Duben
ohodnotit

Invaze

The Invasion

Další název:
Invasion of the Body Snatchers; The Visiting; Invázia (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
1.11.2007
„Kdo zastaví neznámý virus, který nepozorovaně mění lidi v bezcitné zrůdy, toužící ovládnout Zemi?“

Komentáře k filmu Invaze

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.3.2013
Mimozemský vir způsobující   ztrátu emocí pravděpodobně   přes obrazovku zasáhl i mne,   neboť mi přišlo úplně   jedno, zachrání-li N. Kidman   svého synka, anebo ne... Film   jsem sice dokoukala, ovšem   vyluštila jsem u něj tři   křížovky, přebrala balík   starých časopisů a pohrála   si s kocourem... takže až   tak ztracený čas to zase   nebyl. Sci-fi mám sice ráda,   ale tohle mě fakt nechytlo.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.10.2009
Vcelku zajímavý koncept   filmu, resp. nosná myšlenka,   který stojí a padá na   Nicole Kidman. A musím   říct, že hraje velmi   dobře. Ty tam jsou doby, kdy   neustále vypadala jak   porcelánová panenka - dnes   už se umí i umazat. O   ostatních osobách se toho   moc nedozvíme - jsou jen jako   křoví, a slouží k tomu,   aby posunovali příběh.   Přestože všechno rádoby   funguje, i tak zápletce něco   málo chybí. Je sice   napínavá, ale nestrhne   zcela, chybí nějaký   silnější motiv (ne, že by   syn byl málo)...ale... Snad   to nebude tím, že ve filmu   se nedočkáme žádných   ohromujících trikových   scén a velkých výbuchů,   ale do kina bych na něj   nešla. Nepovažuji tento film   v žádném případě za   ztrátu času, ale Úplně   stačí vidět jej v televizi.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.7.2017
Lupiči těl v modernějším   pojetí, začátek trochu   zdlouhavější, plivání   spór do kafe nechutnější.   Zhruba uprostřed filmu   bezútěšnost ostatních,   kteří už pochopili, co se   děje a snažili se přežít.   Drobné vsuvky s policistou, v   metru, sběr jednotlivců,   sebevražda ze střechy...dost   velká bezútěšnost. Konec   akční až moc a   happyendovský konec. Ten mě   docela potěšil, protože   když si vzpomenu na   prapůvodní lupiče těl, tam   mě konec docela dostal do   kolen. Nicole v hlavní roli,   Daniel Craig přicmrndává,   žádné výrazné herectví   ani u jednoho. Větší drsoň   byl naopak exmanžel v   podání Jeremyho Northama.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Mnoho jsem před početím   sledování tohoto sci-fi   snímku neočekával. A také   následovalo i další mírné   zklamání. Nějak u těchto   nových atraktivních snímků   dochází k absenci   kvalitního scénáře.   Stejný osud má i obdobný   snímek "Stalo se".   Dávat důraz na zvláštní   efekty, snaha vytvořit   tajemnou atmosféru, pro   kvalitní film a moji   diváckou vděčnost   nestačí. Při tvorbě   těchto sci-fi příběhů se   tvůrci dostávají do   situací, kdy nevědí jak   "z toho ven" A ty   konce příběhů bývají   divné.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.4.2012
Bohužel nějak mě to za   límec   nechytlo.Unylé,nemastné,záp   letka taková nijaká.Vůbec   by my nevadilo kdyby to byla   INVAZE třeba   zombíků,přesto že to je   ohrané.Málo   akce,napětí,krve.No hlavně   že to dobře dopadlo.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Též jsem pro myšlenku   jednou shlédnout a dost. A to   ve smyslu podívat se na   hlavní hrdiny jak si poradí   s tímto žánrem. Jim se to   povedlo, hrát to ale   neznámí herci, po filmu ani   pes neštěkne. V myšlence   mimozemštanů bylo psáno už   dost a pořád se to opakuje,   i když pravda - viry se   přenáší pokaždé jiným   způsobem, tady si režisér   pohrál s poblitím   člověka...jak odporné !!!
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2008
mě mile toto sci-fi   překvapilo :-) zajímavý   nápad kdy ve spánku nas   chtějí mimozemské změnit v   jiné poslušné lidi hlavní   je neusnout.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.3.2013
Průměrné sci-fi s nijak   zvlášť dobrými   efekty.Jaký si mimozemský   vir kterým se má nakazit   celé lidstvo je docela dobrý   nápad ale film není nijak   napínavý.Filmu trochu   pomohli N.Kidman a D.Craig   jinak nic moc.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2009
