Duben
ohodnotit

Amores perros – Láska je kurva

Amores perros

Země:
Rok:
2000
Délka:
154 minut
Premiéra v ČR:
29.11.2001
„Láska. Zrada. Smrt. Filmový adrenalin s oscarovou nominací.“

Komentáře k filmu Amores perros – Láska je kurva

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.11.2020
No, nebylo to nejhorší, ale   místy jsem se nudil. Hlavně   v příběhu Dana a Valerie.   Některé jiné epizodky   neměly konec, a protože v   celém filmu nebyla jedna   jediná sympatická postava,   dostává snímek jen   lepších 40 %. 
 
 
 
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2014
Velmi excelentní snímek.   Jedna automobilová nehoda a   několik účastníků. A   každý má svůj osud, svoje   poslání. A o tom tento   snímek vypráví. Vlastně se   jedná o obyčejný   povídkový film. Rozdíl tu   však oproti ostatním jeden   je. Všechny životní dráhy   několika účastníků se   střetnou onou automobilovou   nehodou. Trochu se tu hraje na   umění, ale syrovost   každého příběhu tomu   dodává ohromnou sílu a   přesvědčivou reálnost.   Brutalita, zoufalství,   citový rozhled, ale i kapka   toho štěstí. Témata   vyvolávají diskuzi a je to   dobře. Možná vtom je i   úmysl. Tímto snímkem se   tvůrci rozhodně trefili do   černého.
petrusmev
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2006
Skvěle drsný film. Stavím   Amores Perros výše než 21   gramů, který mi připadal   překombinovaný a místy   hollywoodský. Amores Perros   nemá chybu.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Hodně kvalitní ale také   dost depresivní spletenec   tří příběhů, které   spojuje automobilová nehoda,   láska a psy. Bohužel mi   druhý příběh přišel   trochu nudný, proto nemohu   dát plný počet.
Mlapiska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2007
Jo, láska není žádná romantika, ale pěkná k....!
Naprosto strhující a   nezapomenutelné drama s velmi   originálním přístupem   mozaikového uspořádání se   mi jako málokterý film vryl   hluboko pod kůži. Lidé,   syrovost a surovost jejich   životů se zajímavým   dokreslením lásky ke psím   společníkům, vše   podpořené geniální hudbou,   představuje dokonalý   zážitek velmi drsného   ražení, který s   vícenásobným zhlédnutím   filmu ještě více sílí.   Pane Iňárritu, všechno, co   jste natočil stojí za to,   ovšem Amores perros bude   vždycky ten první a   mnohokrát Vám za něj   děkuji!!
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2017
S hodnocením tohoto   příběhu, kde figurují tři   základní lidské osudy, si   opravdu neumím poradit. Jak   bylo už řečeno, není to   film pro každého a je v něm   tolik surovosti a brutality,   že to jedna ženská duše   nepobere.Ale jde o jedinečný   snímek, který nenechá   nikoho bez emocí a bude se   asi líbit hlavně tvrdýn   chlapům.
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2013
Velmi pěkná skládačka   lidských osudů, tvůrci   divákovi nechávají svobodu   a nikam jej netlačí, což je   ohromné plus. Amores perros   není žádná selanka, ale   nemohu si pomoci - ve vší   té řemeslné dokonalosti mi   chybí duše. Ano, rozhodně   je to působivé pro oko, ale   pořád mi tam chybí nějaký   přesah, nadstavba ke   stopadesáti minutám... A   nepochybuji, že se na tom   podepsal i český dabing, neb   některé hlasy mi jednoduše   k postavám nesedly. Ale, jak   říkám, je to velmi   působivé.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2019
Zajímavý příběh lidských   osudů. Příběhy lidí,   které se vzájemně   proplétají v tvrdé realitě   mexického života. Film,   který se dá vidět, tvrdý,   násilný a depresivní.   První polovina výrazně   převyšuje tu druhou.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2009
No co k tomuhle kultovnímu   snímku říct?Nejlíp ho   vystihuje samotnej název –   láska je kurva.A tenhle film   je jedna velká deprese, nic   tu nekončí jak by   mělo.Všichni se snaží o   lepší život, ale nakonec   ztrácí i to, co dosud   měli…Rozhodně   nedoporučuju koukat na to se   špatnou náladou, to bych si   asi šel hodit   mašli…skutečně působivý   až umělecký dílo, který   vyniká hlavně drsnou   syrovostí, nápaditym   scénářem, a neokoukanýma   hercema v netradičnim   prostředí, to všechno je   podbarvený skvělou   hudbou…co víc si   přát?Snad jenom přidat   trošku víc optimismu do   dalšího filmu...
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Zajímavý film a mé první   setkání Gaelem García   Bernalem v roli Octavia. A   setkáví veskrze příjemné.   Místy svižný a místy   možná až příliš pomalý   děj, ale ve své podstatě   povedený film o   propletencích vztahů, lásce   i nenávisti. Nic pro   milovníky romantiky.
Zimmy871
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2010
