Zari
ohodnotit

Lásky jedné plavovlásky

Další název:
Lásky jednej plavovlásky (SK)
Žánr:
Rok:
1965
Délka:
75 minut
Premiéra v ČR:
12.11.1965
„... a byli spolu šťastni až do rána.“

Komentáře k filmu Lásky jedné plavovlásky

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2013
Nechápu, jak je možné,   celé hodiny běhat mezi   regály, hrabat se v   matičkách a šroubkách a   když můžete jít na   zasloužený důchod, točit   dalších třicet let filmy.   Mě se hrozně líbí, ty   tetky, které hraje Milada   Ježková, zřejmě s chutí,   je to znát. Stačí, když se   objeví na plátně, hodí do   frcu nějakou hlášku, a   můžeme se podělat. Lásky   byly hned první film, který   natočila, vidíme jí ve   vynikající scéně, dalo by   se říci, v postelové   scéně, kdy mezi otcem,   matkou a synem běží   konverzace na vysoké úrovni.   Mezi hasiči od Formana, nelze   přehlédnouti. Jak krásně   krade a vulgárně nadává   svému muži. Ve sledovaných   vlacích, zde nejde o žádnou   srandu, ale aby se herečka   Ježková objevila a pokusila   se Neckářovi poradit, jak na   baby. Jsou to někdy jen   desítky sekund a má   odpracováno. Ve vesničce je   hlášek, že by se s nimi   mohl dláždit Václavák.   Nemohu zapomenout, že Otík   je momentálně zaostalý,   dialogy s malířem   Svěrákem. Herečka, která   chytila druhý dech, jenom aby   udělala diváky veselými,   když jdou z kina...
petrusmev
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2014
Legendární film s   vynikajícími neherci,   fantastickou černobílou   kamerou, úžasně zachycenou   dobovou atmosférou a nikdy   nezapomenutelnými scénami,   které v člověku   vyvolávají bublavou směsici   smíchu a pláče. Jasná   desítka, tohle je Film.
Vlastovka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Přišla s kufrem! Takové   chybičky jsou nadčasové. A   podobné je to s roletou,   která se pořád vrací   nahoru a ničí romantický   večer.
Misantrop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2011
Zlatá šedesátá léta.
Formanův studentský debut   ihned odhalil jeho nesporný   talent. Velkou měrou k tomuto   úspěchu přispěla   samozřejmě i kamera   Ondříčkova. Film začíná   typickým Formanem oblíbeným   pěvecko-hudebním číslem,   písničkou, která byla, nebo   snad dosud je, neodmyslitelnou   součástí všech pijatyk,   táboráků a podobně.   Nejproslulejší scéna, či   po filmařsku řečeno   "obraz", je asi ta s   "kytárou od   pikase", za jejíž   obrazovou kompozici by se   vskutku nemusel stydět ani   sám raný Picasso. Za   všechny podařené scény   bych chtěl ještě zmínit   alespoň tu, v níž si dívky   na internátní schůzi samy   jednomyslně schválí a   odhlasují jako socialistický   závazek, že se stanou   cudnými.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2008
Scéna v posteli, kde leží   táta, máma i syn, je snad   nejvtipnější moment české   kinematogragie. Už jen kvůli   tomu devět.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Právem patří M.Forman mezi   nej režiséry,i když je to   černobílý snímek naprosto   to vynahradily herecké   výkony, ze začátku trojce   vojáků v čele s   V.Menšíkem kde chtějí   zbalit trojici mladic v čele   s H.Brejchovou a potom   Pucholt,Šebánek a spousta   dalších kterým není co   vytknout.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2013
Tento film je taky spíše   dokument o mladých a jejich   problémech. Ten pár Hana   Brejchová a Vladimír Pucholt   je boží. Nemohu zapomenout   na scény rodičovských debat   matky paní Ježkové,   věčně brblající, a hlavy   rodiny pana Šebánka, když   se všichni tísní v jedné   posteli a rozebírají, proč   slečna přijela a na noc. A   pak, ta trojka záletných   vojáků v záloze, jak u   lahve kujou plány, jak zbalit   místní slečny. Skvělý   film, který udělá radost.
stanko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.10.2020
Film obsahuje přesně to, co   mi v Hoří má panenko   chybělo a všechno je tady o   o něco lepší . Skvělá   komedie, už dlouho jsem se   ,tak skvěle nezasmál.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2007
Obdivuju Formanův   minimalismus - jednoduchá   scéna, statická kamera,   detailní záběry a   "kolovratkové"   scény jako třeba ta s   rolerou. Tento film sice   nepovažuju za Formanův   nejlepší, ale klasikou se   stal po právu.
Petr1984
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Vzato v globálu, tento film   se mi dřív až tolik   nelíbil. Před krátkým   časem jsem si ho ale koupil   na DVD a až jsem byl   překvapen, že jsem se u něj   dost dobře bavil. Zřejmě na   Formanův netypický humor   musíme "uzrát".   "Plavovláska" se mu   povedla určitě víc než   "Hoří, má   panenko". Škoda, že   Hana Brejchová zůstala ve   stínu své starší   slavnější sestry, v tomhle   filmu je její naivní Andulka   úplně výborná. U scén,   kdy příjezd hlavní hrdinky   komentuje maminka jejího   vyvoleného v podání Milady   Ježkové, říkající stále   dokola "...přijede si   takhle s kufrem" (nebo   tak nějak), jsem doslova   řičel smíchy.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2021
Tenhle film je všeobecně   považován za jeden z   klenotů naší filmařské   nové vlny "zlatých   šedesátých". Není to   vůbec špatné a má to z   mého pohledu i pár   vysloveně výborných scén,   ale ani po trojím shlédnutí   se mi nepodařilo objevit   opěvovanou mimořádnost   tohoto bijáku (k mé vlastní   škodě).
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2011
Vydařená a opět po   Formanovsku natočená komedie   se silným hereckým ansáblem   a hláškama,který jsou už   dnes nezapomenutelné.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Tenhle film mě hodně   překvapil. Těžko říct,   jestli v pozitivním či   negativním smyslu slova.   Celý svůj dosavadní život   jsem žil v domnění, že   tenhle film je komedie. A ono   to komedie možná doopravdy   je, jenže čemu se smát je   jenom chvilku – totiž na   tý velký akci v kulturáku,   kde se snaží trojice   stárnoucích záložáků   sbalit trio dívek. Potom se   to chvilku zvrtne na čistou   (i když trošku netypickou)   romantiku, aby to končilo   možná zcela očekávatelným   ale notně hořkým koncem.   Snímek je to sice krátký,   přesto se tu objevují   některé situace, které jsou   podle mě jenom nepotřebnou a   rušivou vatou – viz. velkej   motorkář shánějící se po   prstýnku. Třeba mi něco   uniká, ale Forman sice   přechází plynule skrze   žánry, jenže celý to pak   působí tak nějak   nekompaktně. Nehledě na to,   že se celých 85 minut   vlastně vůbec nic nestane   – je to jako jedna stránka   z prostředku knihy, která   sama o sobě nedává smysl.   Tenhle film je zvláštní,   ale mě vlastně nic neřekl.   Na druhou stranu nemůžu   říci že bych se nudil –   možná za to může Formanova   režie, možná dobrá hudba a   možná jenom krásná Hana   Brejchová…nebo těch   několik sexy scén s   ní…možná taky roleta   možná ten úvodní song,   kterej se mi docela dostal pod   kůži, nebo snad ten   kulturák? Asi dám tomu   snímku ještě jednu šanci.   Zatím slabších 7.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2008
Forman rozhodně umí točit   filmy ale ne pro všechny.   Když jsem před nedávnem   viděl jeho "Hoří, má   panenko" překvapilo mě   jak jsem se u filmu bavil   avšak v tomto případě tomu   bylo naopak. Snímek je to   rozhodně zajímavý a Hana   Brejchová zahrála svojí   postavu výborně ale děj   plyne až moc pomalu a hlavně   ze začátku jsem se dost   nudil. Ale úvodní scény na   bálu a posledních cca 20   minut jsou dokonalé.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2017
Tak
nějak film o ničem a v   dnešní době by asi rychle   zapadl,ale svým způsobem   zajímavý a dokazuje,že   výborná režie udělá i z   ničeho dobrou podívanou.
Pitryx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.12.2021
Protože opravdu nevím, zda   dát plný počet za   geniální dialogy, nebo nulu   za tytéž, dávám zlatý   střed. 50%
Krikri
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.2.2021
Ač jeden z   nejlegendárnějších   československých filmů,   poprvé jsem ho shlédl až   nyní. Bohužel musím jít   proti proudu a prohlásit jej   za jedno veliké zklamání.   Asi jsem od něj po všech   těch ovacích očekával   mnohem víc. Na tak málo   děje je hodina a čtvrt až   příliš dlouhá stopáž.   Kdyby se vypustila natahovaná   a pro gradaci příběhu   totálně zbytečná vata z   první poloviny filmu, mohla z   toho být docela ucházející   povídka. Tentokrát totiž   ani Menšík s dalšími   dvěma kumpány v nálevně   nezazářil. Až posledních   25 minut, kdy si to Andula   pozdě v noci a s kufrem   přifrčí za svým milým a   je konfrontována s jeho   rodiči konečně vyústí   děj v určitou pointu. Z   hereckých výkonů stojí za   zmínku především   rodičovská dvojice Ježková   + Šebánek, kteří svým   civilním přednesem dodali   nastíněné situaci určitou   kvalitu a trochu i vtip,   zejména za jejich výkon   dávám alespoň 4 *. Jinak   doporučuji poslechnout si   parodii na tento film v   podání Kaisera a Lábuse   prostřednictvím jednoho   dílu Tlučhořovic rodinky -   470. Lásky jedné   černovlásky, je   mnohonásobně vtipnější,   než tento evidentně   přeceňovaný film. 40%
Petra.Barbie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.6.2008
Je mi líto...
...nijak se netajím s tím,   že s tvorbou pana Formana   nijak   "nekamarádím",   nechci tím říct, že je   špatná, ale je to prostě   něco jiného, co se zase   jiným může líbit. V mém   případě mne oslovil pouze   film Goyovy přízraky od pana   Formana. Lásky jedné   plavovlásky mi přijdou   nudné, nezajímavé, ale je   fakt, že objevily pro film   neherečku, paní Ježkovou,   jejíž rozčílená maminka v   posteli je bezkonkurenčně   zahraná. Mé tři bodíky   jsou tedy pro ni a její   skvěle podanou scénku.
Nasudr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.3.2011
Nemôžem si pomôcť, ale   musím konštatovať, že to   bol film slabšieho priemeru,   od ktorého som očakával   oveľa viac. Dej veľmi   jednoduchý, málo rozvinutý.   Filmu chýbal spád, vtipné   hlášky, nečakané situácie   a scenár bol tiež chabý až   slabý. Starší vojaci sa   chceli zabaviť s mladými   dievčatami, no nakoniec z   toho nebola ani prechádzka   ani rande. Veľmi nudné   stretnutie, takmer sa ani   nerozprávali. Najviac   komické z celého filmu bolo,   keď dohodnutú flašu vína   čašník priniesol na   nesprávny stôl, úplne iným   ženám, z čoho vznikla   trápna až komická   situácia. Ani názov filmu mi   vôbec nesedel. Aké lásky   jednej plavovlásky, keď ani   raz sme nevideli spolu   plavovlásku s motorkárom,   jedine jej spomienky a potom   ako ho vyhadzovala z ubytovni.   A potom jeden nudný večer s   nudným klaviristom, ktorý ju   vlastne viacej ani nechcel   vidieť. A toto mali byť tie   lásky jednej plavovlásky.   Neodporúčam nikomu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24662minih24662Sedmý kontinent (1960) 
Sedmý kontinent n
minih23890minih23890Zlatí úhoři (1979) 
Zlatí úhoři n
minih51062minih51062Otec Naděje (2005) [TV film] 
Padre Speranza n
minih10339minih10339Knoflíkáři (1997) 
n
minih16960minih16960Princezna se zlatou hvězdou (1959) 
Princezna se zlatou hvězdou n
minih9344minih9344Jakubův žebřík (1990) 
Jacob's Ladder n
minih129080minih129080Daredevil (2015) [TV seriál] 
Daredevil n
minih40057minih40057Povodeň (2005) [TV film] 
n
minih49744minih49744Svatební víkend (2005) 
Standing Still n
minih107970minih107970Jen 17 (2013) [2k digital] 
Jeune & jolie n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
O mrtvých jen dobře

O mrtvých jen dobře
O mrtvých jen dobře

René Le Hénaff

Le Hénaff René

Naposled navštívené:
O mrtvých jen dobře

O mrtvých jen dobře
O mrtvých jen dobře

René Le Hénaff

Le Hénaff René