velmi slušný polo horor je   to film pěkně obsazení  
a zahraní   příběh má spad tak jsem se   moc nenudil
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2008
Povedená a napínavá variace   na klasickou Invazi lupičů   těl. Film ubíhá rychle a   nenudí a Nicole Kidman hraje   docela přesvědčivě.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Při explozi vesmírné   stanice Patriot zjišťuje   doktorka Carol Bennellová,   že se šíří   pravděpodobně zvláštní   virus, který ovlivňuje   lidskou psychiku a zbavuje   lidi všech emocí. Právě   syn Carol je proti viru   imunní a skýtá naději v   boji proti němu. Jedná se   již o několikátý remake   tématu "zlodějů   těl".
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2018
║Rozpočet$80milionov║Trž   by USA $15,074,191║Tržby   Celosvetovo $40,170,558▐   Tržby za predaj DVD v USA   $4,843,993 //počet predaných   kusov 290,190║ Oliver   Hirschbiegel neišiel na tento   námet zle ale ako ubieha dej,   začne to trošku   pokrivkávať, jednoznačne   nepochopíme o čo presne ide   v tejto mimozemskej invázii,   ich ovládanie ľudí sa   skladá z jednoduchých vecí   ... Nicole Kidman je vo svojej   úlohe fajn, z jej postavy je   cítiť úzkosť, čím dej   nadobudne aj dávku napätie   aká v poslednej dobe u   podobných filmoch chýba,   Daniel Craig má málo   priestoru na to aby si   vytvoril určité zázemie   svojej postavy... Pri konci to   naberá na akčnosti ale to   už je akoby druhý film. Z   celkového hladiska to nie je   zlý film na to že až tak   prepadol, dosť ma prekvapuje   vysoký rozpočet na to že   tam nie su skoro žiadne triky   ale asi slušná časť z neho   išla na konto Kidman - Craig.   /videl v kine: 60%/
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2008
7/10
Pro mě příjemné   překvapení.Film má sice   stokrát ohrané klišé o   útoku mimozemštanů, avšak   formou jakou ho podává se   liší od podobných   titulů.Napětí prakticky od   první minuty neustále   pozvolna roste až do   dramatického rozuzlení,   kamera je svižná a film   nemá žádná tzv.hluchá   místa.Výkon N.Kidman je pro   mne příjemným překvapením   celkem bez váhání   doporučuji.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Na to, že některé recenze   jsou opravdu dost negativní,   se mě to celkem líbilo. Ne,   že by šlo o nějakej   nářez, ale myšlenka invaze   mimozemského viru na   havarovaném raketoplánu,   kterýžto vir z nás dělá   loutky bez citů, to je   námět celkem fajn. A herecky   to Nicole Kidman i např.   Daniel Craig zahráli opravdu   moc pěkně. Je dobře, že se   režie dodatečně zhostil   James McTeigue, jinak by to   asi byl slabej odvar z tohohle   výsledku, takhle je to celkem   solidní akční sci-fi B-čko   za poctivých 70%, alespoň   dle mě.
Robinson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.2.2012
By mě ani nenapadlo, že už   byl nějaký film třikrát   remakovaný. Takže tu máme   počtvrté ten samý příběh   o lupičích těl, akorát   místo kytek se tu blije.   Jinak je to přesně ten typ   mainstreamového filmu, který   nemám rád - dá se to v   pohodě zhlédnout, nenudí,   ale za týden si nebudu   pamatovat, že to existuje.   Navíc mě trochu zarazily   digitální triky, sice tu o   ně moc nejde, ale jsou   příšerné a na úrovni   nějakého levného   televizního hororu. Zkrátka,   jak píšou kolegové pode   mnou, můžete to zkusit, a   když ne, tak o nic   nepřijdete.
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Od tohoto filmu jsme moc   nečekal...věděl jsem že to   nebude film který bude mít   ambice na Oscara...ale pravda   je že jsem byl víc zklamán   než jsem čekal...První co   mi vadilo bylo to že   infikovaní lidé se chovali   podobně jako ve sci-fi filmu   Equilibrium...podobný pohyby,   mluvení a tak dále...Navíc   mi tam vadila Nicol   Kidmanová...snažila se jak   mohla ale mě nepřesvědčila   naproti tomu Daniel Craig byl   skvělí bylo vidět že si tu   roli užívá...Režisér se   snažil předvést že to má   pevně v rukou ale ten   splašený střih byl úplně   zbytečný...Dále primitivní   lekačky ktrerý měli oživit   celkovou nudu...Akce byla až   ke konci kdy šlo do   tuhýho...silniční honičky   mi vynahradily celkem nudný   začátek...Byl jsem   překvapen u scény kdy Carol   postřílí snad 5 lidí a   potom když se snaží   setřást ze sřechy svého   auta snad tucet lidí a je jí   jedno jestli je přejede ona   nebo protijedoucí   auta...Nicméně téhle akce   je tam opravdu pomálu...A   nakonec ten happyend to si   snad dělali srandu ne...kdyby   nechali otevřenej konec dal   bych víc procent ale takhle   dám jen...
