Duben
ohodnotit

Nenávist

The Grudge

Rok:
2004
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
17.3.2005
„Kruh nenávisti tě pohltí.“

Komentáře k filmu Nenávist

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Jeden z velmi dobrých   duchařských hororů.   Chvílemi se může zdát   statický, zvláště na   druhé dívání, ale v   podstatě to tak není. V   každém případě   doporučuji sledovat o   půlnoci s nahlas puštěným   zvukem, potmě a sami doma.   201206219107/9405+++++++++++++    
Český dabing   anglicky mluvených pasáží   je dobrý. Ovšem když se   začne mluvit japonsky, nikdo   se neobtěžuje o překlad,   nebo alespoň titulky.   České, ne ty anglické.   Tvůrci filmu správně   předpokládali, že ne   každý Japonsky umí. Tak tam   dali překlad. U nás se asi   předpokládá, že japonsky   umí každý. Mínus za to   nedávám, protože za to   tvůrci nemohou. Film samotný   je jen opakováním starší   série, takže prostě nudí.   Pár efektíků duchů to   rozhodně nevytrhne. Hloupý a   zbytečný remake. Přesto mu   dám dvacítku, protože se mi   to zdálo jednodušeji podané   než původní film.  
20200507
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.5.2009
Celkom slušný pokus   okopírovať film KRUH. Na   prvý pohľad sa mi zdalo, že   to aj skoro vyšlo, ale keď   som sa zahľadel hlbšie do   diania tohto hororu, hneď som   vedel, že je to len imitácia   KRUHU. Tento horor je tak   maximálne na jedno pozretie,   potom každého unudí...
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Od tohoto horroru nečekejte   litry krve, ale spíš dost   napínavé a hrůzostrašný   děj. Pár nechutných   momentů tam samozřejmě   nechyběj, ale jinak je to   spíš duchařina.
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Japonsku se říká, že když   někdo umře v záchvatu   smutku nebo hněvu, na místě   smrti zůstane emoce jako   skvrna.Japonský dům plný   nenávisti pohltí všechny,   kdo do něj vstoupí.Režisér   rozprostřel svůj příběh   na etapy s postavami, kteří   v dotyčném domě žily, a co   zapříčinilo jejich nehezký   konec.Toto dílo duchařiny   mě celkem zaujalo.Ovšem   nedalo se přehlédnout těch   pár banálních lekacích   scén a předvídatelných   okamžiků.Ale to prostě do   těch hororů patří.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Já prostě duchařský horory   nemám rád. Je v nich minimum   strachu, prkenní herci a to   vše obsahuje i Nenávist. Ale   jsou i horší.
Robinson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2011
Z toho, co jsem viděl, je   tohle zatím nejslabší   část Nenávisti.   Každopádně určitě ne   špatná. Na remake je to   docela povedený snímek a   dost mě překvapilo   prostředí filmu, ten barák   je úplně stejnej jako v   originále. Film je variací   nejen na o rok starší   japonskou verzi, ale také na   původní televizní Ju-on z   roku 2000. Abych to shrnul, je   to dobře zahrané, některé   scény jsou velmi dobré, ale   místama je to bohužel nuda.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Podme sa bat...
Vyborny horor patriaci k   spicke zanru a radiaci sa k   takym klasikam ako je   Kruh.Perfektne lakave   sceny,mraziva hudba a   atmosfericke zvuky tvoria   film,pri ktorom sa mi jezili   vsetky chlpy na tele :)))   Jedinym minusom boli caste   skoky v deji a splyvanie   pritomnosti s minulostou,pri   ktorych sa clovek vo filme   miestami stracal.Film   jednoznacne doporucujem.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.12.2019