Do tohoto filmu jsem vkladal   velke nadeje. Stale jsem v   ruznych recenzich cetl, ze   film je dosti podobny   Tarantinove tvorbe. Krome   nasili jsem zadnou podobu   neshledal. Cely film je tak   akorat na to prilozit si k   hlave pistoli a vystrelit.   Neuveritelne depresivni film.   A tech mrtvejch psu, skoda   mluvit. Pro me strasne   zklamani. Ale 7 z 10 si to   zaslouzi.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2006
Snímek který proslavil dnes   poměrně známého a do   budoucna velice očekávaného   režiséra A. G. Iňárritu je   zajímavým povídkovým   spletencem odehrávající se   kdesi v Mexicu, povídky na   sebe navazují díky pár   důležitým momentům kde se   vždy střetnou hrdinové z   různých příběhů, díky   tomuto faktu je film rád   srovnáván s Tarrantinovým   Pulp fiction ale o je podle   mě obrovská chyba protože   jediné co je spojuje je   právě tento styl   vyprávění, ale jinak se   tyto dva filmy nedají   srovnat, Pulp fiction je   gangsterovka zatímco Amores   perros je o současném   životě úplně obyčejných   lidí... Nějaké podoby se   najdou to neříkám ale v   tom případě se opičí i   Guy Richie s Podfuckem ten má   taky podobné momenty, a tak   by jsme mohli srovnávat dál   a dál, což nemá cenu   nemyslíte...
Takže   Amores perros je postě   zajímavej film s chytlavým   příběhem v drsném   prostředí Mexického   velkoměsta!
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2008
Tri velmi zajive,   pusobivě-realistické pribehy   ze soucanosti, ktere jsou ale   naprosto neodelitelne. Protnou   se parve ve chvili, kdy to   nejmin cekate, a vetsinou jen   na pozadi nebo v naznaku.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2014
Tohle je srdcová   záležitost, viděl jsem to   už mockrát a při prvním   shlédnutí mě to poslalo   doslova na prdel. Doteď jsem   nic podobného neviděl.   Nezařaditelný film a   začátek mé lásky k   mexickému filmu. Alejandro   González Iñárritu je pro   mě borec a jeho filmy nejsou   tuctové a neokoukávají se   tak snadno.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2020
Tři příběhy plné   surovosti a brutality protne   jedna nehoda na semaforech.   Pěkné dílo kde to do sebe   skvěle zapadne.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Vidíte, láska dokáže být   kurva, která si nakonec   vybere krutou daň!   Vynikající film, kde se   neuvěřitelně proplétají   příběhy úplně od sebe   odlišných lidí. Na to je   Inárritu expert. Vřele   doporučuji zhlédnout, stojí   to za to!
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Tenhle film tehdy ještě   neznámého mexického   režiséra na mě udělal   velký dojem. Tři relativně   na sobě nezávislé   příběhy, jejichž hrdiny   přímo nebo nepřímo   ovlivní dopravní nehoda. Za   nejlepší považuji první   příběh s psími zápasy.   Druhý, vyprávějící o   modelce, která se při   nehodě těžce zranila, byl   taky vynikající. Oběma bych   dal 10. Třetí o nájemném   vrahovi mě tolik nezaujal,   ale hodnotil bych ho za   slušných 8. Celkově tedy   10. Velmi emotivní snímek,   který proslavil režiséra i   některé hlavní   představitele. Oskar ze   nejlepší cizojazyčný film.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Vynikající, drsné a   naturalistické. S mým   oblíbencem Bernalem v hlavní   roli. Filmu vytýkám jen   příliš dlouhou stopáž - i   když mě nenapadá, co by   šlo vystřihnout, přece jen   jsem ke konci ztrácel   soustředění.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2004
Myslel jsem si že to bude   blbost, ale to co dokázal   režiser Iňárritu je něco   super. Moc moc moc dobroušký   filmešek
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Toto je film,
u kterého jsem si přála,   aby ještě dlouho trval, ale   na druhé straně jsem si   přála, aby už skončil.   Tolik zvratů a propletenců.   Film považuji za jeden z   nejvydařenějších, co jsem   kdy viděla. I dnes, po   letech, se mi jeho děj   vrací. Díky TV jsem jej   mohla znovu spatřit. I   tentokráte jsem zápasila s   tím, že od televize uteču,   ale závěr je tak   strhující, že jsem opět   setrvala do konce. Nelituji!!!
xebece
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2006
Film, který člověka   zasáhne, dostane se pod   kůži a přitom tam není nic   nerealistického, nic, co by   se nemohlo stát komukoli z   nás. Příběh ze života, co   vám vezme dech.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Tohle je jeden z mála filmů,   o kterym můžu s klidem   říct, že je fakt   DOKONALEJ!!! A vůbec, je to   jeden z nejlepčích filmů,   jaký sem kdy viděla. Osobně   se mi jednoznačně líbí   nejvíc první příběh,   hlavně za něj je ta   desítka. Jinak i hudba je   super, atmosféra taky... neni   prostě co vytknout. Film sem   viděla poprvý asi tak před   6 lety a totálně mě dostal.   Teď sem na něj koukala znova   a měla sem stejnej pocit jako   tenkrát. Je to úplně   nejdepresivnější film,   jakej sem kdy viděla, ale   prostě výbornej!
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2005
to musel tocit nejakej   latinsko americkej guy ritchie
Mary.Elwood
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2008
Alejandro González Iñárritu   je génius! Amores perros   považuju za jeho   nejvydařenější film a   také za jeden z nejlepších   filmů,které jsem kdy měla   možnost shlédnout. Nevím   jak dokážou jeho snímky   docílit toho,že během filmu   zůstávám jako v hypnóze   ale je to tak. Dokáže   úžasně zobrazit krutou   realitu bez jakéhokoliv   přikrášlení,dokáže   zobrazit i ty   nejvyhrocenější okamžiky   našich životů a to čistým   a nekomerčním způsobem bez   Hollywoodských hvězd. Láska   je kurva!
Rosomak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2006
Velmi zajímavý počin,   který sice na 21 gramů   nemá, ale přesto je to   prostě velmi velmi lidské,   reálné, smutné,   strhující...
Další   film co mě dostal. Sice mi   občas nějaké věci   neseděly a přiznávám se,   že jsem ke konci filmu   usínal (za což se   oprávněně stydim) nicméňe   zážitek to byl vskutku   dechberoucí.
Celý   film jsem prožíval a s   psychykou hrdinů se   stotožňoval.
Hodnotím 8/10, protože   jsem přece jen ještě   lepší filmy viděl, tomuhle   ještě něco málo chybí,   ale opravdu jen málo...
Každopádně komu se   líbilo 21 gramů, určitě se   bude líbit i tohle...
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2004
Režisér si velice hezky   pohrál s třemi příběhy na   první pohled na sebe   nenavazující. Přesto se   střetnou v jednom uzlu (a   poté se zase rozpletou). A   tahle myšlenka je základním   kamenem velké úspěšnosti   Amores perros.
Plivník
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Amores Perros je film, který   je v záplavě komerční   produkce sice zajímavý, ale   nemyslím si, že by bylo   třeba v souvislosti s ním   propadat takovému nadšení.   Je to drsný, realistický   příběh ze života, nic   víc, nic míň. Tři   povídky, jež se nakonec   propletou, také nejsou   žádným originálním   nápadem. Možná jsem proti   podobným příběhům   zaujatá, protože ani na Pulp   Fiction (s níž je Amores   Perros srovnáván) jsem   neviděla nic tak úžasného,   nemám ráda psy a vadí mi,   když se originální názvy   filmů „překládají“   tak, aby byly dostatečně   „atraktivní“ (Láska je   kurva opravdu není   adekvátní překlad, to i   anglické Love’s a bitch je   původnímu smyslu bližší).
btip007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2012
Několik příběhů   vzájemně propojených v   jeden film. Tento druh   vyprávění mám moc rád a   žádný podobně natočený   snímek mě ještě nezklamal.   Film si na nic nehraje a   ukazuje drsný svět, takový   jaký ve skutečnosti opravdu   je. Trochu mi vadilo, že se   na konci nedovíme, který z   bratrů se dříve vymanil z   pout a v boji na život a na   smrt zvítězil, ale to je   detail.
Emzak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2004
Tak tohle nemá chybu, 3   zdánlivě různé příběhy,   ale všechny smutné a   blízké. Film o lásce v té   druhé podobě, nešťastné.   Konečně něco lepšího a   realističtějšího, než ty   ubohé slaďárny.
charlie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2005
Podle mě to už snad ani   lepší být nemohlo. Ty   příběhy jsou rozděleny   něco ve stylu Pulp fiction,   ale zapadá to do sebe.   Nejvíc se mi líbil 1.   příběh (Octavio a Susanna),   ale zase nejatraktivnější   byl ten 2. (modelka s pejskem)   a ten třetí... Těžko to   popsat, ale jako by nejvíce   dojal.
Perfektní   atmosféra i prostředí.   Nemám výhrady! :)
Dap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2010
po dlouhé době vyjimečný film
velmi realistický,ikdyž   někdy až příliš   brutálně,ale taková   skutečnost je a film je   odtoho,aby nám pomohl si ji   uvědomit z nadhledu.
Díval jsem se na něj s   přáteli - už to,že jsme o   něm diskutovali jeětě   další víkend mluví samo za   sebe.
Dr.film
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Nitky osudu se neustále   proplétají a potkávají. Tu   a tam se jedna o druhou jen   lehoulince otře, jindy se   zase tvrdě střetnou. Tak či   onak následky si vždycky   odnášíme byt o tom   častokrát možná ani   nevíme. A právě o tom   Amores Perros pojednává - o   vrtkavém životním údělu a   nevypočitatelné budoucnosti,   která je pro nás   nejčastěji tou největší   kurvou...
romarikan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2009
v jednej sekunde sa pretali 3   zivoty naraz..osud..tri   pribehy troch ludi v ktorom sa   ich zivoty pretnu v jednom   okamihu..pre mna je uplne   najjj najj najj
KatkaDiaz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Podobný film jako j Babel,   myslím, že je to dokonce i   od stejného režiséra, ale   to si vážně jen myslím.   Zase film rozdělen do více   příběhů.
vasek34
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Výborný film plný zvratú   vtáhnul mě do děje tak že   jsem po titulkách čekal
ještě na přídavek,   film střídajících se   časem příběhů moc se   mi líbil doporučuji:)

V.S.
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Gael García Bernal
Film má tři části, ale do   strhujícího tempa 1. části   se už ty další nevrátí.   Trošku mi vadila hysterická   modelka, ale celkově je to   hodně vydařený film.
How_Up
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2010
Nejenom láska je ku*va. Jedna   chvíle, spousta následků,   spousta lidí, spousta   beznaděje, spousta ztrát.   Dalších z těch, co vás   donutí přemýšlet, a to je   dobře. Nedepkujte, jen se   dívejte dokonce a i   víckrát;-)
shizuka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Jeden z mych nejoblibenejsich   reziseru natocil   syrove,krute,zneklidnujici   drama s neutesenou   atmosferou,ktere mi vyrazilo   dech a jeste dlouho jsem   nebyla schopna   slova.Film,ktery se vymyka   vsem klise a zavrta se vam   hluboko do vedomi..neskutecna   sila!!Gael Garcia Bernal je   navic opravdu vyborny   herec,coz ukazal i v jinych   filmech.Mexicka kinematografie   me hodne zaujala./Pokud se vam   libil tento drsny   snimek,zkuste take jiny   mexicky film a to Fialkovy   parfem./Vivat mexico!
plicnik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2005
Strhující
Kdo má rád filmy, v nichž   se prolíná několik   příběhů, které se   odhalují a konkretizují   během děje, je na správné   adrese. Je to film plný   touhy, lásky, doufání, ale   i nenávisti, odmítání,   nevěry a ztracených iluzí.   Lidi mají své sny a své   životy a né vždy se tyto   dvě veličiny shodují. Je to   něco, co vás chytne u srdce,   něco nad čím budete   přemýšlet, protože každý   den jste konfrontováni s   obyčejnými věcmi, které   pro vás něco znamenají.
Báječná kamera, hudba i   herecké výkony, navíc   exotické prostředí ...   Doporučuji, nudit se   nebudete!
marketall
Hodnocení:
Přidáno: 12.5.2007
Dobře a netradičně   natočenej filmeček.   Zajímavý záběry a   konflikty mezi hlavními   hrdiny vam dobre pomuzou se   prenyst do deje filmu,kterej   vas upouta uz od samyho   zacatku.Dva nezkuseni kamaradi   a dospela(i da se rici   vyspela) zena na ceste do   zahadné zatoky, pri ktere je   vsechny tri potkaji milostne   zapletky...velice me prekvapil   konec, kde se neda nezamyslet   nad tim, ze by si mel clovek   doopravdy uzivat kazdeho dne

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6914minih6914Drzá Mary - bláznivý Larry (1973) 
Dirty Mary Crazy Larry n
minih164200minih164200Sebelum Iblis Menjemput (2018) 
Sebelum Iblis Menjemput n
minih25281minih25281Železná maska (1979) 
The Fifth Musketeer n
minih24648minih24648V podstatě jsme normální (1981) 
V podstatě jsme normální n
minih24618minih24618Rytmus 1934 (1980) 
n
minih152659minih152659Viking (2016) 
Viking n
minih28007minih28007Psí dostihy (1983) 
Hunderennen n
minih5783minih5783Ďáblův advokát (1997) 
The Devil's Advocate n
minih10783minih10783Krb bez ohně (1937) 
Krb bez ohně n
minih15118minih15118Ostrov stříbrných volavek (1976) 
Ostrov stříbrných volavek n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

68 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

13:35 - 14:30

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

73 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

13 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10