Zari

Komentáře uživatele BlacksheepTNT

BlacksheepTNT

BlacksheepTNT zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 1
Need for Speed
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.10.2014
Další slabá adaptace
S kdysi kvalitní a velmi   oblíbenou závodní sérií   Need for Speed, to jde už   několik let docela z kopce.   Je to pochopitelné, když hra   vychází každý rok a   dochází jen k další   degradaci značky. Starším   hráčům, kteří si ještě   matně pamatují na kvalitní   díly série, ale svitla   jistá naděje. V roce 2014   jsme se nedočkali další   nepovedené hry, ale jen s   nadějí očekávaného filmu   se stejnou tématikou.   Vývojáři tak mají více   času na vytvoření   pořádné hry a my se máme   zase na co koukat. Sportovní   auta, závody, krásné ženy,   co víc by si fanoušek filmů   jako je Rychle a zběsile mohl   přát. No, několik věcí by   tu bylo.

NĚCO   PŘEDVÍDATELNÉHO

Need for Speed je   samozřejmě hlavně o   závodech v rychlých autech,   a tak mnoho lidí čekalo film   ve stylu Rychle a zběsile.   Jednoduchý akční příběh   se sympatickými herci v   pořádných autech s jistou   dávkou nadsázky a vtipu.   Need for Speed na to jde   jinak, bohužel ne lépe.   Opět jde o vcelku jednoduchý   příběh automechanika,   který je samozřejmě shodou   okolností i ilegální   závodník. V příběhu   nechybí pomsta,   nespravedlnost, láska, parta   přátel a samozřejmě také   závody v těch nejlepších   autech současnosti. Vše je   ale bohužel až moc   předvídatelné,   přeplácané a dost tragicky   zpracované. Představte si   jakékoli dějové klišé,   které vás v daný moment   filmu napadne a je dost   pravděpodobné, že na něj   opravdu dojde. Chvílemi jsem   měl dojem, že je většina   filmu sestavena ze scén,   které jsem viděl buď ve   hře samotné, nebo filmech   podobného typu. Nevím   nakolik měl režisér Scott   Waugh svázané ruce vedením   a licencí od Electronic Arts,   ale přijde mi že je na filmu   hodně znát další z   podivných rozhodnutí   herních společností o tom,   co by se mělo dobře   prodávat a líbit (jakožto i   u spousty her které byly na   poslední chvíli ořezány -   viz. Mafia 2, nebo   Destiny).

NĚCO   NESYMPATICKÉHO

Smutné je bohužel i   obsazení filmu a hlavně pak   samotné herecké výkony.   Zatím co Vin Diesel v Rychle   a zběsile působí jako   sympatický drsňák, Aaron   Paul působí jen jako   nepříjemný frajírek,   který se navíc velice často   tváří jako vyšinutý   psychopat. To samozřejmě   nezachrání ani jeho   přehnaný chraplák.   Rozporuplně působí také   hlavní slečna tohoto filmu   Imogen Poots, která svou   rolí nikoho příliš   nezaujme. Snesitelnou se stane   až ke konci filmu, kdy   působí dokonce i docela   mile. Po vzoru Rychle a   zběsile je i zde parta lidí   z dílny, která spolu drží   v každé situaci. Bohužel   není tu jediná postava,   která by diváka zaujala a na   kterou by se mohl těšit v   případném pokračování.   Vrchol trapnosti dovršuje asi   nejznámější herec tohoto   filmu Michael Keaton, který v   roli neznámého miliardáře,   bez charakteru a jakéhokoli   kouzla, pořádá velké   ilegální závody, hází   jednu trapnou hlášku za   druhou a doplňuje to   přehnanými gesty a podivným   přehráváním. Herci ve   vedlejších rolích přitom   vypadají a působí mnohem   lépe.

AMERICKÁ KRAJINA

Pochválit naopak   musím nádherné záběry   americké krajiny, krásně   osvětlených měst a   povedené akční záběry   automobilů. Hlavním hrdinou   filmu je pro mě tedy   kameraman Shane Hurlbut. To   samé se ale bohužel nedá   říci o soundtracku, který   se do podobného filmu opravdu   nehodí. Je příliš nudný a   v některých momentech se   snaží vsugerovat pocit   dojetí možná až moc   okatě. Člověk při   sledování filmu nabývá   neodbytného dojmu, že jsou   herci, dialogy a vůbec celý   příběh jen kulisou pro   závodní scény, které jsou   sice pěkné, ale postavit   film jenom na nich nelze.   Dočkali jsme se bohužel jen   dalšího trapného   ztvárnění videohry.

HODNOCENÍ

Need for Speed je   film, na který jsem se   opravdu těšil a o to víc   mě zklamal. Film naprosto   nevystihl podstatu toho, co   diváci od podobných filmů   chtějí, podobně jako to   nevystihují ani poslední   díly z herní série.   Filmovým fandům asi nemusím   říkat, aby se vyhnuly   českému dabingu, který film   posouvá ještě o několik   úrovní níže. Naštěstí v   originále postavy nepůsobí   tak hrozně namachrovaně.   Přesto jde o film, který je   spíše hodně předražené   béčko, na které bude chtít   divák hodně rychle   zapomenout. A to nezachrání   ani opravdu parádní auta.

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

09:30 - 10:25

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

09:30 - 10:55

17 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:15 - 10:25

32 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce