Duben
ohodnotit

Vrah přichází v noci

Non ho sonno

Další název:
Sleepless
Žánr:
Země:
Rok:
2001
Délka:
115 minut

Komentáře k filmu Vrah přichází v noci

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.2.2016
Táhnoucí se kriminálka. Nic   víc a nic méně.   Sklerotický vyšetřovatel a   kluk, no to je dvojka jak   noha. Jediné, co se snažilo   udržet mou pozornost, byly   scény vražd, hrající si na   gore. Maskéři se při nich   moc neukázali, scénář jim   to prostě nedovolil. Takže   zdařilých efektů dohromady   půl minutky možná jedna   celá. U mě to propadlo   takže hodnocení je tak kolem   10%.
201602021095411215
Tanatos
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.12.2014
Non ho sonno
Postavy nesympatické a naozaj   dosť tupé.Scénar bol riadne   nedomyslený a herci   príšerní.Vraždy boli   krvavo-efektné.Kamera bola na   slušnej úrovni ako u Argenta   som zvyknutý.A nemôžem   zabudnut na Goblinovu   hudbu,bola slušná.Film bol   rozťahaný a preto stopaž   bola príliš dlhá.Zatiaľ   najhorší Argentov   film,ktorý som videl.Vôbec   ma nebavil a to už mam z   gialla niečo napozerane.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2012
Non ho sonno
Asi všichni, kdo viděli   tento film můžou říct, že   se nejedná o horor, ale   spíše o thriller s   detektivní zápletkou. Film   mne vtáhl do děje a   rozhodně jsem se nenudila, ze   začátku jsem se musela smát   projevům jedné z žen,   která hulákala na chlápka   na parkovišti, ale jinak film   má vynikající hudbu.   Hlavní hrdinové kromě Maxe   Von Sydowa neznám, ale vůbec   to nevadí, i když pro me   konec nebyl překvapením   hlavně kvůli dabingu, který   prozradí vždy   všechno...škoda. Jinak jsem   byla překvapena poměrně   brutálními vraždami. K   filmu se vrátím a rozhodně   ho doporučuji.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Tento film se bi líbil už   proto,že byl plný napětí a   nečekaných vražd u kterých   jsem zavírala oči. Konec mi   vyrazil dech. Kdo se rád   bojí měl by tento film   zkouknout.
I když byl   italský, tak se mi moc   líbí. Hlavně proto, že   měl zajímavý děj a vraždy   podle říkanky byl dobrý   nápad. Nemohla jsem se   dočkat konce, protože mě   strašně zajímalo, kdo je   vrahem. Úplně jsem ztuhla,   když to Giacommemu začalo   docházet
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Líbí se mi filmy Daria   Argenta a i tenhle je   povedenej. Je to spíš krimi   s hororovými prvky s docela   překvapivým závěrem, ale   není to o nic míň   tajuplné.
marci22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Spíše než horor působí   tento film jako docela   povedená detektivka.Motivem   je tu dětská říkanka o   farmě,což je velmi   zajímavý motiv pro vraždy.
sylwikk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2009
Film, kterej mě dost zklamal.   Horor, jo? To by mě teda   zajímalo, čeho sem se měla   bát... já bysem to nazvala   spíš takovou kriminálkou.   Jinak to ušlo, ale horor to   teda fakt NENI!
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Na Italskou produkci velmi   povedení horor je to velmi   slušně natočeno ale i   obsazení je skvělé až mně   to překvapilo
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Jeden z nejslabších filmů   klasika hororového žánru   Daria Argenta. Spíše než o   horor se tentokrát jedná o   slabou kriminálku s   občasnými krvavými   scénami. Mít to lepší   herce a kvalitnější   scénář a mohlo to být o   dost lepší.
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.5.2009
I když je námět poměrně   dobrý, jeho realizace je   dosti hrozná. Zkrátka, tento   film je klasickým italským   béčkem, nebo céčkem. A to   i při účasti velé hvězdy   jako je Max von Sydow.
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.5.2009
již od úvodu je film vrah   přichází v noci velice   zajímavým dílem. nejednoho   diváka určitě nadchne již   jedna z prvních scén, scéna   v nočním vlaku, která je   točena ve správném rytmu i   s notnou dávkou napětí a   strachu. ostatně podotýkám,   že skvělých scén najdeme   ve filmu vrah přichází v   noci daleko víc, už protože   dílo jako celek osciluje mezi   hororem a kriminálním   filmem. Kromě sekvence   vraždy v nočním vlaku se   divák musí již od   provopočátku připravit na   fakt, že veškeré krvavé   řádění je dílem   psychopata a to nám režie   nabízí v té nejsyrovější   podobě. všechny vraždy ve   filmu, ať jsou dílem   tajemného vraha nebo i jsou   vedeny ze strany   spravedlnosti, jsou na plátno   převedeny bez jakýhkoliv   servítek. a proto se bez   servítek hodí zkritizovat   vraha, co přichází v noci,   v jeho celistvé podobě.   kdyby byl film sestříhán do   trošičku kratší podoby,   vypadly by určitě   vycpávkové scény s   plitkými dialogy nebo i ty,   kdy si scénáristé   nevěděli rady a nechali   herce jen deklamovat   nesourodé a nic neříkají   věty pod rouškou   telefonování. okleštěním   od těchto scén by se film   vrah přichází v noci dostal   do daleko ryzejší   akčnější polohy, jíž   nechybí silné vnitřní   napětí. v tomto tvaru by   film určitě stanul v   nejvyšších patrech   kinematografie. filmaři ale   chybovali vícekrát. autoři   nechají detektiva morettiho,   kterému divák fandí a   přeje mu objasnit jeho   případ, náhle zemřít;   nevyjasněný je motiv   zlatého pera a dokonce se z   filmu vytratí i tajemná   modrá složka, která   vraždění rozpoutá a v   níž jsou uschovány další   důležité a pádné důkazy.   trestuhodně promrhali také   úplný konec filmu, kdy do   jednoho obrazu vtěsnali   poslední záběry s ničením   důkazů, dialogy herců,   závěrečné titulky a tím   pádem také i v českém   znění účinkovali. to vše   deklasovalo snímek vrah   přichází v noci mezi filmy   lepšího středu   kinematografických dějin.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2008
Pro každého milovníka napětí a pro pevné nervy.
Tento film jsem zakoupila na   tzv. levném DVD, aniž bych   si předem něco od něho   slibovala. Zcela bez mučení   se přiznávám, že velkou   atraktivnost pro mne měl   nápis na obalu zakazující   shlédnutí filmu osobám   mladším 18ti let. Protože   se tato formulka z minulosti   dnes používá velmi zřídka   a to opravdu u hodně drsných   záležitostí (nikoliv u   lehce erotických scének jako   před 20ti lety, kdy   účastníkům byl vidět   takřka jen odhalený   kotník), které by mohly mít   i dost negativní dopad na   psychiku dospívajícího   jedince, film jsem zakoupila a   ze zvědavosti hned   přehrála. Byla jsem   skutečně překvapena velmi   promyšleným dramatem, u   něhož do poslední chvíle   netušíte ani v náznaku, kdo   je vraždící monstrum a má   na svědomí mnoho nevinných   obětí, zejména žen. Nechci   se rozepisovat o detailním   provedení z hlediska   filmařů u jednotlivých   vražd, neb tento server   navštěvují jistě také   děti a tak podrobnosti nejsou   vhodné. Globálně řečeno,   je to drsné a velmi   realistické, opravdu není   příjemné se na některé   sekvence dívat, ale velmi   oceňuji právě tento   reálně působící rys od   tvůrců filmu. Český dabing   by sice mohl být trochu více   synchronní, řekla bych, že   je tak trošku ušitý horkou   jehlou, ale rozhodně tento   fakt nesníží mé bodové   ohodnocení tohoto výborného   dramatu s velmi překvapivým   koncem. U mnoha podobných   kriminálních hororů se   závěr dá předvídat a již   někdy v půlce jste si   téměř jisti pachatelem,   tentokrát svůj úsudek   měníte co pět minut, abyste   byli nakonec naprosto   zaskočeni tou   "správnou" osobou.   Víc nechci prozrazovat, jen   mohu doporučit každému   milovníkovi tohoto drsného   žánru, jen se připojuji k   anotaci a také důrazně   říkám, že pro děti tento   film není ani omylem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih163179minih163179Bloodshot (2020) 
Bloodshot n
minih5933minih5933Smrtící zatykač (1990) 
Death Warrant n
minih12621minih12621Mladá léta (1952) 
Mladá léta n
minih47190minih47190Reeker: Na půl cesty (2005) 
Reeker n
minih47019minih47019Mejdan v Las Vegas (2008) 
What Happens in Vegas n
minih164258minih164258Nenávist (2019) 
Grudge n
minih41647minih41647Snídaně v pánském pyžamu (1980) [TV hra] 
n
minih16295minih16295Policajt ze San Francisca (1997) 
Metro n
minih47455minih47455Čtvery Vánoce (2008) 
Four Christmases n
minih48869minih48869Predator II: The Return (2008) [Video] 
n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10