Duben
ohodnotit

Těžká váha

Cinderella Man

Rok:
2005
Délka:
145 minut
Premiéra v ČR:
29.9.2005
„Bývalý šampion se vrací do ringu, aby riskoval v zápase na život a na smrt.“

Komentáře k filmu Těžká váha

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2022
Bezesporu dost dobrý   životopisný film z   atraktivního prostředí   profesionálního boxu.   Dramatické, přesvědčivé a   také s trochou psychologie.   Russell Crowe jako herec   určitě umí a Ron Howard   jako režisér bezpochyby   také. Na place bylo ještě   hezkých pár opravdu dobrých   herců a asi proto si myslím,   že tenhle film mohl určitě   být ještě aspoň o trochu   lepší. Přišlo mi, jako   kdyby to všechno jelo s   trochu zataženou ruční   brzdou nebo s nedostatečně   zahřátými pneumatikami.   Potenciál téhle skvělé   látky byl využit tak   maximálně ze 3/4.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2013
Opět film s pomalým   rozjezdem, chvilku jsem   nevěděl, jestli je film o   boxerovi, nebo o téměř   bezdomovci hledající si   práci ve třicátých letech,   kdy v Americe byla těžká   krize, ale postupem času se z   filmu stane napínavá   podívaná a jak už to u   těch boxerských filmů   bývá - na konci se hlavní   hrdina popere s nebezpečným   téměř psychopatickým a   silným bojovníkem. Herecké   výkony ale super, moc se mi   Crowe líbil a Renée   taktéž. Film podle   zkutečné události a velice   se mi líbil. Filmy o boxu a o   sportu mám hrozně rád a   tenhle si milerád přidávám   do sbírky.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2013
Howardovi spolupráce s   Russellem Crowem funguje.   Oskarová Čistá duše jest   toho důkazem a zde to   fungovalo opět. Filmový   Gladiátor je mým oblíbeným   hercem a ještě jsem   nenarazil na film, kde by mne   nějak zklamal. Nebo jinak,   ještě jsem nenarazil na   film, kde by nepodal   vynikající výkon. I se   speciálně upravenýma   ušima, aby se co nejvíc   podobal slavnému boxerovi,   neztratil na svém charismatu   ani prd. Nicméně ani jeho   filmová manželka vůbec   nezůstala pozadu. Režisér   nám parádně přiblížil   situaci během   hospodářského krize, která   mě jen utvrdila v tom, že to   co se v současnosti nazývá   krizí, je jen jedna velká   trapárna a s tim co   zažívali lidi tenkrát se to   vůbec nedá srovnávat. Asi   trošku píchnu do vosího   hnízda, ale filmařsky,   herecky a zpracováním je   tohle lepší než kterejkoliv   díl slavného Rockyho. Pro   životopisný filmy o   slavných lidech a nejlépe   sportovcích mám slabost a   tohle je velmi povedená   věcička ---> 100%
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2012
Zajímavý film o boxerovi   Braddockovi, o kterém jsem   až do shlédnutí filmu   vůbec nevěděl, Irský   přistěhovalec který se   vypracoval až v mistra světa   v těžké váze
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.9.2010
Šablona bez hloubky
Film Těžká váha na mě   působil zcela nudně.V tomto   snímku nebylo nic   zbytečného,ale také   bohužel nic   vyjímečného.Jen zavedená   americká sportovní filmová   šablona typu   úspěch-pád-velký   návrat.Nekonala se žádná   odchylka od zavedeného   klišé.Také brnkání na   city ve smyslu   odhodlání,přátelství,souz   nění a rodiny bylo doslova   rutinně předvedeno asi jako   v běžných rodinných   seriálech.Od režiséra   formátu Rona Howarda bych   očekával,že mě to alespoň   trochu zaujme.Nestalo se.
Frenky11
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Těžká váha
Je to supr film a určitě   doporučuju kouknout   každýmu. Děj vás v táhne   už na začátku a u mě   přetrvával až do konce. 5ek   by jsem, že mě to chytilo   víc než všechny díly   Rocky-ho.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Srdecni zalezitost.........
.........je pro me tento   vyborne natoceny zivotopisny   film ze sveta boxu.
Dej   filmu je skvele napsany a   zfilmovany.
Je to i   hodne takove smutne,rekl   bych.No treba to,jak se museli   vzdat svych deti,protoze je   nemohli uzivit....auu to byla   teda sila.Je tu taky dost   dobre ukazana ta krize,co   tenkrat zachvatila USA.Fakt   pekne.
No ale hlavne   herceke obsazeni......to byla   nadhera.Russel Crowe byl   vyborny a Renee Zellweger se   mi snad libila v roli jeho   manzelky uplne nejvice,veril   jsem ji tu roli.
Takze   doporuceni pro vsechny je u me   samozrejmost.
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2009
Je to pěkně zpracovaný   životopisný film o Jamesovi   Braddockovi, který dostal   ješte jednou šanci stát se   šampionem za hospodářské   krize. Opravdu pěkné drama.
Justik66
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2009
Velmi emotivní film s   perfektním dějem. Jedná se   o jeden z nejlepších filmů   posledních několika let.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Spíše než o sportovní   tématiku , se zde jedná o   vykreslení hospodářské   krize 30.let (můj   subjektivní pocit) a legenda   Jamese L. Braddocka je trochu   potlačena do ústraní ,   ovšem obojí je skloubeno   vynikajícím způsobem a   když se k tomu přidají   skvělé herecké výkony   Russella Crowa a Renée   Zellweger , vyjde vám tento   emotivní , dramatický a   velmi dobře natočený   snímek , na který jen tak   nezapomenete. Ovšem i tak mi   tam vše nesedělo úplně tak   jak má a mé pocity byly   lehce rozpoluplné a proto   trochu nižší hodnocení z   mojí strany. 80%
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Proč mi tento film tolik   připomíná Čistou duší?   Mám vnitřní pocit, že to   není jen hereckým obsazením   a režisérem, ale i pojetí   biografie a stylu režiséra   na mě působí ohraně. Je to   trošku škoda. Ron by měl   zkusit nějaký nový žánr,   něco kde ukáže svou další   tvář. Šifra mistra Leonarda   by pro něj mohla být   výbornou možností. Jinak   zde jde o další kvalitní   podívanou jedoucí přímo na   branku kterou jsou Oscary, ale   na víc než nominaci film   nemá. Je mi líto. Herectví   hlavních postav je skvělé a   vedlejší postava Paula   Giamatti doplňuje hlavní   dvojici a sekunduje opravdu   bravůrně.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Životopis zkrachovalého a   znovu povstalého boxera podle   skutečné postavy. Jeden z   mála záživně zpracovaných   životopisů, co jsem kdy   viděl.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Konečně! Po těch jen   dobrých filmech (Star Wars,   Constantine) a po těch   velkých zklamáních (Sin   City, Ostrov) se objevuje   velký a dojemný film. To je   to, co roku 2005 tak chybělo.   Scény v ringu jsou ještě   lepší, než v mém   oblíbeném Million Dollar   Baby, mistrovském Zuřícím   býkovi a dokonce i klasickém   Rockym.
Bill_Goldberg
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Musim se přiznat že mě   tenhle film opravdu dostal a   ty boxerský scény jsem si   vždycky přetáčel zpátky   tak třikrát . Jediná věc   kde si filmaři trošku   předělali dějiny je osoba   Maxe Baera - to že v ringu   usmrtil 2 boxery je sice   pravda , ale rozhodně to   nebyl takovej arogantní   šílenec jako ve filmu .   Dokonce se z něj stal   oblíbený herec - stejný ,   jako je Russel Crowe . pro   toho to byla další velká   role , kterou skvěle zvládl   !
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Jeden z nejlepších   boxerských filmů. Výborní   herci, skvěle natočené   boxerské zápasy ale hlavně   perfektní atmosféra 30. let   a hospodářské krize, která   zde hraje větší roli než   samotné zápasy.
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.10.2007
