Duben
ohodnotit

Predátoři

Predators

Další název:
Predátori (SK)
Rok:
2010
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
8.7.2010
„Nová kapitola v dějinách Predátorů.“

Obsah filmu Predátoři

 
Elitní žoldák Royce je unesen na neznámé místo, stejně jako další, zdánlivě náhodně vybraní jedinci. S výjimkou jednoho zneuznaného lékaře se však jedná o nejnebezpečnější zabijáky, žoldáky a odsouzené trestance, kteří byli na toto místo dopraveni pouze proto, aby se stali živou kořistí pro novou rasu Predátorů. I když by nejraději pozabíjeli jeden druhého, musejí se – pokud chtějí přežít – proti společnému nepříteli spojit. Vedení skupiny se ujímá Royce a skutečný boj o přežití začíná…

Zdroj: FTV Prima

 
Související odkaz
 
Recenze: Predátoři

Na nové Predátory jsme nemuseli čekat dlouho. Před rokem se o nich začalo mluvit, už během června byl film hotový, a premiéru mají u nás ještě dříve než... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Nimród AntalNimród Antal  
hraje:
Danny TrejoDanny Trejo.....Cuchillo [65]   
Adrien BrodyAdrien Brody.....Royce [37]   
Topher GraceTopher Grace.....Edwin [31]   
Alice BragaAlice Braga.....Isabelle [27]   
Mahershala AliMahershala Ali.....Mombasa [36]   
Oleg TaktarovOleg Taktarov.....Nikolai [42]   
Walton GogginsWalton Goggins.....Stans [38]   
Laurence FishburneLaurence Fishburne.....Noland [48]   
Louis Ozawa ChangchienLouis Ozawa Changchien.....Hanzo [34]   
Carey JonesCarey Jones.....Predátor   
Brian SteeleBrian Steele.....Predátor [53]   
Derek MearsDerek Mears.....Predátor [37]   
scénář:
Alex LitvakAlex Litvak  
Michael FinchMichael Finch  
námět:
Jim ThomasJim Thomas.....postavy   
John ThomasJohn Thomas.....postavy   
hudba:
John DebneyJohn Debney  
Alan SilvestriAlan Silvestri.....téma [60]   
kamera:
Gyula PadosGyula Pados  
střih:
Dan ZimmermanDan Zimmerman  
Mo HenryMo Henry.....střih negativu [53]   
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Predátoři >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.3.2020
Tento film mě příjemně překvapil. Obsahuje   potřebnou dávku tajemna, napětí, akce.   „Pronásledovaní“ tvoří docela zajímavou a   různorodou skupinu. Film obsahuje jak odkazy na   předešlé snímky, tak přináší i nové   myšlenky a mnohdy překvapivé momenty.
V   podobných filmech mě ale zaráží schopnost   vetřelců, přes obrovské rozdíly v   sociálních i komunikačních aspektech, dokonale   se orientovat v naší společnosti a vybrat ty   „správné“ lidi a být vždy na   „správném“ místě (což se netýká jen   tohoto filmu).
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2019
Podle mne povedený film, povedené pokračování   slavného prvního geniálního dílu. Mělo to   vše co by to mělo mít, mimo nějaké nové   geniální myšlenky. Výborná hudba, boj v   džungli, dobří hrdinové a nějaký ten   záporák. Nestane se z toho sice kultovní movie,   ale pro milovníky dobré akce, je to to pravé.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2018
Predátoři zůstali daleko za očekáváním.   Stejně jako Vlkodlak a Iron Man 2. Doufáme, že   naše očekávání splní alespoň Machete a The   Expendables, na které teď nejvíce sázíme. V   rámci série bychom tento film řadili určitě   až na třetí místo. Nicméně přesto doufáme,   že Predátoři vydělají slušné peníze,   protože tento mimozemský Predátor si zaslouží   film, který opravdu bude důstojným   pokračováním originálu. A určitě to bude   příště chtít méně povídání a více akce!   Predátoři jsou něco jako Terminator Salvation -   využívají postavy a události z původního   dílu, ale jinak se jedná o velmi odlišný film.   Doporučení: Pokud umíte anglicky, určitě se   podívejte na Arnoldovu analýzu traileru.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2018
Adrien Brody OK, ale Liam Neeson by bol lepší :)   Ostrelovačka Alice Braga najlepšia z tímu.   Identifikácia so Silvestriho soundtrackovou   klasikou nastáva hneď v prvých sekundách a   hudobné motívy, charakterizujúce svet   originálu, sú zachované a rozumne použité.   Scenáristi ostávajú verní tiež kľúčovým   dejovým prvkom a princípom, na ktorých staval   originál. Nie je to vykrádanie, je to citovanie,   vedené vlastným rozumom, s úctou k originálu a   hlavne neskrývanou nadšeneckou láskou k nemu. V   rámci nízkeho rozpočtu sa Rodriguezovej tlupe   podaril malý zázrak. Asoň teda v prvej, pre   mňa paťhviezdičkovej polovici filmu, ktorá ma   do tých čias, kedy som podlahýňal filmovým   obrázkom, naozaj vrátila. Druhá polovica,   začínajúca príchodom Fishburnovej postavy, už   v snahe byť „cool & in“ vsádza na   (zbytočné) nečakané zvraty a viacej sa   pohráva s pôvodnými prvkami, s čím mám   možno väčší problém než s tým bude mať   nová (morpheusovská) generácia nespätá s   originálom a odchovaná i v tomto žánri na   sofistikovanejších scenároch. Čistota   originálu sa tak vytratí, ale čo narobíme,   upgradovať sa muselo a škody nie sú velké,   pretože stále ostávame na hony vzdialení   przneniu či ľahkomyselnosti, napáchanenej   parazitujúcimi crossovermi Alien vs. Predator,   ktorých nedobré renomé isto neblaho ovplyvní i   zárobky tohto opusu. Čo si Predátori   nezaslúžia, pretože hoci nekončia tak efetne   ako začínajú a hoci miešajú karty inde než   by mali (existenciálnejšie resumé vzdávajúce   hold tiež Planete opíc?:), na dlhú dobu ostanú   jediným poctivým a vydareným sequelom   osemdesiatkového fenoménu. Díky, Roberto!
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2018
Víc než predátor jsou predatoři. To dá přece   rozum. I když predátoři, tak se predatoří   film podáři. Pěkná směsice pozemských   hajzlíků má co dočinění s hodně velkýma   borcema z vesmíru.
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2018
║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA   $52,000,688║Tržby Celosvetovo $127,234,389▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,789,293   //počet predaných kusov 516,344║ Tržby za   predaj DVD v USA $21,469,557 //počet predaných   kusov 1,182,417 ║ Od pocti prvému Predátorovi   to ma neskutočne strašne ďaleko, Predátorská   hudba Alana Silvestriho sa od obrazu vzďaľuje   ako otvárajúce sa nožničky, absolútne   ponúknuté obrázky k nej nesadnú(podobné to   už bolo aj pri AVP:R), lebo vedieť ako krásne   sadla hudba k pôvodnému originálu a ako tá   istá teraz nesedí k tejto napodobnenine je len   zbytočný prešľap tvorcov vedľa, minimálne v   tomto smere mal skladateľ(John Debney??? ako že   ten tam aj voľačo nové zložil, fakt som   nezachytil) ponúknuť v podobnom štýle niečo   nové. K režisérovi Antal-ovi asi len toľko že   toto ničím prevratne čisté béčko rieši   maximálnym rutinérstvom, kde miestami aspoň   baví ako takou akciou ale niekedy skúša   pozornosť diváka zbytočne predlžovanými a až   zbytočnými akčnými scénkami(Yakuza verzus   Predator na meče, predlžované finále filmu),   či najväčším kopancom filmu začlenenie   postavy hranej Laurence Fishburnom a jej   pretavenie v bezvýznamný krvavý flak a to bol   jej načrtnutý potenciál na omnoho viac, lebo   tých 10sezón prežitých na planéte Predátorov   asi bolo málo na to ako rýchlo táto zbehnutá   postava vo filme ukončila svoje pôsobenie...   ___K filmu toľko: je to o kúšček lepšie než   predchádzajúce AVP-čka ale k originálu sa to   nepriblíži ani z ďaleka, pokiaľ Dutchovo   komando je dokonalosť sama(lepšie fungujúci   team vojakov ešte na striebornom plátne   nepôsobil), ich kópia u Antal je výber tých   najväčších amatérov(fakt pôsobia prevažne   smiešne) s veľkou puškou v ruke, lebo chýba im   akákoľvek kompaktnosť, zanietenie, bojovnosť,   o charaktere nehovoriac, zopár slušných   hlášiek to nezachráni, taktiež absencia   skutočného napätia je u takýchto filmov až   zarážajúca. /videl v kine: 55%/ __po tých   pozitívnych ohlasoch som očakával aspoň malý   zázrak ale nič také sa nekonalo, opäť sa   podával len vývar z toho čo je dnes absolútny   kult kultov__ (kto ďalší sa pokúsi niečo   dokázať na badateľne neskutočnom obťažnom   filmovom sci-fi území Predátorov)
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.10.2017
Černoch, asiat, rusák, žena, běloch,   emzák...hezká multikulti směska. Až mi z toho   zvlhlo oko. Jinak žádná sláva. Chodí,   střílí, chodí, střílí a pro změnu běží.   Občas se objeví hudební motiv z Predátora (ne   Vetřelce, jak tu někdo píše). Toť vše. Téma   je již prostě vytěžené.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Tak, jako oddychovka dobrý, no...Nicméně   nechápu, proč velkej, lovil malýho? Co to mělo   za smysl.. Když si tam dováželi lidi..Z mého   pohledu je tam spousta promarněného potenciálu   a to je škoda, protože já nikdy nedospěju a   chut si hrát mám pořád. Chtělo to jednoho   predátora, aby se síly srovnaly, více pastí,   více napětí a překvápka. Jedinej opravdu   vostrej týpek byl Japonec od Yakuzy. A na konci   až by odlétali tou lodí, který by se zmocnili,   tak by v ní narazili na vetřelce, trochu   fantazie, pánové od filmu..!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2016
Osm nejnebezpečnějších vojáků a zločinců   Země se ocitnou v neznámé džungli na cizím   planetě. Tam je začne lovit neviditelný   nepřítel, takže aby zůstali naživu, jsou   donuceni navzájem spolupracovat. Tak by se   krátce dal shrnout námět dalšího snímku o   nejznámějším mimozemském zabijákovi. Hned po   Vetřelci samozřejmě. Slibuje to honosnou   podívanou, což by mohlo i být, ale k celkovému   poznání přeci jen něco důležitého chybí. A   tím je daleko větší originalita, neboť se tu   opakují mnohé situace ze zcela prvního   příběhu s Arniem a je to škoda. Natočeno je   to brilantně a velkolepě. I atmosférou si to   jde svou cestou, čímž je vidět, že se tvůrci   nesnažili napětím kopírovat původní film.   Ale když se děj stává velmi předvídatelný,   nelze očekávat honosný filmový zážitek.   Celkově se ale jedná o daleko povedenější   počin, než byli minulé dvě spojení právě s   oním Vetřelcem. Nebyl zde opomenut ani   multikulti index, takže tu máme různé lidské   rasy a aby toho nebylo málo, tak i ženu. Funguje   to však dobře, takže k tomu nemůže být   jediná výtka. Celkově film vyznívá spíše   jako remake s krapet pozměněným příběhem,   tudíž se bude pro mnohé zdát zcela   zbytečným. Nebýt připomínky na události   vzpomínaného prvního snímku, mohl by tento   fungovat jako zcela samostatný film.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2016
No, pár scén vykradených z prvního filmu zde   zcela jistě je, což je sice na škodu, ale že   by to snímek řadilo do nejnižší kategorie, to   snad ne. Je to prostě SF jak má být, i když   inklinuje spíše k akčnímu filmu. Občas se zde   objeví i hudební motiv z Vetřelce, který mne   potěšil. Bohužel hlavní hrdina mi už svým   ksichtem lezl na nervy. Ani postavou nebyl nic   moc. Je dost škoda hodně dlouhého hluchého   místa v Nolandově úkrytu. Ale jinak, všechna   čest. Snímek stojí za to vidět, jsou zde i   nové nápady, i když na stopáž poměrně   málo. V každém případě snímek doporučuji a   hodnotím jako hodně nadprůměrný.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75780minih75780Výheň (2011) 
Hell n
minih66309minih66309Příhody skřítka Dzina (1978) [TV seriál] 
Příhody skřítka Dzina n
minih23501minih23501Zachraňte Willyho! (1993) 
Free Willy n
minih13325minih13325Na konci světa (1975) 
Na konci světa n
minih19114minih19114Smolař (1965) 
Le Corniaud n
minih152515minih152515Skokan (2017) 
Skokan n
minih72436minih72436To nejlepší z televizního humoru (2006) [DVD] 
To nejlepší z televizního humoru n
minih16916minih16916Predátor 2 (1990) 
Predator 2 n
minih13005minih13005Mstitel (1959) 
n
minih14946minih14946Olověný chléb (1953) 
Olověný chléb n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Predátor: Kořist (2022)

 Predátor: Kořist (2022)
Predátor: Kořist n
Prey
Žánr: akční / drama / horor / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Dan Trachtenberg

(pokračování)

Predátor: Evoluce (2018)

 Predátor: Evoluce (2018)
Predátor: Evoluce n
The Predator
Žánr: akční / dobrodružný / horor / sci-fi / thriller
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Shane Black

(pokračování)

Predátor 2 (1990)

 Predátor 2 (1990)
Predátor 2 n
Predator 2
Žánr: akční / sci-fi / horor / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Hopkins

(pokračování)

Predátor (1987)

 Predátor (1987)
Predátor n
Predator
Žánr: akční / horor / sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John McTiernan

(pokračování)

Predátoři (2010)Predátoři (2010)Predátoři (2010)Predátoři (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10