Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Need for Speed

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
13.3.2014
„Jak skončí tajný automobilový závod mezi dvěma rivaly? Nadupaný film podle kultovní hry.“

Komentáře k filmu Need for Speed

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2018
Nejsem cílová skupina a   chlapci a jejich hračky mě   nezajímají, naopak se   divím, co jako všichni   čekají, vždyť dřív nebo   později u takovýhle věcí   někdo zařve a můžou být   ještě rádi, že nevezmou   někoho kolem. Takže jestli   lambo nebo mustanga mě   nechává chladnou, dokážu   ocenit maximálně barvu, ale   dokoukala jsem to. Alespoň   kvůli Dominicu Cooperovi.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.9.2016
Můj problém je, že mně   nezajímaj auta a nerozumím   jim, PC hru jsem nehrál,   takže vztah k tomuto filmu   byl od začátku   chladnější. Jinak samotný   snímek také příliš   nezaujal, nemohu jinak dávám   40%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2016
Tento snímek to měl a stále   má s ohledem na úspěšnou   sérii ´Rychle a zběsile´   velice těžké. Tvůrci se   automobilové závody snažili   pojmout jinak aby snad nebyli   nařknuti s kopírování,   čemuž bych věřil a povedlo   se. Na adaptacích   zfilmovaných videoher je   především   nejdůležitější příběh   a ten tu je. Sice ne tak   tvrďácký jak byl   jistojistě s ohledem na   zmiňovanou sérii   očekáván, ale je. Klasická   touha po pomstě je sice už   skutečně velice otřepaný   námět, ale v tomto   případě mi to ani nijak   zvlášť nevadilo.   Automobilové honičky jsou   nasnímány a sestřihány   dobře a zaujmou i záběry z   kabiny auta během bouraček.   Děj je plynulí a nenašel   jsem jediného hluchého   místa. Ano, nemá to takovou   energii a drive jako ´Rychle   a zběsile´, ale to   neznamená, že by to měl   být špatný film. Naopak.   Jistou přitažlivost má.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Tak zápletka je snad jasná   ne? Někdo musí umřít   (nejlíp brácha), aby se   mohla uskutečnit pomsta. Ve   filmu je celá řada kravin.   Černoušek létající nad   nimi a mapující situaci, kdy   je schopný vidět i   bezdomovce s vozíkem. Umí   pilotovat samozřejmě i   vrtulník, který je mu ihned   k dispozici. Bleskově   vyhodnotit situaci a navigovat   je z výšky x metrů a poslat   je parkem, aby unikly. Hlavní   fešanda na mě působila tak   nějak vytlemeně. Zlej a   hodnej mi byli také volní   ani jeden neměl ten správnej   x-faktor. Tak proč tedy za   7*? Protože i když to byla   slátanina tak sem se bavil.   Jak se říká, jediný   rozdíl mezi muži a chlapci   je v ceně jejich hraček. A   jdu na PS-4 si hrát project   cars a budu u toho dělat vrrr   vrrrrr hnn hnnn!
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.9.2016
Docela povedené honičky s   pěknými auty a pár   povedených bouraček a to je   tak vše jinak průměrná   podívaná,herecké výkony   průměr,příběhově nic   moc.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2014
Nebudu lhát, mám slabost pro   rychlá auta, takže moje   číselné hodnocení je   silně nadsazené, ale   komentář na tom bude   zřejmě poněkud opačně.   Nuže, jak dopadla filmová   adaptace podle slavné   závodní hry Need for Speed,   které jsem rovněž   fanoušek? Příběh na Oscara   to zrovna v žádném   případě není. Hlavním   motivem je už milionkrát   použitá pomsta. OK, nevadí,   ale ve většině míst se   film bere až příliš   vážně. Hledění hlavních   hrdinů se zamračeným   výrazem do kamery si tvůrci   mohli s klidným srdcem   odpustit. Efekt to mělo,   zbytečný a působilo to na   mě směšně. Mezi akčními   sekvencemi je pouze vyplněná   vata monologů a dialogů,   jež tahají za uši a   vyznívají docela trapně.

Obsazení   ústředního hrdiny mi do   filmu nesedělo. Aarona Paula   jsem viděl poprvé a   neoslovil. To mě víc bavil   Dominic Cooper, Kid Cudi,   Michael Keaton, Imogen Poots a   její pěkná kukadla s   vyceněnými zuby. Když   snímek netlačí na pedály v   podobě vážnosti a zařadil   tam pár vtipných vsuvek,   nebylo to špatné.

A teď ke scénám s auty,   o které tu jde především a   těch si v titulu užijeme   vážně do sytosti. Skvělá   práce kaskadérů, minimum   použití CGI a maximum real   záběrů. Kamery jsou   umístěně na bocích, na   kapotě vozidel nebo se nám   občas naskytne pohledu z   vlastních očí, což mně   osobně přišly jako dobré   nápady a umožňovalo to   scénu vidět z jiného   pohledu. Jiná kamera se   chvěje a to působí, že   auta jela vážně velikou   rychlostí, ale nečiší z   toho skoro žádný adrenalin,   nepodařilo se docílit   dynamiky, ani strhujícího   prožitku, to je prostě   veliká škoda a na zadek to   dvakrát neposadí. 130-ti   minutová stopáž mi ale   utekla jako voda.
Karius
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.9.2016
Pohádka pro náctiletý,   jinak si to nedokážu   vysvětlit. To, že tam s   Mustangem skáče, poškodí   si předek a v dalších   záběrech předek netknutej   budiž, běžné chyby, ale   to, že tam jsou záběry na   nohy amatérských řidičů,   jak šlapou na brzdu levou   nohou, to už bylo i na mě   moc. Scénář tak   předvídatelnej, Michael   Keaton v takové sra*ce, to je   taky smutný, nelogické,   trapné, herci, kteří   neuměli vůbec hrát a   herecké nadání hlavního   protagonisty? Ten jeho   nabubřelej,tupej a   namyšlenej výraz takřka   celej film, mě bude strašit   ještě hodně   nocí...nejlepší na filmu,   je nahatej odchod z firmy,   roztomilá Dakota, která   ještě asi netušila, že ta   její nejstupidnější porno   role teprve přijde a   samozřejmě auta, hlavně   Mustang ----40%
RM
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2014
Mno já myslím, že to účel   splnilo. Nikdo by přece od   takovýho filmu nečekal   ultrazamotanou psychologickou   hustotu (nebo jó?:-) Přeci   jen však dávám minus za   dialogy a některé rádoby   "vypjaté chvíle".
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.9.2014
Dle očekávání skělá   auta, nádherný zvuk,   povedené honičky s policií,   ale tedy navíc i perfektní   děj, který má spád, fajn   scénář a zapadající   herecké obsazení. Celkový   dojem velmi slušný!
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Cesta z bodu A do bodu B aneb krycie meno NFS
Need for speed by bol možno   kvalitným   "Závodňakom" keby   nebol taký dlhý a keby   nevitiahol všetky svoje   tromfy už po prvej pol   hoďke. Tak teda jediné načo   sa vo filme tešíte je   finálny závod, ktorý ma ako   jediný čo dočinenia s   klasickou závodnou sériou od   EA. Film ako taký síce nie   je zlým počinom a musím sa   priznať, že vizuál filmu ma   uchvátil ale film dostal 6   hviezd len z úcti k sérii   NFS. Inak by to bolo asi na 4   až 4 a pol.
majkronyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2016
Autařská oddychovka
Film s průměrným   příběhem odpovídající   zhruba hře, podle které je   natočený. Nejlepší na tom   asi je to, že tam nejsou   scény točené před modrým   plátnem. Veškeré scény   jsou reálné, což je   rozhodně velk posun od   posledních dílů Rychle a   Zběsile. A hlavně se to   nesnaží ani F&F   kopírovat, což je dobře.
wolvie95
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2014
Need for Speed som nehral,   takže ako nehráč som si   išiel film pozrieť iba zo   zvedavosti. Nakoniec som si ho   celkom vychutnal. Nad   (ne)logikou príbehu sa nemá   zmysel nejako zamýšlať, ak   plánujete nad týmto filmom   hladať každú možnú dieru   v scenári a následne ho   posielať do odpadu, nič iné   asi neurobíte. Pretože v   tomto filme nejde v prvom rade   o príbeh, ten je lineárny s   kopou typických klišé a   tvorí akýsi vedlajší   podklad alebo základ pre   automobilové honičky. No a   práve tieto adrenalínové,   rýchlosťou a palivom   nasiaknuté honičky sú   natočené vskutku   vynikajúco. Skvelé akčné   scény som si užíval a   oceňujem to, že sa tvorcovia   snažili namiesto množstva   cgi používať pri točení   skutočné modely áut. Takto   tie závody pôsobia   reálnejšie a   vierohodnejšie, v rámci   určitých hraníc,   samozrejme. Vsutku spokojnosť   a nemám problém si túto   adrenalínovú non-stop road   trip honičku dať znovu. (4*)
AtemuLukas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2019
Takže asi takto. Na to, že   je předlohou počítačová   hra to dopadlo dobře. Film si   tu na nic nehraje a je   koukatelný. Velké plus má   Dakota, která se mi tu   líbila. Co mi však trochu   vadilo byl fakt, že kdysi   prohlásili, že tu nejsou   počítačové triky s auty a   hned během cca 30 minut je   scéna jak mustang letí   vzduchem s velmi nekvalitním   CGI. No tak, to jako vážně?   Druhá věc, která mi vadí   je fakt, že i počítačová   hra má silnější příběh,   jak v tomto filmu. Jako   příběh není nejhorší,   ale stejně je to dost   pohádka, bez nějaké   zápletky. Ale i tak jsem si   tento film oblíbil. Pokud   mate rádi auta a FF vás už   nudí, pak je toto správná   volba.
milujufilmy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.5.2015
zklamani
blacksheeptnt suhlasim slabota   taky sem se tesil na film a   nakonec nic moc rikal jsem si   bude to bomba jak hry ale   bohuzel jsem byl zklaman SKODA   aspon pro me
Pakosek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2014
skvělý
Sem fanouškem hry a tohle   udělaly velmi dobře. Má to   skvělý a silný děj. Moc se   my líbila zápletka, a ty   honičky v autech velmi   vydařené. Nejvíc me vytrhlo   rychlý a silný Mustang.   Skvělý film doporučuji   všem
BlacksheepTNT
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.10.2014
Další slabá adaptace
S kdysi kvalitní a velmi   oblíbenou závodní sérií   Need for Speed, to jde už   několik let docela z kopce.   Je to pochopitelné, když hra   vychází každý rok a   dochází jen k další   degradaci značky. Starším   hráčům, kteří si ještě   matně pamatují na kvalitní   díly série, ale svitla   jistá naděje. V roce 2014   jsme se nedočkali další   nepovedené hry, ale jen s   nadějí očekávaného filmu   se stejnou tématikou.   Vývojáři tak mají více   času na vytvoření   pořádné hry a my se máme   zase na co koukat. Sportovní   auta, závody, krásné ženy,   co víc by si fanoušek filmů   jako je Rychle a zběsile mohl   přát. No, několik věcí by   tu bylo.

