Duben
ohodnotit

Nikdys nebyl

You Were Never Really Here

Další název:
Nikdy si tu nebol
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
1.3.2018

Obsah filmu Nikdys nebyl

 
Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe...
 
Související odkazy
 
Recenze: Nikdys nebyl

Joaquin Phoenix jako kříženec Equalizera a Taxikáře.  číst dál

 
 
RECENZE: Dříve hrál Johnnyho Cashe, teď s kladivem honí pedofily

Za roli Johnnyho Cashe ve filmu Walk the Line má herec Joaquin Phoenix Zlatý glóbus. Loni k němu na festivalu v Cannes přidal cenu za postavu mstitele obětí pedofilů v surové novince našich kin Nikdys nebyl. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Lynne RamsayLynne Ramsay  
hraje:
Joaquin PhoenixJoaquin Phoenix.....Joe [42]   
Dante Pereira-OlsonDante Pereira-Olson.....mladý Joe   
Judith RobertsJudith Roberts.....Joeova matka [82]   
Frank PandoFrank Pando.....Angel   
John DomanJohn Doman.....John McCleary [72]   
Alex ManetteAlex Manette.....senátor Votto [47]   
Ekaterina SamsonovEkaterina Samsonov.....Nina [13]   
Alessandro NivolaAlessandro Nivola.....senátor Williams [44]   
Jason BabinskyJason Babinsky  
Ronan SummersRonan Summers  
Kate EastonKate Easton.....mladá matka [23]   
Novella NelsonNovella Nelson  
Madison ArnoldMadison Arnold  
Emily NgEmily Ng  
scénář:
Lynne RamsayLynne Ramsay  
námět:
Jonathan AmesJonathan Ames.....kniha [53]   
hudba:
Jonny GreenwoodJonny Greenwood  
kamera:
Thomas TownendThomas Townend  
střih:
Joe BiniJoe Bini  
trailer
Distributor v ČR:
Film Europe CZ
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nikdys nebyl >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.5.2020
Ty flashbacky mne dost štvaly a i mátly. Na   mne je tam však děsně dlouhá kamera, střih   také nic moc a děj ani nemluvím. Ne, není   špatný, divák jej do něj tahán, ale   zpomalují to právě již řečené flasbacky.   Takže u mne jen dvacet za pár dobrých   záběrů, ale celkově je to volovina. Za ten   zmatený konec opět strhávám bodíky. 
RwlBem
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2020
Drsný,
temný, dusivý a ubíjející (místy doslova)   snímek, který táhne diváka ke dnu jak kámen,   hozený do bezedné tůně. Režisérka film   vybavila zvláštní vizí gore - odehrává se   především zastřeně, nechávajíc mysl diváka   napospas vlastní trýznivé představivosti, ve   stylu "nechci to vidět, ale tím víc se   děsím toho co bych vidět asi mohla".   Zběsilá pomalost snímku patrně nebude   přijatelná pro každého diváka, stejně jako   třeba závěrečné minuty, které jsou   komponovány vyloženě pro ženské vnímání.   Že duch filmu vsadil na rozostřenou dojmologii   může být na jedné straně plus, ale na straně   druhé hrozí, že se z příběhu stane bludná   bažina postrádající vlastní rysy. Zvláštní   role tu byla přiřčena vzpomínkám, jejichž   divoké prostřihávání mě osobně ale hodně   vadilo.
MambaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2020
Zabijácký thriller s uměleckým podtextem
Na každém z nás se život nějakým způsobem   podepíše. Ať chceme či nechceme, v negativním   i pozitivním smyslu slova. Joe si v dětství   prošel brutální výchovou svého otce, další   zranění jeho duše posbírala ve válce v   Afghanistánu. Teď žije tak trochu   bezvýchodným životem - jediným blízkým   člověkem je jeho podivínská matka, s kterou   bydlí a jeho občasnou prací je záchrana žen a   dívek, kterou si u něj objednávají zoufalí   rodiče, jejichž dcery se dostaly do spárů   obchodníků s bílým masem. Jednou dostane velmi   významnou zakázku - klientem je senátor,   kterému unesli nezletilou dceru, aby skončila v   kterémsi domě, kde se výnosně prodává   dětská prostituce. Jenže v tomto případě   tahá za provázky někdo, kdo je hodně vysoko a   proti takovému mocnému protivníkovi se dost   těžko bojuje.
