Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu K zemi hleď!

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.3.2022
Už po dvaceti minutách jsem   držel v ruce mobil a hrál   Humbuk, protože jsem se   nudil. +++ Avšak dal jsem to   do konce, ale spíše jsem   čuměl do mobilu než na   film. Zasmál jsem se tuším   snad dva krát, dramatické mi   to také nepřišlo a ani   herecké hvězdy té nudě   nepomohly. Pár hezkých   obrázků z přírody a triků   na konci to rozhodně   nezachránilo.  
  
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Popravdě jsem zhruba do   poloviny filmu nevěděla, jak   příběh uchopit. Většinu   času jsem kroutila hlavou,   občas se zasmála vtipu nebo   situaci, kterou jsem už tak   nějak zažila nebo mi něco   připomněla. Až zhruba od   druhého pytle mi došlo, na   co se to vlastně dívám.
A bohužel je to tak. Film   je o nás, o lidech a je to   pravda krutá, protože tenhle   film je sakra pravdivý. A   předpokládám, že v USA   ještě víc, tady u nás   máme ještě nějaké   záblesky normálnosti (v   politice nemyslím). Hlupák   tenhle film nepochopí a pro   chytrého je to spíš horor.   Malé brambory a lahev   červeného doma najdu.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2021
PROCESOR!
Zajímavý snímek mapující   dnešní společnost, která   je tak přesycená různými   informacemi, že už je není   schopna vstřebat. Považuji   se spíše za optimistu, ale   myslím, že to nebylo vůbec   přestřelený a klidně by se   to v budoucnu mohlo takhle   stát. Společnost, kde je   statut na sociální síti   důležitější, než   reálný život si nic jiného   nezaslouží.
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2021
Pááni! Tak takový skvělý   film jsem nečekala. Rozjezd   tak trochu ve stylu   "Kontakt" (Jodie   Foster) a pak už jen s   lehkým pobavením sleduju   jednu hořce pravdivou situaci   za druhou. Hrozba, která   existuje, ale politici napřed   nevěří, pak populisticky   zasahují, ale protože o   prachy jde až na prvním   místě, změní názor a   strategii... rozdělená   společnost.
Často   sledujeme střípky, jen   několikapolíčkové   záběry. Svět jako   kaleidoskop. Tak zranitelný,   tak zralý k záhubě...
Memento, nebo spíš   rezignace nad tím, že kdyby   k něčemu podobnému došlo,   pravděpodobnost, že   přežijeme, bude pramalá.  
Shodou okolností   včera Nasa vypustila nový,   drahý teleskop Jamese Webba.   Jen čas ukáže, jestli skrz   něj něco uvidíme. :)
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.8.2023
To byla slatanina ,sice jsem   se párkrát zasmál ale jinak   nuda,ohlásí konec světa a   mají z toho prdel,nevím ale   M.Streep to vůbec nesedlo   připadalo mi to trapný ty   její hlášky,a ten   miliardář s tím mobilem ten   byl jak robot bez   mozku,myslím že by to mohlo   klidně být i doopravdy kdyby   k tomu došlo, vytěžit z   toho co přiletí co nejvíc   ať se stane co chce.
whack
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2022
Výstižné nahliadnutie na   reakcie rôznych typov ľudí   na blížiacu sa pohromu.   Dezinformácie, konšpirácie,   krátkozrakosť, politický   populizmus a ekonomické   postoje ako príčiny   nečinnosti a popierania   dokázateľného   nebezpečenstva, sú trefne   zobrazené v tejto   sarkastickej alegórii na to,   ako ľudia berú svetové   problémy – meteorit   môžeme nahradiť najmä   klimatickou krízou a máme   rovnaký scenár. Leonardo   zaťahal za nitky, vďaka nemu   môžeme vidieť veci aj z   takejto perspektívy, hoci   viem, že mnohí pointu   prehliadajú a nestarajú sa.   Herecké obsadenie sa skvelo   hodí, ale keby bol film o pol   hodinu kratší, tak by to   nevadilo. Toto sci-fi práve   reálne prebieha.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2021
Zajímavě pojatý   katastrofický film. Až si   říkám, že kdyby se něco   podobného mělo nyní stát,   tak to bude úplně přesně   podle podle tohoto filmu.   Jinak vtipné, zábavné a   hodně realistické.
RwlBem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2022
Úvodní
sekvence s mamutím   zrcadlákem (navíc ještě s   laserovou korekcí), co   zapomenut světem čeká, až   přijde nějaká mladá   výzkumnice s ocvočkovaným   nosíkem a zapne ho, hned   naznačí o jakou kategorii   filmu půjde. Ale pozor, ne   tak zcela! Střelená,   situačními vtípky   ochucená, zjevnými i méně   zřejmými narážkami   prosycená, brutálně   sociálně kritická komedie   mě opravdu pobavila. Dalším   kladem je zajímavý   vizuální konstrukt dle mě   se opírající o big data   (nestává se nám z toho   pomalu nový standard?), ale   především přesný zásah   do svědomí části lidstva,   a hlavně osob a mocenských   systémů, odtržených od   reality ve jménu vlastní   bezbřehé nenažranosti a   syndromu božího   velikášství. Divím se, že   film prošel; ale možná   podobně, jako u Hvězdné   pěchoty, cenzura nedohlédla   pod komediální slupku.   Navzdory slabšímu   předzávěru si myslím, že   se časem stane kultovní.
Bonusy za mobil který   sám kupuje populární album,   mobil hlásající konec   diety, letící půlky   plejtváka, a za dvě   úsměvné tečky v   titulcích.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2022
Strhující dílko, které po   celou stopáž baví a mrazí   z něj zároveň. Ukažte mi   druhý takový, který by se   za posledních pár let   natočil. Jako bych po celých   145 minut viděl rozblikaný   maják a slyšel "ku*va   probuďme se".
m6k
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.1.2022
:-/
Tedy…, tak po všech těch   nadšených komentářích…,   docela mě zaskočilo, jaká   je to blbost. Téma asteroidu,   (respektive v tomto filmu   komety), blížících se k   Zemi a hrozící jí po   srážce zánikem života, to   už bylo filmově zpracováno   několikrát. Žádný z nich   jsem neviděl, protože se na   podobné s… ...edačky   nekoukám. V „této verzi“   již několikrát   vyluhovaného příběhu je   tedy přidáno   „aktuální“ téma   prezidentky populistky,   (inspirováno Trumpem),   ovládané vyšinutým   miliardářem techno-geekem,   (inspirováno Eonem Muskem).   Do toho ještě aktuálně   přikápnuta trocha těch   konspiračních teorií, fake   news a jiných manipulací s   fakty + povrchnost médií. To   by jistě mohlo být   zajímavé, kdyby to ale film   nepodával tak zoufale   povrchně. A kdyby se dokázal   rozhodnout jestli to ve filmu   předváděné je myšleno na   vážno, nebo jako satira, či   snad groteska. Takto   „pejsko-kočičkovsky“ se   to strašně tluče. Já jsem   tedy při sledování trpěl a   to nejen pro tradičně   špatné herectví Leo   DiKapříka. I když v této   roli by nezahvězdil ani   Marlon Brando. Nuda, nuda,   šeď, šeď. Navíc z   hlediska logiky je ten film   taky hodně „kostrbatej“.   Ve filmu je jen jediný   vtípek, (týkající se skonu   prezidentky), kterému jsem se   upřimně zasmál. Jinak   herecký výkon Meryl   Streep(ové) v roli   prezidentky byl   koukatelnější, i když   její role byla také velmi   pitomá. V závěrečné   „nudistické“ scéně mě   taky příjemně překvapilo v   jaké kondici je její   72-leté tělo, (zezadu). Při   pohledu z boku mě také   překvapila velikost jejího   prsu. Meryl se sice myslím   moc obnažená ve filmech   neukazuje, ale vybavuju si   film Silkwoodová, kde se   její ňadro mihne a tam mi   přišlo mnohem menší.   Napadlo mě tedy jestli v   tomto filmu nemá na ty nahé   scény „dublérku“. Ovšem   v tetě Wiki jsem se dočetl,   že má čtyři děti, tak   jestli odkojila čtyři děti,   tak možná… To je asi tak   nejzajímavější otázka,   kterou ve mně film vyvolal
VykoukalL
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Takhle by to bylo nejpíš ve skutečnosti
Tohle mě dost pobavilo.   Myslím, že pokud by se na   nás řítila kometa,tak   myslím že takhle by to ve   skutečnosti opravdu bylo.
AtemuLukas
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.1.2022
Dont look this!
Dont look up!

Tak tu máme novinku z   dílny Netflix. Asi nemusím   dlouze představovat, protože   pokud máte tuto platformu pak   jste určitě viděli lákavé   trailery. Jedná se o   katastrofický film, v jehož   hlavní roli je Leonardo   DiCaprio. To Vám toho asi   oč neřekne, takže se na to   podíváme blíže.