Dobře vystavěný horor.   Osobně tuhle duchařinu moc   nemusím, není to pro mě ten   správný šálek kávy co se   hororů týká. Milovníci   duchů si to však užijí   jistě nejméně na 80%.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Musim říct, že sem tenhle   horor nějak nepobral, možná   sem jedinej tady, ale je to   tak...Přesto se mi moc   líbil, děsivá atmosféra se   táhne celym filmem a mě z   toho mrazí v   zádech...Úžasný sou podle   mě některý zvuky, který   přinesou víc děsu než   cokoliv jinýho.Taky jedna ze   scén ke konci filmu kdy se   jakási mrtvola odpornym   způsoobem plazí ze   schodiště na klidu   nedodá:-)Pěkný.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Klasika.Podivný strašidelný   dům ukrývající neméně   strašné   tajemství.Vyvraždění   rodiny jejím otcem,oběti   zjevující se v podobě   duchů a prahnoucí po pomstě   zabít kohokoli,kdo se jim   připlete do cesty.Ohrané   téma,které bylo zpracované   už několikrát,tu s   větším,tu s menším   úspěchem.Tento horor se   řadí spíše k tomu   průměru.
Peykka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Přesně tak, název klame.   Film je nuda, co má být   strašidelné mi přišlo   spíš k smíchu, jak je to   trapný. Bohužel, nepovedlo   se to.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2006
V rámci (sub)žánru   špička. Skvěle zvládnutá   atmosféra, kamera, střih a   efekty. Lekačky nečekané   (respektive čekané, ale   stejně jsem se vždy lekl),   vše dokresleno výbornou   hudbou. Aby film zakryl   absanci děje, nasazuje   flashbacky, které nutí   přemýšlet. Pro ctitele   žánru dobrá volba.
TILL.87
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2008
konečně ňákej horor u   kerýho je až adrenalinový   napětí, kdy už jenom   čekáte až se konečně   leknete a všechno z vás   spadne. japonckou sem   neviděl, ale určitě se mi   líbilo víc tohle, než ňák   blbej kruh i když ty   japonský horory sou na jedno   kopyto
Saara77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2005
Tak tohle byl po dlouhé době   horor, kdy jsem se fakt   hrozně bála. Horor, který   ruší zajetá   "pravidla", kdy po   útěku ze zakletého domu je   hrdina zachráněn. Tady to   neplatí a hrůza a smrt na   Vás číhá všude - buďte   teba zamčeni doma a schovaní   pod dekou - nemáte stejně   šanci. Super!
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2010
Jeden z nejzdařilejších   remaků japonských hororů,   po stránce napětí je   možná dokonce ještě   působivější než Kruh.   Pokud si film pustíte pěkně   o samotě a zvuk si dáte do   nějakých kvalitnějších   sluchátek, postará se vám o   zážitek, na který hodně   dlouho nezapomenete. Herci a   děj 6/10, střih a zvuk   10/10.
AcidBurn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2006
Nenávist je horor, který do   značné míry vychází z   Kruhu (The Ring), narozdíl od   něj je ale daleko lepší.   Neobsahuje tolik stereotypů a   některé scény jsou opravdu   drsné...podívejte se na film   v noci, nejlépe sami, a pak   zkuste jít potmě třeba na   záchod =). Po dlouhé době   film, u kterého se můžete   slušně vyděsit...jiná   volba - Kruh, pokud nejste   nároční, Šestý smysl (The   Sixth Sense), pokud si chcete   víc vychutnat příběh.
Steawi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Ze slova nenávist jde   pochopitelně strach a   hrůza.Film bohužel nenabídl   ani jedno,ba co víc,nabídl   pouhou nudu.Začátek,ten   vypadal docela slibně,ale   tahle myšlenka se rozplynula   během pěti   minut.No,zklamání.
Medousek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Nenávist jsem viděla pouze   tuto(americkou verzi)a musím   se polepšit a mrknout na tu   japonskou,která mi dle   ukázek přišla mnohem   lepší.Ale podle ukázek   nelze posuzovat,zvlášť   když do nich dávají to   nejlepší z filmu.Tato verze   není špatná a bát určitě   se budete,ale něco tomu   chybí a mám pocit,že to co   mi chybí v této verzi,tak   najdu v té   japonské.Doufám!;-)Pro   milovníky duchařin ale   nutnost!
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2005
bal jsem se rad.a jest eu me   mela byt ma mila a z pod deky   v noci by to bylo za deset
vernom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2011
8/10
Po shlédnutí toho hororu   jsem šla spát s   nepříjemným pocitem za   zády. Není to úplně   nejlepší horor,ale patří   podle mě mezi ty lepší. Já   se teda koukala od začátku   do konce s napětím je   fakt,že se mi sem tam   zdálo,že děj jako by stojí   no,ale bavil mě takže   doporučuji kouknout.
viana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2010
nenávist
ráda se bojím a u tohohle   filmu obzvlášť,fakt   perfekně natočený,rychlé   střihy a strašidelné   scény,několikrát i zařvu   leknutím---prostě bezva   zážitek s japonskou verzí   DOPORUČUJI všem,kdo se chce   tulit :)
blackpoint
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2007
Tak vam teda musím říct,že   tento film byl opravdu špica.   Nejsem žádný velký   fanoušek ani zastánce   hororů, většinou   přepínám na jiný kanál,   ale o tomtop filmu jsem již   hodně slyšel, tak jsem to   zkusil. A musím říct, že   jsem rozhodně nebyl sklamán   a nezbývá mi než souhlasit   s kolegy přede mnou, že je   to opravdu silný zážitek.   Mohu jej proto všem   doporučit, ale pokud jste   slabší nátury, nechodte na   tento film sami. Nemuselo by   to dobře skončit.
Emzak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2005
Jeden z děsivějších   hororů, který je mix   amerického a východního   stylu, takže neodhlaluje   úplně vše a taktéž   děsivé scény nejsou úplně   dotažené, vzhledem že ve   filmu vystupuje kombinace   amerických a herců   východní národnosti. Staví   na úspěchu kruhu, kterému   se v jistých směrech více   méně podobá, je taktéž   místy napínavý, takže lez   chvilkuvě zažít i strach a   hrůzu. Ale těžko se v něm   hledá nějaká rozumná   logika. Prostě nenávist   přežívá a drží se těch   kteří jí jednou poznali a   šíří se jako mor, podle   mě není příliš dobré   vysvětlení, proto se ani   nedá čekat příliš   překvapivý závěr a nic se   nevyřeší. Slabý na   příběh, ale docela dobrý   film co se týče napětí.
Carchy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.3.2005
Nakažlivá Hrůza
Pokud se rádi bojíte,   udělejte si čas a zajděte   si do kina
na horor   Nenávist. Sice příběh toho   na originalitě nepobral ( a   to nepočítám, že jde o   remake ), ale aspoň není   lineární a celkově   poměrně   nepředvídatelný.Bohužel   některé scény   pravděpodobně hned   nepochopíte, takže si to   budete po filmu chvíli v   hlavě skládat, ale strach a   hrůzu obsahuje Nenávist   požehnaně, takže vám   některé scény uvíznou v   paměti ještě nadlouho...
Sicilian
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Všechno zhasnout , naražte   nejlépe sluchátka ,   přesvědčte se , že jste se   sami a hurá na to :-) Děj   sice slabota , ale po   shlédnutí filmu jsem šel   rovnou spát a zhruba čtvrt   hodiny civěl do stropu a furt   si přemítal ty libovější   scény a při vzpomínce na ty   skřeky jsem měl husinu   ještě dlouho po shlédnutí   filmu
transparenec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2008
No tak toto je horor ako má   byť. Tie "ľakacie"   scény, to bolo vynikajúce.   Taká šikovná zlátanina   japonskej povery a amerických   hercov.
misalka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2008
No po pravdě abych si tenhle   film pičila mě přesvěčil   můj 8 letý   bratranec...........a   poschlednutí sem věděla že   petří mezi ty nejlepší   horory co jsem gdy viděla   .......i když herecké   výkony nepatřili mezi   nejlepší nemá tenhle film   chvíly u které by jste se   vyloženě nudily,dokáže   nastolit užasně děsivou   atmosféru a jsou tam i scény   které jsou jen pro   silnější   povahy.........sice to není   vyvraždovačka s tunami krve   ale estli se chcete bát   doporučuju
yakub
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Film ma velmi dobry dej a   michaji se v nem casove   sekvence jako treba u pulp   fiction. Okamziku prekvapeni,   kdy vytuhne krev v zilach je   tam taky dost.
Pokud   se nekomu libil film kruh, tak   na tohle by si nemel nechat   ujit. Ale kruh je oproti   tomuto slaby odvar.
Werwolf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2006
supr
tyhle japonský uletárny se   mi libí čím dál víc,   takový mrazivý pocit jsem   měl naposledy u   Kruhu(jedničky),a nic jinýho   jako jestli je to béčko nebo   herecké výkony už   neřeším, prostě bomba...
Merito
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Tento horor se mi zdál   nepřehledný (nikdy jsem si   nebyla zcela jista kdy se   daný příběh   odehrává).
Duchové   byli v pozicích na místech,   kde bychom je možná ani   nečekali a vyvolávali ve mě   dojem, že film je spýše   strašidelným hradem na   veliké pouti, než dobře   udělaným hororem.
pastika
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Brrr..hrozne jsem se bala.
Jeden z mych prvnich   hororu a zaroven jeden z tech   lepsich, ktere jsem videla.   Tento film odstartoval moji   hororovou serii a dlouhou   chvili jsem nechtela videt nic   jineho nez horory, ale zadny   nebyl tak "scary"   jako tento.
Sice jsem   jej puvodne nechtela sledovat,   protoze mi do nej americka   "Buffy" moc   nesedela, ale   nakonec.....brrr.
katule
Hodnocení:
Přidáno: 9.4.2007
jj
Dobrý horor, u kterého vám   zaručeně bude běhat mráz   po zádech.
K-R-I-S-T
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Asi kdybych nevidela Japonskou   verzi tak by se mi nejspis   Americka libila, ale takhle   musim rict ze to teda nic moc   nebylo. Kdo to nevidel at se   koukne radsi na Japoskou ta je   teda stokrat lepsi.
Iwanhoe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2008
Musím říci, že tento horor   ode mne dostává hodnocení   TOP 1. Herecké výkony sice   nejsou moc dobré, ale nápad,   okamžiky, při kterých   běhá mráz po zádech, a   děsivé záběry jsou opravdu   na 1 s *
denousekru1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2014
Dobrý horor.Dalo by se říct   že i nejlepší.Dobrý film   nebudete se doopravdy nudit.Je   i hodně strašidelný a je o   hodně lepší než Japonský.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih128220minih128220Děs po setmění (2014) 
The Town That Dreaded Sundown n
minih52516minih52516Ukradená nevinnost (2007) [TV film] 
My Baby Is Missing n
minih49311minih49311Krvavý Valentýn (2009) 
My Bloody Valentine 3-D n
minih41235minih41235Wolf Creek (2005) 
Wolf Creek n
minih32779minih32779Námluvy komtesy Gladioly aneb Přistání ve skleníku (1970) [TV inscenace] 
Námluvy komtesy Gladioly aneb Přistání ve skleníku n
minih22843minih22843Vražda v Ostrovní ulici (1933) 
Vražda v Ostrovní ulici n
minih113142minih113142Stalo se jedné neděle (1985) [TV film] 
Stalo se jedné neděle n
minih39716minih39716Arsene Lupin - zloděj gentleman (2004) 
Arsène Lupin n
minih42490minih42490Znamení ve zdi (2002) 
Maléfique n
minih114055minih114055Noc hrůzy 2 (2013) [Video] 
Fright Night 2: New Blood n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nenávist (2019)

 Nenávist (2019)
Nenávist n
Grudge
Žánr: mysteriózní / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicolas Pesce

(pokračování)

Smrtící nenávist 3 (2009) [Video]

 Smrtící nenávist 3 (2009) [Video]
Smrtící nenávist 3 n
The Grudge 3
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Toby Wilkins

(pokračování)

Smrtící nenávist 2 (2006)

 Smrtící nenávist 2 (2006)
Smrtící nenávist 2 n
The Grudge 2
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Takaši Šimizu

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

18:55 - 19:00

3 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

18:25 - 19:15

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

3 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10