Zari
ohodnotit

Nikdys nebyl

You Were Never Really Here

Další název:
Nikdy si tu nebol
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
1.3.2018
Popis / Obsah / Info k filmu Nikdys nebyl
POZOR SPOILER

 Muž má na obličeji igelit. Ten pak sundává, uklízí a umývá kladivo od krve. Potom odchází. 
Muž se jmenuje Joe a doma má nemocnou matku. O tu se pečlivě stará.  
V obchodě pak přebírá peníze za odvedenou práci. Našel další ztracené děvče. Nyní dostává nový úkol, tentokrát je unesená dcera státního senátory Votty, Nina. Votta sám nyní dělá pro guvernéra Williamse. To, kde je jeho dcera mu přišlo anonymní SMSkou.  
Joe si koupí nové kladivo a jde na věc. Vpadne tam jak velká voda, vyčistí to, a Ninu odnáší.
Ubytují se v motelu, kde se z televize dozví o sebevraždě Ninina otce. Vzápětí jsou přepadeni a děvče je opět uneseno. Joe musí podstoupit souboj s jedním z útočníků, a pak se ukrývá. Také zjistí, že jeho „známé“ někdo likviduje. Po nějaké době jde domů. Zde nalézá mrtvou matku. Nepřátelé tu ještě jsou. Následuje boj a výslech jednoho postřeleného. Ten vypoví, že Votta byl zavražděn, protože chtěl vycouvat z obchodu s děvčaty. Nechal ho zabít Williams. A navíc třináctiletá Nina byla jeho oblíbená dívka.  
Joe pouští mrtvolu matky do vodních hlubin a pak se vydává na cestu pomsty. Dostane se až do sídla, kde se momentálně guvernér nalézá. Najde jej však podříznutého. A pak Ninu, celou od krve se zakrváceným nožem… 
 
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Nikdys nebyl
Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe mimoděk zasáhne do pedofilní sítě, jejíž vlákna vedou vysoko… Od té chvíle se jeho existence dostává do krvavé spirály, jejíž násilnost překonává i předchozí traumatické zážitky. Film Lynne Ramsay je velmi svéráznou variací noir detektivky a procedurálního thrilleru.

Film Europe CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Nikdys nebyl
Joe je vojnový veterán, ktorý si „nazbieral“ mnoho jaziev. Nielen z nasadení v Afghanistane, ale aj z detstva, keď musel čeliť brutálnemu otcovi a zo svojej kariéry agenta jednotky FBI pre boj s prostitúciou. Svoj bezvýchodiskový život trávi medzi domom, kde žije jeho čudácka matka a nebezpečnými misiami, na ktorých zachraňuje ženy - obete obchodu s bielym mäsom. Významný senátor si ho najme, aby priviedol späť jeho neplnoletú dcéru, ktorá skončila v jednom z anonymných domov, v ktorých kvitne detská prostitúcia. Joe berie svoje osvedčené kladivo a vydáva sa na ďalšiu výpravu za spravodlivosťou. Tentokrát však nezostane iba pri záchrane bezbrannej ženy. Joe nevdojak zasiahne do pedofilnej siete, ktorej vlákna vedú vysoko… Od tohto momentu sa jeho existencia dostáva do krvavej špirály, ktorej násilnosť prekonáva aj predchádzajúce traumatické zážitky. Film Lynne Ramsayovej je veľmi svojráznou variáciou noir detektívky a procedurálneho thrilleru.

Film Europe SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

30 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Jepice dlouhochvostá, Maďarsko

19:20 - 19:50

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

35 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama