Zari
ohodnotit

Kdyby byly ryby [TV film]

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
75 minut
„Pohádka o tom, jak je důležité mít svého rybodlaka, a taky o tom, jak překonat osudovou kletbu i kouzla, která je snadné zneužít.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kdyby byly ryby
POZOR SPOILER!!!

Král Bolek se svou kuběnou jednou v noci ukradnou rybí oko. Netuší, že při tom nechali stopu. Vodník, vlkodlak, polednice a hejkal stopu objeví. Je to králova bota i s podpisem. A proto vodník sebere všechny ryby a polednice pronese věštbu. Tím se z celého království ryby ztratí a jedině zlomená kletba je vrátí zpět.

Rybář Ludvík je na tom bez ryb dost zle. U vody bez ryb se setká se ztělesněním všeho zla - Nikdášem. Ten stále krade a chce jej okrást o svačinu. Ale nepodaří se mu to.

Na zámku musí rybí oko odpovídat na dotazy marnivé a pyšné královny. Nikdáš se potlouká kolem a krade, co vidí. Princezna Lidunka posiluje a žehrá na nedostatek rybího tuku. Chce být silná, aby uzvedla svého muže. Také poslouchá rybí oko a snaží se pochopit věštbu. Nikdáš je lapen stráží a zatčen. Lidunka se setkává s Ludvíkem a padnou si do oka. Nikdáš je popraven, ale jen papírově. Odchází ze zámku a ocitá se u strašidel. A protože zná věštbu, že ten, kdo prut přinese, králem se stane a ryby rybičky řeknou mu pane, tohoto prutu se zmocní. Strašidla začaruje do hrnce a hodí do rybníka. Jen vlkodlaka promění v plyšovou rybu, čímž z něj udělá rybodlaka. Na zámku čaruje, seč může a krále tím ohromuje. Uklidní i vzpouru poddaných. Ludvík jde za úplňku na ryby a uloví rybodlaka. Spolu se vydávají na zámek, aby Nikdáše usvědčili. Ale ten Ludvíka očaruje, aby s ním souhlasil. Nu, stalo se a Ludvík je uvězněn. Nikdáš má dostat Lidunku za ženu, ale přesto ještě navštíví Ludvíka v žaláři. Chce po něm vědět, odkud má ryby, protože to je jediné, co ten jeho čarovný prut neumí. Přitom zjistí, že Ludvík má dar ovládat proutek lépe a nakazuje Ludvíkovu popravu. Na pomoc přichází rybodlak. Spolu pak s dozorcem přeruší svatbu a pokusí se všechno zvrátit. Ovšem Nikdáš není lehký soupeř a má kouzelný prut.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Kdyby byly ryby
Království tří rybníků postihla zlá kletba. Nadsmyslné bytosti odčarovaly ze zdejších rybníků všechny ryby, aby vytrestaly domýšlivého krále Boleslava. Jenže tento trest se obrátil především proti poddaným. Zmizení ryb, hlavního domácího produktu, je zbavilo tradiční možnosti obživy a zlikvidovalo jejich živnosti. Svou nespokojenost dávají stále hlasitěji najevo. I uvnitř královské rodiny se zahušťují vztahy. Králova dcera, princezna Lidunka, má úplně jinou představu o životě než její macecha. Chce navazovat na tradiční úlohu, kterou mladé ženy v tomto království vždy naplňovaly, ale stává se jednou z hlavních postav dění, v němž se o své místo na výsluní přetahuje několik vychytralých podvodníků. Nejvíc podfukář a zloděj Nikdáš, který nadsmyslným bytostem ukradl kouzelný proutek a má najednou v rukou velkou moc. V pravý čas se ale objeví mladý rybář Ludvík. Bude to právě on, kdo překoná kletbu, zachrání království a získá ruku princezny?

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po emirátském Ras Al-...

16:45 - 17:15

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

77 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

7 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Reklama