NĚCO   PŘEDVÍDATELNÉHO

Need for Speed je   samozřejmě hlavně o   závodech v rychlých autech,   a tak mnoho lidí čekalo film   ve stylu Rychle a zběsile.   Jednoduchý akční příběh   se sympatickými herci v   pořádných autech s jistou   dávkou nadsázky a vtipu.   Need for Speed na to jde   jinak, bohužel ne lépe.   Opět jde o vcelku jednoduchý   příběh automechanika,   který je samozřejmě shodou   okolností i ilegální   závodník. V příběhu   nechybí pomsta,   nespravedlnost, láska, parta   přátel a samozřejmě také   závody v těch nejlepších   autech současnosti. Vše je   ale bohužel až moc   předvídatelné,   přeplácané a dost tragicky   zpracované. Představte si   jakékoli dějové klišé,   které vás v daný moment   filmu napadne a je dost   pravděpodobné, že na něj   opravdu dojde. Chvílemi jsem   měl dojem, že je většina   filmu sestavena ze scén,   které jsem viděl buď ve   hře samotné, nebo filmech   podobného typu. Nevím   nakolik měl režisér Scott   Waugh svázané ruce vedením   a licencí od Electronic Arts,   ale přijde mi že je na filmu   hodně znát další z   podivných rozhodnutí   herních společností o tom,   co by se mělo dobře   prodávat a líbit (jakožto i   u spousty her které byly na   poslední chvíli ořezány -   viz. Mafia 2, nebo   Destiny).

NĚCO   NESYMPATICKÉHO

Smutné je bohužel i   obsazení filmu a hlavně pak   samotné herecké výkony.   Zatím co Vin Diesel v Rychle   a zběsile působí jako   sympatický drsňák, Aaron   Paul působí jen jako   nepříjemný frajírek,   který se navíc velice často   tváří jako vyšinutý   psychopat. To samozřejmě   nezachrání ani jeho   přehnaný chraplák.   Rozporuplně působí také   hlavní slečna tohoto filmu   Imogen Poots, která svou   rolí nikoho příliš   nezaujme. Snesitelnou se stane   až ke konci filmu, kdy   působí dokonce i docela   mile. Po vzoru Rychle a   zběsile je i zde parta lidí   z dílny, která spolu drží   v každé situaci. Bohužel   není tu jediná postava,   která by diváka zaujala a na   kterou by se mohl těšit v   případném pokračování.   Vrchol trapnosti dovršuje asi   nejznámější herec tohoto   filmu Michael Keaton, který v   roli neznámého miliardáře,   bez charakteru a jakéhokoli   kouzla, pořádá velké   ilegální závody, hází   jednu trapnou hlášku za   druhou a doplňuje to   přehnanými gesty a podivným   přehráváním. Herci ve   vedlejších rolích přitom   vypadají a působí mnohem   lépe.

AMERICKÁ KRAJINA

Pochválit naopak   musím nádherné záběry   americké krajiny, krásně   osvětlených měst a   povedené akční záběry   automobilů. Hlavním hrdinou   filmu je pro mě tedy   kameraman Shane Hurlbut. To   samé se ale bohužel nedá   říci o soundtracku, který   se do podobného filmu opravdu   nehodí. Je příliš nudný a   v některých momentech se   snaží vsugerovat pocit   dojetí možná až moc   okatě. Člověk při   sledování filmu nabývá   neodbytného dojmu, že jsou   herci, dialogy a vůbec celý   příběh jen kulisou pro   závodní scény, které jsou   sice pěkné, ale postavit   film jenom na nich nelze.   Dočkali jsme se bohužel jen   dalšího trapného   ztvárnění videohry.

HODNOCENÍ

Need for Speed je   film, na který jsem se   opravdu těšil a o to víc   mě zklamal. Film naprosto   nevystihl podstatu toho, co   diváci od podobných filmů   chtějí, podobně jako to   nevystihují ani poslední   díly z herní série.   Filmovým fandům asi nemusím   říkat, aby se vyhnuly   českému dabingu, který film   posouvá ještě o několik   úrovní níže. Naštěstí v   originále postavy nepůsobí   tak hrozně namachrovaně.   Přesto jde o film, který je   spíše hodně předražené   béčko, na které bude chtít   divák hodně rychle   zapomenout. A to nezachrání   ani opravdu parádní auta.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28422minih28422Trosečník (2000) 
Cast Away n
minih73776minih73776Umělec (2011) 
The Artist n
minih159648minih159648Bohatství chudých (2016) 
Poveri ma ricchi n
minih172663minih172663Three Guys Named Mike (1951) 
Three Guys Named Mike n
minih44394minih44394Diabeł (1972) 
Diabeł n
minih12764minih12764Modrý Max (1966) 
The Blue Max n
minih120984minih120984Hunger Games: Síla Vzdoru 2. část (2015) 
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 n
minih153774minih153774Viktorie a Abdul (2017) 
Victoria and Abdul n
minih150577minih150577Srdečně vás vítáme (2017) 
À bras ouverts n
minih36831minih36831Cold Creek Manor (2003) 
Cold Creek Manor n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - První kontakt - Setkání s mimo...

17:30 - 18:20

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

55 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama