Zari
ohodnotit

Mama [2k digital]

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
21.3.2013
„Mateřská láska je večná.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mama
Horor Mama vychází z pět let starého tříminutového filmu Mamá Argentince Andyho Muschiettiho. Ten jej se sestrou Barbarou rozvedl do celovečerního debutu, na jehož produkci se podílel i Guillermo Del Toro. – Pět let poté, co podnikatel Jeff unesl dvě dcery a zmizel, objeví jeho bratr Lucas své neteře. Ty přežily v lesní chatě díky péči Mamy, ducha šílené ženy. Lucas se o dívky začne starat s přítelkyní Annabel, Mama je ovšem tvrdou a žárlivou konkurencí. Nakonec dvojice před duchem zachrání jen starší Victorii. - Film se zpočátku odvíjí jako slušná, byť nepřekvapivá ukázka žánru. V závěru ovšem tvůrci rezignují na logiku a snaží se k hororu neúspěšně přidat i melodrama.
–ivp-, Filmový přehled 2013/5


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mama
Pět let Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) vytrvale hledal malé neteře Lilly a Annabel, které po násilné matčině smrti zmizely i s otcem neznámo kam. Jeho pátrání, hraničící s posedlostí, narušuje i vztah s přítelkyní Annabel (Jessica Chastain), ale Lucas se nakonec dočká satisfakce. Obě dívky se najatým pátračům podaří najít v opuštěné chatě stojící uprostřed hlubokých lesů. Dívky jsou zubožené, sociálně velmi zaostalé, ale naživu, což si nikdo neumí vysvětlit. Protože jejich návrat do civilizace proběhne nečekaně rychle, může Lucas zažádat o jejich svěření do své péče a spolu s Annabel se jim snaží nahradit harmonickou rodinu. Postupně si ale oba začínají klást otázku, zda si s dívkami nepřivedli domů i někoho dalšího. Někoho, kdo Lilly a Victorii pomáhal celou tu dobu přežít a teď se jich nechce vzdát. Zvlášť Annabel nese narůstající dusno provázené znepokojivými jevy hůře, protože je zjevné, že si mateřskou lásku obou dívek bude muset vybojovat proti soupeři, který používá dost děsivé zbraně...
Kino Aero 2013


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mama
Celých pět let se snaží strýc Lucas se svou přítelkyní Annabel usilovně najít své dvě maličké neteře, které zmizely neznámo kam, a jejichž oba jejich rodiče byli za záhadných okolností zabiti. Jednoho dne se malé holčičky podaří přeci jen objevit kdesi v chatě v lesích. Přes veškerou traumatizovanost, jenž v sobě dívenky neustále chovají, se Annabel pokusí Victorii a Lilly začlenit zpět do normálního života. To ovšem zdaleka není vše, s čím se musí náhradní „matka“ vypořádat. Po přivedení dívek do nového domova má Annabel pocit, že s nimi přišlo i něco nadpřirozeného.


Autor: Langley

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Mama (2008)

 Mama (2008)
Mama n
Mamá
Země: Španělsko
Režie: Andy Muschietti

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

20:10 - 21:10

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Polosvět veksláků

20:00 - 21:00

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

20:20 - 21:45

29 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

20:15 - 21:40

34 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama