Jeden svět
ohodnotit

Margin Call

Další název:
Den před krizí; Deň pred krízou; Der große Crash - Margin Call
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
102 minut
„Čtyřiadvacet hodin ze života osmi finančních investorů z Wall Street.“

Obsah filmu Margin Call

 
Eric Dale, šéf správy rizik, byl propuštěn a s ním osmdesát procent finančníků pracujících na "jeho" patře. Jenže nikdo netušil, že v Ericově počítači tiká nastražená bomba. Bomba v podobě analýzy, která stejně nemilosrdně, jako byl on sám po devatenácti letech dobré práce vykopnut, ukazuje, že firma stojí na pokraji neskutečné krize. Ztráty převyšují hodnotu majetku firmy. K destabilizaci ekonomické situace došlo díky obchodům s hypotéčními jistinami s fixní sazbou. Ericův podřízený Peter informuje o situaci svého kolegu a také šéfa obchodního oddělení a finančního ředitele Rogerse. Krátce po půlnoci je svolána mimořádná schůze nejvyššího...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Margin Call >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.6.2020
Film o krátkém momentu z vysokého   bankovnictví, kdy se rozhoduje o velkých   penězích. Analýza před nedávnem vyhozeného   šéfa rizikových investic Erica Dalea ukazuje,   že firma stojí na pokraji obrovské krize, když   ztráty převyšují hodnotu majetku firmy. K   destabilizaci ekonomické situace došlo díky   obchodům s hypotéčními jistinami s fixní   sazbou - tady se nabízí přímá analogie s   pádem americké banky Lehman Brothers Holdings   Inc. v roce 2008, který odstartoval rekordní   bankrot v americké historii. Film ukazuje celkem   nekompromisně charakter mnohých generálů   bankovnictví, kteří pro vlastní obrovský zisk   neváhají podstoupit jakékoliv riziko a pak se z   důsledků bezskrupulózně vykroutit, při čemž   klidně obětují i své nejbližší a nejlepší   spolupracovníky – o ostatních   „obyčejných“ lidech nemluvě.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2019
Jak začala krize...
Nedávno jsem viděl film Vlk z Wall Street (2013)   a podobné je to v tom, že se podíváme do   zákulisí vysoké byznys politiky a vidíme zas   celkem bezbrzďáky, kterejm je všecko kromě   svýho koryta vcelku u zadku. Je jedno jestli je   to burza, banka, firma vidíme to deně.   Zdražení vody, plynu, elektřiny, tu nějaká   krize. Oni mají miliony na kontech přečkají to   v pohodě obyč. člověk se s tím musí prát.   Stačí se podívat na ty svině z Europarlamentu,   jejich debilní a podivná rozhodnutí škodí   slušným pracujícím lidem! K filmu, první   půlka lepší, pak trochu nuda, konec divnej, ale   ukázaný je to asi správně, nojo jsme jen   figurky a tyhle "velký" transakce   říděj jiní panáčci....
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2016
Snímek poodhaluje svět financí, obchodů a s   tím spojených rizik. Konverzační napínavé   drama nabízí svět, o jakém mnozí nemáme ani   tušení. Mnoho jednání a obchodů, včetně   dluhových produktů a rizikových modelů, které   vzkvétali i za cenu toho, že informace byli   skoupé až žádné. Peníze se točili a to bylo   nejdůležitější. Jenomže ne nadarmo se   říká, že se chodí se džbánem tak často,   až se ucho utrhne. Masivní potenciální   ztráty, které by mohly ochromit celou   společnost, náhle byli tu. Lze ještě   zachránit co se dá, nebo je krach v nedohlednu?   Když se divák zaměří na všechny ty   obchodníky, manažery a další, nelze jim nic   závidět. Šéf je prostě jen šéf a co   poručí, tak se musí stát. A pokud v rámci   touhy o masivním výdělku jde zodpovědnost   stranou, následky jsou nadmíru nedozírné. Film   s ohledem na finanční produkty a obchody je pro   mnohé velmi těžkopádný a tak divákovi,   který tomu vůbec nerozumí, přijde snímek   zákonitě blbý. Ale je to škoda, neboť   příběh upozorňuje a poodhaluje vše, co může   takovou finanční krizi způsobit a jak se k tomu   vlastně dojde. Náročný film, ale vyplatí se.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Vůbec mě to nebavilo a nezachránil to ani   zvučný sbor jmen majitelů kvalitních   hereckých výkonů. Na tuto plejádu a trailer   jsem se zase naivně chytla, přitom vlastně   neznám kořen krize, kolem které film běžel.   Co na tom zase shledáváte hodné takové   prestiži?!
ivosjan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2014
Tento snímek by mohl sloužit jako protiváha   Vlkovi z Wall Street. Zatímco současný   Scorseseho hit se zaměřuje na vykreslení   bezskrupulozniho a blazeovaného světa   finančníků, tento film líčí události   posledního dne a noci investičních bankéřů   nejmenované fiktivní firmy (ač nepřiznaná   podobnost s Lehman Brothers je zjevná) předtím,   než vyhlásí bankrot. Není to žádná   strhující show jako "Vlk", spíš   psychologický snímek, odehrávající se po   většinu času v kancelářích firmy. Ačkoliv   průměrný divák nemůže být schopen pochopit   podstatu zjištění, která vedou k pádu této   banky, pochopení filmu to nijak nebrání. Film   dokáže zaujmout, a lví podíl na tom mají   vynikající herecké výkony. Zvlášť   brilantní je Kevin Spacey, kterého jsem dlouhou   dobu v žádném filmu neviděl, a po letech zase   ocenil jeho mistrovství. Možná jeho nejlepší   hollywoodský výkon od Americké krásy a L.A.   Confidential.
liskamm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Jak to všechno začalo.
Opravdu povedené drama, které fungovalo hlavně   díky parádním hereckým výkonům. Za mě 80%   Právě jsem tenhle snímek dokoukal potřetí, a   nemohu jinak, než zvednout hodnocení na 5   hvězd. Proč..? No to je snadné, herecké   výkony už jsem zmínil, ale mírně se k nim   vrátím Spacey, Irons a Bettany jsou prostě   excelentní! Ostatní jsou "pouze"   výborní. Přejdu k hudbě, díky ní a   scénáři tenhle film považuji za nejlepší   drama v posledních 2 letech. A teď už vím, že   tenhle snímek na opravdu dlouhou dobu zařadím   do mé Top 30 toho nej. co jsem kdy viděl.
ancaz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2012
Jemný inteligentní film, který nestojí na   emocionálních výlevech a prezentuje události   realisticky. Od něčeho podobného nemůžete   očekávat slzy a plavbu. Byl to byznys, nic víc,   nic míň. Žádný z herců nemohl udělat víc   ani cokoli udělat jinak. Není to film pro   každého, přesto to neznamená, že není   kvalitní.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2012
V domnění, že je potřeba změnit lokál, jsem   zabrousila do odlišného filmového tématu, ale   velmi brzy jsem pochopila, že něco je špatně -   v tom podniku podávali jen longdrinky,   speciálně "High Society", všichni si   ho dávali, pro mě však byl nedostupný ... nu   což, alespoň jsem nahlédla do světa, kde se   míchají naše dějiny a i když personál bylo   radostí pozorovat, vracet se tam nebudu, vypiju   si doma dvojku červeného a budu se snažit   rychle zapomenout, komu to vděčím za svůj   současný srab.
Kanystr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2012
Těžko hodnotit laickým okem nebussines mana ale   i když film zachycuje snad ještě menší   chvíli než je jeho metráž, jeho hereckým   obsazení, potažmo výkony se šplhá hodně   vysoko. Bohužel je opravdu pro náročného   diváka a tak mu na oblíbenosti nic nepřidá.   Kdo nepochopí, unudí se k smrti. Snímek ale   kvalitní o tom žádná.
vdobes
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Já vlastně ani nyní pořádně nevím, o čem   to celé vůbec bylo. Ano, spousta lidí už   napsalo, že pokud se o tento obor nezajímáte,   je jasné, že nic nepochopíte. Ale tak proč to   sakra neuchopili autoři tak, aby situaci pobrali   i lidé nezasvěcení.
Já jen vím, že   nějaké blbé výpočty poslaly firmu a s ní i   trh ke dnu, ovšem to je tak všechno, co vám   autoři vysvětlí. Troufám si tvrdit, že i   většina herců neměla ponětí, o čem že to   ve filmu vůbec mluví.
Dal bych odpad, ale   přeci jen to zachránilo alespoň to herecké   obsazení.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih45725minih45725Monstrum (2007) 
Cloverfield n
minih13236minih13236Může to potkat i vás (1994) 
It Could Happen to You n
minih49996minih49996Kořist (1971) 
Le Casse n
minih110691minih110691Tunguzská katastrofa (2008) 
Tunguska Catastrophe: 100 Years n
minih31937minih31937Jeden hot a druhý čehý (1978) 
La zizanie n
minih113363minih113363Gagarin: První ve vesmíru (2013) 
Gagarin. Pěrvyj v kosmose n
minih28144minih28144102 dalmatinů (2000) 
102 Dalmatians n
minih28381minih28381Železný obr (1999) 
The Iron Giant n
minih49294minih49294Hrdinové války (2007) 
Ji jie hao n
minih83120minih83120Anna Karenina (2012) [DCP] 
Anna Karenina n


Hodnocení:n12345678910
Margin Call (2011)Margin Call (2011)Margin Call (2011)Margin Call (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10