Zari
ohodnotit

Pavučina snů

Dreamcatcher

Další název:
Pavučina snov (SK)
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
8.5.2003
„Jsou sami uprostřed lesů a společně musí čelit hrůzám odjinud. A nebo zemřít každý sám.“

Komentáře k filmu Pavučina snů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Invaze vetřelců
Další sci-fi horor podle   předlohy od Kinga. Koncept   filmu je dost psychedelický.   Líbila se mi tu postava   kterou hrál Freeman. Thomas   Jane hrál už ve více   Kingovkách. Konec byl trochu   moc bizardní. Ale jinak se na   to dá podívat. Zkrátka   sci-fi béčko.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2019
Zvláštní film, už   párkrát jsem ho načal, ale   nedokoukal. Mix mystery,   hororu, thrilleru a náznaky   komedie a nevím čeho ještě   zde moc nefunguje. Film je   zbytečně natahovaný, občas   nezáživný a míchá moc   témat dohromady. Morgan   Freeman zde hraje pěknýho   Zmetka, snad jsem ho takhle   zápornou roli hrát neviděl.   Masky, kamera, GORE a efekty   celkem ujdou.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.8.2018
║Rozpočet   $68miliónov║Tržby USA   $33,715,436║Tržby   Celosvetovo $75,715,436║   Ďalší spackaní film z   dielne Stephena Kinga. A to   vypadala prvá polovica film   dosť sľubne, kde príbeh   funguje pod rúškom tajomna,   lenže v tej druhej polovici   sa to mení doslova na   béčkovú paseku, kde konania   hlavných postáv už takmer   nedávajú zmysel a dejovo to   ostane tlápať na akejsi   plytkosti akoby režisér   nevedel odrazu kam sa ma dej   uberať.
PROCESOR
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Pro mne velký zklamání.   Perfektní začátek. Kdyby to   zůstalo v té psycho rovině   tak paráda, takhle se to   vyšplhalo někam, kde mi to   hlava nebere. Nechal jsem se   nalákat M. Freemanem-škoda.
Lablynt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2014
Já nevím, ale mně se   Pavučina snů moc líbila.   Ten film je úžasný a kniha   ještě lepší. Jak to   obvykle u filmů podle knihy   bývá, některé věci   vynechali.
ergotoxin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2013
Neurazí, nenadchne
Jako hlavní problém filmu   vidím fakt, že děj dosahuje   největší gradace   přibližně uprostřed   (scény v domě) a ke konci   tak napětí upadá -   bohužel, protože to dává   příležitost divákovi   vnímat četné chyby ve   scénáři. Na druhou stranu,   pro fanoušky scifi horrorů   (obzvlášť ve stylu   Vetřelec/Věc) je Pavučina   vítanou, leč odpočinkovou   záležitostí.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2013
Docela zajímavý sci-fi   thriller s dobrým příběhem   dokud se neobjeví   mimozemští vetřelci kteří   se visuálně moc nepovedly a   ještě k tomu vám lezou s   prde...Film je chvílemi i   docela vtipný spíš jako   komedie než horor ale   některé scény film   zbytečně protahujou.Herecké   obsazení docela dobré.
Sara17
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2011
Škoda
Jsem nemile překvapená, že   má tento film docela nízké   hodnocení. Na můj vkus je   dost dobrý a něco málo   přes 60 % si nezaslouží..   Je to škoda, protože kromě   zajímavého příběhu jsou   super především efekty.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Dreamcatcher
Filmy Stephena Kinga to   nemají lehké, hlavně   protože jeho knihy jsou jedny   z nejlepších a tak ty   nároky na film jsou hodně   vysoké. Jeho knihy bývají   dosti obsáhlé a tak není   divu, že Pavučina snů má   něco přes dvě hodiny. Knihu   jsem nečetla, ale zvědavost   mi nedala, nechci říct, že   bych byla zklamaná jen jsem   čekala malinko víc.   Zajímavá zápletka ve které   vystupují 4 přátelé ke   kterým se později přidá   ještě jeden, který je   spojí navždy. Mám tu   výhodu, že nemůžu   srovnávat s knihou, což je   možná pro hodnocení filmu   lepší.

Jak   říkám, dějová linie je   zajímavá, hrdinové   zavalení sněhem a celkově   ta atmosféra je vynikající   stejně tak herecké   obsazení, protože bez těch   skvělých výkonů by film   nebyl tak dobrý, protože na   nich přece jen staví. Jenže   tak v polovině film začíná   ztrácet a ten děj se místy   zdá až moc překombinovaný.   Teď jsem si film pouštěla   podruhé a je pravda, že   když jsem ho viděla před   lety, tak se mi líbil o něco   méně, dnes to s ním tak   špatně nevidím, přesto   své mouchy to má o tom není   pochyb.
Možná časem   se rozhodnu se zakousnout do   knižní podoby, i když pro   dobro filmu možná taky ne.
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.2.2011
Čtyři muži si po delším   čase vyrazili do lesů na   chatu. Spojuje je dlouholeté   přátelství a někteří z   nich zažívají právě   krizová období. Místo toho,   aby to v romantické krajině   pořádně probrali,   společně popili a   odpočinuli si od všedních   starostí, je však čeká   něco mnohem horšího. Něco,   na co je před dvaceti lety   nenápadně vybavil   podivuhodný chlapec   Duddits…
Mám docela   rád horory, i když   převážně ty knižní a ty   od Kinga řadím k   nejlepším. K Pavučině snů   jsem se však dosud nedostal a   ani nevím jestli někdy   dostanu. Důvodem je do jisté   míry můj uvadající zájem   o tento žánr a z části i   právě tento film. Ano, svým   příběhem sice může bez   problémů smést mnoho   béčkových vyvražďovaček,   přesto ale King stvořil   mnoho lepších námětů ke   zpracování. V knihách,   které jsem četl, jsem se   snad vždy setkal s výbornou   myšlenkou, temnou atmosférou   a zlem přítomným spíše   jenom v náznacích. Pak   může tenhle film znamenat   jenom dvě věci – buď je   předloha jedním z   nejslabších Kingových děl,   nebo filmový scénář   nestojí za moc. Přitom vše   začínalo velmi nadějně.   Záběry na čtyři kamarády   a jejich životy, pohodový   příjezd na chatu, vzpomínky   na Dudditse…Objevení Ricka   McCarthyho a později   bezejmenné ženy polehoučku   dotvářelo houstnoucí   atmosféru. Jenže potom se   objevil jeden z původců   všeho zla v záchodové míse   a celý to šlo v mých   očích úplně do kopru…Od   té chvíle je to totiž jenom   typická variace na vetřelce   z vesmíru – tudíž docela   průměrné akčnější   dění, lekačky a několik   málo lepších momentů. I   když je to celkem obstojně   natočeno... A bože, zase ty   americký kecy o   vlastenectví…Nakonec jsem   si přál, aby to ta poslední   larva snad radši stihla:-)   Snímku příliš nepomáhá   ani na pohled zajímavé   obsazení, kde se skví   taková jména jako Morgan   Freeman, Thomas Jane nebo Tom   Sizemore. Problém je ale, že   nikdo z nich nedokáže   příliš zaujmout. Na druhé   straně musím pochválit   alespoň výtvarnou stránku   filmu, kdy vesmírní emzáci   působí opravdu děsivě   slizským dojmem a také   povedený, i kyž velmi   okrajově využitý hudební   doprovod. Možná že jsem   také jenom příliš   ovlivněn tím, že filmové   horory nepatří k mým   oblíbeným žánrům.   Každopádně je to pro mě   pouze věc na jedno   podívání, kterou od   nižšího hodnocení   zachraňuje jenom   atmosferický začátek.   Navíc ta délka! Sledovat   dvě hodiny něco takového je   chvílema jako za trest.
leunka592
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2010
Celkem zajímavý film, dobrá   hudba i   "příšerky" :D jen   zde mohlo být více   napínavých míst aby se i   strach mohl dostavit. Spíš   něž jako horor mě to   přišlo jako krvavé fantasy.
Dragoni
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2010
Kdybych před shlédnutím   tohoto dílka nečetla   knížku,asi by se mi to na   100% líbilo, bylo to pěkně   udělané,zajímavé   apod.Bohužel,takhle to nebyl   ten pravý zážitek,který   bych z filmu měla   mít.Škoda...Kinga   zbožňuju,ale né moc jeho   tvorby je zfilmováno tak,jak   by si zasloužil.
efCZa
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Pozitivní hodnocení filmu je   jen a pouze za obsazení   Morgana Freemana. Jinak   dějově hrůza - nechápu,   jak se v tom mohl orientovat   někdo, kdo nečetl knihu (a   nebo naopak pro neznalé, to   bylo úplně ploché)..
Herci mě nezaujali až mi   dokonce byli nesympatičtí   (bohužel zrovna ti, kterým   jsem měla fandit), děj byl   pomatený, divný....
pro milovníky Kinga   naprosto nedoporučuji....a   těm ostatním taky ne :o)
salsaverde
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.8.2009
S. King je moj oblubeny   spisovatel, ale bohuzial   vacsina jeho diel, ktora je   sfilmovana nestoji za nic.   Jedine, co sa podarilo natocit   je Osvietenie(nie od   Kubricka), Misery a Zelena   mila. Pavucina snov je na silu   natocena zlatanina. Pripadalo   mi to, ako ked po 1/3 filmu   pokracuje uplne iny film. Ako   dobre to zacinalo, tak to   otrasne pokracovalo.   Špliechanie krvi, mlaskave   zvuky to nemohli   "zachranit". V   polovici filmu som z kina   znechutena odisla, skoda   penazi a casu :-(
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Zase jeden z vybornych filmu   natocenych podle S.Kinga.Opet   je tu videt jeho nazamenitelny   styl.Film je suprove herecky   obsazen.A v roli Daditse bych   v zivote nepoznal Donieho   Wahlberga.
Renekwolf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Docela zajimavý film, ale   polovinu filmu jsem se smál   místo toho abych se bál a to   je u hororu asi divné. Jinak   film je to dobrý :)
sidheig
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2009
prva hodinka filmu velmi   slusna,pacil sa mi ten dadic a   hlaska ja dadic skuuby dubi   duu
ale po hodine sa to   zmenilo na cisty nezmysel,,aj   tak davam tomuto filmu 9