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2010
Průměrné řemeslo, které   zachraňuje Nicole Kidman.   Předvídatelné,   nevzrušující. Nevím,   jestli se z tohohle ohraného   tématu dá vykřesat ještě   něco zajímavého.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2008
Variace na filmy s tématem   zombie, akorát s perfektně   promyšleným dějem a   myšlenkou. Pochvala patří i   hercům. bezchybné sci-fi.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Takový příjemný sci-fi na   sobotní večer. Film, kterým   proplujete od začátku do   konce bez nějakého   většího vzrušení, ale je   celkem nápaditý. Jsou však   filmy o hodně zajímavější   a objevnější.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.3.2016
50/50
Nikol tahle role sedi. Ma hrat   postavu bez vyrazu a to je   role psana primo pro ni. Bez   vyrazu je totiz v kazde roli.   Par scen je docela dobrych,   ale neco tomu chybi. Nema to   stavu.
Edit: Proč sem   nově dali ty urážky Čechů   a Československa? Pochybuju,   že tohle říkají v   originále.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2011
Takový průměrný televizní   snímek. Trochu napětí,   trochu lásky a také trochu   logických nesrovnalostí. Do   kina bych na to nešla a   podruhé bych se také   nepodívala.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Me se to libilo, nebylo to   prehnany ,akce byla taky   celkem slusna napeti   nevazlo,takze hodnotim vesmes   kladne. Tim samozrejmne nechci   rict ze je to super,ale   prumernej thriller kterej si   na nic nehraje a nudit se u   nej rozhodne nebudete.Hlavne   Nicol je furt v kurzu.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2012
Zajímavě natočený sci-fi,   který donutí člověka se   zamyslet. Skvělý obsazení,   plynulej děj a povedený   akční scény (svět bez   emocí mi trochu připomínal   Equilibrium, ale nijak to   nevadilo).
Milicent
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2010
..
...souhlasím, kromě výkonu   Nicol Kidman ničím   zajímavý film, standartní   záplatka, ničím nezaujme   ani rozuzlení...spíš se   člověk podiví, jaký to byl   kalup...Film, u kterého až v   půlce zjistítek, že jste ho   vlastně už viděli a že by   nebyla žádná škoda   nevidět ho vůbec...
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Velmi příjemného   překvapení se mi dostalo   při sledování této   žánrové mírně klišovité   , ale na druhou stranu velmi   dobře řemeslně provedené   variace na téma invaze   lupičů těl z vesmíru. Ke   kladům snímku patří   bezesporu hlavně v jeho   druhé polovině skvěle   hrající Nicole Kidman ,   které obstojně sekunduje ve   své menší roli Daniel   Craig. Film se nese ve   znamení komornější   atmosféry , kterou naruší   až jeho poslední třetina ,   při níž se dočkáme   akčnějšího pojetí ,   dobré pointy a hlavně   několika podnětů k   zamyšlení ohledně chování   lidí vůči sobě a jejich   neutuchající potřebě   působit jeden druhému bolest   a utrpení. 75%
lynn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.2.2008
Já nevím, ale mám pocit,   že námět přiletivších   mimozemšťanů, kteří z   nás chtějí udělat   chodící mrtvolky, je velmi   ohraný a už skoro nemá co   říct. Nicole samozřejmě   odehrála dobrý kus práce,   ale zápletka ohraná,   vyřešení také nic moc...   Asi je čas odebrat se k   jinému žánru. I když   popravdě, k tomuto filmu mě   ani tak netáhl zájem o   žánr, jako spíš právě   Nicole a novota právě   vydaného filmu. Jednou   stačilo.
Didinka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.6.2008
Těsně před sledováním   Invaze jsem si dala   bramborák, takže asi tak od   třetiny filmu až do konce mi   bylo adekvátně špatně.   Myslím, že toto je výborný   remake a vůbec mi to   nevadilo, když jsem   pochopila, že jde o Lupiče   těl. Obsazení bylo bezva a   ty kritizované střihy se mi   taky líbily. Zápletku mohli   trochu vylepšit, ale dobré   to bylo.
Mary.Elwood
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Už díky debilnímu názvu   tohoto snímku jsem čekala   opravdový paskvil, ale byla   jsem mile překvapená. Nebylo   to tak hrozné jak jsem   čekala. Snímek obsahuje plno   opakovaných klišé,   "amerických scén"   typu Nicole Kidman jezdící v   hořícím autě, průhlednou   zápletku, ale je to   koukatelné a občas to bylo i   napínavé. Obvykle   katastrofické filmy vypínám   po 5 minutách, ale na tohle   jsem se dodívala až do   konce. Místy mi snímek   dějem ( lidé se začínají   chovat divně ) připoměl   poslední Shyalamanovo   "dílo" Stalo se.   Ovšem Nicole Kidman hrála   doslova do roztrhání těla (   nejvíc se mi líbilo její   hrané zadržování emocí )   , ale není v jejích silách   nadzvednout takto napsaný   scénář.
Topi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Na přestříhávaný film,   který byl podle mnohých   předem určen k neúspěchu a   sračkovitosti je to vážně   dobré. První polovina   správně tajemná, druhá   slušně našláplá.   Výborná Nicole!
cynik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2008
Již čtvrtá (nebo dokonce   už pátá?) variace na Invazi   lupičů těl a nezachránila   ji ani účast Nicole   Kidmanové a Daniela Craiga.   Původní verzi ale nechalo   studio upravit bratry   Warchovskými do sterilní   hollywoodské podívané,   která je dobrá tak jako   podkres - třeba ve chvílích   psaní pro FDb :-) místo   nějakého seriálu. Jednou   vidět a stačilo.
Issabellkaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2008
No od tohoto filmu jsem   popravdě čekala více, ale   nemůžu říct, že ten film   byl propadák a byl hnusnej.   Byl na tento žánr velice   dobe zpracovaný. O invazích   jsme toho už viděli hodně   ale ne v tomto zpraování.   Bylo to hezký, nicole kidman   tam byla dobrá, ale muím   hodnotit pouze sedmičkou...
insomniac
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2007
Film neprináša absolútne   nič nové. (Invázia   mimozemského myslenia, ktoré   chce ovládnuť ľudí a pár   hrdinov, ktorí im to chcú   prekaziť.) Nie je to   prepadák, ani trhák -   obyčajný priemerný sci-fi,   na ktorý sa dá raz pozrieť.   Hlavne od konca som čakal   viac. Bolo to príliš rýchle   a jednoduché...
mk-mikes
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2008
Film sice přináší 101×   omílané téma o   mimozemšťanech, což mi ale   v tomto případě ani tak   nevadilo, protože hlavní   postavy (Kidman, Craig) podaly   celkem slušnej výkon. U   sledování jsem se nenudil...   Shrnuto a podtrženo -   nadprůměrný film, jehož   způsob pojetí není zas tak   špatný.
termit2007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Obyčajný film ale kvalitní herci
Ďalší bežný zombie film.   Pozeral som to len preto, že   v ňom hrala Nicole Kidman a   James Bond Daniel Craig. Inak   bežná zápletka,   štandardný koniec,   obyčajné akčné scény.   Takýchto filmov najdete tony.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih58369minih58369Útěk ze Sibiře (2010) 
The Way Back n
minih48584minih48584Upírův pomocník (2009) 
Cirque Du Freak: The Vampire's Assistant n
minih54950minih54950Smrt a život Charlieho St. Clouda (2010) 
Charlie St. Cloud n
minih41216minih41216Sněhový dort (2006) 
Snow Cake n
minih56718minih56718Hačikó - příběh psa (2009) 
Hachiko: A Dog's Story n
minih36668minih36668Atlantis: Milo se vrací (2003) [Video] 
Atlantis: Milo's Return n
minih24528minih24528Žíznivé mládí (1943) 
n
minih55244minih55244Krabat: Čarodějův učeň (2008) 
Krabat n
minih17884minih17884Robinson Crusoe (1997) 
Robinson Crusoe n
minih65743minih65743Zakázaná zóna (2010) 
Monsters n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dívka v modrém (1939)

07:00 - 08:25

30 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

06:45 - 07:35

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:05 - 07:55

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10