Zari
ohodnotit

Margin Call

Další název:
Den před krizí; Deň pred krízou; Der große Crash - Margin Call
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
102 minut
„Čtyřiadvacet hodin ze života osmi finančních investorů z Wall Street.“

Komentáře k filmu Margin Call

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
liskamm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Jak to všechno začalo.
Opravdu povedené drama,   které fungovalo hlavně díky   parádním hereckým   výkonům. Za mě 80% Právě   jsem tenhle snímek dokoukal   potřetí, a nemohu jinak,   než zvednout hodnocení na 5   hvězd. Proč..? No to je   snadné, herecké výkony už   jsem zmínil, ale mírně se k   nim vrátím Spacey, Irons a   Bettany jsou prostě   excelentní! Ostatní jsou   "pouze" výborní.   Přejdu k hudbě, díky ní a   scénáři tenhle film   považuji za nejlepší drama   v posledních 2 letech. A teď   už vím, že tenhle snímek   na opravdu dlouhou dobu   zařadím do mé Top 30 toho   nej. co jsem kdy viděl.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2016
Snímek poodhaluje svět   financí, obchodů a s tím   spojených rizik.   Konverzační napínavé drama   nabízí svět, o jakém   mnozí nemáme ani tušení.   Mnoho jednání a obchodů,   včetně dluhových produktů   a rizikových modelů, které   vzkvétali i za cenu toho, že   informace byli skoupé až   žádné. Peníze se točili a   to bylo nejdůležitější.   Jenomže ne nadarmo se   říká, že se chodí se   džbánem tak často, až se   ucho utrhne. Masivní   potenciální ztráty, které   by mohly ochromit celou   společnost, náhle byli tu.   Lze ještě zachránit co se   dá, nebo je krach v   nedohlednu? Když se divák   zaměří na všechny ty   obchodníky, manažery a   další, nelze jim nic   závidět. Šéf je prostě   jen šéf a co poručí, tak   se musí stát. A pokud v   rámci touhy o masivním   výdělku jde zodpovědnost   stranou, následky jsou   nadmíru nedozírné. Film s   ohledem na finanční produkty   a obchody je pro mnohé velmi   těžkopádný a tak   divákovi, který tomu vůbec   nerozumí, přijde snímek   zákonitě blbý. Ale je to   škoda, neboť příběh   upozorňuje a poodhaluje vše,   co může takovou finanční   krizi způsobit a jak se k   tomu vlastně dojde.   Náročný film, ale vyplatí   se.
NakasiPes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Nadhodnocené deriváty
Film není určen pro běžné   diváky. Není v něm   zápletka, popis situace či   snad vysvětlení! Pro   nezasvěcené do této   tématiky je to ztráta času!   Snímek popisuje události   které předcházeli   finančnímu kolapsu. Těžko   se mi tento titul hodnotí,   nebylo zde téměř co   vytknout a vše je podtrženo   úžasným hereckým   obsazením. Pokud Vás tato   tématika zajímá a rádi   sledujete dokumenty o   finanční krizi, quantech   atp. neváhejte.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2012
Film o krizi ve firmě.   Určitě je na tom dobře   herecké obsazení, kde se   kromě Kevina Spaceyho   dočkáme i více známých   tváří jako Jeremy Irons,   který mě příjemně   překvapil nebo Paula   Betanyho. Snímek ale obsahuje   i v celku nudné a nic   neříkajícíc scény, ale   těch není zas tak moc.
Jen je i vidět, že   bohatství, majetek peníze si   v jistých případech mohou   vybrat svou daň.
ancaz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2012
Jemný inteligentní film,   který nestojí na   emocionálních výlevech a   prezentuje události   realisticky. Od něčeho   podobného nemůžete   očekávat slzy a plavbu. Byl   to byznys, nic víc, nic   míň. Žádný z herců   nemohl udělat víc ani cokoli   udělat jinak. Není to film   pro každého, přesto to   neznamená, že není   kvalitní.
ivosjan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2014
Tento snímek by mohl sloužit   jako protiváha Vlkovi z Wall   Street. Zatímco současný   Scorseseho hit se zaměřuje   na vykreslení   bezskrupulozniho a   blazeovaného světa   finančníků, tento film   líčí události posledního   dne a noci investičních   bankéřů nejmenované   fiktivní firmy (ač   nepřiznaná podobnost s   Lehman Brothers je zjevná)   předtím, než vyhlásí   bankrot. Není to žádná   strhující show jako   "Vlk", spíš   psychologický snímek,   odehrávající se po   většinu času v   kancelářích firmy. Ačkoliv   průměrný divák nemůže   být schopen pochopit podstatu   zjištění, která vedou k   pádu této banky, pochopení   filmu to nijak nebrání. Film   dokáže zaujmout, a lví   podíl na tom mají   vynikající herecké výkony.   Zvlášť brilantní je Kevin   Spacey, kterého jsem dlouhou   dobu v žádném filmu   neviděl, a po letech zase   ocenil jeho mistrovství.   Možná jeho nejlepší   hollywoodský výkon od   Americké krásy a L.A.   Confidential.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.6.2020
Film o krátkém momentu z   vysokého bankovnictví, kdy   se rozhoduje o velkých   penězích. Analýza před   nedávnem vyhozeného šéfa   rizikových investic Erica   Dalea ukazuje, že firma   stojí na pokraji obrovské   krize, když ztráty   převyšují hodnotu majetku   firmy. K destabilizaci   ekonomické situace došlo   díky obchodům s   hypotéčními jistinami s   fixní sazbou - tady se   nabízí přímá analogie s   pádem americké banky Lehman   Brothers Holdings Inc. v   roce 2008, který odstartoval   rekordní bankrot v americké   historii. Film ukazuje celkem   nekompromisně charakter   mnohých generálů   bankovnictví, kteří pro   vlastní obrovský zisk   neváhají podstoupit   jakékoliv riziko a pak se z   důsledků bezskrupulózně   vykroutit, při čemž klidně   obětují i své nejbližší   a nejlepší spolupracovníky   – o ostatních   „obyčejných“ lidech   nemluvě.
Kanystr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2012
Těžko hodnotit laickým okem   nebussines mana ale i když   film zachycuje snad ještě   menší chvíli než je jeho   metráž, jeho hereckým   obsazení, potažmo výkony se   šplhá hodně vysoko.   Bohužel je opravdu pro   náročného diváka a tak mu   na oblíbenosti nic nepřidá.   Kdo nepochopí, unudí se k   smrti. Snímek ale kvalitní o   tom žádná.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2019
Jak začala krize...
Nedávno jsem viděl film Vlk   z Wall Street (2013) a   podobné je to v tom, že se   podíváme do zákulisí   vysoké byznys politiky a   vidíme zas celkem   bezbrzďáky, kterejm je   všecko kromě svýho koryta   vcelku u zadku. Je jedno   jestli je to burza, banka,   firma vidíme to deně.   Zdražení vody, plynu,   elektřiny, tu nějaká krize.   Oni mají miliony na kontech   přečkají to v pohodě   obyč. člověk se s tím   musí prát. Stačí se   podívat na ty svině z   Europarlamentu, jejich   debilní a podivná   rozhodnutí škodí slušným   pracujícím lidem! K filmu,   první půlka lepší, pak   trochu nuda, konec divnej, ale   ukázaný je to asi správně,   nojo jsme jen figurky a tyhle   "velký" transakce   říděj jiní panáčci....
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2012
V domnění, že je potřeba   změnit lokál, jsem   zabrousila do odlišného   filmového tématu, ale velmi   brzy jsem pochopila, že něco   je špatně - v tom podniku   podávali jen longdrinky,   speciálně "High   Society", všichni si ho   dávali, pro mě však byl   nedostupný ... nu což,   alespoň jsem nahlédla do   světa, kde se míchají naše   dějiny a i když personál   bylo radostí pozorovat,   vracet se tam nebudu, vypiju   si doma dvojku červeného a   budu se snažit rychle   zapomenout, komu to vděčím   za svůj současný srab.
Salám
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.11.2011
Ztráta času
Celý film se na něco čeká,   že přijde nějaký zvrat,   či nějaká zápletka, ale   prakticky se nic nestane...
Herecké výkony ok,   napětí by se dalo krájet,   ale všechno by se dalo   shrnout do 30 min .. nechápu,   proč film trvá 2 hodiny.
Děj prakticky není,   veškerá zápletka se semele   v prních 30 minutách, potom   už je to jenom přehlídka,   kdo se umí tvářit   dramatičtěji.
Pořád   jsem čekal, jak to dopadne, a   prostě to nedopadne nijak,   vŠechno to prodaj a zdar
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Vůbec mě to nebavilo a   nezachránil to ani zvučný   sbor jmen majitelů   kvalitních hereckých   výkonů. Na tuto plejádu a   trailer jsem se zase naivně   chytla, přitom vlastně   neznám kořen krize, kolem   které film běžel. Co na tom   zase shledáváte hodné   takové prestiži?!
vdobes
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Já vlastně ani nyní   pořádně nevím, o čem to   celé vůbec bylo. Ano,   spousta lidí už napsalo, že   pokud se o tento obor   nezajímáte, je jasné, že   nic nepochopíte. Ale tak   proč to sakra neuchopili   autoři tak, aby situaci   pobrali i lidé nezasvěcení.  
Já jen vím, že   nějaké blbé výpočty   poslaly firmu a s ní i trh ke   dnu, ovšem to je tak   všechno, co vám autoři   vysvětlí. Troufám si   tvrdit, že i většina herců   neměla ponětí, o čem že   to ve filmu vůbec mluví.
Dal bych odpad, ale přeci   jen to zachránilo alespoň to   herecké obsazení.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42035minih42035Doma je doma (1998) [TV film] 
Doma je doma n
minih19551minih19551Srdečné pozdravy z Ruska (1963) 
From Russia With Love n
minih16154minih16154Pohřbeni zaživa (1997) 
Buried Alive 2 n
minih131226minih131226Vzkříšení démona (2015) 
The Lazarus Effect n
minih37094minih37094Jurský svět (2015) 
Jurassic World n
minih147715minih147715Jeden Štědrý den (2014) [TV film] 
One Christmas Eve n
minih66652minih66652Dluh (2010) 
The Debt n
minih24636minih24636Případ Z-8 (1948) 
n
minih35381minih35381Nezvratný osud 2 (2003) 
Final Destination 2 n
minih90604minih90604Území mrazu (DVD) (2013) 
The Frozen Ground n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama