Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Černí baroni

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Tak já stavím televizní   zpracování románu nad film.   Knihu jsem opisoval v   sedmdesátých letech na   stroji, pak rozmnožoval na   cyklostylu. Vlastnil jsem   vydání z nakladatelství   Vysočina z Havlíčkova   Brodu. Obsazení rolí je   výtečné, Anton Hryc se   přinejmenším vyrovná Pavlu   Landovskému, u mně je to   ještě lepší výkon v   hlavní roli. Navíc v TV   zpracování jsou použity i   další motivy z   pokračování a to většina   lidí nezná, protože nečte.   Pak se to lehce zatracuje. Je   to účet bez hostinského.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2009
Je fakt že předloha je   lepší film je taky   lepší tento seriál   ušel je hodně dobře   obsazen a docela slušné   obsazení
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2013
Švandrlíkovi Černí baroni   a knihy kolem nich ( např.:   Pět seker poručíka   Hamáčka aj.) nepůjdou nikdy   pořádně zfilmovat, ten kdo   to četl, tak ví o čem   mluvím - to prostě nejde   :-).
Přesto dobrý   pokus a chválím tvůrce za   odvahu, do toho jít.Co se   týče scénáře, tak je   jaký je.Dá se říct, že je   to spojení některých   pasáží z více knih (   které zřejmě tvůrci   považovali za dobré ) na   jedno místo, kde se to celé   odehraje.
Herecké   obsazení : většina je v   poho :-).A jsem rád, že   kývli na nabídku zahrát si   tady nejen naši přední   herci.Velmi dobrá volba na   "Terazkyho" byl   Andrej Hryc - já jsem si   totiž po Černých baronech z   roku 1992 na tomto místě   nedokázal nikoho jiného   představit než Pavla   Landovského - ten je v tom   filmu nezapomenutelný.I proto   obdivuju A. Hryce, že to tady   vzal.Po Landovském výkonu to   jistě nebylo jednoduché -   ovšem A.Hryc zde byl velmi   přesvědčivý.
Ovšem, kdo tady   exceloval, tak byl bolek   Polívka.Jeho kapitán   Hamáček byl přinejmenším   geniální :-).
Na   druhou stranu jsou i herci,   kteří mi neseděli, ale to   už tak bohužel někdy   je.Petr Rychlý,Martin   Myšička a Pavel Liška ( i   když u P.Lišky si nejsem   jistý, jestli to není tím,   že ho nemůžu ani vidět   skoro v žádném filmu ) -   tito pánové mi do svých   rolí bohužel nesedli.
Jinak jsem byl spokojen a   dávám 8 bodíků.
Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.7.2011
S filmem asi opravdu není dobré srovnávat
Seriálu Černí baroni jsem   se dlouho vyhýbala, z   "nakoukaných"   částí při vysílání v Tv   jsem neměla dobrý pocit,   zdálo se mi, že kultovnímu   snímku z počátku 90. let   nemůže sahat ani po   kotníky. S odstupem času   jsem ale měla teď možnost   se znovu na seriál   podívat...resp. díval se   můj přítel a ač možná i   zprvu trošku proti své   vůli, dívala jsem se s ním.   Názor jsem částečně   změnila a ve své podstatě   musím souhlasit s   komentářem Curila - ono to   opravdu nelze srovnávat. Film   bude u mě vždy na místě   prvním, o tom pochyb není,   nicméně ani seriál není   vyloženě špatný. Andrej   Hryc jako mjr. Terazky může   P. Landovskému sekundovat,   žel o Radkovi Holubovi v roli   Kefalína to říct nelze, to   je opravdu nejslabší   článek celého seriálu.   Pana Vetchého prostě   překonat nelze. Rozporuplné   pocity mám z B. Polívky,   není to můj oblíbený   herec, nicméně řekněme,   že v roli Hamáčka, často   si libujícího..ehm, v   lihovém opojení...není zas   tak vyloženě špatný.   Příjemná je přítomnost   mého oblíbeného herce   Vítězslava Jandáka, jemuž   jsou role v uniformě jak   šité na tělo. Protože jsem   svého času četla   Švandrlíkovu   "baronní" ságu,   tak opět souhlasím s   Curilem, že scénář více   vychází z knihy, v tom je   možná největší plus   celého seriálu. Ve finále   dávám lehký nadprůměr v   podobě 60ti procent - na   časté podívání to asi   není, ale na pobavení se a   zasmání od plic jednou za   dlouhý čas toto televizní   dílko docela i stojí.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.10.2017
Chybka
Dílko jistě ambiciozní. Už   spousta režisérů si na   Švandrlíkovi vylámala zuby.   Je to totiž autor vtipný,   jehož texty se dobře čtou.   Jenže do hrané podoby jsou   jen těžko převeditelné.
