezky   udělaný film. Hlavní   hrdinky to nemají lehké ani   mezi sebou, je to boj o holé   přežití - jak byste se   tvářili, kdybyste jako děti   jeli na tábor a jednoho dne   Vám řekli: "Zabij   svého kamaráda/ku, jinak   budeš sama zabita"...   Tak o tomhle ten film přesně   je.
Žít po svém (An Unfinished Life)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2007
Tak tenhle film mě docela   zaujal svým námětem a   originalitou podání   příběhu, který se do   jisté míry může přihodit   každému z nás... Herecké   obsazení je vynikající a   podané výkony jistě   zaslouží pochvalu. Jedná se   o životní příběh   rozvrácené rodiny, která se   postupně dává dohromady a   upavˇbuje rodinné vztahy.   Rozhodně vřele doporučuji   pokud máte rádi smutné   příběhy se šťastným   koncem.

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

18:25 - 19:15

6 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

1 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

36 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10