Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu The Divide

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Občas nesmírně nudné, kdy   se vykecávají, co bylo. Mně   fakt nezajímá, jaké   podvlékačky nosila její   maminka a podobné žvásty.   No konec se to trošičku   vylepšuje. Mne osobně   nejvíce fascinovala scénka s   vtrhnutím vojáků do krytu.   Za tu dávám dost navíc.   Dost dobře bylo vykresleno i   lámání charakterů postav,   i když na to já moc nedám.   2012090711901/12214+++++++++++   (OPrava mého   předch.komentu)Kupodivu na to   kde se to odehrává, to mělo   zpočátku i spád. Pak se to   ovšem zadrhne a stagnuje.   Není to ovšem na dlouho.   Krátká hluchá místa zde   jsou, to by asi ani jinak   nešlo, ale vcelku se na film   dá dívat. Drobných   technických nesmyslů si   netřeba všímat, nebijí   nijak do očí. Podle mne jde   o průměrný snímek v tom   lepším slova smyslu.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2012
The Divide
Divide jsem viděla už před   nějakým časem, jen se mi   pořád nechtělo do   komentáře a to snad jen   proto, že tenhle film ve mě   vyvolat ne přiliš dobré   pocity a asi dlouho ho budu   dostávat z hlavy.
Tenhle film vypadal jako,   že bude post-apokalyptický   thriller, tedy od samého   začátku se tak tvářil, ale   myslím, že šlo o jediné   nacpat několik lidí do   prostoru, kde budou mít   omezené možnosti, dalo by se   říct všeho. Proto nechápu   návštěvu mužů v   kostýmech a navíc naprosto   neukončenou tuhle zmiňovanou   situaci a proto to musím   vnímat spíš tak, že šlo   spíš o psychologický film,   kde opravdu šlo o to narvat   lidi do jedné místnosti v   tomhle případě proti   atomového krytu.
No a   teď trochu té psychologie -   no teda tohle byla smršť.   Během filmu se u mě   dostavilo několik   nepříjemných pocitů a   samozřejmě to gradovalo s   přibývajícími minutami.   Už mnohokrát jsme mohli   vidět podobné filmy, kde   jsme odkázáni na psychiku   samotných hrdinů, ale tohle,   to nemělo obdoby.   Vynikající výkon podal   především Milo Ventimiglia,   kterého mám ráda od éry   Gilmorek a musím přiznat,   že jsem jeho výkonem byla   dosti zaskočena. Nikdo neví   co by dělal v podobné   situaci, ale taky se řiká,   že každý máme v sobě   bestii, která se jednou   prostě dostane na povrch.
Zásady slušného   chování,samotná lidskost   jde rázem do koše. A co si   tak vzpomínám viděla jsem   podobných filmů několik,   ale tenhle zaručeně vede.  
Musím pochválit   ještě hudbu, ta mi tam tak   nějak zapadla a úvodní a   finální píseň,   zafungovala. Tenhle film nelze   tak docela vytěsnit z paměti   jako třeba (Shame nebo   Dread).
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2012
Upřímně hodně zvláštní   snímek!! Chvílemi dlouhý,   nedomyšlený, ale také   nechutný, bizarní! Ano dokud   o nic nejde stejně se   někteří lidé chovají jak   hovada, co teprve když je   svět v průseru a jde v   podstatě o život, jsme   takový odpad, horší než   zvířata?! Opověď tento   film nedává, ale zamyšlení   se pro některé ano! Konec   byl hodně silný a   depresivní!
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Nenechal jsem si tento film   ujít, poněvadž už ukázka   lákala, že by to mohla být   zajímavá podívaná.Na   americké území dopadají   atomové hlavice a hrstka   přeživších se ukryje do   protiatomového krytu.A jak   už to tak v těchto filmech   bývá, postupem času bez   možnosti vyjít ven a absence   denního světla začíná   lidem haprovat psychika.Dle   mého názoru je zbytečně   děj roztažený na téměř   dvě hodiny a proto se   nepodařila pořádně   "nastartovat"   svižná dynamika.Začátek a   konec považuji za to lepší,   ten střed už mi tak   zajímavý   nepřipadal.Charaktery postav   nejsou zrovna na výši a   zaujme tu především Milo   Ventimiglia a Micheal   Biehn.Lauren German tak nějak   filmem pouze proplouvá.Když   bych to shrnul, je to spíše   psycho, než thriller s   troškou nechutných scének.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Stalo se mně nejspíš   poprvé, že jsem se u filmu   přistihla se zaťatýma   zubama. Opakovaně. Způsobil   to nanápadně se tvářící   psychologický thriller,   který pojal začátek konce   našich dnů hezky bez   rukavic, u milovníků   apokalyptických "co   kdyby, kdyby" však   může dojít ke zklamání -   snímek se evidentně nechce   zaobírat exteriéry, ale   psychologickou stránkou   prozatímních přeživších.   A má, kromě dávícího   rexlexu, rozhodně co   nabídnout. Je až děsivé si   uvědomit, jaký kus cesty za   falešnou iluzí   civilizačního procesu muselo   lidstvo ujít a stačí jen   krátký čas mimo širší   dohled, rázem se vracíme do   hlubokého středověku,   někteří pravěku... a k   proměně lidských bytostí v   monstra celkem úsporně   postačuje, krom hereckých   výkonů, použít jedničku   make up a rozkapat oči. A   doslov gradujícího závěru   bez šťastných náhod? Tak   tomu říkám být po krk ve   sračkách... Doslova.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2012
Apocalypse now
Psycho nářez, to je první   co napíšu, a to se mi do   toho asi půl roku nechtělo,   navíc mi ho doporučovala i   má oblíbenkyně hledaseniki   a ta má na dobrý filmy   čuch. Skupina lidí někde   zavřená, to už jsem viděl   tolikrát,ale tohle jsem teda   nečekal. Chvilkama se mi   svíral žaludek a říkal   jsem si "pro boha, jak   bych reagoval já"?   Psychicky vyhrocenou   atmosféru dokreslovala   výborná klavirní melodie,   která byla dost   depresivní.
Herecké   obsazeni je tu spíš   béčkove, ale tady odvedlo   dobrou práci.
Tady se   přesně vidí to, že když   nastanou stresové situace,   vyplují na povrch povahy a   charaktery které ukrýváme   hluboko v sobě, schované   předevšemi. Ten konec mohl   být trošku jinej, ale jinak   velká spokojenost. Dávám   8:)
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.6.2012
Škoda, že se Gensův snímek   snaží tvářit jako   psychologický   postapokalyptický thriller,   režisérovi evidentně   psychologie moc nejde.   Apokalypsa příznivcům   žánru mnoho nenabízí a   děj, odehrávající se v   jednom bunkru, se v druhé   půlce mění akorát ve snahu   zobrazit co největší hnus,   který se skládá z lidských   spodních pudů, násilí a   nepěkných sexuálních   praktik, to vše bez logiky a   větší propracovanosti   postav i zápletky. Že se v   podstatě každý člověk   může ve vyhrocených   okamžicích stát obludou   dokládá celá řada jiných   děl, a většinou lépe.   Ovšem jako nenáročné   béčko na jedno podívání   The Divide vcelku obstává.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2012
Ako by ste sa zachovali Vy?
Zaujimavy dramaticky sci-fi   film,v ktorom podava vyborny   vykon Milo Ventimiglia a   Rosanna Arquett.Ostatni herci   su skor do poctu.Dalsim plusom   je hudba a atmosfera.Scenar je   zvlastny a nelogicky,ale kto   by uvazoval logicky v takej   situacii,v akej sa ocitli   hlavni protagonisti?
Film doporucujem.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.9.2015
Psychobunkr
Film o partě, která se   ukryla před jaderným   grilováním do   protiatomového krytu jednoho   paranoidního blázna, který   "to věděl".   Atmosféra beznadějná, herci   nepříjemní a to vše na 50   metrech čtverečních.   Postupem času se mění   osobnosti účastníků   zájezdu a odpadají zábrany.   Jak už to tak bývá, pes   žere psa a zbylí   přeživší si diktují   pravidla po svém. Nechci   říct, že je to úplný   nesmysl, ale tak hloupý   dvouhodinový survival   thriller jsem už dlouho   neviděl. Povětšinou se nic   nedělo a jen žvanilo. Celá   ta stopáž šla zkrátit na   dvacet minut.Slaboučké.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2012
Popisek filmu sliboval   post-apokalyptické drama   okořeněné tíhou   stísněného prostoru. Pro   mě osobně velmi   přitažlivé téma, které v   tomhle případě není   dotaženo do působivého   finále. První polovina mě   brala, parádní atmosféra a   budování základů žánru -   tedy tajemné scifi s hromadou   otazníků. Jenomže, aniž by   bylo cokoli vysvětleno,   strhne se druhá polovina v   nekompromisní psycho   záležitost typu "kdo   přežije, vyhrává".   Tahle směs žánrů mi tam   holt nesedí, čekal jsem   'více scifi' než 'krvavá   jatka' ...
brizaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2012
Nečekal,jsem,že bych se u   filmu tohohle typu nenudil,ale   stalo se tak. Atmosféra   postupně graduje a moc   hluchých míst tam není. Jen   mi na konci trochu chybí   objasnění toho,co se   vlastně stalo. Každopádně   za mě lepší 7.
Salám
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2012
Sado
Tak to byla silná káva.   Depka od začátku do   konce...br...pro mě jeden z   největších nářezů   poslední doby..
uodevr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Hodně dobré. Sice celkově   poněkud předvídatelné, ale   i tak se v tom najde nejeden   (ne)příjemně   překvapující moment. A ten   závěr je vyloženě   fenomenální. /SPOILER:   Jistá osoba vyzdvihovala   otázku, proč nechat ty dva   uhořet místo toho, aby šli   ven všichni tři...well, je   docela jisté, že o ten oblek   by se přinejmenším poprali,   a pak je rozhodně lepší   rychle uhořet a umřít, než   zmutovat radiací a být po   zbytek života chodící   bramborová klobása z   vaječného bílku   T_T...SPOILER/. Jo, a taky je   to místy krásně vtipné a   tady mě ani nezajímá,   jestli to byl účel, nebo ne,   protože zdejší vtipnost   nevychází z trapnosti, ale   ze mě. >_>

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114414minih114414Expend4bles: Postrad4telní (2023) 
Expend4bles n
minih102753minih102753Zombieland: Rána jistoty (2019) 
Zombieland: Double Tap n
minih4265minih4265Bláznivá střela (1988) 
The Naked Gun: From the Files of Police Squad! n
minih33114minih33114Prázdniny u starej mamy (1976) [TV film] 
Prázdniny u starej mamy n
minih24624minih24624Přehlídce velím já (1969) 
n
minih126364minih126364Správní chlapi (2016) 
The Nice Guys n
minih4837minih4837Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje! (1997) 
n
minih81388minih81388Za lepší život (2011) 
A Better Life n
minih83040minih83040La cara oculta (2011) 
La cara oculta n
minih35966minih35966Uzavřený pavilon (1990) [TV inscenace] 
Uzavřený pavilon n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Hádání s Hadovkou (1987) [TV i...

14:05 - 14:50

13 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Kruté moře (1953)

13:55 - 16:00

23 minut již uběhlo
102 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

33 minut již uběhlo
222 minut zbývá do konce

Prima - Kriminálka Kraj (2022) [TV ser...

13:55 - 14:55

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Reklama