Černí baroni, jako dílo   legendární a doslova   napěchované   "hláškami"mělo   jisto jistě vysoké ambice.   Ale tam, kde se je   celovečernímu filmu úkol   jakžtakž podařilo splnit,   seriál zklamal.
Ani   nevím proč, protože   "hlášky" tu jsou,   herci byli vybráni   kvalitní...
Tedy s   jednou výjimkou a tou je   představitel hlavní role   Radek Holub. Netuším, jestli   to, aby Kefalína hrál jako   dementního nesympatického   idiota, mu poradil režisér,   nebo na to přišel sám, ale   je to doslova peklo, co ten   chlapec předvádí.
No   a když je vám nesympatický   hlavní hrdina, těžko   zahoříte láskou k celému   dílu. škoda...
JVSoolen
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.12.2007
No bida, bida. S uzasnym   celecernim filmem to nema nic   moc spolecne. Zadny poradny   dej, vtipy a i obsazeni stoji   za nic.
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Černí baroni (2004)
poznám knižné predlohy   seriálu a so zaťatými   zubami som ochotný tolerovať   aj zmenu hercov oproti filmu   (hryc ako terazky ešte   budiž, ale ten kefalín...   ako by terazky povedal   "boha jeho"), ale   tá absencia humoru je naozaj   bolestivá. škoda, lebo knihy   by si zaslúžili dôstojný   seriál (film dostali   skvelý). ja pridám   hviezdičku, zas až tak   hrozné to totiž nebolo. ono   ani v tých knihách mi   postavy neprišli nejak   zvlášť vykreslené a   charakterovo vyprofilované.   je to proste len súbor   humorných príbehov + všetko   z tých dôb má pre mňa   nejaké to zvláštne čaro.
Kopfrkingl
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.2.2013
Seriál se více přibližuje   knižní předloze než   celovečerní film. Bohužel   postrádá to, co většina   diváků očekávala a tím je   humor.
qerulant
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.8.2007
Opravdu křeč, vlastně mi   jakž takž "sednul"   Andrej Hryc a trošilinku   Oldřich Kaiser. Ale třeba   Radek Holub jako Kefalín byl   - ech, jak to vyjádřit   diplomaticky? -   přinejmenším   nepřesvědčivý... Zábavy   pomálu, je to škoda, ze   "Švandrlíka" se   dalo vytěžit o mnoho a mnoho   víc. Je však nutno přiznat,   že kultovní film z roku 1992   s ještě kultovnějším   "Lanďákem" nasadil   laťku až k filmařským   výšinám a tím pádem to   má seriál v očích diváka   o to těžší...
GeeZeR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.4.2017
Totálně zahozená šance.   Prostě to neběží. Jako v   hudbě. Může být super   extra kompozice, ale v každé   skladbě musí být vnitřní   motor, který tam někde   hodně dole duní "tu   svoji". To dovoluje   slyšet/vidět věci   vícekrát a vyšplhat se   pokaždé někam jinam nahoru.   Tady přešlapuji v přízemí   a vím, že výtah nepřijede.   A mně se šlapat nechce.   Nemám motivaci.
hvezdyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.5.2007
Ta u tohoto seriálu by se dal   použít příměr   "Profláknutá   příležitost". V   porovnání s filmem lze   hovořit o šlendriánu ve   filmařské tvorbě. Kefalín,   kterého vytvořil herec Radek   Holub, působí poněkud   křečoviě. Vlastně celý   seriál je takový   křečovitý. Ač se o to   snaží, postrádá humor. Je   to nepovedené dílo.
topipig
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.3.2019
Tohle prostě nejde nesrovnat   s filmem, ale ani s knižní   předlohou. Televizní Černí   baroni se tak hrozně   pitvoří a přehrávají, že   trapnost převyšuje vše   ostatní. Herci jsou   vyloženě debilní, které   svoje postavy hrají za   každou cenu vtipným dojmem,   přitom ale svoje role až   imbecilně karikují. Vrcholem   je vojín Kefalín v podání   Radka Holuba, jehož   přehnanej výkon hrající si   na Švejka je jeden z   nejhorších, kterém jsem kdy   vůbec mohl vidět. Za celou   dobu jedenácti dílů si na   postavy nezvyknete a to je   víc než špatně. Na koho   jsem si jakžtakž zvykl byl   major Haluška, kterého   ztvárnil Andrej Hryc, jinak   všechno mizérie. Miroslav   Švandrlík svoje postavy tak   krásně napsal a Juraj Herz   mu z nich udělal obludné   kreatury. O to víc mě to   mrzí, neboť Juraje jako   režiséra jsem měl hodně   rád, je ale pravda, že po   filmu Pasáž už nic moc   kvalitního nenatočil. Když   si budu chtít Černý barony   filmově připomenout, tak   rozhodně sáhnu po   stejnojmenném snímku Zdenka   Sirového z roku 1992, který   svou atmosférou dokonale   vykresluje dobu 50. let, i   protagonisty, kteří za   ministra Čepičky válčili.
klasifikátor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Když jsem se dověděl, že   režisér Herz chystá tento   seriál opravdu jsem se   těšil protože Juraj Herz   pro mě vždy byl zárukou   kvality. Bohužel výsledek   jeho práce mě totálně   zděsil. Na tomhle seriálu je   prostě všechno   špatně!!!!!! Už obsazení   je vysloveně nešťastné a   Radek Holub v roli Romana   Kefalína by mohl úspěšně   aspirovat na cenu za ten   nejhorší herecký výkon   desetiletí!!!! V jeho pojetí   je tato postava daleko víc   Švejkem což se mi zdá být   mírně řečeno zcestné.   Navíc celou dobu přímo   bestiálně přehrává takže   výsledek nelze hodnotit jinak   než jako vrcholnou trapnost.  
Chápu, že ani ten   nejlepší a   nejúspěšnější režisér   nemůže tvořit bez   určitých výkyvů ale tenhle   počin je podle mne zcela   jednoznačně nejhorším   kouskem režisérského   portfolia Juraje Herze,   kterého si jinak hluboce   vážím. Inu i tady platí   staré pořekadlo o mistru   tesařovi.
green-tea
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.3.2009
Ach jo...
Bóóóže,tohle je ale   pitomina - škoda slov!!!   Poprvé - a doufám, že   naposledy (nebo aspoň na   hooodně dlouho) dávám jednu   jedinou hvězdičku - za   výkon A. Hryce coby majora   Terazkyho. Jinak veliké   zklamání. A to jsem se na   tenhle seriál původně tak   těšila... :-((
pataamat
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.4.2009
HRYC nemá na to ,aby hral   niečo takéto a Herz sa asi   sekol ,keď to šiel   natáčať -ani najlepší   úsek nesiaha po paty   najhorčiemu úseku filmových   barónov.
Mlapiska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.6.2007
Za sebe můžu říct, že   jsem tento seriál   nepochopila. S kultovním   filmem se vůbec nedá   srovnávat. To platí rovněž   o celkovém obsazení. A   humor? Kam ten se jen poděl.   Možná za to může fakt, že   neznám originální knižní   předlohu, seriál mě však   absolutně nebavil.
limjoe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2009
škoda hvězdičky
Škoda že nelze udělit   tomuto paskvilu 10 hvězdiček   do mínusu. Herz udělal v   tomto seriálu z vygumovaného   majora myslitele a z vojína   Kefálína uplného dementa.   Nechápu jak to mohl pan   Švandrlík schválit
miláček
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Hrůůůůůůůůůza!Jedinou   hvězdičku pro pár   herců,kterým se divím,že   do toho šli.Film a tahle   slátanina se nedá   srovnávat.Vydržela jsem   jeden díl,jediné,co jsem si   z toho odnesla je   podezření,že Radek Holub   není zcela při smyslech.
TarabasCz
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Celovečerní film černí   baroni je pro mě kultovní   věc - proto jsem čekal a   doufal že mě tenhle serial   bude moc bavit.
No   vlastně celé jsem to ani   neshlédl stačily pouze   první dva díly - hrůza a   děs.
Nic víc.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih162088minih162088Donekonečna (2017) 
The Endless n
minih136192minih136192Fitzwilly (1967) 
Fitzwilly n
minih132823minih132823Caligola: La storia mai raccontata (1982) 
Caligola: La storia mai raccontata n
minih13317minih13317Na Hromnice o den více (1993) 
Groundhog Day n
minih69678minih69678Loft (2010) [DVD kinodistribuce] 
Loft n
minih56553minih56553Alenka v říši divů (1976) 
Alice in Wonderland: An X-Rated Musical Fantasy n
minih47835minih47835Babylon A.D. (2008) 
Babylon A.D. n
minih9370minih9370Jane Doe (2001) [TV film] 
Jane Doe n
minih15347minih15347Pan Tau (1988) 
Pan Tau n
minih50676minih50676Starsky a Hutch (1975) [TV seriál] 
Starsky and Hutch n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Černí baroni (1992)

 Černí baroni (1992)
Černí baroni n
 
Žánr: komedie / vojenský
Země: Československo
Režie: Zdenek Sirový

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

25 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

12:40 - 13:35

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

30 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10