Zari
ohodnotit

Kdyby byly ryby [TV film]

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
75 minut
„Pohádka o tom, jak je důležité mít svého rybodlaka, a taky o tom, jak překonat osudovou kletbu i kouzla, která je snadné zneužít.“

Komentáře k filmu Kdyby byly ryby

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
argenson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Musím přiznat, že   několikrát jsem se zasmál.   Především díky Zuzaně   Bydžovské nebo skvěle   vystřihnuté karikatuře   komořího Jaroslava Plesla.   Jenže... Bejvaly doby, kdy z   pohádek zaznívala   kultivovaná a ukázková   čeština, která mohla děti   vychovávat. V tomto směru je   tahle pohádka těžkej   průser a tvůrci by si měli   ujasnit, pro koho vlastně   točí. À propos, to se v   českých a moravských   divadlech nenajde opravdu   pěkná holka, která by se   hodila pro roli princezny?   Totéž ostatně platí i pro   postavu hlavního sympaťáka.   Lukáš Příkazký s   umaštěnou hřívou fakt ne.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.5.2016
Princezna má nádherný hlas,   za ten plus. Za strašidla a   jejich rozpravy další, to   jsem se fakt bavil. Další   plusy za některé opravdu   „špica“ dialogy. Myslím,   že i výprava byla v rámci   možností dobrá. Pavel   Liška neměl chybu. Možná   je to dějově někde   zbytečně zamotané. Určitě   se podívám ještě   párkrát.
Frolíček
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.12.2014
Nemám nic proti modernizaci,   např. Tajemství staré   bambitky bylo vtipné, nejen   když rádcové zpívali o   daních. Ale tady jsem až na   epizodní vtipné vstupy   Norberta Lichého v roli kata   a jednu vtipnou scénku   Jaroslava Plesla, který nutil   svého osla k akci, neshledala   zajímavého nic. Většina   postav mi připadala hloupá,   až praštěná, zloděj,   který jen využíval situace,   akčnější princezna dobrá,   mladý rybář ucházející,   ale dětinský král s podobou   Vetchého, to neklapalo a   nejvíce promrhaný potenciál   jsem viděla u nadsmyslných   bytostí. Osazenstvo   Nečas-Bydžovská-Liška-Tacl   ík přitom slibovalo tolik.   Alespoň, že Taclík dostal   více prostoru, i když se   musel většinu času plazit.  
Navíc, nevím, jestli   to byl jenom můj dojem, ale   většina postav drmolila   natolik, že jsem jim   pořádně nerozuměla, co   říkají. To také kazilo   celkový dojem. A jedna   slušná písnička na konci   už to nezachránila.
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Zdá se, že se humor z   českých pohádek vytrácí a   vzniká trapnost. Anebo, v   tomto případě, špatné   režisérské vedení. Snaha   zaplnit hlavní čas o   vánočních svátcích   premiérovou pohádkou byla.   Výsledek je bídný.
beneva
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.12.2014
Zjevná snaha upoutat mladou   generaci se vždy projeví   současnou mluvou. To mi k   pohádkám nějak nepasuje.   Když však připustím, že   mi to nemá vadit, najednou se   mi zdá, že slyším známé   zvuky. A ty zvuky přece znám   ze svého počítače! No   ovšem, zvuky windowsů!   Chyba, splněno. Celkem dobrý   fór.
Celkově je ta   pohádka docela dobrá jako   komedie, ale slabá jako   pohádka. Opět žádný útok   na dokonalou "S čerty   nejsou žerty."
petrusmev
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.12.2014
Nemám nic proti crazy   zábavě, ani v pohádkách mi   nevadí - naopak může   rozčeřit zahnívající dno   pohádkových rybníků,   prohnat ztučnělé kapry a   zakalit vodu pijavicím   přisátým k televizním   obrazovkám - chyba však   možná byla vzbudit   nepřiměřeně vysoká   očekávávání nasazením   této bláznivosti v ostře   sledovaném svátečním   čase. I když proč ne,   ovladač dokáže přepnout   všechno... Pohádka samotná   pobavila několika vtipnými   hláškami, občas komickými   herci nebo originálním   dějem, ale celkově to nějak   nebylo ono - děj se vlekl,   někdy herci brali role   příliš vážně a jindy   zase vypadali, že se při   natáčení bavili víc, než   potom diváci. Myslím, že   kdyby se "pohádka"   sestříhala do zhruba   půlhodinového klipu, mohl by   to být kultovní odvaz.