Kdysi na vrcholu a najednou   odepsaný, zatracený, bez   peněz, bez práce a jednu   chvíli i bez manželky a   dětí. Pokořen a okolnostmi   donucen i žebrat ... dostane   druhou šanci. A svoji šanci   využije. Vrací se do ringu   vyboxovat si zpátky své   postavení, ale i jen tu   obyčejnou samozřejmost jako   je dát svým dětem najíst a   zajistit jim mléko. A nejenom   to ... „Návrat Braddocka   dává naději každému   Američanovi“. Trochu jsem   se bála, že Jamesovo   hrdinství a oddanost rodině   sklouzne do sladkobolného   dojáku. Naštěstí se tak   nestalo, i když to bylo   mnohdy na hraně. Sport je to   ovšem otřesný!!!
Joudulka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Myslela jsem si, že film s   boxerskou tématikou mě   nebude bavit. Koukala jsem se   jen kvůli manželovi a navíc   v něm hrál hlavní roli můj   nejoblíbenější herec. Film   je natočený podle skutečné   události. Nejde v něm však   naštěstí jen o box, ale   hlavně o dobu, ve které   hlavní hrdina žil. Odepsaný   boxer měl děti a manželku,   které nedokázal uživit.   Sháněl práci. I s tím byl   velký problém. Dokonce si   musel sáhnout i na samé dno   a žebrat o peníze. Časem   začne znovu boxovat, jde mu   to. Začne vydělávat   peníze. Vše se v dobré   obrátí. Film se mi líbil,   dokonce jsem si u něho i   zabrečela. Hlavně ve   chvíli, kdy manželka   hlavního hrdiny musela dát   děti příbuzným, protože   už neměli na jídlo,   elektřinu jim odpojili.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2007
Poctivý film s boxerskou   tématikou podle skutečné   události s kvalitním   hereckým obsazením. Nic   převratného, ale dobře a   především kvalitně   natočený příběh boxéra,   který se nevzdává i v té   nejhorší životní krizi a   stále bojuje nejen v ringu za   udržení své rodiny a   přežití téhle špatné   situace. Musím uznat, že   místy 'Těžká váha' trochu   pokulhává, nudit ale nebude   a velmi dramatický závěr to   jen potvrzuje. Očekával jsem   film čistě o boxu, tohle je   krapánek jiné kafe..ale   pozitivním slova smyslu.
Rosomak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2005
Místy až moc kýčovité,   ale jinak pěkné, dojemné,   člověk to prožívá (až na   těch pár míst...)
Fandil sem mu od začátku   do konce!
firer
Hodnocení:
Přidáno: 13.10.2005
Jako vždy mě překvapil   nepřesný překlad názvu   filmu z angličtiny, v   originále se film jmenuje   doslovně *Popelák*, nebo-li   muž-popelka. Správně jsem   předpokládal Hallmarkový   dojemný příběh o   americkém snu, ovšem v tomto   podání skvěle herecky   obsazený, Renée Z. se až na   jedno zaváhání   překonávala a při pohledu   na Russella C. bylo jasné,   že strávil v posilovně   mnoho času. Období   hospodářské krize bylo   kruté, myslím, že ve filmu   nevylíčené dostatečně,   aby se divák neporoučel k   zemi. Hrdina zasluhuje obdiv,   jak se znovu zvedne z prachu   až k hvězdným výšinám,   oceňuji, že ani nahoře   nezapomene na to, jaké to je   být dole. Film splnil moje   očekávání, hezky jsem si u   něj pobrečel a uvědomil si,   že láska, která trvá v   dobrém i špatném čase, je   možná jen na plátně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10232minih10232King Kong (1933) 
King Kong n
minih5137minih5137Císařův slavík (1948) 
Císařův slavík n
minih12172minih12172Maverick (1994) 
Maverick n
minih6589minih6589Dobrý den, město (1976) 
n
minih141826minih141826Miles Ahead (2015) 
Miles Ahead n
minih118408minih118408Chlapectví (2014) [2k digital] 
Boyhood n
minih11620minih11620Lovci lvů (1996) 
The Ghost and the Darkness n
minih78903minih78903Save Me (2007) 
Save Me n
minih40846minih40846Rocky Balboa (2006) 
Rocky Balboa / Rocky VI n
minih18847minih18847Silkwoodová (1983) 
Silkwood n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Na stopě (2000) [TV pořad]

14:10 - 14:35

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

13:35 - 14:30

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:45 - 14:35

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

47 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10