Duben
ohodnotit

Světla páteční noci

Friday Night Lights

Rok:
2004
Délka:
113 minut
„Pro toho, kdo přichází z ničeho, neznamená vyhrát všechno. Pro něj je to ta jediná možná cesta.“

Obsah filmu Světla páteční noci

 
V  texaském městečku Odessa připravuje trenér Gary Gaines své chlapce z mužstva Odessa Permian Panthers na mistrovství státu Texas ve fotbale. Kádr má sice dobrý, ale konkurence je silná. Největší hvězdou jeho týmu je Boobie Miles, mladík černé pleti, jenž žije se svým strýcem L. V., který ho v jeho fotbalové vášni podporuje. Další vynikající hráč Mike Winchell bydlí s těžce nemocnou matkou. Ale i ta žije jen fotbalem a úspěchy svého syna. To Don Billingsley to má těžší: Jeho primitivní, násilnický a věčně opilý otec ho kvůli fotbalovým nezdarům pravidelně bije a neváhá to udělat ani na hřišti před spoluhráči. Ivory Christian prakticky...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter BergPeter Berg  
Josh PateJosh Pate  
Mark PiznarskiMark Piznarski  
hraje:
Jay HernandezJay Hernandez.....Brian Chavez [26]   
Billy Bob ThorntonBilly Bob Thornton.....Coach Gary Gaines [48]   
Derek LukeDerek Luke.....Boobie Miles [30]   
Garrett HedlundGarrett Hedlund.....Don Billingsley [19]   
Lucas BlackLucas Black.....Mike Winchell [21]   
Lee JacksonLee Jackson.....Ivory Christian [24]   
Lee Thompson YoungLee Thompson Young.....Chris Comer [20]   
Tim McGrawTim McGraw.....Charles Billingsley [36]   
Grover CoulsonGrover Coulson.....L.V. Miles [56]   
Connie BrittonConnie Britton.....Sharon Gaines [37]   
Connie CooperConnie Cooper.....pí. Winchell   
Kasey StevensKasey Stevens.....Flippy   
Ryanne DuzichRyanne Duzich.....Melissa [20]   
Amber HeardAmber Heard.....Maria [18]   
Morgan FarrisMorgan Farris.....Jennifer Gaines [14]   
scénář:
David Aaron CohenDavid Aaron Cohen  
Peter BergPeter Berg  
námět:
Buzz BissingerBuzz Bissinger.....román "Friday Night Lights: A Town, a Team, and a Dream" [49]   
hudba:
Brian ReitzellBrian Reitzell  
 Explosions in the Sky Explosions in the Sky  
David TornDavid Torn  
George ClintonGeorge Clinton....."Bring the Noise" [62]   
kamera:
Tobias A. SchliesslerTobias A. Schliessler  
střih:
Gabrielle FasuloGabrielle Fasulo  
Colby ParkerColby Parker  
David RosenbloomDavid Rosenbloom  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Světla páteční noci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Pro americký maloměsto je jejich fotbálek asi   totéž co pro nás hokej pardon- film. Tedy   útěk ze stereotypu a všedních starostí.   Celkem pěkně vykreslená sezona   "Panterů". A nechce se mi rozebírat,   jakže to bylo s tou mincí a kdeže a onože a   třebaže a jestliže a cože. Já jsem vypnul a   film si užil.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Další ze sportovních filmů z velkého světa   amerického fotbalu. Né, že bych tento sport   nějak extra žral, filmy o něm ale vidět   můžu.
Tady je navíc velmi dobré herecké   obsazení. B.B.Thorton tady jako trenér   exceloval.
Překvapením byl pro mě konec filmu   - není vůbec "americký" - kupodivu   :-).
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tenkrát mi kamarád film doporučil a já jen   potvrdím, že je super. Strhující dramatický   snímek v podání mladých talentovaných kluků,   který byli pod obrovským tlakem a   očekáváním. Já tenhle sport miluji a vzhledem   k vývoji scén, konečného finálového zápasu   a nekonečných emocí spojených dokonale s   hudbou. Ani mi nevadily některé herní   nedostatky. Režie vzala snímek silně do svých   rukou a vnímáte jen napětí, které graduje   mezi týmem a fans. Billy Bob Thornton a Lucas   Black si perfektně poradili se svým úkolem a to   v roli trenéra a Quarterbacka. Scénář občas   zaostával, ale atmosféra byla více než super.   Rád jsem si film po roce připomněl.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.6.2012
Během první poloviny jsem si jen tiše zoufala -   nad amatérským vyzněním, příšernou kamerou   a absolutně nezaujatelným průběhem, k   zoufalství se přidružily pocity pohrdání -   nad vidlákovem světa, odpudivým večírkem a   dokonce i nad tím burgerem, který Winchell   přežvykoval. Vůbec největší katastrofou,   která často atakovala krajní mez, odkud   posílám podobné touchdowny rovnou do odpadu,   však byla obrovská hromada nabubřelých   žvástů, kterými spoluhráče častoval   oblíbenec číslo jedna - Boobie Miles, kterému   naštěstí brzy došel humor, nicméně ho   důstojně zastupoval zbytek obyvatelstva texaské   Odessy, který měl místo hlavy šišatou merunu   a v té šišce se pořád dokola motala jediná   otázka ... "vyhrajete stát, vyhrajete   stát, vyhrajete stát ????" Ani nevím, jak   se mně podařilo přehoupnout do druhé, stokrát   lepší poloviny (podezřívám se z několika   mikrospánků), kde konečně dostal prostor Billy   Bob a hlavně sport samotný. Přesto, že humbuk   okolo amerického fotbalu neobdivuju, zaujalo mě   jeho až hmatatelné vyobrazení, vyblázněné   basovým hudebním doprovodem, dokonale   vystihující euforický tlak na diváky v   ochozech. A nejlepší nakonec - rozhodující   zápas sám, byl sportovním, záběrovým i   emočním zákuskem a vybičoval tak moje   konečné hodnocení na krásných 40%.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Světla páteční noci
