Duben
ohodnotit

V zajetí rychlosti

The World's Fastest Indian

Další název:
V zajatí rýchlosti (SK); Mit Herz und Hand
Rok:
2005
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
22.6.2006
„Natočeno podle zatraceně pravdivého příběhu“

Komentáře k filmu V zajetí rychlosti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
Bumble
Hodnocení:
Přidáno: 10.3.2013
Film, který stojí za to vidět
Anthony Hopkins v tomto filmu   předvedl, jaký je to   vinikající herec. Přesto,   že nejsem motoristický   nadšenec, tak tento snímek   mě zavrtal do sedačky a s   nadšením jsem hltal   příběh staršího   chlapíka, jak jde za svým   snem. Jak dokáže svým   šarmem a bezelstností   přimět spousty lidí k tomu,   aby se na chvíli zastavili a   pomohli veteránovi s motorkou   v jeho odhodlání.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Chladnokrevný Anthony Hopkins   mě rozhodně klidným   nenechal. Trošku jsem během   filmu pochyboval, že se   nedocílí nějakého   velkolepého konce a musím   vám oznámit, že velkolepý   konec opravdu žádný   nenastal, poněvadž celý   film se stal velkolepým   dílem. Obsahově už v   počátku chytlavý film   dokázal pan Hopkins okořenit   ještě svým přirozeným   šarmem a chutí do života.   Věrohodné scény a   staronový scénář, který   bych přirovnal k filmům z   osmdesátých let mě naprosto   uchvátily. Upřímný a   neohlížející se Burt Munro   si jel pro svůj sen na Indian   Scoutu z roku 1920. Též jsem   se ocitl v zajetí rychlosti.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2012
Burt Munro...
...byl novozélanďan,který   díky svému technickému umu   a lidským kvalitám dokázal   z obyčejného motocyklu   učinit stroj,který zvládl   vylepšit světový rekord v   rychlosti motocyklu do   1000cc,který mimochodem   dodnes platí. To vše v 67   letech,přičemž jeho stroj   byl 47 let stár. Zní to jako   pohádka a přesto je to   skutečnost. A že to jako   skutečnost bere a že své   odhodlání myslí vážně ,o   tom Burt musel při své   anabázi přesvědčovat   desítky lidí.A povedlo se mu   to. Všichni kteří s ním   přišli do styku ,podlehli v   dobrém slova smyslu jeho   lidskosti a zdravému   nadšení.
A podobně   přistupovali tvůrci k tomuto   snímku. Je laskavý a   lidský. Není v něm   akce,napětí ani se nebudete   popadat smíchy za břicho,ale   přesto když se na film   začnete dívat,tak od něj   neodejdete. Vychutnáte si ten   působivý snímek až do   šťastného konce.
decepticon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2012
Pohodovka na nedelu. Tazko sa   hlada nejaka chyba - snad len,   ze vsetci boli taky ochotny -   na druhu stranu mozno v   skutocnosti bol Burt taka   osobnost, ze dokazal kazdeho   obratit na svoju stranu.
Mimochodom dabing od MGM   2012 je strasny...