lucy.v
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Když se mě někdo zeptá na   mého oblíbeného   spisovatele, je to King. Film   začíná dobře, podle   knížky. Vydrží to cca do   3/4 filmu. Pak to nabere   úplně jiné obrátky a je to   úplně o něčem jiném. Jako   čtenáře mě to extrémně   zklamalo. Kdo to nečetl,   může mít jiný názor,   může se mufilm líbit, ale   já byla na konci hoooodně   zklamaná.
rankinfitch
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Ty dva body jsou v podstatě   za účast Morgana Freemana, i   když... no nechme toho. Kdo   viděl a ctí dílo Stephena   Kinga, tak se mu to prostě   líbit nemohlo. Toť můj   názor. Prostě slátanina,   jaká se jen tak nevidí.
callaghan
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.11.2008
Po zkušenosti s filmem Sedm   jsem si řekl: "Hm, horor   a Morgan Freeman, to by   nemuselo být špatné."   Zmýlil jsem se. Jde o   klasický béčkový film.   Hlavně co do provedení je to   nic moc. Žádné pozvolné   stupňování napětí,   žádné velké herecké   výkony... A Freeman,   nesmlouvavý lovec   mimozemšťanů? Ten mě i v   téhle drobné vedlejší roli   zklamal. No, vždycky se   nezadaří.
michaela11
Hodnocení:
Přidáno: 24.8.2008
PAVUČINA SNŮ
Čtyři přátelé z mládí   se vypraví do své oblíbené   chatky v lesích.   Bezstarostné časy, které   tam kdysi prožívali jsou   dávno pryč a tak má každý   z nich za sebou nějakou tu   životní prohru. V této   situaci narazí uprostřed   pustiny na šíleného   plukovníka Abrahama Curtisse   (Morgan Freeman) a aby   problémů nebylo málo,   strhne se sněhová bouře.   Řádění živlů s sebou   přinese mnohem větší   nebezpečí. Objeví se totiž   cosi, co je schopné ovládat   jejich mozky a tak je   čtveřice našich přátel   vystavena hrůze, kterou   ještě nepoznali. Hrůze,   která je poštve jednoho   proti druhému …
Nádherný a napínavý   horror,který vás vtáhne do   děje a bude vás bavit.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Tak jsem opět strávil víc   jak dvě hodiny času tím,   že vím na co už se   nepodívám. Stephen King na   100% neviděl celej film před   natočením rozhovoru, který   je jako bonus na DVD. Myslím,   že maximálně tak 40 minut.   Nápad je velmi originální,   ale co je to platný, když se   to nepovede dobře   zrealizovat. Alternativní   konec byl taky divnej až   dětskej, ale budiš. Jsou   filmy u kterých jsem   nevydržel.
TILL.87
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2008
filmoví snímek pavučina   snů se slušným obsazením   na mě zapůsobil kladným   dojmem, protože filmy kdy   zemi napadnou jiné formy   života je mým šálkem   kaffe.
Faye
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Do okamžiku „záchodové   scény“ by to byla jen   další kupodivu slušná   adaptace Stephena Kinga (   většina jeho knih je totiž   zfilmována neuvěřitelně   stupidně), ovšem po té ehm   bublající průtrži se   nedalo dělat už nic jiného   než tu strašnou s****u   spláchnout do odpadu.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Při prvním shlédnutí filmu   jsem z něj nebyl nijak   nadšen, ale teď se mi film   docela líbil. Zajímavý   příběh, napětí tak zhruba   do poloviny filmu, trošku   fádní mimozemšťane.
Snímek celkem ujde.
Tom_Hardy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Knihou jsem nedotčený a   nejspíš snad právě proto   se mi Pavučina snů tolik   líbíla. Nadchlo mne   zpracování vnitřního   skladiště myšlenek a   potěšilo sympatické   obsazení (leč můj favorit   padl jako první). Příjemná   mnohovrstvost příběhu   (která však je patrně   pouhým odleskem původní   knihy) udržela naplno mou   zvědavost a atmosférická   režie zase správné   napětí... Po přečtení   knihy: Stále si trvám na 7   hvězdičkách. Konec je sice   slabý, ale to je patrně   jediný skutečně výrazný   nedostatek Pavučiny snů...
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Někde jsem četl, že King   psal tuto knížku po nějaké   nehodě. Občas to je na filmu   vidět. Prostě průměrný   sci-fi horor.
frenky
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Docela absurdní příběh,   který bych zrovna od hororu   nečekal. Atmosféra je docela   dobra a to diky zimní krajine   a pocitu izolace hlavních   hrdinú uprostřed hlubokých   lesů. Knižní předlohou   filmu byl Kingov román,   kterého se režisér docela   drží, ale jenom první   hodinu a pak to jede s filmem   s kopca. No a konec ani   nekomentuji. Tenhle film měl   navíc.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Film se zajímavou zápletkou   a stupňujícím napětím.   Chtělo by se říct na tento   sci-fi horor bravo. Bohužel   film ke konci velmi upadá do   podprůměrného braku a   musím říct, že jsem byl   rád, že je už konec.   Zkrátka hodně promarněná   šance na zajímavý a   hodnotný film.
xebece
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.1.2007
Prvních asi 40 minut, než   děj "dostal spád",   bylo docela zajímavých,   správná dávka napětí a   tajemství. Ale pak to šlo   totálně do háje, přiznám   se, že jsem si ani nepočkala   na konec. Shrnu to jedním   slovem: blbost.
K3
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.8.2006
Ten začátek vypadal fakt   zajímavě, ale jestli se   budete na film koukat tak   doporučuju po půl hodině   vypnout! Pak se film posouvá   uplně jinam a ani Freeman to   nezachrání.
Rosomak
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.2.2006
Tenhle film mě fakt naštval!   První polovina je téměř   geniální, všechno je   tajemné, atmosféra stoupá,   houstne, všechno se   zamotává...prostě člověk   si řiká, že ten film je   nářez.

