Zari
ohodnotit

Kód Navajo

Windtalkers

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
25.7.2002
„„Navajové znají kód. Ten nesmí být za žádnou cenu prozrazen.““

Komentáře k filmu Kód Navajo

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Výborný válečný film s   N.Cagem v hlavní roli a k   tomu v režii J.Woo.Z tohoto   filmu jsem se něco   důležitého dozvěděl a to   že byli i indiáni ve válce   a jak byli důležití.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2009
Deset z deseti to   jednoznačně ano tento   válečnej film je také   absolutní špička u které   se nedá nudit.Po režiji   také pan režiser John Woo   ten umí po herecké stránce   také senzace.A nápad z   knenem Navaho skvělé tak   doporučuji
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2008
další skvělý snímek
tak Windtalkers je opravdu   skvělý film, (půjčila jsem   si to hlavně kvůli tomu, že   jsem věděla že tam hraje   jason Isaacs ale netušila   jsem že tam hraje dohromady 5   minut :-), tak jsem si v   první chvíli řekla, že to   vypnu, ale potom sem si to   rozmylela, už kvůli tomu že   tam hraje Nicolas Cage a   dívala se do konce, ale na   konci to bylo dost drsný, že   jsem i brečela :-D
Panzerfaust
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Mňa tiež bavil, aj keď   vojenské filmy moc nemusím.   Bol zaujímavý a konečne   nejaký vojenský film ktorý   ma chytil.
Knoxville
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Zajímavosti
V roce 1982 vyhlásil   prezident Regan 14. srpen   celonárodním dnem a svátkem   kódovačů Navajo.Rezervace   Navajů je v USA největší   indiánskou rezervací.
romando
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Skvelá vec, volnové filmy   sú moja srdcovka a tento   patrí k tým naj. Nie je to   len o bojovaní, ale má to aj   dobrý dej, myšlienku a   záver. Nicolas Cage   predviedol výborný výkon a   vedľajšie postavy taktiež.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2009
N.Cage není až tak špatný   herec, a v roli Enderse se na   něj dalo docela klidně   dívat. Zato mě zaujal   herecký přínos Adama Beacha   v roli Navaja Bena Yahzee,   nebo další herec   indiánského původu v roli   Bílého koně - Roger Wille.   Filmy s válečnou tématikou   mám ráda a tak k tomuto mohu   říct, že byl další   ukázkou - formou bojů za II.   sv. války...
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2008
Když opomenu, že Američané   jsou hrdinní válečníci,   jak je ve filmu hodně   poukazováno, tak je tento   snímek velice dobře popisuje   bitvy v Pacifiku. Kvalitní   herecké obsazení je zárukou   kvalitní podívané.
tuwanakha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2005
Přestože se s válečnými   filmy roztrhl v poslední   době pytel, patří Kód   Navajo k tomu lepšímu.   Výborný výkon Cage a obou   navajských herců.
janika333
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.4.2008
JOHN WOO opět dokázal, že   na to má. Válečný film,   kde jsou jasně patrné   hongkongské prvky je velice   zdařilý, i když pro zaryté   fanoušky Wooa mírné, ale   opravdu jen mírné   zklamání.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2011
Jak čtu kritiky, někoho   tenhle nářez J.Woo   nenadchnul, mě naopak prostě   natočil to režisér kterej   akci + krev umí a když   neohrožený N.Cage kosí   Japončíky jak na běžícím   pásu a realita není 100%   přistoupil jsem na to a těch   cca 115 mega tam je znát.   Bitvy + akce super, bohužel   film dost prodělal:-((
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Jako sedmý americký snímek   si král akčního filmu John   Woo vybral téma z dob druhé   světové války a připomněl   tak významnou roli   indiánského kmene Navahů a   jejich jazyka v americké   námořní pěchotě, známé   jako Windtalkers, v boji proti   japonskému nepříteli.   Vznikl tak kód Navajo a co si   budeme povídat, kam se hrabe   německý šifrovací stroj   Enigma. Příběh sleduje   amerického vojáka Joe   Enderse, který dostal za   úkol chránit vojensky   vyškoleného   radiotelegrafistu Navažského   Bena Yahzee. Zpočátku se Joe   na Bena dívá nedůvěřivě,   ostatně jako ostatní, takže   slovo si vezme i starý dobrý   rasismus, ale postupem času k   němu pomalu nachází cestu.   O nic jiného tady v podstatě   ani nejde. Snímek názorně   ukazuje, jak se Kód Najava   používal během válečné   vřavy a to je všechno.   Jednodušší to už snad být   ani nemohlo. Válečné scény   v režii Johna Woo jsou   neobvyklé, takže se na něco   takového poměrně dlouho   zvyká. Je to dáno i vlivem   subjektivní kamery, která   byla takto ve válečném   filmu použita snad poprvé. I   když záběry z pohledu   vojáka měly určité kouzlo   už ve snímku ´Tenká   červená linie´ (1998). Na   první pohled vypadá   bojiště jako neskutečný   zmatek, ale John tím chtěl   jen naznačit, že životnost   obyčejného vojáka je v   takové situaci skutečně jen   pár vteřin, maximálně   minut. Kdo přežije, doslova   a do písmene se podruhé   narodí. A to není všem   dnům konec. Moralita   samozřejmě na samém konci   nechybí, ale po emoční   stránce to moc nezabírá.   John Woo jako obvykle udělal   kus své efektní práce, ale   špatný scénář mu zavděk   moc nepřidal. Naopak mu to   spíš uškodilo, i když   čert ví, jestli to nebylo   dáno také vlivem odkladu   uvedení snímku kvůli   události 11. září. Buď   jak buď. Zpracováním je to   válečný snímek neobvyklý,   ale mezi nepovedené by se   řadit nemusel. Potřebuje jen   svůj čas.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Jeden z vybornych filmu,ktere   dokazuji dobrou napaditost   americanu,kterou pouzili ve   druhe svetove valce.Podle me   pouzit indiany k vysilackam   byl dost dobry napad.Vykon   N.Cage se tady docela   ztraci,pred vykony tech dvou   indianu.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Dobře zpracovaný film, ve   kterém nejde jen o válčení   a to se u těchto filmů tak   často nevidí. Vnitřní boj   seržanta Andersona je   příjemnou vsuvkou do   bitevní vřavy a spousty   krve.Rozhodně nepatří mezi   nejlepší válečné   filmy,ale stojí za   podívání a po jeho   shlédnutí rozhodně nebudete   zklamaní.Zpracování bitev   není nijak závratně   skvělé,ale když Vás   nevtáhne do děje bitva, tak   určitě hudba a zvuk, ty   skvěle dotvářejí   atmosféru a staví   zpracování bitev o třídu   výš.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2009
Zkušený a všestranný John   Woo dokázal, že umí   natočit i válečné drama. A   navíc velmi kvalitní. Ač   nejsem zrovna milovník   válečných filmů, tak   tenhle mně velmi bavil.   Ukázková práce ve svém   žánru.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Další z válečných filmů,   které se američanům povedl.   A to že používali své   domorodce jako šifranty se   moc nevědělo.
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2003
Kod Navajo
Dobrý válečný film...ale   dobrých válečných film v   poslední době už docela   dost bylo a často byly   lepší než Kod Navajo. Tak   záleží na Vás, dobré to   je, ale jsou tu i lepší   volby ze stejného žánru.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2009
V boji proti Japonsku počas   druhej svetovej vojny sa   americkej armáde dlho   nedarilo vytvoriť kód,   ktorý by Japonci   nerozlúštili. Spasiteľskou   ideou bolo až vytvorenie   kódu na základe reči   Navajo.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2020
Komerčně nepříliš   úspěšný film. U mě, ale   dobrý. Výborný příběh o   vojácích z kmene Navajo,   velmi dobré bojové scény a   dostatek napětí. Já byl   spokojen.
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Další a zajímavé pojetí   válečného příběhu.
Vytknout se dá   průhledný konec a laciné   triky, toť vše.
Na   hollywoodskou střílečku   dobrý výkon.
Gratuluju
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Valecny film o pomerne nezname   a docela zajimave etape druhe   svetove valky. Svizna akcni   rezba a vyrazne oci Nicolase   Cage.
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2017
Kód Navajo - Windtalkers (2002)
veľmi priemerný vojnový   film, ktorý asi chcel mať   nejaký ten presah cez   obyčajný akčný rámec. a   nepodarilo sa. naviac film   vyšiel len rok po čiernom   jastrabovi, ktorý je   bezosporu jedným z   najlepších vojnových a   akčných filmov vôbec,   takže Windtalkers majú ešte   horkejšiu práchuť   sklamania, ktoré som vtedy   zažil v kine.
remeselne slušné,   scenár slabý, prílišná   snaha natlačiť do filmu   "ďalší rozmer"   mimo akciu nevyšla. o   hviezdičku naviac za   spopularizovanie faktu, že   indiáni boli dôležitou   súčasťou vojnového úsilia   v pacifiku. no práve indiáni   si musia na zloženie filmovej   pocty za ich služby v armáde   US ešte počkať. tento film   ňou totiž určite nie je.
Hammer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2006
Celkově se mi film líbil, i   když je tu několik   záležitostí, které se ne   zcela povedly. Výbuchy jsou   tak velkolepé, že vypadají   jako z velkolepého akčního   snímku, ale ne jako reálné   z filmu válečného. Stejně   tak se občas objeví   okamžiky, kdy hrdina najednou   vystřelí a lehce pokosí   několik nepřátel, opět   jako hrdina akčního filmu,   už méně pravděpodobně   jako skutečný voják ve   válce. Zdá se mi, že jde   výrazně poznat režie Johna   Woo, který má na kontě   skvělé filmy, ale zde prvky   z jiných jeho filmů, myslím   si ne zcela patří. Přesto   všechno je film solidní a   sledoval jsem ho celou dobu se   zájmem.
braby
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Dobrý film v podání   Nikolase Cage.Tento film se   povedl až na nějaké ty   triky,které vypadají opravu   moc uměle.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2021
Pokud to měla být ukázka   příkladného vlastenectví   Indiánů kmene Navajo, pak je   to důstojná pocta. Po   filmové stránce je to   poctivá hollywoodština,   oddělení drsných   válečných filmů.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.2.2012
Woo není Spielberg
Dlouho jsem se rozhodoval,   kolik mám dát hvězdiček,   ale dal bych 7,5/10. Nejvíce   jsem se těšil na skvělou   válečnou atmosféru, ale   bohužel u toho jsem se   pozastavil. Udělal jsem   chybu, když jsem si myslel,   že to bude podívaná jako   Spielbergovo Ryan, kde těžko   může divák uvěřit, že to   bylo jen sehrané divadlo,   jako každý jiný válečný   film. Zde máme Nicolase Cagea   po boku indiána.
Musím říct, že   příběh je dobře   propracovaný, ale u   válečné atmosféry je to   už slabší. Nemohl jsem si   odpustit výkony Cagea proti   Japonským vojákům, které   připomínaly Johna Ramba.   Film "Rambo" je   suprový film, ale vidět ho v   jiném filmu s jiným názvem   nemusím. Další mínus je ta   muzika co několikrát   zazněla při válečném   kontaktu. Také jsem čekal,   že film bude asi smutný,   když je to o válce, kde   mnohokrát zbytečně umírali   mladí muži, ale smutek jsem   nějak nepocítil. Možná to   byl úmysl tvůrců nebo se   jim to jen nepodařilo   natočit.
Na druhou   stranu vizuální stránka   není špatná, ale po čase   jsem zjistil, že se nejdná o   válečný film do slova. Akce   je tu koneckonců míň.
Spíše film, který jen   ukazuje indiány v Americké   armádě jenž bojují v   Pacifiku. Herecké výkony   jsou skvěle zmáknuty, i   vedlejší role to zvládli na   jedničku, jak už jsem   zmínil scénář, který se   mi také velice líbyl.
Film "Kód   Navajo" není vůbec   špatný film, efekty, herci,   děj, to vše je senzační,   ale své mouchy to má a s   filmy jako "Zachraňte   vojína Ryana",   "Pearl Harbor" nebo   "Černý jestřáb   sestřelen" se to   srovnávat nedá, ale nudit se   při tomto filmu určitě   nebudete. Válečné snímky   mám hodně rád a při tomto   jsem se dobře bavil. Vojin   Ryan to sice není, ale   podívaná je to pěkná.
hrusovak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2007
pro Hammera
k filmu: nebyla to zadna   slava, ale zatim jsem nic   podobneho nevidel.takze to je   plus. tim myslim zriceni uz   tak dvou set velkych letadel a   clovek, ktery s tim neumi   litat tak pristane a vsechny   zachrani.

jinak   co se tyce vybuchu.at za mnou   Hammer prijede a ja mu ukazu,   co udela propiska se strelnym   prachem a trochou siry. a co   se stane, kdyz se toho prachu   da o neco vic.to je asi tak   vsechno.
dumdum
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.12.2003
Zklamání
Pro mě dost velké   zklamání. Především   závěr filmu jsem dokoukal se   skřipajícími zuby.
Kapesnick
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Na jedno zkouknutí...
...a při absenci vyšších   nároků. Nějaká ta krev,   slow-motion scény s textem   "Vy   sviněěěěěěě" nebo   "Chcípnětééééé&quo   t; a naprosto plochá hlavní   postava. Jak mám Cage rád,   tak mi příjde, že v tomhle   filmu hrál snad zadarmo,   jinak by takhle mizerný   výkon nepodal. Pro vyslovené   nadšence válečných filmů   a Cage je to určitě   příjemně strávená chvilka   u tohoto filmu. Pro ty   ostatní bohužel nikoliv.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.9.2010
V některých směrech   typický americký válečný   film, přehnaný heroismus a   oddanost vlasti a svému   úkolu, kdy by se v reálu asi   mnozí chovali jinak.
karelhamsa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Naprosto neuvěřitelná   kravina. Myslím, že kdyby se   ty peníze který to stálo   dali někam jinam tak by to   bylo lepší. : - (

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47266minih47266Akta X: Chci uvěřit (2008) 
The X-Files: I Want to Believe n
minih14579minih14579O princi, který měl o kolečko víc (1992) [TV inscenace] 
O princi, který měl o kolečko víc n
minih47102minih47102Neuvěřitelný Hulk (2008) 
The Incredible Hulk n
minih39488minih39488xXx: Nová dimenze (2005) 
XXX 2: The Next Level n
minih43696minih43696Voják (2006) 
The Marine n
minih3557minih3557Bandolero! (1968) 
Bandolero! n
minih50134minih50134Umění smrti (1989) 
Paint It Black n
minih103647minih103647Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 
Hunger Games: Catching Fire n
minih57668minih57668Babicovy dobroty (2008) [TV pořad] 
n
minih38802minih38802Osudový dotek (2003) 
The Butterfly Effect n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - nevysílá se

ČT2 - Auto-moto-revue (1974) [TV poř...

05:10 - 05:30

15 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:05

30 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického

05:10 - 05:59

15 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Boris Vian

Vian Boris

Naposled navštívené:
Boris Vian

Vian Boris