Zari
ohodnotit

EXODUS: Bohové a králové [2k digital]

Exodus: Gods and Kings

Další název:
Exodus: Bohovia a králi; Moses; Exodus: Götter und Könige
Rok:
2014
Délka:
142 minut
Premiéra v ČR:
25.12.2014
„Vzbouřil se proti impériu a změnil svět“

Obsah filmu EXODUS: Bohové a králové

 
Historické epické dobrodružství v režii uznávaného režiséra Ridleyho Scotta. EXODUS: Bohové a králové je příběhem jednoho člověka, který našel odvahu postavit se moci impéria. Scott využívá nejmodernějších vizuálních efektů a do biblického příběhu vzdorovitého vůdce Mojžíše (Christian Bale) vnáší nový život. Mojžíš se postaví na odpor egyptskému faraonovi Ramsesovi (Joel Edgerton). Přiměje 600 000 otroků, aby utekli z Egypta před útrapami, děsivými smrtelnými epidemiemi a vydali se na monumentální cestu do zaslíbené země.

zdroj: CinemArt

 
Související odkazy
 
Recenze: Exodus: Bohové a králové

Jasně, Prometheus a Konzultant v podstatě za nic nestály. Jenže jakmile dojde na historický námět, dokazuje Ridley Scott, že... číst dál

 
 
RECENZE: Gladiátor či Mojžíš, kus jako kus, věří Ridley Scott v Exodu

V desítkách zemí už se hraje, u nás jde film Exodus: Bohové a králové do kin na Boží hod. Ale s křesťanskou tradicí se příliš nezdržuje, stačí mu souboj dvou paličáků a Bůh coby strůjce dávných digitálních efektů. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
Exodus – Bohové a králové: Bible podle Ridleyho Scotta

Vyrostli jako bratři, ale stali se z nich nepřátelé na život a na smrt. Jeden z nich vládl jako egyptský faraón, ten druhý, jen obyčejný nalezenec, se však stal legendou, byl jím totiž Mojžíš. Jiná legenda, Ridley Scott, převedla jejich nesmrtelný příběh na filmové plátno. Tvůrce Gladiátora tak dostal šanci ukázat, jestli ještě umí natočit dechberoucí historický velkofilm. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ridley ScottRidley Scott  
hraje:
Christian BaleChristian Bale.....Mojžíš [40]   
Joel EdgertonJoel Edgerton.....Ramses [40]   
John TurturroJohn Turturro.....Seti [57]   
Aaron PaulAaron Paul.....Jošua [35]   
Ben MendelsohnBen Mendelsohn.....Hagep [45]   
María ValverdeMaría Valverde.....Sipora [27]   
Sigourney WeaverSigourney Weaver.....Tuja [64]   
Ben KingsleyBen Kingsley.....Nún [70]   
Dar SalimDar Salim.....komandér Khyan [37]   
Golshifteh FarahaniGolshifteh Farahani.....Nefertari [31]   
Indira VarmaIndira Varma.....kněžka [41]   
Hiam AbbassHiam Abbass.....Bitja [53]   
Ewen BremnerEwen Bremner.....poradce [42]   
Ghassan MassoudGhassan Massoud.....vezír [55]   
Tara FitzgeraldTara Fitzgerald.....Mirjam [47]   
Kevork MalikyanKevork Malikyan.....Jethro [71]   
scénář:
Steven ZaillianSteven Zaillian  
Jeffrey CaineJeffrey Caine  
Bill CollageBill Collage  
Adam CooperAdam Cooper  
hudba:
Harry Gregson-WilliamsHarry Gregson-Williams.....dodatečná [52]   
Alberto IglesiasAlberto Iglesias  
kamera:
Dariusz WolskiDariusz Wolski  
střih:
Billy RichBilly Rich  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
3D
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, 3D dabováno, s titulky, 3D s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Atmos
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu EXODUS: Bohové a králové >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2024
Už díky svému přístupu k víře a   náboženství, nedokážu biblické příběhy   patřičně ocenit, ale objektivně musím uznat,   že tenhle velkoryse pojatý koprodukční projekt   se fakt hodně povedl. Je to technicky precizní,   vizuálně velmi působivé a herecky velice   dobré. O obsahu se z výše uvedených důvodů   raději rozepisovat nebudu. Každopádně za mne   rozhodně palec nahoru!!
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2020
Vizuálně úchvatný, herecky dobře obsazený a   parádně výpravný spektákl s působivými   efekty brzdí rozvláčné dialogy a dlouhá   stopáž. Známý starozákonní příběh   biblického Mojžíše je tady pojednán tak   trochu netradičně a civilně (Bůh v podobě   malého chlapce, realisticky vysvětlených 10 ran   egyptských). Takže pro mě zajímavě natočený   film, který si ale podruhé už asi nepustím.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2016
Začátek vypadal slibně ale pak se to rozjelo do   nudného vyprávění bible ani efekty to   nezachrání . Pochopil bych kdyby u toho někdo   usnul.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.5.2016
Ridley sliapol do lajna...
Ridley Scott spickovy reziser znamych filmov   natoci takyto film...Hmmm.Vo vysledku je to len   priemerny film,ktory svoj rozpocet pripomina len   specialnymi efektami a aj tie nestoja za nic...Ch.   Bale nedokaze utiahnut vsetko a ostatni   /Edgerton,Turturro,Kingsley/ su trapni.Hudba by   snad mohla pomoct v tejto nudzi,ale jej tony su   falosne a o scenari snad ani nema cenu   hovorit.Vrcholom trapnosti je S. Weaver-Boze   preco?Suma sumarum sa jedna o priemerny film plny   nelogickych veci /urcite by som sa vzoprel Bohu   ako Moses,ked by som videl,ze dokaze zabit vsetko   vcetne malych deti...To by som drzal hubu a krok a   urobil vsetko co by som mu na ociach videl-a tym   myslim uplne vsetko...
Nedoporucujem.
Reklama
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.5.2016
Mojžíš jako generál a velký bojovník?   Nakonec proč vlastně ne.
Každopádně   zajímavě pojatý film o biblickém Mojžíšovi,   to jsem nečekal a zrovna Ch.Bale bych si v té   roli nedokázal představit. Ovšem zahrál to   přesvědčivě, to rozhodně ano.
Také se mi   líbil J.Edgerton jako Ramses.
Je třeba   pochválit výpravu a vizuální efekty.
Nevím   sice, jestli se k tomu ještě někdy vrátím,   ale doporučil bych to vidět. Je to   přinejmenším poučné. I takhle mohla vypadat   historie. Co my víme.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.2.2016
Ach jo. Americký digitální biblický epos.   Ridley Scott opět mimo formu, podobně jako v   Robinu Hoodovi. To že technicky film zmákne   nestačí. To že chce hrát na srdce bílým   věřícím Američanům je ale pochopitelné. Pro   ostatní je dlouhé zjišťování jak to s těmi   deseti biblickými ranami v Egyptě dopadne trochu   nudné, protože víme, že se nakonec židé   sbalí a vypadnou. A Christian Bale to   nezachrání, protože nemá moc co hrát.
Snad   bude Marťan lepší.
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.12.2015
v porovnaní s The Ten Commandments z 1956 je toto   strašný škvár. z celého filmu priam smrdí   kruté zostrihanie deja, aby sa film dostal do   únosnej stopáže a popravde neverím, že niekde   v šuflíku neležia ešte aspoň dve-tri hodiny   použitelného materiálu. toto mal byť aspoň   dvoj-trojdielny film, aby to malo požadovanú   úroveň príbehu.
a to je najväčší mínus   filmu, ktorý ho zráža do šedého priemeru.   tam, kde gladiátor exceloval, exodus totálne   prepadá - ak nepoznáte dej popredu, tak ste   stratení, postavy sú... vedľajšie, ak by tam   neboli, ani si nevšimnete, nulové charaktery,   niet si ku komu vybudovať vzťah.

po   remeselnej a hereckej stránke však filmu niet   čo vytknúť. ale to už sa tak nejak u   veľkorozpočtových filmov tohoto charakteru   očakáva.

v porovnaní s noem o poznanie   lepšie po všetkých stránkach, no stále len   šedý priemer, ktorý si pozriete a zabudnete   skôr, ako skončia záverečné titulky.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2015
Super zpracování a efekty, fajn obsazení,   zajímavý děj i pojetí filmu a celkově je na   co se dívat. Za mě ok a doporučuji
Reklama
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2015
A aj, řekli si autoři s panem Scottem v čele,   dobrý počin jsme učinili, že jsme tento film   natočili. A hle, divák pompézností lapen jest,   an si oči vykouká a na další hleděti nebude.  
Ano, tak nějak, je to super podívaná, to se   snímku rozhodně nedá upřít a dokonce se dá   říci, že tu není ani hlucho. Film   „zázraky“ nebere až tak vážně, ale   přistupuje k nim tak trochu „vědecky“. Mi to   kupodivu nevadilo, i když nás trikaři ochudili   o záběry rozestoupení moře (podvodníci   jedni). Hudba byla velmi dobrá a k filmu   patřičně „sedla“. Mi tak trošku vadili   herci, připadlo mi, že do toho nedávají   všechno. Jasně, u béčka bych to bral, co s   tím taky že jo, ale v takovém filmu by to být   nemělo. Nebudu zde rozebírat Bibli, nepovažuji   se za exegeta, ale pár drobných kopanců by se   ve filmu vůči ní jistě našlo. Celkově   hodnotím snímek jako velmi dobře natočený.   Ještěže tu digi techniku   máme.2015080914320/15020
100009011915950
Hodnocení:
Přidáno: 28.5.2015
Jeden z mála USA filmů
Jeden z mála amerických filmů inspirovaných   Starým zákonem (kniha Exodus Pentateuchu) a to   poměrně věrně - detaily, zda jde o matku (SZ),   nebo sestru (film)jsou pro vlastní děj   nepodstatné. Mladá generace se asi nedonutí   přečíst si Bibli, pak tento film by s řadou   vysvětlení bylo řešení ztvárněním   vyvedení Židů z egyptského otroctví.   Pěkný.
8/10
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16980minih16980Pro kamaráda (1940) 
Pro kamaráda n
minih12953minih12953Mravenčí teror (1977) 
Empire of thr Ants n
minih8820minih8820Hurá za ním (1988) 
n
minih10630minih10630Kouzelníkův návrat (1984) 
Kouzelníkův návrat n
minih42873minih42873Kvaska (2006) 
Kvaska n
minih74427minih74427Rodinné hříchy (2004) [TV film] 
Family Sins n
minih36290minih36290O stříbrném a zlatém vajíčku (1981) [TV inscenace] 
O stříbrném a zlatém vajíčku n
minih31928minih31928Velká sázka o malé pivo (1981) [TV film] 
Velká sázka o malé pivo n
minih15514minih15514Pasťák (1968) 
Pasťák n
minih42517minih42517Pravidla lži (2006) 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
EXODUS: Bohové a králové (2014) [2k digital]EXODUS: Bohové a králové (2014) [2k digital]EXODUS: Bohové a králové (2014) [2k digital]EXODUS: Bohové a králové (2014) [2k digital]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Chudá holka

Chudá holka
Chudá holka

Spiknutí proti Americe (The Plot Against America)

Spiknutí proti Americe
The Plot Against America

Fabrika na oficíry (Fabrik der Offiziere)

Fabrika na oficíry
Fabrik der Offiziere

Naposled navštívené:
Chudá holka

Chudá holka
Chudá holka

Spiknutí proti Americe (The Plot Against America)

Spiknutí proti Americe
The Plot Against America

Fabrika na oficíry (Fabrik der Offiziere)

Fabrika na oficíry
Fabrik der Offiziere