Děj filmu je velice   jednoduchý. Jennifer Lawrence   objeví rychle padající   těleso, které míří   přímo k zemi. Podle   výpočtu dojde k závěru, ze   je příliš velké na to, aby   život na planetě přežil.   Její nadřízený Dicaprio   tyto výpočty potvrdí a   společně se rozhodnou o   této skutečnosti informovat   svět.

Ovšem   prezidentka ( ano protože   Netflix) v podání Meryl   Streep nemá pro jejich objev   příliš velké pochopení.   Proto se rozhodnou jít s   tímto objevem do médií a na   sociální sítě. Avšak ani   zde nemají příliš   štěstí. No a to je pro   začátek vše.

Pojďme se podívat, co tu   funguje a co zase ne. No   rozhodně tu nefunguje   Dicaprio a Streep. Což je   divný, protože oba mám ve   filmech rád. Ovšem Dicaprio   je zde fyzikem, který trpí   na úzkosti a tudíž je jeho   postava taková jaká je. Což   mi celkově do příběhu oč   nesedělo. No a co Streep jako   prezidentka?
No   otřesný. Chápu, že měla   ztvárnit povrchní do sebe   zahleděnou feministku, ale   ona svoji roli dosti   přehrává, a v reálu by   určitě dostala už pár   facek.

Naopak   Jennifer Lawrence tu je   přijatelná a podává docela   přijatelný výkon. Dále se   mi tu líbil i Jonah Hill,   kterému role docela sedla.   Vlastně hodně čerpal z   filmu Vlk z Wall Street. To je   asi vs z hlavního obsazení,   na které si vzpomenu.

No a co tu tedy   nefunguje? Vlastně to je   celý příběh. Ono je hezké   udělat katastrofický film,   který kombinuje problematiku   příchozí katastrofy a   neschopnost akceptovat   příchozí nebezpečí díky   přehlcení informací ze   sociálních sítí, ale musí   autoři vědět, jestli to má   být drama, nebo černá   komedie. A to je největší   problém filmu. Chvílemi   opravdu nevíte a tápete,   mezi těmito žánry. Dost   často však budete i ztrácet   pozornost, protože film je v   dosti místech nezáživný.   Já osobně dávám 2/10.
jentak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.12.2021
popravde ja nevim
Chvilku vtipné, chvilku   trapné, chvilku klisoidni,   chvilku výpravné, chvilku   hlubokomyslné, chvilku   trapné. Chvilku výpravné,   chvilku doslova ubohé. Silně   americké, málo lidské.   Takže rozhodně nemůžu   říct, že se mi to líbilo.
lombard131
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2023
Tohle jsem nečekal
Tohle byla taková blbost, že   jsem si ji pouštěl snad už   10x. Reakce lidí na   blížící se katastrofu v   podobě komety je naprosto   úžasná, at už obyčejných   lidí, nebo těch nahoře,   kteří z toho chtějí   vytěžit čím jak nejvíce a   po neúspěchu prostě zdrhnou   ze země. Nevím, jestli   někdo něco podobného   natočil. Za mně skvělá   ukázka lidského myšlení,   chování i reakci, podle   mého, přesně jako v tomhle   filmu by se zachovala spousta   lidí at už v dobrém nebo v   tom špatném.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27191minih27191Fakulta (1998) 
The Faculty n
minih41659minih41659DOA: Na život a na smrt (2006) 
DOA: Dead or Alive n
minih109815minih109815LEGO® příběh (2014) [2k digital] 
The Lego Movie n
minih35819minih35819Texaský masakr motorovou pilou (2003) 
The Texas Chainsaw Massacre n
minih28923minih28923Kabinet voskových figur (1924) 
Das Wachsfigurenkabinett n
minih10852minih10852Krváček (1990) 
Baby Blood n
minih156242minih15624224 hodin života (2017) 
24 Hours to Live n
minih42271minih42271Prosté krutosti (1993) [TV film] 
n
minih63596minih63596Dobrodružství ve spacím voze (1929) 
Berth Marks n
minih25622minih25622Nalevo od výtahu (1988) 
À gauche en sortant de l'ascenseur n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

12:15 - 12:40

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

24 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

12:00 - 12:55

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190611
Osobností: 697963
Fotografií: 764477
Plakátů: 376874
Obsahů a biografií: 178370

Poslední komentáře

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10