Zari
ohodnotit

Mama [2k digital]

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
21.3.2013
„Mateřská láska je večná.“

Komentáře k filmu Mama

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2014
Emotivně strašidelný   hororový snímek s poněkud   dusnou atmosférou a silným,   byť ne zase až tak   originálním, příběhem. K   řadě krváků se jedná o   příjemnou změnu. Škoda jen   onoho amerického nešvaru do   všeho strkat tzv. lekačky.   Pokud by se vytvořila taková   ta děsivě zoufalá temnota   po vzoru japonských   duchařských snímků, mohlo   to být atmosféricky daleko   lepší. Budování hrůzy a   děsu se dělá prostě bez   lekaček. Snímek je prvním   celovečerním počinem   režiséra Andyho   Muschiettiho, který natočil   na základě svého krátkého   filmu „Máma“ (2008),   který svou hrůzou a   děsivostí přesvědčil   Guillera del Tora aby mu dal,   coby začínajícímu   režisérovi, a jeho první   film produkoval.   Nadpřirozený snímek se   snaží využít pohádku jako   prvotní zdroj strašidelných   příběhů, a to velmi   starou, avšak osvědčenou   formou vyprávění. Určitý   druh potenciální hrůzy je   však poněkud tlumen   uvědoměním, že podobných   snímků již dříve vzniklo   nemalé množství, takže po   divácké stránce vzniká   dojem, jakoby se vstupovalo do   stejné námětové řeky. To   však nemění nic na tom, že   snímek má svou roušku   upřímnosti. Obzvlášť ve   vizuálních efektech, na   kterých se viditelně   nešetřilo. I ta hudba   umocňuje děj a herecké   výkony také nejsou až tak   hrozné. Buď jak buď,   Guillermo del Toro měl v   tomto coby producent   šťastnou ruku.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2024
PROCESOR!
Tak první půlka byla   naprostá bomba. Potom tomu   začala rychle docházet   šťáva a konec mě   vyloženě zklamal. Ale i tak   se to řadí k tomu lepšímu.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2017
Španělsko a Kanada spojili   své síly a vytvořili   duchařský horror Mama, jenž   se každému méně   zkušenému divákovi vryje do   paměti. O strašení není   nouze a celková pointa filmu   také stojí za to. Režisér   Andy Muschietti udělal vše   proto, aby si Mama navlékla   trochu jiný   "kabát" a byla tak   originální. To se zadařilo.   Historie o starší dámě,   jenž nenalezne pokoj a klid   dokud nenajde své dítě je   opravdu zajímavý. Dvě malé   dívky stráví pár let v   opuštěné chatě v lesích.   Po několika letech je   konečně objeví a ony se   vrací do civilizace. Aby je   mohl mít v péči jejich   strýc, musí se i se svou   nynější přítelkyní   odstěhovat do domu, kde budou   přísně pod dohledem.   Jenomže do domu se vkrade   neznámý host a není vůbec   spokojený... Diváci se   slabšími nervy se nemusí   obávat. Mama postraší, ale   nekouše. Slabý odvar po   celé minuty filmu. Více v   tom nehledejte. Není to   špatné, ale na opravdovou   děsivou noční můru by   tvůrci museli ještě trochu   zapracovat.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2013
Docela povedená duchařina   jak po vizuální tak i   herecké stránce.Napínavý   snímek od začátku do   konce,dobre lekavé   scény,žádne trapné   ječení akorát ten konec byl   trochu jako v pohádce.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2018
║Rozpočet   $15miliónov║Tržby USA   $71,628,180║Tržby   Celosvetovo $146,497,771▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $2,800,163 //počet predaných   kusov 127,512║ Tržby za   predaj DVD v USA $4,444,683   //počet predaných kusov   254,932║ Na to koľko   štýlom podobných horrorov o   duchoch a blúdnych dušiach   pohybujúcich sa k obetiam   sekajúcim pohybom a riadne   povykrúcaným telom už je,   ma to celkom chytilo, hlavne   je tu vybudované dobré   napätie a to mi ulahodilo,   príbeh ušiel, herci ustáli,   občas to skĺzne do rutiny   ale prevažne to zachraňuje   temná atmosféra, natočené   za rozumný rozpočet. /80%/
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Špička
S ohledem na ambice, rozpočet   a obsazení, jeden z nej...   hororů tohoto roku. Hluboká   atmosféra je největší   devizou toho koprodukčního   snímku, spojení dětí a   nečeho těžko uchopitelného   fungovalo vždy, ale zde máme   jako bonus určitou syrovost,   výborně napasovaný zvuk na   tzv.lekací scény, a všudy   přítomnou tíseň z věcí   budoucích. 80%
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2013
Máma nás nikdy neopustí....
Tak tohle byl můj letošní   žhavý kandidát na horor   roku, a to přesně splnil.   Jako fanda hororů jsem   nadšenej, krásně jsem se   bál a z některých scén mi   bylo hodně ouzko, možná až   do pláče. Opět je ze   snímku cítit tvorba   Gullierma Del Tora,   hororopohádková ponurá   atmosféra, dokonalá mrazivá   hudba, skvělé herecké   výkony (na horor), výborné   triky(hlavně duch matky   prostě nemá chybu, je   opravdu děsivej, ale v   některých scénách   dojemnej). Abych uvedl na   pravou míru ,není to čistě   horor, ale také velmi smutné   rodinné drama. Pokud znáte   Del Torův snímek Faunův   labyrint, tak víte že na   konec filmu je potřeba   kapesník a i tady ho mějte   po ruce...
Musím   pochválit režiséra   Muschiettiho, ten svůj 3   minutovej kraťas Mama,   převedl na velké platno   přímo excelentně. Velmi   dobré kvalitě snímku   pomohla i Jessica Chastain   svým výkonem, a taky ty dvě   malé holčičky. Já jsem   naprosto spokojen, dostal jsem   vše co divák od filmu může   chtít. Za mě 90%,   doporučuji, a řadím do   svých TOP!:-D
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2013
Co mi vlezlo pod postel...
Bezva. To, co mi provedl   Darabont na konci své Mlhy,   to mi tady vpálili mezi oči   hned na úvod, jen tak, na   rozehřátí. Když mě film   málem rozbrečí hned po   úvodních pár minutách,   jeden by neřekl, že mluvíme   o hororu. Přitom o sakra   dobrém (i přes ten   nešťastně rozmrcasený   konec).

Působivý rozjezd s   nehezkým smykem táty, co   všechno kvalitně posral, mě   vtáhnul k sobě na plátno,   hluboko do příběhu. A   postupně to gradovalo, až   mě to kousek po kousku   nacpalo do zdi. Přímo do   těch hnusných plesnivých   fleků. Takže dneska v noci   budu spát radši pod   postelí. Stejně bych se   pořád s úlekem vytrhával   ze spaní a bál se pod tu   svou postel nakouknout, tak   aspoň budu hned vědět, na   čem jsem :-) Tohle byla   prostě taková lekací   rodinná hororová lahůdka,   na jaké jsem si už dlouho   nesmlsnul. A to i přes to,   že přede mnou něco divnýho   vběhnout do šatníku, tak   tam určitě nepůjdu   počítat ramínka... A když   už, tak nejpozději při   pohledu na ten fujtajbl flek   na zdi beru roha! A tím   klidně obětuju honorář za   film, kvůli odchýlení se od   scénáře :-)

Škoda jen toho na dva   kusy rozbitýho závěru na   plošině. Dojení citů bych   i bral, ale bez   přerušování, prosím.   Místo jedné hutné katarze   jsem tak dostal dvě části,   bohužel s naprosto   ulámanými hroty, v součtu   již bez působivého   vyvrcholení. Takže nakonec   se nekonalo ono známé   „sežvýkalo mě to a   vyplivlo“, což zamrzí o to   víc, že našlápnuto k tomu   v první půlce filmu určitě   bylo... Ale za ty dva vlčí   andílky nakonec přece jen   nacpu do té odporné škvíry   ve zdi devět hvězd, i když   půlka té deváté asi   zůstane trčet ven.
cerfik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.6.2014
Na produkci se podílel i   Guillermo Del Toro, tohle mě   zlákalo a dočkal jsem se   ohromného zklamání. Co jako   tahle hororová slátanina   měla být, vždyť to nemělo   hlavu ani patu, uvěřit se   tomu nedalo ani na chvíli,   hloubka za hororovými prvky   nikde a zůstala tam jen   místy atmosférická místa,   toť vše z Del Tora. Film jen   pro toho co se chce chvíli   bát, nic jiného vám   nenabídne. Pravda je, že na   mě nezabírala ani tato   stránka filmu.
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Solidní duchařina
Nijak objevný ale přesto   zdařilý a občas i řádně   děsivý horor z produkce   Guillerma del Tora.   Atmosfericky povedené a   některé scény podpořené   speciálními efekty, byly   opravdu děsivé. Škoda   horšího konce, který   předchozí děs a atmosféru   zcela postrádá.Tady by se   F.A Brabec nemusel stydět za   svou Polednici ve Svatební   košili...
marci22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.8.2014
Očekával jsem od toho něco   pořádnějšího a rozhodně   strašidelnějšího. Mnoho   mých přátel totiž o tomto   filmu povídalo jak je děsně   strašidelný a že se budu   bát. Ale houby. Digitální   efekty se víceméně povedly   ale ztvárnění ducha se mi   moc nezamlouvalo a nevzbuzoval   ve mě ani trošičku strachu.   Naštěstí se u Mamy dalo   vydržet do konce, protože se   zde nenajde mnoho hluchých   míst a na rozuzlení jsem   zvědavej byl ikdyž bylo   patrné skoro jaksi od   začátku, spíš jsem čekal   jestli se moje odhady potvrdí   jako správné.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2013
Po dlouhé době zase jeden   velmi,velmi dobrý kousek do   sbírky.Měl jsem z toho   tématu "Mateřská   láska je věčná"   trochu strach,nakonec jsem ale   překvapen i šokován.   Začátek je skvělý,během   prvních dvaceti minut přijde   dojemná scéna,kde kápla i   slza, a pak se to začíná   pořádně   rozjíždět.Atmosféra domu   je děsivá,děti v hororech   rád nemám,ale Victorie a   Lilly se mi kupodivu hodně   líbily.Konec zajímavý a   můj oblíbený herec,jenž   představoval   Lucase,přežil,takže   všechno je v pořádku.Já   jsem více než spokojený.
angi5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2014
Mama
Horory mám moc ráda a   tenhle rozhodně zařadím   mezi ty, na které se čas od   času podívám znovu.   Nenudí,   "příjemné"   mrazení, dobré triky. Já   osobně bych uvítala jiný   konec, ale celkově za mě   velmi dobrá podívaná pro   milovníky hororů a tajemna.
brizaa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.4.2013
Těšil jsem se,dočkal jsem   se,nudil jsem se.Očekával   jsem stejně jako Sinistra a   zklamal jsem se,stejně jako u   Sinistra.Je to pěkně   natočené,Jessice se v tílku   krásně houpou,ale to je tak   vše.Jinak   nuda,šeď,zvláštní   konec,kdy za dobu celého   filmu vlastně není   pořádně vysvětleno   co,proč a jak.No nic,moje   čekání na horor,který by   mě bavil,pokračuje.
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.5.2017
U mě průměr tohle měl   být horor?? I bachorky od   Němcové jsou strasidelnejsi   a mají větší logiku tohle   je film pro děti vždyť tam   chybí i atmosféra děsu.....
TerezaMondeková
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2018
Jsem milovnice hororů a   miluju, když se u toho hororu   bojím. Mám ráda, když jsou   tam lekačky. Hlavně když je   nečekáte. Líbí se mi,   když jsou v hororu i   duchové, ale ne, aby to bylo   přehnaný. Tenhle horor je   skvělí. Herci jsou úžasný   a umí hrát. Jenom jsem   takový konec nečekala a o to   víc je to lepší. Jeden z   nejlepších hororů.
Lablynt
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2014
Je to divný. Ale měla jsem   opravdu strach a nevěděla,   jak se co vyvine, a kdy co   přijde. Ale stejně mi to   přijde takové zvláštní...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih181421minih181421Range Riders (1934) 
Range Riders n
minih32648minih32648Mr. Deeds - Náhodný milionář (2002) 
Mr. Deeds n
minih22322minih22322Velký bazar (1973) 
Le grand bazar n
minih83300minih83300Můj vysvlečenej deník (2012) [2k digital] 
Můj vysvlečenej deník n
minih42497minih42497Zeměmoří (2004) [TV film] 
Earthsea n
minih35341minih35341Bláznivý šaman (2001) 
Mr. Bones n
minih118185minih118185Let smrti (2010) [TV film] 
Turbulent Skies n
minih17891minih17891Robocop 3 (1992) 
RoboCop 3 n
minih62478minih62478The Woman in Black (1989) [TV film] 
The Woman in Black n
minih2945minih2945Ďábel v Amityville (1989) 
Amityville: The Evil Escapes n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Mama (2008)

 Mama (2008)
Mama n
Mamá
Země: Španělsko
Režie: Andy Muschietti

(pokračování)

Reklama