Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Horší než smrt

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Typický anglický film plný   černého humoru. V tomhle   případě jsem se solidně   pobavila. Ve filmu zazní asi   100x věta můj otec byl   vyjímečný člověk:D a je   tam opravdu mnoho hodně   vydařených vtípků, které   mě skoro dohnaly k slzám.   Obzvlášt hodně směšná   byla scéna se strejdou Alfiem   a Howardem. Opravdu síla.   Tenhle film je jednička mezi   anglickými filmy :D
Justik66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2007
Smrt čeká na každého z   nás. Má ale jednu obrovskou   výhodu. Když člověk leží   hezky nastrojený v rakvi a   okolo něho bulí pozůstalí,   zapomene se na to, že celý   život chlastal, podváděl   svou manželku a vůbec se   nechoval jako Mirek Dušín. V   rakvi je zkrátka každý za   dobráka. O to horší pak je,   když se někdo rozhodne   tenhle zvyk porušit. Velký   šéf jedné takové britské   rodiny právě zemřel a celá   famílie se sešla na pohřbu,   aby uctila jeho památku,   poplakala si a zavzpomínala   na zesnulého. Jeden z   příbuzných se však   rozhodl, že nebude za   pokrytce a o vyjevil všem o   nebožtíkovi pravdu. A   nepříliš hezkou. Brzy ale   všechno začne plynout tak   nějak samovolně. Temná   rodinná tajemství   vyplouvají na povrch, dávné   zášti a křivdy se znovu   objevují a každému   konečně dochází, že   členové rodiny k sobě   nemají zdaleka tak blízko,   jak se snaží předstírat.   Kdyby Death at a Funeral   točili Dánové, udělali by   z něj emocionálně silné   lidské drama. Točí ho však   Frank Oz. Muž, který se   proslavil tím, že daboval   mrňavého zeleného mistra   jedi Yodu, má blíže spíše   ke komedii než k dramatu,   takže namísto citového   vydírání můžeme   očekávat typicky britský   suchý humor. Do Death at a   Funeral si Oz přizval   nastupující britskou   hereckou generaci, ale   nepřítomnost opravdové   hvězdy by filmu mohla hodně   uškodit. Uvidíme, jak se v   létě mu bude dařit za   mořem. Třeba ho pak někdo   doveze i do našich kin.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2012
Na pohreb nie prášky, osvedčný je klinček
Troška brutálnejšia   komédia s čiernym humorom.   Ale dalo sa. Človek by   neveril, čo sa môže na   pohrabe stať, a ako môže   dopadnúť. Do toho nejaký   ten magor, teplý malý   vydierač, nejaké to rodinné   tajomstvo a zámena   chemických preparátov
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Velice povedená komedie,   která v sobě mísí prvky   absurdního, černého a   situačního humoru. Je až   neuvěřitelné co dokázal   režisér a a scénaristé   vecpat do příběhu o jednom   pohřbu. Do filmu nacpali   celou řadu zajímavých a   zábavných postav od   hypochondra přes   zdrogovaného muže až po   homosexuálního liliputa.   Film utíká rychle má v   sobě spoustu vtipných   situací. Nenapadná ale o to   kvalitnější komedie.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.5.2012
Už jsem viděla mnohem   horší, ale také mnohem   lepší - zápletka postavená   na jednom vypadnuvším   nebožtíkovi, omylem sjetém   právníkovi, homosexuálním   vyděrači, sprostém   vozíčkáři a nezbytných   exkrementech mně přijde jako   zakázka pro Bena Stillera -   zrovna jak u jeho filmů, mně   v několika situacích bylo   trapně za   zúčastněné.Upozornění:   Toto není ukázka britského   černého humoru!
jitush.b
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2010
Komedie o jednom pohřbu, na   kterém se schází celá   velká rodina a odkrývají   tajemství (i s pomocí LSD),   plná brilantního černého   anglického humoru,   kvalitních hereckých   výkonů, která zaručeně   pobaví. Když pominu jednu   záchodovou scénu, tak tento   film patří k tomu   nejlepšímu na poli   komediálním co nás v   posledních letech potkalo.
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2010
Černý humor já ráda, ale   tohle bych do žebříčku   nejlepších komedií všech   dob určitě nezařadila. Ve   snaze udělat srandu je to   místy hodně přehnané, až   to sklouzává do lacinosti   typických amerických (ne   britských!) stupidních crazy   komedií. Za největší   průšvih pak považuju výkon   Alana Tudyka, jehož herectví   se postupem času vytrácelo   až se úplně přeměnilo na   hloupé pitvoření –   křečovité grimasy mi   vtipné opravdu   nepřipadají.
Nicméně dobrá zápletka   a některé situace kolem ní   stály za to. I vzhledem k   všeobecně vysokému   hodnocení a nadšení jsem   však čekala mnohem více   (včetně toho britského   humoru, který se na tento   pohřeb jaksi nedostavil) a   film je pro mě zklamáním.   Přehnané a přihlouplé, 55   %.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2013
Horší než smrt
Hodně vydařená komedie,   která mě kvalitně pobavila   a u které jsem se pořádně   zasmál. Líbilo se mi, jak   děj filmu postupně ohaloval   další tajemstvi, souvislosti   a přinášel neustále   menší zápletky, jež   dohromady splynuly ve velice   propracovaný děj plný   bláznivých srandovních   scén a neméně povedených   hlášek. Potěší a pobaví   rovněž plno různorodých   postav, jejichž osudy jsou   zde neotřele rozkresleny.
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.9.2011
Příjemná komedie, u které   se můžete nechat unášet   více či méně šílenými   husarskými kousky hereckého   osazenstva. Občas sice Death   at a Funeral balancuje na   špici totální blbosti, ale   když si taky zobnete z   krabičky s nápisem   "valium", bude vám   to tak nějak jedno.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.6.2018
Typická
britská komedie,bohužel z   mého pohledu velmi   průměrná.Vtipné scény   buď nebyly zas tak moc   vtipné,nebo z nich bylo   cítit "lámání přes   koleno".Oddychovka,ale   nic zásadního:-)