Povedené sportovní drama o americkém fotbale.   Abych pravdu řekl, tak tenhle sport mi není moc   blízký, nicméně film je natočen poměrně   poutavě a mimo jiné nahlíží taky na osobní   problémy jednotlivých hráču. Samozřejmě se   nevyhneme zbytečným rádoby dojemným a   působivým proslovům, ale to už ke sportu a   tudíž i k filmům o sportu patří.
Dawid199
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Skvělé sportovní drama. Perfektní výkon jak   režiséra Petera Berga, tak Billy Bob Thortona   dělá z tohoto filmu nezapomenutelnou   záležitost.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Dobře natočené sportovní drama o americkém   fotbalu , které by se asi moc nelišilo od   ostatních filmů na téma sport , ale Světla   páteční noci jsou výjimkou síla týmu vyhrát   je něco úžasného sledovat . B. B. Thornton v   roli trenéra se mi také líbil.
sharp69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2008
Filmy o americkym fotbalu mám rád i když sem   nikdy pořádně nepochopil ty pravidla tak je to   skvělá hra.film byl dobrej a potěšil mě že   jako u každýho americkýho filmu nebyl happy end   do první chvíle víte že vyhrajou ale pak   najednou cože oni to nevyhráli co se to   děje,ale film opravu dobrý.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Jak tak koukám na své názory, začínám si   uvědomovat že koukám na víc filmových   žánrů, a že mám také dost vysoké   hodnocení, nemůžu si pomoci mě se ty filmy   opravdu moc líbí také si snažím vybírat   filmy u kterých vím že se mi budou líbit,   takže opravdu jen stěží narazím na film u   kterého nejsem přesvědčen o výkonu,   naneštěstí Světla páteční noci byly opět   skvělé a mě se moc líbili…Jako fotbalista   vím že půl úspěchu je samotná příprava na   soutěž, ale takovou jakou mají hráči   amerického fotbalu bych opravdu zažít nechtěl,   a zvlášť v tomto filmu je to zobrazeno tak   brutálně že po prvním tréninku bych se sbalil   a už se tam nikdy víc neukázal…První půle   filmu celkem poklidně utíká a vy si   uvědomujete že to těm klukům přejete a víc   než zápasy poznáváte duše mladých hráčů,   jak moc si přejí vyhrát a postoupit dál, také   je tam vyobrazenou kdo má jaké rodinné   problémy, ale když nastoupí druhá půle tak   teprve začíná pravá bomba, finálový zápas   nemá chybu, smrtící rána za ranou a do toho   tvrdý rock, co víc si přát…Dalo by se říct   že celý příběh je jedno velké klišé ale ke   sportu klišé patří, a musím přiznat že   díky takovýmto sportovním filmům je radost   se na ně koukat!
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Zaujimavy film so sportovou tematikou,ktory   ozdobila predovsetkym vynikajuca hudba a   autenticke zabery z kabiny aj hriska.Druhe miesto   v Amerike nikoho nezaujima a je az prekvapujuce   aky tlak sa vyvija na ludi v honbe za prvym   miestom.Celkovy dojem trochu pokazili pateticke   preslovy trenera v kabine/hrajte s radostou,chcem   vidiet perfektnu hru,hra je vo vasom v   srdci,podivajte sa do oci atd.-strasne hovadiny   :)/.Suma sumarum:Sledovanie filmu nie je stratou   casu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27721minih27721Pod povrchem (2000) 
What Lies Beneath n
minih8486minih8486Hook (1991) 
Hook n
minih25517minih25517Pelíšky (1999) 
Pelíšky n
minih28496minih28496Můj soused zabiják (2000) 
The Whole Nine Yards n
minih25084minih25084Bláznivá dovolená v Las Vegas (1997) 
Vegas Vacation n
minih156853minih156853Saljut-7 (2017) 
Saljut-7 n
minih29895minih29895Equilibrium (2002) 
Equilibrium n
minih10489minih10489Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (1967) 
Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky n
minih32633minih32633Věznice (2000) 
Animal Factory n
minih54727minih54727Saw 6 (2009) 
Saw VI n


Hodnocení:n12345678910
Světla páteční noci (2004)Světla páteční noci (2004)Světla páteční noci (2004)Světla páteční noci (2004)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10