Jeden svět
ohodnotit

Zrodila se hvězda

A Star is Born

Další název:
Zrodila sa hviezda
Rok:
2018
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
4.10.2018

Obsah filmu Zrodila se hvězda

 
Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu „Zrodila se hvězda“ hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradley Coopera („Americký sniper“, „Špinavý trik“, „Terapie láskou“) je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Stefani Germanotta/Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin...
 
Související odkazy
 
Recenze: Zrodila se hvězda

Jeden z nejlepších filmů roku!  číst dál

 
 
RECENZE: Zrodila se hvězda. Ale hlavně oscarová herečka Lady Gaga

Čekalo se, že Lady Gaga v hlavní roli nové verze hudební romance Zrodila se hvězda bude skvěle zpívat. Ale že se z ikony popu stane herecký objev roku s oscarovou šancí, je největší překvapení i nejsilnější stránka filmu. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Vertical Entertainment Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zrodila se hvězda >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.6.2021
Jak už přede mnou poznamenal jeden z   hodnotitelů jde tady o remake remaku remaku.   Neznám původní film ze 30.let ani první remake   z let 50. Jediné z čím mohu porovnávat je   remake z půle 70.let. Nejsem příznivec tohoto   filmového žánru a tím méně pak odborník na   něj ale trochu se vyznám v muzice a herectví.   Tak Bradley Cooper za Krisem Kristoffersonem   viditelně pokulhává a Lady Gaga nesahá ani ke   kolenům Barbry Streisand. Jinak se povedla   výprava a díky Samu Elliottovi to má i hereckou   kvalitu ale na remake ze sedmdesátek to nemá ani   zdaleka. Ale jak říkám já tyhle filmy moc   nemusím a nejsem expert.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.2.2021
Ako nemá vyzerať film o hudbe
To akože čo bolo? Remake remake remaku. Dlho som   nevidel niečo tak strašné. Ale pekne   poporiadku. Vo filme sa nedá veriť ničomu, je   to skôr sci-fi ako muzikál. No a scenár je   vlastne jednoduchý. Nájdem si babu, aby som sa   upil už nadobre. Prídavok romantický neviem,   či tu dobre pasuje k filmu, lebo vlastne, keď   bol sám, tak slopal, keď si našiel Lady Gaga,   tak už slopal tak, aby sa ráno nezobudil. Celé   zlé. Keď takto pijete, tak odohráte nejaký   koncert na dedinskom ihrisku, kde si to nikto   nevšimne, lebo ostatní sú ešte viac mimo, ale   určite neodohráte festival. Pozrite si prípady   naliatych muzikantov na koncertoch, už spočiatku   si všimnete, že sa objavujú dva problémy,   prvý je trafiť sa vlastne do správnej struny a   druhý, aby všetci hrali rovnakú pesničku, lebo   často to je tak, že každý hrá inú. Jeden z   najnudnejších filmoch o ničom, navyše s   príšernou hudbou. Bod pridávam za toho   slizkého a odporného manažéra, čo stále   komandoval Lady Gaga, ktorý laickej verejnosti   ukáže ako dokážu takéto krysy ničiť muziku
peginka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2020
Naprostá pecka. Chytí za srdce, takže trochu   romantika, ale hodně ze života, nádherná   hudba, a Lady Gaga i Cooper - vypadají jako kdyby   k sobě fakt patřili. Vůbec se nestydím napsat,   že mi uteklo pár slziček. Je to přesně jeden   z filmů, na který se podívám, když ho budou   dávat, pořád znovu a znovu...
jardiv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2019
Líto mi bylo jen psa
Film se mi nelíbil. A to ze začátku jsem byl   nadšenej: rocková hvězda Jack to na podiu   správně rozjížděl (kterej „expert“ napsal   do obsahu filmu tady nahoře, že „Cooper ve   filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona   Mainea“?) a ve chvíli, kdy se Ally rozhodla   přece jen si s ním stoupnout k mikrofonu naproti   šílícímu davu, naskočila mi namouduši husí   kůže.
Jenže to byl bohužel taky   nejsilnější okamžik, pak už jsme jen mohli   sledovat, jak se ze zpěvačky, která do svého   blues vkládá duši, stává popová hopsalka. A   její milovaný se pomalu probíjí skrz chlast a   prášky k neslavnému konci. Za všechno   samosebou může zlej manažer, kterej ale z jeho   pohledu dělá prostě svůj džob – našel   talent a chce z něj vytřískat co se dá.
No   ale musím říct, že rejža nakonec odved docela   dobrou práci, o čemž svědčí fakt, že na   konci (ano, vydržel jsem celých 136 minut) mi   bylo toho pejska opravdu líto... i když osobně   raději kočky.
P.S.: že jde už o třetí   remake původního filmu z roku 1937 (další   verze spatřily světlo světa v letech 1954 a   1976) jsem zjistil a posteriori, ale přesto   nepokládám tuto nejnovější verzi za   zbytečnou a těším se i na další, nejspíš v   roce 2060.
Naomi21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.3.2019