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Ještě jsem nikdy neviděl   černou komedii s tak   obrovským potenciálem,který   přišel úplně vniveč.Až   teď.Tohle je typická   americká černošská komedie   a la Eddie Murphy,nebo Martin   Lawrence, zasazená do   britského   prostředí.Anglický humor   vypadá úplně jinak.
Naprostá absence   nápaditosti,okolo   (černého)humoru se jen tak   přešlapuje,celý film je   postaven na vzájemném   hulákání a osočování   mezi příbuznými na   pohřbu.A když dojdou   slova,pak přichází fyzické   pošťuchování...a mezitím   většinu filmu prosedí jeden   zfetovaný nahý idiot na   střeše s debilní   grimasou.Opravdu zábavná   nebo umělecká hodnota je   někde v nedohlednu.
Takže ve finále jsem se   zasmál jedné posrané ruce a   pousmál nad polohou   trpaslíka v rakvi s   milencem.To je na britskou   černou komedii hodně   málo.Sorry.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Naprosto okouzlující černá   komedie, která potvrzuje   pravidlo - sranda na úrovni   se dá dělat i z tak   vážných věcí, jako je   pohřeb...Tento typ humoru je   velmi odvážný ale také   decentní že nedokáže   nikoho urazit...Řada   komických situací se na vás   valí od začátku ze všech   stran a příval neustává   ani ke konci filmu, kdy si   snímek drží své vysoké   tempo...Překvapili mě herci,   velkou řádku z nich jsem už   v nějakém filmu viděl, ať   to je romantika typu Pýcha a   předsudek, válečné drama   Černý jestřáb sestřelen,   nebo western 3:10 do Yumy, tak   zde dokázali všichni   táhnout za jeden provaz a   dokázali že černý humor   jim rozhodně není cizí...I   když je to anglický film a   já anglický humor poznám na   míle daleko a přímo ho   nesnáším tak tento mě   opravdu mile překvapil a   okouzlil...Mě osobně dostala   hned první scéna filmu se   záměnou rakví, pak je   chvilku klid, ovšem jen jako   příprava na salvy smíchu,   které přijdou po   rozlučkové řeči na   pohřbu...Díky záměně   valia za LSD se to pekelně   rozjede...Víc vám neřeknu   jestli se chcete opravdu ze   srdce zasmát, seženťe si   Horší než smrt a budete   mít o zábavu   postaráno...Jen se mi   vyskytuje otázka proč   takovéhle kvalitní a lehké   komedie nenatáčí i   Češi!!!
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Než stačí Matthew MacFadyen   odříkat smuteční řeč,   stane se tolik humorných   situací, že je sem tam ani   bránice nestačí pobrat.   Víc takových suchých   černých komedií a pohřby   budou hned o něco, ehm,   veselejší? No, to asi ne.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2013
Smrt na pohřbu
Hm co dělat jinýho na   pohřbu, než skákat ze   střechy, svazovat trpaslíky   nebo si umývat hovna z   xichtu. V anglii normální.   Ale je v tom cítit americká   koprodukce; kdyby v tom hrál   Jason Biggs, mohl by to být   další díl prciček.
Clockwork
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2008
He he uz jen ta myslenka   zameneny lahvicky valia za LSD   je proste dokonala a kdyz k   tomu jeste pridate pohreb a   straryho strejdu tak je se na   co tesit. Ja sem se pobavil   kralovsky!! Vrele doporucuji   schlidnout nez pujdete na   nejakej pohreb protoze tenhle   filmek vam zarucene zvedne   naladu.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Cynismus na entou. Jak jinak   to nazvat. Já to ale miluju a   anglický humor je něco   úžasného. Stojí to za to.
wawer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2008
krásná, nenápadná, vřelá   a proklatě vtipná černá   komedie, u které sem se bavil   od začatku do konce ikdyž to   byl docela úlet. krásně   vykreslené povahy hrdinů,   kterým je věnováno dost   času na jejích pochopení i   na jejich konflikty, ikdyž   tam neni žadný vyložení   titulní. ale co mě úplně   nejvíc dostalo, bylo to,   kolik se da vymyslet scén   postavenych jen a pouze na tom   že v pilulce valia neni valiu   ale LSD, konec - taková   krásná tečka za celm filmem   - to dokazuje
Dawid199
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.6.2009
U tohoto filmu jsem se po   dlouhé době pořádně   zasmál. Britský humor, jak   má být dělá z tohoto filmu   skvělou komedii na sobotní   večer.
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2010
Suchý anglický humor ja rád   a tentokrát je i poriadne   čierny. Film je, kupodivu,   až na jednu scému s výkalmi   celkom vkusný.
MambaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2020
Pohřeb okořeněný britským humorem
Udělat z tak vážné věci   jako pohřeb komedii je   opravdu kumšt. A komedie to   není nijak laciná - je to   tak trochu i psychologická   sonda, která odhaluje u   některých pozůstalých   jejich opravdové já.   Včetně ve vypjatých   momentech nepředstíraných   vztahů k ostatním. A to vše   dosti chytře a vtipně. Film   není až tak akční, ale je   zde spousta   nepřevídatelných zápletek,   které se stále více   komplikují - o to více je   tento film zajímavý a   poutavý. Prostě - nádherný   britský humor - trochu   absurdní, trochu černý,   místy i tragikomický - jak   jinak, jsme přece na pohřbu.
Anilvap6
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2011
Dobrý film.. Náramně jsem   se u něj pobavila a asi   ještě dlouhou pobavím. Je   to taková potřeštěná   komedie ale fakt dobrá :)
insomniac
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2007
Naozaj som po dĺĺĺhom čase   narazil na komédiu, pri   ktorej som sa do sýtosti   nasmial. Škoda len, že som   si nemohol vybrať horší   čas, pretože som mal   rozbitú peru a bolesti a   rôznych grimás som si užil   až - až...:) Viac takýchto   kúskov, please.

...everything is so   fucking green...
Bulgarrito
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Říká vám něco anglický   humor? Pokud ne, vřele   doporučuji tuto komedii jako   ochutnávku nefalšované   (obří) porce zábavy   černější než obleky na   pohřbu a vtipnější než   nahatý ztripovaný anglán na   střeše (i když o tom by se   dalo polemizovat :)) anyway,   více takovýchto komedií na   úrovni by nynější   kinematografii jen prospělo   _peace
hannibanny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Anglický humor? 100% !   Perfektní komedie o jednom   pohřbu, který se jaksi   zvrhne a ne málo.Rozhodně se   nebojte investovat čas a   pořádně se pobavit.   Herecké projevy a i   příběh samotný nemá   chybu.
jap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Tenhle film nemá absolutně   žádnou chybu! Příběh je   skvěle vygradovaný, herecké   výkony i obsazení pasují   perfektně. Kdo miluje černý   humor spojený s anglickou   kinematografií, tomu   doporučuji jen, aby se   pohodlně opřel a připravil   si bránici. Příjemný   zážitek.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih61406minih61406Víla Zuběnka (2010) 
Tooth Fairy n
minih33740minih33740Idioti (1998) 
Idioterne n
minih41836minih41836Transamerika (2005) 
Transamerica n
minih44411minih44411Maximální rychlost (2007) 
Redline n
minih59997minih59997Pánská jízda (2006) 
The Groomsmen n
minih65010minih65010Po životě (2009) 
After.Life n
minih43825minih43825Válečníci (1999) [TV film] 
Warriors n
minih49014minih49014Krev mojí krve (2009) 
Le premier cercle n
minih12172minih12172Maverick (1994) 
Maverick n
minih45716minih45716Mrtvá dívka (2006) 
The Dead Girl n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Na stopě (2000) [TV pořad]

14:10 - 14:35

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

13:35 - 14:30

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:45 - 14:35

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

47 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10