Film, kde explicitní akt   násilí není podáván zcela naturalisticky ale   spíš mimo kameru (snad díky evropské filmové   kultuře) - o to víc jsou některé scény   vygradované a působivé. Joaquin Phoenix v   hlavní roli mlčenlivého Joea hraje civilně a   naprosto úžasně - je to postava, která   málokdy na sobě nechává poznat, co právě   cítí. Po vizuální stránce je film velmi   zdařilý, nijak nepokulhává ani hudební stopa,   herecké výkony vynikající. Je to akční drama   z ne zcela příjemného prostředí, s nijak   pozitivním dějem, s postavami, které jsou   povětšinou poznamenané svým smutným osudem,   navíc to není nic pro slabší povahy - přesto   je to nadprůměrné vícevrstevné dílo, které   stojí za zhlédnutí. Film z žánru akčních   dramat či psychologických thrillerů, u kterého   lze vnímat něco víc než snahu diváka   zaujmout, vyděsit, zhnusit - té přidané   hodnotě se říká filmové umění.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2020
Minimalisticka pecka...
Minimalisticky thriller,v ktorom exceluje   Phoenix.Mozno prave tento film presvedcil   produkciu,aby dostal rolu v Jokerovi.Ponura   atmosfera je umocnena vybornou hudbou.Reziserka   Ramsey svoje remeslo zvladla na jednotku /jej   predchadzajuci snimok We Need to Talk About Kevin   ma tiez velmi slusne hodnotenia/.
Film   jednoznacne doporucujem.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.2.2020
Výborně Joaquin - sakra to jeho jméno se tak   blbě píše.
To je umění zahrát takového   zarosteného zabijáka s kladívkem.
Ponurý film   se zvláštní zápletkou, ovšem s nedořešeným   koncem.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.9.2019
Psychologický thriller s vynikajícím Joaquinem   Phoenixem v hlavní roli. Vyšinutý osamělý   jedinec s kladívkem jako vraždícím nástrojem   (dobrá scéna v obchoďáku při vybírání   zboží) se mstí kvůli svému nešťastnému   osudu a bojuje za spravedlnost, ale pouze ze   svého hlediska. Zajímavá asociace, proč bojuje   za záchranu životů padlých žen a dívek,   případně jako v tomto případě   zneužívaných dětí. Pro mě byly zbytečné   flashbacky do traumatizující dětství a z   války v Afghánistánu. Více než kladný hrdina   je Joe sadistický psychopat (práce s kladivem),   který se shodou okolností postavil na stranu   práva. Celkově lze ohodnotit jako netradiční   zpracování obehraného námětu (kolik   podobných filmů natočil Steven Seagal), kdy jen   výjimečnost hereckého výkonu Joaquina Phoenixe   dělá z drsného příběhu lehký nadprůměr.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16178minih16178Pochoduj nebo zemři (1977) 
March or Die n
minih157316minih157316Příslib úsvitu (2017) 
La promesse de l'eau n
minih46028minih46028Lekce umírání (2007) 
The Deaths of Ian Stone n
minih24633minih24633Případ Daniela (1964) 
Případ Daniela n
minih154041minih154041Pevná linka (2017) 
Landline n
minih116101minih116101Ztracen v Arménii (2012) 
Lost and Found in Armenia n
minih156419minih156419Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 
The Post n
minih49945minih49945Kája a Zabi (2007) 
n
minih153474minih153474Posel naděje (2017) 
All Saints n
minih66677minih66677Světová invaze (2011) 
Battle: Los Angeles n


Hodnocení:n12345678910
Nikdys nebyl (2017)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10