Jeden svět
ohodnotit

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Další název:
Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny
Rok:
2018
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
15.11.2018

Obsah filmu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

 
„Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny“ je druhý z pěti zbrusu nových dobrodružství z kouzelnického světa J. K. Rowlingové.

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi.

Vertical Entertainment

 
Související odkazy
 
Recenze: Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

J. K. Rowlingová se znovu sama ujala adaptace své vlastní knižní předlohy.  číst dál

 
 
RECENZE: Gestapák je Deppova satisfakce, Fantastických zvířat ale ubývá

Méně zvířat a humoru, zato více postav i plamenů a místo bitvy, jež se odkládá na příště, nanicovatá zápletka o hledání rodinného původu. To je druhý díl Fantastických zvířat, jenž s podtitulem Grindelwaldovy zločiny vchází do kin. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Vertical Entertainment Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2022
A jsme zpět ve staré dobré Anglii ve starých   dobrých Bradavicích. A taky v Paříži. Johnny   Depp je nádherně zlý, chladný a nebezpečný.   Škoda, že v třetím díle ho už neuvidíme,   protože mu bývalá žena zatopila. Všechna ta   kouzla, co důvěrně známe z Harryho Pottera zde   fungují a nabývají skrytých podob. Hrabák se   trochu zklidnil a už víme, kdo je vlastně   Nagini.Taky Brumbálova homosexualita je více   než zřejmá. Krásný film.
Naomi21
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2020
Na úvod se sluší říct, že nejsem   "potterofil" ač se na filmy o Harrym   ráda podívám, ale toto dílko rozhodně nemá   jejich kouzla. Titulních fantastických zvířat   si mnoho neužijeme, film nám navíc nabízí   dlouhou řádku postav s příbuzenskými či   jinými vztahy mezi sebou, na jejichž zmapování   by nám nepomohla ani stěna v Blackovic domečku.   Navíc postavy nepůsobí ani příliš   sympaticky, scénář některé z nich z minuty na   minutu nutí úplně měnit postoje. Bohužel   filmu nepomáhá ani přítomnost Johnnyho Deppa,   který místo sebe nechává hrát pouze kostým.   Film přímo počítá s divákovou znalostí   magického světa, kdo jej nemá v malíčku, bude   trochu tápat a působí spíše jako kasička,   která se snaží ze potterovské série   vytřískat, co to jde.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.3.2019
Komplikovana nuda...
Druhy diel tejto obskurnosti sa nesie v podobnom   duchu ako ten prvy.Ten kto necital knihu nema   sancu pochopit "vo co tady go".Miliony   postav a vztahy medzi nimi su nepochopitelne, a   tak nam laikom nezostava nic ine len pozorovat   perfektne efekty exotickych fantasy zvierat a   mavanie kuzelnickymi palickami.
Este aj ten   Johnny Depp sa mi zdal v deji strateny a jeho   rodinne trable na nom viditelne zanechali   stopy.
Film je povinnost pre Potterovcov, ostatni   ruky prec.
corea
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.3.2019
Extremně dlouhé a ještě o dva řády   nudnější než první díl, který jsem snesl   jako nevalný průměr. Toto už je pouze pro   zavilé fanoušky Rowlingové. Je tu milion   postav, kupodivu všechny protivné, které se   průběžně tváří zavile vážně a   pronášejí pindy, jako by utekly z poslanecké   sněmovny ČR. Po dlouhé době film, který jsem   prostě nedokoukal. Celý snímek je postaven   pouze na vizuálních efektech, neustále se tu   něco bortí a tříští a poletuje nebo se   prohání nějaká rádobypříšera, ačkoliv to   nemá žádný smysl a je to pouze a jen   náhražka děje a atmosféry.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2019
Bez znalosti prvního dílu se na to ani nemusí   koukat. Chvílemi jsem nevěděla, která bije,   ale když jsem přestala přemýšlet, jestli v   prvním dílu byl i Jude Law, tak jsem si film   užila. Vše se zvířátky je opět fantaskní a   milé, i když je toho pomálu, nacistická   asociace s Grindelwaldovým shromážděním mi   naskočila ihned a Nagini teda bude v HP ta   Asiatka? Johnny takový nijaký, milý návrat do   Bradavic a alespoň ten Brumbál za něco stál. A   najednou padla poslední věta a byl konec,   přičemž žádné wau se nekonalo.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2018
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny je   film, který se od minule jaksi proměnil v   takovou tu polovičatou fantasy, tak jako jsou   Hunger Games a série Divergence takovými   polovičatými sci-fi. Navíc tady výrazně ubylo   těch fantastických zvířat, přičemž ne o   všech se dá tvrdit, že jsou vskutku   fantastická. Taky není dobré, když se po filmu   hlavně řeší, jestli se Leta kdysi plavila na   Titaniku, nebo jestli šlo o jinou loď. Nedovedu   si představit nikoho nad třicet, koho by v této   druhé části naprosto ohromila nějaká scéna   (teda ona žádná taková nebyla ani v té   první). V každém případě jestli je na   Grindelwaldových zločinec něco, co velmi   příjemně překvapilo, pak to není nic jiného   než 3D, které zvláště v IMAXu plní svůj   účel velmi dobře.
holmesjedna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2018
První díl Fantastických zvířat se mi   upřímně nelíbil. Pomalé tempo a nudný děj s   nevýraznými charaktery, s výjimkou Jacoba a   Queenie, mě neustále přesvědčoval o vypnutí   filmu už v jeho polovině. Avšak dvojka s   podnázvem Grindelwaldovy zločiny se stává   velice příjemným překvapením.

Mnohem   více se nový svět propojuje s tím původním,   kterého známe z Harryho Pottera, stejně tak se   tu objevuje mnohem více již známých jmen. Děj   skvěle odsýpá a já bych se vlastně ani   chvíli nenudil, nebýt typických ,,happy cringe   scén,, známých už z jedničky, které jsou k   tomu podmáznuté hudbou, jenž je mi dost   nesympatická. Ovšem najdou se skladby, které   jsem si naopak zamiloval a Soundtrack jako takový   tvoří dokonalý celek.

Zvážnění děje   rozhodně prospělo filmu nejvíc, a u některých   zásadních zvratů jsem měl několikrát husinu.   Paradoxem je, že rozuzlení těchto zvratů vám   následně do hlavy nasází ještě více   otázek. Všechno už završuje naprosto dokonalá   finální scéna s ještě dokonalejším Johnnym   Deppem, při jehož závěrečném proslovu jsem   začal opravdu přemýšlet, koho tu vlastně   považovat za záporáka.

To čím se   Grindelwaldovy zločiny můžou ale pyšnit   nejvíce, je technické zpracování. Efekty a   scenérie jsou vážně dech beroucí a tvoří   naprosté vizuální orgie. Druhý díl   Fantastických zvířat rozhodně stojí za to   vidět a já ho mohu jedině doporučit!
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.12.2018
║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA   $134,341,406║Tržby Celosvetovo $519,641,406▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Zívačka, zas sme museli   druzgnúť na papuľu, klasický nevýrazný   druhý diel, bez náboja. David Yates má prvým   dielom milo prekvapil, tu akoby stratil   inšpiráciu a nenatočil ani rutinnú podívanú.   Tu sa to prevažne vezie len na tláchačkách a   aj keď k niečomu konečne príde už to nikoho   nezaujíma, rovnako ako vzťahy, či straty   hlavných postáv, vôbec so záujmom diváka   neotrasú. Pripomenulo mi to minuloročný   výstrel do prázdna v podobe Justice League.   /videl v kine: 45%/
victorio
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.11.2018
Zklamání
No asi už nejsem cílová skupina, ale mně se to   nelíbilo. Kamera a efekty byly pěkné, ale   příběh nestál za nic a Depp se do role   Grindelwalda moc nehodil. Jednak mi není jasné,   v čem vlastně tkvěly ty jeho zločiny a jednak   mi přišlo, že ho to ani nebaví. Taky by si   občas měl přečíst scénář....A i další   postavy byly tak nějak zbytečné, prostě se   objevily a zase zmizely, aniž by byly kdovíjak   potřebné pro děj. Už by toho Rowlingová a   spol. měli nechat, jednička ještě ušla, ale   tohle pffff...., jen kazí kouzlo....
RaistlinPetr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2018
Je to ještě lepší než předchozí
Všem mohu jen doporučit. Efekty triky super   děj úplně úžasný, zkrátka to za to stojí.   A to nejlepší je že to má znovu otevřený   konec.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41658minih41658Let's Dance (2006) 
Step Up n
minih55063minih55063Pohádka o mokrosuchém štěstí (1981) [TV inscenace] 
Pohádka o mokrosuchém štěstí n
minih102003minih102003Ripper Street (2012) [TV minisérie] 
Ripper Street n
minih153012minih153012Hráči se smrtí (2017) 
Flatliners n
minih186644minih186644Vyproštění 2 (2023) 
Extraction 2 n
minih12290minih12290Měsíc je modrý (1953) 
The Moon Is Blue n
minih46549minih46549Pýcha a předsudek (1940) 
Pride and Prejudice n
minih47909minih47909Comeback (2008) [TV seriál] 
Comeback n
minih149037minih149037Únos (2017) 
Únos n
minih40674minih40674Základ rodiny (2005) 
The Family Stone n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

 Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství n
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Fantastická zvířata a kde je najít (2016)

 Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
Fantastická zvířata a kde je najít n
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018)Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018)Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018)Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10