Velmi rozporuplný zážitek. Film začíná   celkem v tempu, první vystoupení Bradleyho coby   Jacka navnadí na podívanou, která má   "koule". Bohužel tempo se příběhu   postupem ztrácí, totéž platí o písničkách,   kdy popové písničky Ally coby hvězdy nesahají   prvním písním ani po kotníčky (asi to byl   záměr ukázat popovou scénu jako škatulku s   hvězdou a tanečnicemi kroutícími prdýlkami),   navíc zde je vynechán nějaký přechod, kdy by   hrdinka přešla od písní, které zpívá od   srdce k těm, které dělá pro líbivost -   prostě v jednom záběru zpívá píseň, kterou   složila a ve které se nachází a naráz   přehodí výhybku a zpívá jako popová   jednohubka. Ve filmu je hodně linek načrtnuto   (postupná ztráta sluchu zpěváka, jeho vztah se   starším bratrem, Ally a celý její život před   setkání s Jackem, Allyn táta...), ale žádná   z nich není využita. Jakoby se film bál jít   svou vlastní cestou a mnohokrát opakované   klišé jen znovu a znovu kopíruje (film Zrodila   se hvězda je čtvrtou adaptací téhož, když   tedy nepočítám filmy, které jsou tématem   velmi podobné). Bohužel i závěr je jakoby   "naroubován" do filmu. Neduhy filmu   mohou jít na vrub skutečnosti, že se jedná o   režisérskou prvotinu Bradleyho Coopera, který   si střihl i jednu z hlavních rolí. Ten   vystihuje pohasínající hvězdu obstojně, z   Lady Gaga nejsem tak nadšená, jak většina   recenzentů na internetu, naopak mi přišla jako   průměrná herečka (na neherečku celkem   obstojný výkon). Škoda, že nedostal více   prostoru Sam Elliott coby Jacksonův bratr.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2019
To samožerství mi tam vadí, Gaga se asi   inspirovala gottovským Hvězda padá vzhůru...   Ale nic není jednoduché, jak to na první pohled   vypadá, a chytit svou šanci a prodat se je také   umění. Film je zvláštně rozevlátý, jak   kamerou, tak střihem, tak hereckými výkony Gagy   i Bradleyho, a vůbec dějem jako takovým, o   písničkách nemluvě.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2019
║Rozpočet $36miliónov║Tržby USA   $207,174,984 ║Tržby Celosvetovo $415,174,984▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Bradley Cooper to zvládol,   darí sa mu tu ako hercovi ale ustojí to aj na   režisérskej stoličke. Lady Gaga milo prekvapuje   a ich súhra ladí. Prvý 30 minút má nadmieru   dobrý spád, dokonca ani transvesti show až tak   nevadí, Cooper sa proste predvádza ničoho sa   nebojí. Pieseň Shallow výborná, troška mi tam   potom chýba niečo tiež podobne silné, lebo   stred filmu stráca postupne tempo. Samozrejme   Cooper sa snaží ale nie všetko tu ladí,   vychádza, zatlačí decentne aj dramatickú notu   ale záver až tak emočne nedostane ako by mal.   Videl som verzie tohto námetu z roku 1937 a 1976,   a môžem povedať že tento od Cooper je asi   najlepšie spracovaný. /videl v kine: 75%/
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2019
Krásná hudba, krásný příběh a krásně v   člověku doznívá...kdo potřebuje víc? Tak   abych měla tu děsivou stovku znaků, tady máte   Shallow - nádhera :   ww.youtube.com/watch?v=bo_efYhYU2A
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2019
Dobrý počin Bradleyho Coopera. Pěkná   romanťárna s vynikajícím hereckým výkonem   Bradleyho Coopera a Lady Gagy. Obzvlášť Lady   Gaga mně vyrazila dech. Super také hudební   složka. Hudba 90%, herecké výkony 90%,   příběh 60%, napětí 50%, humor 20%, akce 0%.   Celkový dojem 68%.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2019
Bradley vzal známý příběh, vybral si Lady   Gagu a pak si to sám zrežíroval a zahrál si   hlavní roli. Nutno uznat, že zpívat docela   umí, ale Lady ho převyšuje, ona vůbec byla   lepší. Za ní bych dala i osmičku, ale když   já prostě s těma alkoholikama nemám moc   soucitu. Spousta lidí se celý život snaží a   tady jeden promrhá talent a spoustu dalších   šancí, jak by mohl dalším pomocí a prožít   plný život jenom proto, že už nedokáže   opustit flašku. Ono je to s ní jednodušší,   ale ty konce.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12684minih12684Mluv, mluv...zajímáš mne (1979) 
Cause toujours... tu m'intéresses! n
minih5368minih5368Cyborg (1989) 
Cyborg n
minih24196minih24196Zvířecí instinkty (1992) [Video] 
Animal Instincts n
minih28070minih28070Hurikán v ringu (1999) 
The Hurricane n
minih8215minih8215Heroin (1970) 
La Horse n
minih24787minih24787Vandiny trampoty (1938) 
Vandiny trampoty n
minih36831minih36831Cold Creek Manor (2003) 
Cold Creek Manor n
minih79832minih79832Slečna Marplová: Karibské tajemství (1989) [TV film] 
A Caribbean Mystery n
minih168953minih168953Zaklínač (2019) [TV seriál] 
The Witcher n
minih45933minih45933Zapovězené plátno (1995) 
The Celluloid Closet n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Zrodila se hvězda (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10