/18.6.12/ cz dab Tvůrčí   skupina Josefa Petráska v   roce 2006
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Film, který mě okamžitě   dostal svým silným a   dojemným příběhem.Neměl   jsem ani ponětí, že takový   člověk existoval ve   skutečnosti.Je sice těžko   uvěřitelné, hlavně v   dnešní době, že mu to   skoro všechno tak pěkně   vycházelo.Asi se někdy   dějí i zázraky :-).
Jedna věc je ovšem   jistá a to, že Anthony   Hopkins zahrál hlavní roli   opravdu brilantně.On má dar   vtáhnout vás do filmu a   okamžitě mu začnete fandit   až do konce.
Doporučuju zhlédnout.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2012
Pravděpodobně bych se k   tomuto snímku nikdy nedostal,   nebýt přiložený k   časopisu Filmstage.Inu jiný   film nebyl po ruce, a tak jsem   si řekl, že V Zajetí   rychlosti prubnu.Ve výsledku   jsem nebyl vůbec zklamán a   plně jsem si užíval tuto   podívanou inspirující se   zatraceně pravdivým   příběhem o chlapíkovi,   který plně toužil po   uskutečnění svého   snu.Naprosto jsem jsi oblíbil   hlavní postavu v podání   Anthonyho Hopkinsona.Jestli   byl Burt Munro opravdu takoví   i ve skutečnosti, tak to byl   vážně super chlapík a v   některém divákovi si najde   své zvláštní   místo.Pravděpodobně si   tento snímek zamiluje   převážně mužská část,   ale věřím, že i nějakou   ženu toto zaujme.Pouze, co   bych chtěl zmínit je, že   stále jsem se nějak nemohl   zbavit dojmu, že šli Burtovi   skoro všichni na ruku.
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Velmi pozitivní film, který   ovšem nakonec přijímám   trochu s rozpaky. Všichni   lidi a svět vůbec viděný   naivníma očima hlavního   hrdiny jako neskutečně   příjemné a ochotné místo   k životu a přátelství   bohužel brzo začne nudit.   Vím, že to tak mezi   zarputilými nadšenci do   jakéhokoliv hobby je,   nehledí na to, jestli se   zraní nebo jestli to vůbec   nakonec přežijou, ale já   jsem tím nedostatkem   konfliktu a napětí byla   trochu zmatená, až   zklamaná. Přece jenom   prosté odvyprávění   příběhu mi jaksi   nestačilo.
Steve997
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2010
Ani nevím co jsem od filmu   očekával, ale už samotný   Hopkins byl předzvěstí   kvalitního zážitku. Film   mě ale chytnul ještě víc   než jsem čekal a skvělý   Anthony Hopkins, který putuje   celým světem a poznává   spoustu dobrých lidí jen aby   dosáhl svého životního   snu, byl neuvěřitelný a   občas i velice zábavný.   Pozitivně naladěný film   natočený podle skutečného   příběhu Burta Monroa pro   mě byl velice příjemným   zážitkem.
kadas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2009
Na tento film jsem pouze   náhodou přepnul v televizi   ale zpět jsem přepnout   nemohl chytnulo mě hodně   zajímavé téma z hodně   zajímavé doby u příběhu   bylo sice téměř od   začátku jasné jak to   dopadne ale to nijak neubírá   na zážitku, ačkoliv se   nejedná o komedii tak jsem se   u filmu i dost nasmála   celkove mě pobavil a to je   hlavní...
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Konečně jsem po dlouhé   době viděl drama, které je   zajímavé jak tématem tak i   jeho zpracováním. Celý film   je o muži, který má sen   být nejrychlejší a udělá   pro to cokoliv. Vydává se   tedy z rodného Nového   Zélandu se svým motocyklem   na cestu do Utahu kde chce   překonat rychlostní rekord.   Film ani na chvíli nenudí,   vyprávění je jednoduché a   přímočaré a Anthony   Hopkins dokonalý.   Optimisticky naladěný a   zábavný film.
martinhamr
Hodnocení:
Přidáno: 8.10.2008
Bombastická skromnost
Tento film na mne uděl   obrovský dojem svojí   krásnou lidskostí.Problémy   staršího pána,který si   vydal splnit si svůj sen,jsou   natolik normální,že se   každý divák musí vcítit   do jeho postavy.A asi by   člověk marně hledal   vhodnější ho herce nežli   Anthony Hopkinse,který se pro   tuto roli hodí velice dobře.
prcekx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Skvělí film se skvělím   Anthonym co dodat. Suprová   oddychovka která připoutá   do křesla každého diváka.
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.6.2007
Konstruktér Burt Munro   strávil většinu svého   života vylepšováním   motocyklu Indian, aby si s   ním mohl splnit svůj sen,   vytvořit rychlostní rekord.   Ty roky mu teď chybí a taky   peníze a zdraví, ale to   hlavní nadšení, odvaha,   elán mu zůstalo... „Jestli   nepůjdeš tam, kam chceš   jít a kdy chceš jít,   poznáš, že jsi umřel.“   Musím říct, že tenhle   starý blázen, který naplno   využívá každou minutu z   času, který mu snad ještě   zbývá a vydává se přes   půl světa dokončit to pro   co žil a v co věřil, mě   naprosto okouzlil, stejně   jako všechny lidi, které na   své cestě za snem potkal.   Skvělý Anthony Hopkins .
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Takový malý hezký film o   jednom velkém snu, plný   hodných lidí, kteří jsou   vždy ochotní pomoci   hlavnímu hrdinovi. Díky   tomu, že film postrádá   výraznějších konfliktů,   je lehké odhadnout, jak kdo   bude reagovat a jak která   situace skončí. Roger   Donaldson má podobný   vypravěčský styl jako Lasse   Hallström, ale narozdíl od   něj neumí vdechnout život   vedlejším postavám a tempo   filmu drtí až přílišnou   naivitou. Možná jsem cynik,   ale na mě tam prostě bylo   až příliš "hodných,   ochotných a vždy   chápajících" lidí,   což se navíc podepsalo i na   tom, že postupně naprosto   zmizelo napětí z toho, zda   to Hopkins nakonec zvládne...
Mgb
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Tak tohohle chlapíka jen tak   nikdo nezastaví!!! Podobný   film jsem už dlouho neviděl.   Zaplavilo mě nadšení a   chuť něco pořádného   udělat. Optimismus a   nezkrotná vůle Burta vás   nenechají bez následků.   Stejný účinek na mě měla   Amelie. O hereckých   kvalitách Anthony Hopkinse   není pochyb. Chytnul mě od   prvního záběru a nepustil   až do konce filmu. Douhám,   že se tenhle film neztratí v   záplavě blockbusterů,   nezaslouží si to!!!
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2006
Velmi příjemná podívaná
Báječný A. Hopkins v roli   starého muže, který se   nikdy nevzdá svého snu -   závodit se svou stařičkou   motorkou na solných jezerech   v Utahu a vytvořit světový   rekord v rychlosti. Mnoho let   stráví úpravami a   testováním svého miláčka,   po té se vydává do   neznámé oblasti, téměř   bez peněz, s nemocí podobné   infarktu a hlavně bez   přihlášky na slavný   závod. Celou řadu problému   řeší Burt Munro s klidem a   hlavním cílem - dostat se na   závodní plochu.
Navíc je vše natočeno   podle skutečné události.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16499minih16499Poslední akční hrdina (1993) 
Last Action Hero n
minih47141minih47141Kung Fu Panda (2008) 
Kung Fu Panda n
minih4831minih4831Byl jednou jeden dům (1974) [TV minisérie] 
n
minih47451minih47451Transformers: Pomsta poražených (2009) 
Transformers: Revenge of the Fallen n
minih111180minih111180Sanitka 2 (2013) [TV seriál] 
Sanitka 2 n
minih38814minih38814Romper Stomper (1992) 
Romper Stomper n
minih149631minih149631Smrtonosná zbraň (2016) [TV seriál] 
Lethal Weapon n
minih57051minih57051Tele Tele (2000) [TV pořad] 
Tele Tele n
minih57370minih57370Krev: Poslední upír (2009) 
Blood: The Last Vampire n
minih30754minih30754Hráč (2001) 
The Rookie n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Polsku

17:25 - 17:55

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

16:40 - 17:55

66 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10