Zari
ohodnotit

Moon

Další název:
Moon - Die dunkle Seite des Mondes
Rok:
2009
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
1.4.2010
„To nejtěžší, co tě může potkat 250 000 mil od domova, jsi ty sám.“

Komentáře k filmu Moon

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2017
Zpočátku se mi to líbilo,   ale pak se to nějak zvrtne, a   je z toho spíše jen   konverzačka. Naštěstí se   do toho sem tam vloží   nějaké překvapení nebo   novinka, a tak se to dá   celkem přečkat Na konci už   je to dokonce i trochu   napínavé. Škoda občasné   hluchoty, dalo by se to   hodnotit lépe.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2017
PROCESOR!
Opravdu skvělý námět.   Zkuste si to představit. Jste   na stanici sami, daleko od   matičky Zemi a pak přijde   nehoda a vy zjišťujete, že   tam tak sami úplně nejste.   Třeba se vaše druhý Já   začne konečně   "zhmotňovat".   Takový Sci-Fi prostě   miluji....
Hugin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Konečně sci-fi bez   výbuchů, střelby, invazí,   krvelačných monster a   psychopatických jedinců.   Pokud by to měl být, o   čemž silně pochybuji,   začátek trendu s   opuštěním akce a   zaměřením se na   psychologii, tak velké plus.   Samotný film až tak velkým   plusem nebyl. Od momentu, ve   kterém Sam Bell procitá na   ošetřovně, je jasné o   jakou zápletku se bude jednat   a kam bude děj směřovat.   Dále celý děj probíhá v   rovině vyvolávající   logické otazníky. Zcela   nevyjasněná je role   počítače Gertyho. Na jedné   straně se striktně drží   příkazů, na straně druhé   je bez problémů porušuje.   Čili bez logiky. Klony Sama   Bella také nebyly bez   problémů, Jak již jejich   podstata tak vzájemná   komunikace. Správně by měly   mít stejné povahové rysy a   zcela jistě i stejné   vzpomínky, což v tomto   případě neměly. A co tem   model jejich pozemského   městečka? Vůbec jim   nepřišlo divné kde se tam   vzal, akorát bylo   konstatováno:„ Když jsem   přišel, už tady byl.“ Oni   se v podstatě nedivili vůbec   ničemu. Na pováženou bylo   i, když už spolu začaly   spolupracovat, vzájemné   zatajování zjištěných   informací. Např. proč   nebylo prvním klonem sděleno   klonu druhému, že jejich   fyzická existence je omezena   na dobu tří let a že jeho   stav není důsledkem nějaké   nemoci, ale rozkladu, což   první Sam zjistil v   počítači, k němuž mu   umožnil přístup, zadáním   hesla, počítač Gerty (???).   Když počítač odpověděl   Samovi 1 na dotaz zda je klon,   tak nechápu, proč se neptal   na další fakta a   souvislosti, možná by mu   neodpověděl, ale nebyl   vidět ani náznak pokusu.   Nevím jak to bude v   budoucnosti, dost silně však   pochybuji o ekonomické   výhodnosti výroby stovek   klonů a jejich udržování v   hybernaci v porovnání s   dopravou člověka na Měsíc   jednou za tři roky. Dalším   otazníkem, a to velkým, je   doprava zpět na zemi v   jakési dopravní schránce na   helium. Měsíční gravitace   také značně   pokulhávala.Možná by bylo   daleko zajímavější, čas   věnovaný událostem na   Měsíci poněkud zkrátit, a   věnovat se navazujícímu   ději, který byl přiblížen   jen několika větami. Návrat   Sama 2 na Zemi a jeho   odhalení skutečnosti se   mohlo vyvíjet jako docela   dobrý politický thriller.   Sice se film v podstatě   zabývá závažnější   myšlenkou, mají, nebo budou   mít, lidské klony stejná   práva jako člověk (obdoba   práv robotů), ale celková   atmosféra, napětí,   tápání, nejistota,   nepůsobila tak jak bych si   představoval. Celkově   nedomyšlené s dobrým   vizuálem měsíční krajiny.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Tomu říkám sci - fi.Ta   měsíční krajina byla   skvěle udělaná, to se mi   moc líbilo.
No ale   pointa filmu - klony, tak to   byla paráda.Už ze začátku   mi tak trochu vrtalo v hlavě,   proč je tam ten chlapík sám   jenom s robotem.Pak už jsem   měl jisté tušení, které   se záhy potvrdilo....:-)
To musí být dost blbý   pocit, zjistit že nejsi to,   co si myslíš, že   jsi.....nechtěl bych to   zažít.
Tvůrcům   filmu stačil ( dá se říct   ) jeden herec a s ním   dokázali vytvořit takový   velmi zajímavý počin,   který milovníci sci - fi   zcela jistě ocení.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2011
MOON

Sci-fi,   žánr který mám ráda a tak   tyto filmy možná hodnotím   více subjektivně. Mně se to   moc líbilo. Každý den se   vysílá v televizi spousta   filmů (zvláště když máte   k dispozici více kanálů),   další desítky filmů   vycházejí denně na DVD a   jsou k dostání v trafikách   a tak v tom ohromném   množství najít něco   nového a neotřelého je   problém. U každého filmu se   mi občas zdá, že toto jsem   už někde viděla. Ale film   Moon je originální, podává   zvláštní a zatím   neotřelý nápad, je v něm   nová zápletka, neokoukaná a   vykradená z jiných filmů.   Je to one man show a povedla   se. Je vidět že i s jedním   dobrým hercem se dá natočit   skvělý film a Sam Rockwell   skvělý byl. Film hodnotím   velmi vysoko, mně se fakt   líbil.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Tak toto sci-fi není vůbec   špatné.Duncan Jones   představuje zajímavý   nápad.Na Samu Rockwellovi to   vše spočívá a podává   působivý výkon.Tyto one man   show mohou být pro nejednoho   diváka poněkud   náročnější a není   zaručené, že to člověka   upoutá.Mně osobně to celkem   bavilo.Příjemně   podkreslená hudba od Clinta   Mansella je povedená,   prostředí Měsíce a efekty   zvládnuté, ale na to se zde   příliš nehraje.Čím více   se snímek přibližuje k   závěru, tak na povrch se   pozvolna linou dojemné   momenty, které fungují   nenuceně, ale v divákovi   utkví.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Ty pomůžeš mně, já zase   tobě, oba pomůžeme sobě -   tak by se dal shrnout smutný   osud klonů tohoto příběhu,   pravdivého přesto, že je   vyfantazírovaný, protože   tak nějak přibližně by se   s lidmi mohlo opravdu   zacházet v případě, že by   se šíleným vědcům   klonování člověka zdařilo   a ještě větší šílenci   by tuto zrůdnost dovolili.   Zajímavý film i přes   měsíčně vyprahlou výpravu   bez vesmírných efektů i   obsazení jednoho herce a   stroje .
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2014
Výborný nápad, děj,   scénář i hudba. Celkové   zpracování efektů i   prostředí také super.   Přesto vše to byl film,   který stačí vidět jednou.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2017
British sci-fi is interesting...
V nasich koncinach nenapadny   sci-fi film ma prijemne   prekvapil komornou atmosferou   a zaujimavym hereckym   vykonom.Scenar bol mozno   prilis prekombinovany,ale   dokazal som sa nad to   povzniest a vychutnat si Moon   naplno.K absolutoriu chyba   dost a relativne podobny   snimok Sunshine bol o triedu   lepsi.
Tak ako tak film   jednoznacne doporucujem.
jonny.net
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2012
Skvělá atmosféra...
Velmi příjemný film o   těžení energie na Měsíci;   místo není originální,   příběh taky nehýří   zběsilými zápletkami, ale   co tady funguje opravdu dobře   je budování ponuré   atmosféry, což u mě v   kombinaci s rozumnou   stopáží na konci zanechalo   příjemný dojem... Pokud na   něj budete mít náladu (což   je asi u tohoto typu snímku   žádoucí) určitě si jej   nenechte ujít.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.12.2018
Takové komorní sci-fi,   které se odehrává na   měsíci a kde má one man   show Sam Rockwell. Je to   takové utahané, nečekejte   žádnou akci a nějaké   třeskuplné napětí.   Hodnocení 70-80 % nechápu.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2019
Zajímavé sci-fi s nádechem   skvělé atmosféry. Bohužel   ho kde dnu táhne roztahanost,   nesmyslnosti a chyby děje.   Zkrátka si tvůrci s dobrým   námětem neví rady a   chvílemi bezradně tápají.   Psychologická složka filmu,   která by ho měla táhnout,   pak chvílemi moc nefunguje.   Velká škoda.
Phreaker
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2010
Výborná sci-fi s   excelujícím Samem Rockwellem   v hlavní (X) roli a výbornou   hudbou od Clinta Mansella.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.10.2011
Tak přemýšlím, proč jsou   všechny filmy z vesmíru a   budoucnosti tak depresivní.   Je to určitě zajímavý   film, ale... Celé to táhne   Sam Rockwell, atmosféra je,   jak jinak, ponurá a příběh   vyvolávající obavy, jak to   tady jednou bude. Navíc mi   připadá jako chyba   scénáře, že se klon sám   od sebe vydá hledat   zraněného Sama. Uznávám,   že určité kvality film má,   ale vidět znovu ho opravdu   nemusím.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Netradiční   "studiová" sci-fi s   jednoduchým příběhem a   vynikajícím Samem Rockwellem   , která mě ovšem i při tak   krátké stopáži nedokázala   udržet v pozornosti. Nutno   přiznat , že tento druh   sci-fi je mi krapet cizí a   proto berte moje hodnocení   jako čistě subjektivní
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Emotivní dílo v němž Sam   Rockwell ukázal svoji   velikost ve světě filmu!   Také kolikrát koukáte na   některé filmy nezaujatě,   hloupě a s očekáváním kdy   něco začne gradovat... , ale   nakonec zjistíte, že stačí   pouze pár scén, které vás   dojmou k pláči a hned na ten   film koukáte úplně z   jiného pohledu a jste jím   ohromen. Film i soundtrack   doporučuji. Konečně po   delší době snímek, u   kterého mi ukápla slza.
Nikotyna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2011
Ten film mě jednoduše dostal   :), už jenom ten nápad.   Geniální.)) a hodina a půl   mi hrozně rychle utekla.   Určitě by se svoje chyby   našli, ale i přesto musim   dát 100%. Natož, že tolik   scifi filmy, mě moc neberou,   tak tenhle zaujme, a baví.
petricka2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2010
...tento film musím hodnotit   docela málo hvězdičkami, i   přesto, že měl snímek   zajímavou myšlenku a výkon   Sama Rockwella byl velice   dobrý. Celkově, ale na mě   tento film působil nudně...
Neben
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Pecka
Mooc pěkný, velice   originální zápletka,   skvělý herec v hlavní roli   a dobrý závěr.

