Duben
ohodnotit

Labyrint [2k digital]

Další název:
The Labyrinth
Rok:
2012
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
12.1.2012
„Kolik lidských životů stojí jedno tajemství? Lucie Vondráčková, jak jste ji ještě neviděli...“

Obsah filmu Labyrint

 
Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu.

Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na...
 
Související odkaz
 
Recenze: Labyrint

Další český pokus o u nás prakticky nevídaný žánr. Tentokrát se jedná o mysteriózní... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tomáš HouškaTomáš Houška  
Martin DolenskýMartin Dolenský.....supervize [42]   
hraje:
Lucie VondráčkováLucie Vondráčková.....Renata [32]   
Jan ZadražilJan Zadražil.....David [36]   
Mary CoronadoMary Coronado.....Kiara [28]   
Martin ZbrožekMartin Zbrožek.....Honza [48]   
David SteigerwaldDavid Steigerwald.....Loki [39]   
Simona VavrušováSimona Vavrušová.....Zuzka [30]   
Gabriela BenešováGabriela Benešová.....Sylva [32]   
Veronika PletichováVeronika Pletichová.....Paní Málková   
Petr SkopecPetr Skopec.....soused Čížek   
Vojtěch DuřtVojtěch Duřt.....Zdeněk   
Michal NovotnýMichal Novotný.....Petr [33]   
Vladimír LiškaVladimír Liška.....Wacho   
Kateřina ČechováKateřina Čechová.....narkomanka   
Vanda JačováVanda Jačová.....účastnice večírku   
Gianmarco ArmelinGianmarco Armelin.....účastník večírku   
Hanka FuskováHanka Fusková.....účastnice večírku   
scénář:
Tomáš HouškaTomáš Houška  
námět:
Tomáš HouškaTomáš Houška  
hudba:
Filip GomézFilip Goméz  
Jiří VondráčekJiří Vondráček.....píseň Labyrint [61]   
The Silent Stream of Godless ElegyThe Silent Stream of Godless Elegy.....Dufay   
Lucas DioLucas Dio.....Higher Than High   
Head DownHead Down.....Higher Than High   
Stanimir KolovStanimir Kolov.....Miami Longe House   
kamera:
Martin MatiášekMartin Matiášek  
Michael GahútMichael Gahút  
střih:
Marek BurešMarek Bureš  
trailer
Oficiální stránka:
www.labyrint-film.cz
 
 
Distributor v ČR:
Pinot Film
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazykové verze:
česká, anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Labyrint >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Adule222
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.7.2017
Nic moc
Film jsem jenom jednou v kině. Na to, jak má v   celku dobré obsazení mě film zklamal. A to jsem   od něj ani nic nečekala.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.3.2017
Kecy, kecy, kecy. A nikam nevedou. K ničemu   nesměřují. Nemají ani cíl, ani myšlenku.   Lucka bloncá od ničeho k ničemu a furt se nic   neděje. A když konečně začne, tedy dole v   podzemí, už mi byly osudy hlavních hrdinů   naprosto lhostejné. Oceňuji tedy jen   překvapení v závěru, ale jinak jde to   podprůměrný snímek. Ani Lucka to   nezachránila.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Scénář co někam zabloudil
Tuhle slátaninu nemá cenu dlouze komentovat.   Kulisy Prahy hezké a to je vcelku vše . Pokud   nejste fans Plekancové tak se tomuhle snímku   obloukem vyhněte.
Hortensie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2012
Via Lucis opět v českém filmu...
...ano, Via Lucis neboli Cesta světla. Milovníci   mysteriózních příběhů zcela jistě   zapátrají v paměti a říkají si: "Kde   jsem jen tohle již slyšel?" Správně.   Před pár lety proběhl českými kiny a   následně v upravené podobě jako televizní   seriál i mysticky pojatý příběh pro děti   "Maharal. Tajemství talismanu." V   "Labyrintu" se do pražského podzemí,   tajů hebrejských spisů a znaků, vracíme   znovu. Tentokrát jde o film pro dospělé,   tvůrci zvolili formu příběhu o poznání   drsnější a tvrdší, přesto základní   tématika zůstává – amatérští badatelé   ovlivnění historií rudolfínské Prahy chtějí   přijít na kloub tajemství ukryté ve sklepě   starého činžáku. Avšak souvisí ono   tajemství až tak s dobou právě Rudolfa   II.?

Na tuto otázku se snaží ve snímku   „Labyrint“ odpovědět tým mladých lidí v   čele s intelektuálně založenou Renátou, v   civilu nenápadnou operátorkou firmy Alza, v   soukromí dravou amatérskou vědkyní, jíž   záhadná zmizení sousedů a přátel nedají   spát. Jak již bylo zmíněno v jednom z   předchozích komentářů – je to starý   náhrobní kámen nacházející se na staveništi   před domem, který vzbudí Renátinu zvědavost.   Tajemná šifra ukazuje na cestu, k níž by tento   kámen mohl být vstupním klíčem. Kámen však   mizí, za čímž ovšem nestojí tajemné síly,   ale zcela obyčejní stavební dělníci   budující kanalizaci. K podivné systematice   jejich práce by jistě mohl mít výhrady   člověk v této oblasti skutečně pracující,   nicméně film jest počinek umělecký a v   únosné míře si nějakou tu vadu na kráse   dovoliti může. Všimli jste si např. Renátina   účesu? Trvalo to velmi dlouho, nežli byl   snímek dokončen do své finální podoby. Lucie   Vondráčková má občas sežehlené vlasy s   přísnou rovnou ofinou a tzv. „sesekané“   kolem krku, v dalším záběru již nad jejím   čelem vlaje nadýchaná vlna a přísně   sestříhané vlasy jsou podtočené do lokýnek.   Podobný účes ještě v maličko delším   provedení měla dnes již mladá paní Lucie při   svém sňatku s hokejistou Plekancem v létě   2011, tudíž je velmi pravděpodobné, že   natáčení začínalo s kratšími vlasy, které   se později přirozeným růstem prodloužily.   Tato skutečnost nijak neovlivňuje mé celkové   hodnocení, uvádím jen jako zajímavost.

Moje   výtka by byla snad jen ke kameře. Ta působí   zmatečně a trhaně, rozmazaných záběrů,   majících navozovat jakousi „psycho“   atmosféru, je až příliš a méně je přece   jen někdy více. Hudební podbarvení mohlo být   dynamičtější, rovněž jakési vracení se na   konci filmu jakoby na jeho začátek považuji za   zbytečné. K ději samotnému nechci mnoho   prozrazovat. Základní linie je nastíněna v   oficiálním popisu, samotné rozuzlení   příběhu asi ne každý pochopí, i když lze   vytušit hlavního škůdce. Ale proč škůdce   jedná tak, jak jedná? Inu, ono je třeba nad   tím trošku zapřemýšlet. Nenápadná zmínka   mezi řečí řekněme v první čtvrtině filmu   se dá dát krásně do kontextu s řekněme   psaným detailem v poslední fázi filmu. Více   prozrazovat nebudu. Nebylo by to fér vůči   potencionálním divákům, nicméně –   zajímá-li kohokoliv můj vlastní pohled a   pochopení pointy příběhu, ráda zodpovím v   soukromé zprávě. Samotným závěrem chci   říct, že pokud sponzorské dary budou   věnovány na natočení podobných filmů s   absencí jakékoliv politiky, ráda tento záměr   podporuji. Film „Labyrint“ i přes své   drobné nedostatky, lze bez nadsázky přiřadit   k tomu lepšímu, co v našem prostředí vzniklo   v novém tisíciletí.
řepešínský
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.1.2012
zajímavý a pro českou kinematografii i   netradiční námět nabízí film Labyrint, ale   již od prvopočátku naráží na slabý   scénář, což se odráží na nepříliš   věrohodných hereckých výkonech. slabé   režijní vedení u labyrintu navíc dokresluje v   první polovině naprostá absence rytmu či   určitě dějové nelogičnosti ve výstavbě   celku. labyrint postrádá k velké škodě i   neustálé napětí, které by tento typ snímků   měl mít, protože to se dostavuje jen místy a   trestuhodné je i de facto zatajení motivu   vraždící kiary. přes všechny uvedené výtky   si labyrint již od natáčení kladl poměrně   vysoké nároky, což je nutné přičíst k dobru   stejně jako fakt, že tvůrci i diváci mohou   být ve finále rádi, že samotný vznik filmu   jako celku se nakonec podařilo dotáhnout do   konce, neboť se musel termín premiéry   několikrát přesouvat, respektive dlouhé roky   odkládat. a to taky stojí za všimnutí. snímek   měl jistě na víc, než je jen zlatá střední   cesta v dějinách světového filmu, a i tam jej   vlastně notně po labyrintu svých podzemních   chodeb dovedlo znojemské podzemí sálající na   diváky atmosféru tajemna s vlnami mystery.
krhounek007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Labyrint
Já na tom byl dneska v kině a film se mě   líbil. Taky jsem od toho moc neočekával a   příjemně mě to překvapilo. trochu mi to   připomíná styl Blair Witch. Lucce to tam   sluší, má to fakt dobrý zvuk a hudba a tah s   Mary byldobrý. Je krásná a proto se mi   obzvláště scéna ve sprše dost líbila:)
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Atraktivní téma pro český film. Thriller plný   tajemství a odehrávající se podstatnou část   v zajímavých kulisách. Jimi jsou zdánlivě   nekonečné podzemní chodby staré zástavby   hlavního města. V hlavní roli hraje Lucie   Vondráčková. Prostředí filmu i hlavní   obsazení byly pro mne velice lákavé. Ale. Zde   klady filmu pomalu, ale jistě končí. Děj filmu   má plno nejen logických chyb, ale celý děj je   tak nějak přitažený za vlasy.
Za prvé do   děje hlavně zasáhnou 4 postavy. Nijak nám   nejsou přiblíženy. Zejména u Honzy. Umí   hebrejsky, občas tedy luští nějaký ten text,   který se objeví na nějakém tom kamenu či   stěně chodeb. Vlastně pořádně nevíme, ani   čím je Renata, kterou vytvořila Lucie   Vondráčková. Pracuje jako operátorka v Alza   softu (je jasné, že je to sponzor filmu) a   tajemství staré Prahy má asi jako koníčka.   Bydlí ve starém činžáku, kde blbne elektřina   a cosi se tam ve sklepních prostorech   rekonstruuje.
Ta rekonstrukce je zajímavá.   Tedy je to jen ilustrační rekonstrukce. Motají   se tam stavební dělníci a všude je bordel.   Sklepy jsou nevyklizeny a je záhada, co se tam   vlastně vůbec upravuje. Občas se tam objeví   trotl v obleku, který stavební dělníky   peskuje. Vůbec netuším, kdo jej hraje. Asi   nějaký prominentní sponzor, co se chtěl   hýbnout před kamerou (ale opravte mne).
Renata   nebydlí sama. Má spolubydlící Kiaru, dívku   mladší pleti pocházející z Jižní Ameriky.   Její dědeček po válce opustil Prahu a odjel   právě do Jižní Ameriky. Renata má spousty   přátel.
Jednoho dne ze sklepení dělníci   vytáhnou starý náhrobní kámen plný   hebrejských nápisů. Vyhodí jej do kontejneru   před barákem. Tyto nápisy si Renata fotí jen   mobilním aparátem a v noci. Já nevím, do jaké   míry jsou tyto aparáty dobré, ale co já vždy   vyfotil mobilem stálo za starou bačkoru. Tedy   kvalita obrazu. Renata však disponuje dobrou   videokamerou, která je schopna snímat i v noci.   Ale proč si ten kámen nevyfotila přes den, kdy   je světlo, není jasné.
Prostě cesty   dalšího pátrání opět vedou do sklepa. Tohoto   pátrání se právě účastní 4 osoby. Renata,   Honza, Kiera a soused Renaty David.  
Přitaženost za vlasy se projevuje několika   zmizením lidí a vražd. Vůbec není jasné   proč k těm úmrtím došlo. Kdo za tím vším   vězí se dá v půlce filmu odhadnout. Takže i   to překvapení na závěr není překvapením.  
Celkové hodnocení – atraktivní prostředí,   nevěrohodný příběh bez pointy a ač má   trochu nahánět strach, tak to se tvůrcům taky   nepovedlo.
vojtam
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Ted jsem přišel z kina.Nic jsem od toho nečekal   a udělal jsem dobře.Opět trapný český pokus   o mysteriozní thriller s prvky hororu.Příběh   totalní kravina,vraha jsem uhodnul hned ze   začátku filmu.Vondráčková radši at zůstane   u zpívání to jí jde líp než hraní,aspon že   to taky nepřežila!

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24617minih24617Přátelé na moři (1959) 
Potěrjannaja fotografia n
minih47157minih47157Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965) 
Faster, Pussycat! Kill! Kill! n
minih33321minih33321Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů (2002) 
Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams n
minih41826minih41826Moebius (1996) 
Moebius n
minih57381minih57381Duch boje (2008) 
Chocolate n
minih161629minih161629Prvotní světlo (2018) 
First Light n
minih43727minih43727Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 
Hot Fuzz n
minih44987minih44987Katakomby (2007) 
Catacombs n
minih34547minih34547Běda tomu skrze něhož přichází pohoršení (1950) 
Běda tomu skrze něhož přichází pohoršení n
minih12197minih12197Mazlíček (1934) 
Mazlíček n


Hodnocení:n12345678910
Labyrint (2012) [2k digital]Labyrint (2012) [2k digital]Labyrint (2012) [2k digital]Labyrint (2012) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10