Na druhý pohled:   film není zvládnut   především režijně. Herci   si hrají každý jen ten   svůj výstupek, jako by jim   nikdo (=režisér) neřekl,   jak by měli hrát. Tím   pádem to vůbec nesedí k   sobě. Stejně tak jednotlivé   scény postrádají jakýkoli   obrazový nápad. Na papíře   to možná vypadalo vtipně,   ale nesourodý celek a chudý   obraz odhalil velkou   režisérovu amatéřinu.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2015
Sice souhlasím s tím že to   není tak úplně pohádka pro   děti,ale zase takový průser   že by se na to nenechalo   koukat to není.Bylo tam   spousta vymyšlených postav   které v jiné pohádce   neuvidíte a i tím to bylo   trochu zajímavější,s   hereckým obsazením a   hereckými výkony   spokojenost,chvílemi to bylo   docela vtipné.
Ostrovan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.12.2014
Dekadence...
Že bude   mladičká princezna   rozkazovat dětinskému   králi, který krade?   Nejchytřejší bytost   pohádky je zloděj? A kromě   dvou postav jsou všichni   hloupí a dětinští? No, to   se naše děti učíte   pěkným věcem pane   Prušinovský.
PosledniEvropan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2014
Pohádka-komedie
Mě se to líbilo. Je to mile   vtipné,pohádkový příběh   nechybí. Trocha současnosti   v podobě zvuků Woken a   některých hlášek mě nijak   nepobouřila a Tácek je tu   opět boží. :-)
johanice
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.12.2014
Už podle ukázek jsem   očekávala, že to bude   kravina, nicméně zvědavost   zvítězila a tuto pohádku   jsem si pustila. Očekávání   nezklamala, skutečně to byla   blbost, řečeno slovníkem   rybáře Ludvíka. Nechápu,   jak se herci jako Ondřej   Vetchý, Ondřej Pavelka,   Tatiana Vilhelmová nebo   Zuzana Bydžovská mohli   zúčastnit tvorby tohoto   paskvilu, který nám navíc   ještě ČT naservíruje v   hlavním vysílacím čase o   Vánocích.
JonnaDU87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2022
Upřímně, nikdy jsem se tak   úplně nerozhodla, jestli je   to pitomá pohádka, nebo   geniální parodie. A jak tak   sleduju zdejší komentáře,   evidentně nejsem jediná
3js
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2014
Vtipy byly, ryby taky
Nechápu nízké hodnocení   této pohádky. Já pohádky   miluju a i v mém   pokročilejším věku   poctivě každý rok shlédnu   novinky, a tato byla letos   jediná ke které se budu v   budoucnu ráda vracet. Možná   byly pro některé diváky   některé gagy trochu   složité na pochopení.   Ovšem např. trucující   princezna s opicí, to mne   rozsekalo. :-D Možná to   místy nebylo až tak úplně   pro malé dětičky (vztah   krále a jeho "hedvábné   milenky" byl vykreslen   úplně žůžově, a jak   Wilhelmovou nemusím, tady   jsem ji žrala). Prostě   vtipný scénář, dobří   herci, uvěřitelné postavy.   Děkuji panu režisérovi, jdu   natupírovat koňům   hřívy... a pak si to pustím   ještě jednou. Kuku!
Zdendalin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2015
Zdenda
Mne se to libilo. :-)
Herecke obsazeni, obcasny   humor a hlavne ze to tu jeste   nebylo.
Nebudu mit   problem se kouknout znova
pergi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2014
Super
Díky za super pohádku.   Dlouho jsme se tak nenasmáli   a hlášky jako prasodlak nebo   zelenej hlen se už ujaly. Jen   tak dál.
bodlacek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.12.2014
za trest?
Nevím, co jsme komu provedli,   že musíme sledovat takováto   dílka postrádající   jakoukoliv myšlenku,   poselství, ale třeba i jen   trochu rozumný děj. Nazvat   něco takovéhoto pohádkou   považuji za urážku pro   skutečné pohádky, které   hlavně v období Vánoc   všichni rádi sledujeme.
Autor by se měl zamyslet   nad ukončením požívání   oněch omamných a   psychotropních látek, ke   kterým zřejmě získal   přístup a pod jejichž   vlivem toto   "veledílo" vzniklo   a dobrovolně se rovnou jít   léčit. Nedokážu si totiž   představit, že by někdo s   čistou hlavou dokázal něco   takovéhoto splodit. Ostatně   nedokážu ani pochopit, že   někomu nebylo líto   vynaložit na tuto   rádobypohádku peníze.   Takovéto počiny považuji za   ostudu naší kinematografie.
jana.nehonska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.12.2014
Škoda času
Šňupající komoří, který   jako jediný měl velmi   podivný pudr snad úplně   všude, nadpřirozené   bytosti, které se učí spolu   líbat.......je to opravdu pro   děti? Autor asi vychází z   poznatku, že o vánocích   koukají na pohádky i   všichni dospěláci. Má   pravdu, také se doma na   pohádky rádi podíváme s   našimi dětmi. Ale na   POHÁDKY a né na rádoby   vtivný paskvil, který   nepoučí ani nezaujme.   Škoda, že se pan Vetchý k   něčemu takovému   propůjčil.
Hanty
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Výborný
Nevím, jak někdo může   tomuto filmu dát jen 1* pro   mě je to výborný film s 10   *. Pokud někomu vadí, že je   to psané jako pohádková   komedie, může to brát   prostě jen jako komedii.   Jestli však i potom chce dát   1* pak bych chtěl vidět   jaké hodnocení by dal   totálním amatérským,   nesmyslným a trapným   počinům jako Babovřesky z   žánru komedií, nebo   Princezna a písař z žánru   pohádek. Tyto vyjmenované   počiny nejsou zdaleka   jedinými novodobými   nesmysli, za které by se   herci měli hambou propadnout   a už nikdy nevylézt na   světlo, když se upsali v   nich hrát, na rozdíl od   této skvělé pohádky, Kdyby   byly ryby.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih78639minih78639Obchodník se smrtí (2008) 
I Sell the Dead n
minih106261minih106261Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) [2k digital] 
Dědictví aneb Kurvaseneříká n
minih70340minih70340Princezny na trvalou (1983) [TV inscenace] 
Princezny na trvalou n
minih43090minih43090Motel smrti (2007) 
Vacancy n
minih57566minih57566Zamilovaná smrt (2008) 
Death in Love n
minih104632minih104632Temné nebe (2013) [2k digital] 
Dark Skies n
minih69102minih69102Zdaleka ne tak ošklivá, jak se původně zdálo (1987) [TV inscenace] 
Zdaleka ne tak ošklivá, jak se původně zdálo n
minih22424minih22424Veselé velikonoce (1984) 
Joyeuses Paques n
minih7480minih7480Expres z Norimberka (1953) 
n
minih18087minih18087Rozpuštěný a vypuštěný (1984) 
Rozpuštěný a vypuštěný n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marina Kobachidze

Kobachidze Marina

Orlí pero (Eagle's Wing)

Orlí pero
Eagle's Wing

Lars Oostveen

Oostveen Lars

Naposled navštívené:
Marina Kobachidze

Kobachidze Marina

Orlí pero (Eagle's Wing)

Orlí pero
Eagle's Wing

Lars Oostveen

Oostveen Lars