Nezbývá než doporučit   a zařvat: "Jen víc   takových!" :)
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2011
osobně bych se nebál dát   tomu popisek psychologický   ... z mého pohledu   nadprůměrný film o to   složitější, že jej   prakticky odehrál jeden herec   s nějakým dublerem ...   zajímavá atmosféra, pěkné   zpracování a netradičně   počítač který nezešílí   ale pomáhá. ...
prediger
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.11.2010
z mého pohledu. Po delší   době kvalitní sci-fi. Pokud   jste příznivci tohoto   žánru a nečekáte od filmu   jen potoky krve a vraždící   příšery. Určitě se   podívejte.
wolvie95
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Moon stojí predovšetkým na   vynikajúcom hereckom výkone   Sama Rockwella, ktorý v tomto   malom atmosferickom scifi   predvádza slušnú   "one-man" show,   ktorá naberá slušných   psychóznych rozmerov..   Veľkou škodou snímku je,   že s pomerne zaujímavým   rozuzlením prichádza už vo   svojej polovici, takže ďalej   už nemá snímok čím   vyložene strhnúť. Možným   problémom je aj pomalé   tempo, ktoré síce buduje   fajn depresívnu atmosféru vo   filme, avšak niekedy   výraznejšie drhne.. Výprava   a vizuál fajn. Moon je mierne   nadpriemerné   nízkorozpočtové   atmosferické scifíčko,   výrazné hereckým výkonom   Rockwella, ale dejovo ničím   nevybočuje ani vyložene   nestrhne.
vdobes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2012
Perfektní a inteligentní   Sci-Fi. Začátek trošku   nudný, avšak postupem času,   kdy se odhalovala všechna   pravda a celkový děj filmu,   mě film bavil víc a víc.   Konec naprosto excelentní a   dojemný. Skvělý nápad,   společně se skvělým   hereckým výkonem S.Rockwella   a moc pěknou hudbou si   zaslouží vysoké hodnocení.
RATM666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Po District 9 ďalší sci -   fi film, ktorý znesie prísne   kritériá. Hoci tu nie sú   takmer žiadne akčné scény,   scenárista odviedol svoju   prácu na jednotku aj   vizuálna stránka je   výborná.Sam Rockwell sa   úplne stotožnil s hlavnou   postavou a myslím si, že je   to zatiaľ jeho najlepší   herecký výkon.
Harihaka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2011
zneklidnující
Podle mě je tohle hodne   zajimavy film a rozhodne stoji   za podívání. Člověk   samozřejmě tuší, že se   děje něco špatného, ale   když se pak dozví, co to   vlastně je, jde z toho mráz   po zádech. Zamyšlení o tom,   čeho jsou lidé schopní pro   zisk, zvláště když se to   nikdo nemuze dozvedet, je   děsivé.
Velmi   zneklidnujici vsak pro me byl   partak robot, který na me v   celem filmu pusobil hlubokou   nejistotou a strach z jeho   "zrady", mě   dokázal do atmosféry filmu   ještě více dostat, cítila   jsem se ohrožená, ač jsem   byla doma a v bezpečí.
Skvělé herecké výkony,   jak hlavniho hrdiny, tak   smajlíkového robota.
Pokud máte chuť na   temný film, je tenhle   skvělou volbou!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75110minih75110Apollo 18 (2011) 
Apollo 18 n
minih11657minih11657Lucie (1963) 
n
minih55107minih55107Kukačky (2007) [TV film] 
Kukačky n
minih24097minih24097Zralé víno (1981) 
Zralé víno n
minih7448minih7448Evžen mezi námi (1981) 
Evžen mezi námi n
minih10945minih10945Kříž u potoka (1937) 
Kříž u potoka n
minih58188minih58188Resident Evil: Afterlife (2010) 
Resident Evil: Afterlife n
minih159725minih159725Čarodějův učeň (1989) [TV hra] 
n
minih100861minih100861Kouzelná noc (1994) [TV inscenace] 
Kouzelná noc n
minih100148minih100148Noční incident (2011) 
The Incident n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama