Duben
ohodnotit

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Další název:
Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny
Rok:
2018
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
15.11.2018

Komentáře k filmu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2022
A jsme zpět ve staré dobré   Anglii ve starých dobrých   Bradavicích. A taky v   Paříži. Johnny Depp je   nádherně zlý, chladný a   nebezpečný. Škoda, že v   třetím díle ho už   neuvidíme, protože mu   bývalá žena zatopila.   Všechna ta kouzla, co   důvěrně známe z Harryho   Pottera zde fungují a   nabývají skrytých podob.   Hrabák se trochu zklidnil a   už víme, kdo je vlastně   Nagini.Taky Brumbálova   homosexualita je více než   zřejmá. Krásný film.
Izzy8635
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2018
Rozhodně nebudu porovnávat s   HP, protože si myslím, že   tahle série s tím skoro   nesouvisí (až na pár   drobností) a nebylo by fér   soudit celou další práci JK   Rowlingové podle jejího   nejúspěšnějšího díla.  
(POZOR HROZÍ   SPOILER)
Fantastická   zvířata II byla skvělý   film a mám pocit, že se tam   nic nestalo, jak hrozně   rychle to uběhlo. Přišlo   mi, že jsem si v kině sedla   a za chvíli po úvodu do   filmu, zase odcházela. Je   pravda, že asi odsunuli tu   bitvu atd., aby upoutali k   premiéře třetího filmu   (až v roce 2020!?). Trochu   mě mrzelo, že se tam   pořádně kouzlilo ani ne   dvacet minut a ze zvířat se   tam soustředili jen na krtka,   ani ta zelená věc ta moc   nebyla. Což je škoda, když   je to hlavně o zvířatech.   Jinak se mi strašně líbilo   zpracování prostředí,   charakteristika postav, herci,   sem tam to bylo i vtipné.   Takže i když je to o trochu   horší než první díl,   stejně hodnotím plným   počtem, protože je podle mě   stejně jeden z nejlepších   filmů poslední doby (jak   zpracováním, tak hlavně   dějem).
Paparazzi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2018
Doplním wena:
-   vysvětlování ano, neboť je   dle otevřeného konce jasné,   že tato sága má opět   velký potenciál nás ještě   hodně dlouho bavit..
Skvělý film... doba   před HP byla stejně   zajímavá a plná   dobrodružství jako za něj   :-). Herci z prvního filmu   opět výborní a skvělí   Johny Depp a Jude Law to   podtrhují.
RaistlinPetr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2018
Je to ještě lepší než předchozí
Všem mohu jen doporučit.   Efekty triky super děj   úplně úžasný, zkrátka to   za to stojí. A to nejlepší   je že to má znovu otevřený   konec.
holmesjedna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2018
První díl Fantastických   zvířat se mi upřímně   nelíbil. Pomalé tempo a   nudný děj s nevýraznými   charaktery, s výjimkou Jacoba   a Queenie, mě neustále   přesvědčoval o vypnutí   filmu už v jeho polovině.   Avšak dvojka s podnázvem   Grindelwaldovy zločiny se   stává velice příjemným   překvapením.

Mnohem více se nový   svět propojuje s tím   původním, kterého známe z   Harryho Pottera, stejně tak   se tu objevuje mnohem více   již známých jmen. Děj   skvěle odsýpá a já bych se   vlastně ani chvíli nenudil,   nebýt typických ,,happy   cringe scén,, známých už z   jedničky, které jsou k tomu   podmáznuté hudbou, jenž je   mi dost nesympatická. Ovšem   najdou se skladby, které jsem   si naopak zamiloval a   Soundtrack jako takový   tvoří dokonalý celek.

Zvážnění děje   rozhodně prospělo filmu   nejvíc, a u některých   zásadních zvratů jsem měl   několikrát husinu. Paradoxem   je, že rozuzlení těchto   zvratů vám následně do   hlavy nasází ještě více   otázek. Všechno už   završuje naprosto dokonalá   finální scéna s ještě   dokonalejším Johnnym Deppem,   při jehož závěrečném   proslovu jsem začal opravdu   přemýšlet, koho tu vlastně   považovat za záporáka.

To čím se   Grindelwaldovy zločiny   můžou ale pyšnit nejvíce,   je technické zpracování.   Efekty a scenérie jsou   vážně dech beroucí a   tvoří naprosté vizuální   orgie. Druhý díl   Fantastických zvířat   rozhodně stojí za to vidět   a já ho mohu jedině   doporučit!
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2019
Bez znalosti prvního dílu se   na to ani nemusí koukat.   Chvílemi jsem nevěděla,   která bije, ale když jsem   přestala přemýšlet, jestli   v prvním dílu byl i Jude   Law, tak jsem si film užila.   Vše se zvířátky je opět   fantaskní a milé, i když je   toho pomálu, nacistická   asociace s Grindelwaldovým   shromážděním mi naskočila   ihned a Nagini teda bude v HP   ta Asiatka? Johnny takový   nijaký, milý návrat do   Bradavic a alespoň ten   Brumbál za něco stál. A   najednou padla poslední věta   a byl konec, přičemž   žádné wau se nekonalo.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2018
Klady: Úžasné scenérie,   triky , neobvyklá zvířátka   a akční konec.
Zápory: Zbytečně   dlouhé, nudné   vysvětlování v první   části filmu a hodně   otevřený konec .
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.3.2019
Komplikovana nuda...
Druhy diel tejto obskurnosti   sa nesie v podobnom duchu ako   ten prvy.Ten kto necital knihu   nema sancu pochopit "vo   co tady go".Miliony   postav a vztahy medzi nimi su   nepochopitelne, a tak nam   laikom nezostava nic ine len   pozorovat perfektne efekty   exotickych fantasy zvierat a   mavanie kuzelnickymi   palickami.
Este aj ten   Johnny Depp sa mi zdal v deji   strateny a jeho rodinne trable   na nom viditelne zanechali   stopy.
Film je   povinnost pre Potterovcov,   ostatni ruky prec.
Naomi21
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2020
Na úvod se sluší říct,   že nejsem   "potterofil" ač se   na filmy o Harrym ráda   podívám, ale toto dílko   rozhodně nemá jejich kouzla.   Titulních fantastických   zvířat si mnoho neužijeme,   film nám navíc nabízí   dlouhou řádku postav s   příbuzenskými či jinými   vztahy mezi sebou, na jejichž   zmapování by nám nepomohla   ani stěna v Blackovic   domečku. Navíc postavy   nepůsobí ani příliš   sympaticky, scénář   některé z nich z minuty na   minutu nutí úplně měnit   postoje. Bohužel filmu   nepomáhá ani přítomnost   Johnnyho Deppa, který místo   sebe nechává hrát pouze   kostým. Film přímo   počítá s divákovou   znalostí magického světa,   kdo jej nemá v malíčku,   bude trochu tápat a působí   spíše jako kasička, která   se snaží ze potterovské   série vytřískat, co to jde.
Venom_TomHardy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2018
Fantastická zvířata:   Grindelwaldovy zločiny je   film, který se od minule   jaksi proměnil v takovou tu   polovičatou fantasy, tak jako   jsou Hunger Games a série   Divergence takovými   polovičatými sci-fi. Navíc   tady výrazně ubylo těch   fantastických zvířat,   přičemž ne o všech se dá   tvrdit, že jsou vskutku   fantastická. Taky není   dobré, když se po filmu   hlavně řeší, jestli se   Leta kdysi plavila na   Titaniku, nebo jestli šlo o   jinou loď. Nedovedu si   představit nikoho nad   třicet, koho by v této   druhé části naprosto   ohromila nějaká scéna (teda   ona žádná taková nebyla   ani v té první). V každém   případě jestli je na   Grindelwaldových zločinec   něco, co velmi příjemně   překvapilo, pak to není nic   jiného než 3D, které   zvláště v IMAXu plní svůj   účel velmi dobře.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.12.2018
║Rozpočet   $200miliónov║Tržby USA   $134,341,406║Tržby   Celosvetovo $519,641,406▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Zívačka, zas sme museli   druzgnúť na papuľu,   klasický nevýrazný druhý   diel, bez náboja. David Yates   má prvým dielom milo   prekvapil, tu akoby stratil   inšpiráciu a nenatočil ani   rutinnú podívanú. Tu sa to   prevažne vezie len na   tláchačkách a aj keď k   niečomu konečne príde už   to nikoho nezaujíma, rovnako   ako vzťahy, či straty   hlavných postáv, vôbec so   záujmom diváka neotrasú.   Pripomenulo mi to   minuloročný výstrel do   prázdna v podobe Justice   League. /videl v kine: 45%/
victorio
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.11.2018
Zklamání
No asi už nejsem cílová   skupina, ale mně se to   nelíbilo. Kamera a efekty   byly pěkné, ale příběh   nestál za nic a Depp se do   role Grindelwalda moc nehodil.   Jednak mi není jasné, v čem   vlastně tkvěly ty jeho   zločiny a jednak mi přišlo,   že ho to ani nebaví. Taky by   si občas měl přečíst   scénář....A i další   postavy byly tak nějak   zbytečné, prostě se   objevily a zase zmizely, aniž   by byly kdovíjak potřebné   pro děj. Už by toho   Rowlingová a spol. měli   nechat, jednička ještě   ušla, ale tohle pffff....,   jen kazí kouzlo....
corea
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.3.2019
Extremně dlouhé a ještě o   dva řády nudnější než   první díl, který jsem snesl   jako nevalný průměr. Toto   už je pouze pro zavilé   fanoušky Rowlingové. Je tu   milion postav, kupodivu   všechny protivné, které se   průběžně tváří zavile   vážně a pronášejí pindy,   jako by utekly z poslanecké   sněmovny ČR. Po dlouhé   době film, který jsem   prostě nedokoukal. Celý   snímek je postaven pouze na   vizuálních efektech,   neustále se tu něco bortí a   tříští a poletuje nebo se   prohání nějaká   rádobypříšera, ačkoliv to   nemá žádný smysl a je to   pouze a jen náhražka děje a   atmosféry.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12567minih12567Mission: Impossible (1996) 
Mission: Impossible n
minih5225minih5225Válečník (1965) 
The War Lord n
minih28452minih28452Ženich na útěku (1999) 
The Bachelor n
minih20828minih20828Tetovaný (1968) 
Le tatoue n
minih164449minih164449Bravo Girls: Ukaž se! (2017) 
Bring It On: Worldwide #Cheersmack n
minih146826minih146826Ant-Man a Wasp (2018) 
Ant-Man and the Wasp n
minih144055minih144055Lovci stínů: Nástroje smrti (2016) [TV seriál] 
Shadowhunters n
minih54187minih54187Den trifidů (2009) [TV minisérie] 
The day of the Triffids n
minih131067minih131067Osm hrozných (2015) 
The Hateful Eight n
minih72219minih72219V utajení (2010) [TV seriál] 
Covert Affairs n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

 Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství n
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Fantastická zvířata a kde je najít (2016)

 Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
Fantastická zvířata a kde je najít n
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

17:55 - 18:25

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

5 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10