-Jenže...pak příjde ta   druhá polovina filmu, která   srazí celej film úplně na   dno. Oběvěj se   mimozemšťani a je zle.   Rázem se z toho stane hrozná   spatlanina, která nemá hlavu   ani patu, a přitom to   začíná tak pěkně:(
Hodnocení 3/10, jenmo   kvůli tomu pěknýmu   začátku, jinak by to bylo   1/10, pokud se nechcete v   tomhle filmu zklamat, tak na   něja snad ani nekoukejte...
Ingrid
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Spíše než o sci-fi horor a   drama, se jedná o sci-fi   komedii (nevím co knižní   předloha). No ale určitě   neni o co stát, když vám ze   zadnice leze vesmírná   lasička.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.2.2005
sic sem to moc nepobral ale   jinak to melo zajimavy momenty
Bouvard
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.7.2004
Freemanovi se divim
Na tento film jsem se chtel   podivat jen proto, ze tam   hraje Morgan Freeman. A ten me   zatim nezkladmal. Jenmze   Pavucina snu je ubohym hororem   a filmem vubec. Mozna za to   muze Kingova predloha, tu jsem   ale necetl, tak nemohu   posoudit.
Tvurci se   sice snazili spadem film   zatraktivnit, ale ohrane   efekty a prihlouplé   vyvrcholení scen, jakozto   celeho filmu ho ubíjejí mezi   odpadní filmy.
Takže   zase ztracene dve hodiny.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih165678minih165678Tiché místo: Část II (2020) 
A Quiet Place 2 n
minih160330minih160330Kin: Smrtící zbraň (2018) 
Kin n
minih145489minih145489Svět pod hlavou (2016) [TV minisérie] 
n
minih29761minih29761Těžký zločin (2001) 
High Crimes n
minih154268minih154268MEG: Monstrum z hlubin (2018) 
The Meg n
minih38062minih38062Rio Lobo (1970) 
Rio Lobo n
minih8187minih8187Henry: Portrét masového vraha (1986) 
Henry: Portrait of a Serial Killer n
minih44358minih44358Planeta Teror (2007) 
Planet Terror n
minih153333minih153333Černobílá spravedlnost (2017) 
Detroit n
minih153010minih153010Čertoviny (2017) 
Čertoviny n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

17:55 - 18:40

35 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

36 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama