Zari
ohodnotit

EXODUS: Bohové a králové [2k digital]

Exodus: Gods and Kings

Další název:
Exodus: Bohovia a králi; Moses; Exodus: Götter und Könige
Rok:
2014
Délka:
142 minut
Premiéra v ČR:
25.12.2014
„Vzbouřil se proti impériu a změnil svět“

Komentáře k filmu EXODUS: Bohové a králové

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
CapTomas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2014
Exodus po vizuální stránce   nemá chybu viz. deset   egyptských ran. Místy je   scénář hodně zkrácený   takže si člověk k žádné   z postav nevytvoří vztah,   ale mě osobně to zvlášť   nevadilo, vzhledem k tomu že   je od začátku jasné kdo   jsou ty hodní a kdo ty zlý.   Většina lidí to bude   srovnávat s Robinem Hoodem.   Mě osobně přišel Exodus i   Robin Hood na stejné úrovni,   kdy to většinou stálo na   hlavním postavách viz.   hercích ale bez nich je to   průměr. Závěr: 9/10 Film   není vůbec špatný, ale   žádný hit se z toho   nestane.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2024
Už díky svému přístupu k   víře a náboženství,   nedokážu biblické   příběhy patřičně ocenit,   ale objektivně musím uznat,   že tenhle velkoryse pojatý   koprodukční projekt se fakt   hodně povedl. Je to technicky   precizní, vizuálně velmi   působivé a herecky velice   dobré. O obsahu se z výše   uvedených důvodů raději   rozepisovat nebudu.   Každopádně za mne rozhodně   palec nahoru!!
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2015
A aj, řekli si autoři s   panem Scottem v čele, dobrý   počin jsme učinili, že jsme   tento film natočili. A hle,   divák pompézností lapen   jest, an si oči vykouká a na   další hleděti nebude.
Ano, tak nějak, je to   super podívaná, to se   snímku rozhodně nedá   upřít a dokonce se dá   říci, že tu není ani   hlucho. Film „zázraky“   nebere až tak vážně, ale   přistupuje k nim tak trochu   „vědecky“. Mi to kupodivu   nevadilo, i když nás   trikaři ochudili o záběry   rozestoupení moře   (podvodníci jedni). Hudba   byla velmi dobrá a k filmu   patřičně „sedla“. Mi   tak trošku vadili herci,   připadlo mi, že do toho   nedávají všechno. Jasně, u   béčka bych to bral, co s   tím taky že jo, ale v   takovém filmu by to být   nemělo. Nebudu zde rozebírat   Bibli, nepovažuji se za   exegeta, ale pár drobných   kopanců by se ve filmu vůči   ní jistě našlo. Celkově   hodnotím snímek jako velmi   dobře natočený. Ještěže   tu digi techniku   máme.2015080914320/15020
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2015
Ridley Scott si vzal   tentokrát na mušku biblický   příběh ze starého zákona   a to příběh Mojžíše.   Ihned jsem si vzpomněl na   pozoruhodnou klasiku 'Desatero   přikázání' a začala mě   tížit zvědavost, jak to   všechno bude celé vypadat.   Ridley vsadil na   realističtější a daleko   lidštější pohled. Do filmu   se nevešlo všechno, ale   přesto to základní   uvidíme. Za pozornost stojí   už kostýmy. Zpracované do   detailu a opravdu   vyšperkované. Speciální   efekty očekávaně   velkolepé, takže zde   žádné překvapení. Byl   jsem zvědav na scénu   odstoupení moře, aby   Mojžíš s lidmi mohl po dně   bezpečně přejít. V hlavě   jsem mě stále 'Desatero   přikázání' a jak si s tím   poradili tehdy. Ano, zde je to   opravdu daleko realistější.   Prostě jen takový větší   odliv. Následná bouře   spojená několika tornády s   nastupující vlnou tsunami   při vjezdu faraona tají   dech. Deset egyptských ran je   vnímána jako souhra   přírodních katastrof. Řekl   bych, že v tomto směru je   vše na vysoké úrovní. To   se však nedá říci o   scénáři. První polovina   snímku je značně komorní,   natahovaná a nudící. Je to   škoda, neboť se tak ztrácí   ohromný potenciál do všeho   tak vkládaný. Na snímku se   nešetřilo a je to vidět.   Speciální efekty jsou na   vysoké úrovni a tak je na co   se dívat. 3D efekt už to jen   zdokonaluje. Celkově to tedy   hlavně pro svojí   počáteční pomalost zase   až taková bomba není. Ale   jinak dokáže zaujmout a   zanechat dramatický   zážitek. Na konci před   závěrečnými titulky je   věnování Tomymu Scottovi.   Připojuji se.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2015
Biblický příběh o   Mojžišovi v podání   R.Scotta se docela vydařil   není to tak brutální jako   Umučení krista ani   válečný jako Troja v tomhle   příběhu hraje svou úlohu   vizualita ,efekty jako   např.spousta krokodýlů   ,řeka plná mrtvých ryb,pak   žáby,kobylky,mouchy,smrteln?   ? tma a nakonec voda všechny   efekty skvěle   zpracované.Spokojenost i z   hereckými   výkony,kostýmy,prostředí   vše OK.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2015
Super zpracování a efekty,   fajn obsazení, zajímavý   děj i pojetí filmu a   celkově je na co se dívat.   Za mě ok a doporučuji
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2020
Vizuálně úchvatný, herecky   dobře obsazený a parádně   výpravný spektákl s   působivými efekty brzdí   rozvláčné dialogy a dlouhá   stopáž. Známý   starozákonní příběh   biblického Mojžíše je tady   pojednán tak trochu   netradičně a civilně (Bůh   v podobě malého chlapce,   realisticky vysvětlených 10   ran egyptských). Takže pro   mě zajímavě natočený   film, který si ale podruhé   už asi nepustím.
Recycler
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2015
Scott historické velkofilmy   bezesporu umí. Výprava   famózní, obsazení asi   taktéž. Jenže u Gladiátora   nebo Království nebeského   čekal na konci konec, který   tak nějak vyplynul z   příběhu. To se samozřejmě   ve filmu více méně podle   Starého zákona jaksi stát   nemůže. A tak všechno   dopadlo jak se očekávalo.   Jak už to v biblických   příbězích bývá. Velmi   dobré na koukání a pro mne   osobně skvěle bizarní   Ramses.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.5.2016
Mojžíš jako generál a   velký bojovník? Nakonec   proč vlastně ne.
Každopádně zajímavě   pojatý film o biblickém   Mojžíšovi, to jsem nečekal   a zrovna Ch.Bale bych si v té   roli nedokázal představit.   Ovšem zahrál to   přesvědčivě, to rozhodně   ano.
Také se mi líbil   J.Edgerton jako Ramses.
Je třeba pochválit   výpravu a vizuální   efekty.
Nevím sice,   jestli se k tomu ještě   někdy vrátím, ale   doporučil bych to vidět. Je   to přinejmenším poučné. I   takhle mohla vypadat historie.   Co my víme.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2016
Začátek vypadal slibně ale   pak se to rozjelo do nudného   vyprávění bible ani efekty   to nezachrání . Pochopil   bych kdyby u toho někdo   usnul.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2015
Vím kulový zda to má   nějaký historický základ   tento biblický příběh, ale   je mě to volný. Technická a   triková stránka filmu je   výborná, obsah už moc né.   Co to je za manýr točit   dlouhý nudný filmy, kde se   žvaní a žvaní a ještě o   věcech kterejm stejně   málokdo rozumí. Ridley tohle   se Ti nevyvedlo, měl si   bratrovi věnovat jiný film,   klidně Černýho Jestřába   druhej díl. Těch 50 % je   hlavně za audiovizuál a   triky, jinak dost   podprůměrné:-(
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.5.2016
Ridley sliapol do lajna...
Ridley Scott spickovy reziser   znamych filmov natoci takyto   film...Hmmm.Vo vysledku je to   len priemerny film,ktory svoj   rozpocet pripomina len   specialnymi efektami a aj tie   nestoja za nic...Ch. Bale   nedokaze utiahnut vsetko a   ostatni   /Edgerton,Turturro,Kingsley/   su trapni.Hudba by snad mohla   pomoct v tejto nudzi,ale jej   tony su falosne a o scenari   snad ani nema cenu   hovorit.Vrcholom trapnosti je   S. Weaver-Boze preco?Suma   sumarum sa jedna o priemerny   film plny nelogickych veci   /urcite by som sa vzoprel Bohu   ako Moses,ked by som videl,ze   dokaze zabit vsetko vcetne   malych deti...To by som drzal   hubu a krok a urobil vsetko co   by som mu na ociach videl-a   tym myslim uplne vsetko...
Nedoporucujem.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.2.2016
Ach jo. Americký digitální   biblický epos. Ridley Scott   opět mimo formu, podobně   jako v Robinu Hoodovi. To že   technicky film zmákne   nestačí. To že chce hrát   na srdce bílým věřícím   Američanům je ale   pochopitelné. Pro ostatní je   dlouhé zjišťování jak to   s těmi deseti biblickými   ranami v Egyptě dopadne   trochu nudné, protože víme,   že se nakonec židé sbalí a   vypadnou. A Christian Bale to   nezachrání, protože nemá   moc co hrát.
Snad bude   Marťan lepší.
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.12.2015
v porovnaní s The Ten   Commandments z 1956 je toto   strašný škvár. z celého   filmu priam smrdí kruté   zostrihanie deja, aby sa film   dostal do únosnej stopáže a   popravde neverím, že niekde   v šuflíku neležia ešte   aspoň dve-tri hodiny   použitelného materiálu.   toto mal byť aspoň   dvoj-trojdielny film, aby to   malo požadovanú úroveň   príbehu.
a to je   najväčší mínus filmu,   ktorý ho zráža do šedého   priemeru. tam, kde gladiátor   exceloval, exodus totálne   prepadá - ak nepoznáte dej   popredu, tak ste stratení,   postavy sú... vedľajšie, ak   by tam neboli, ani si   nevšimnete, nulové   charaktery, niet si ku komu   vybudovať vzťah.

po remeselnej a hereckej   stránke však filmu niet čo   vytknúť. ale to už sa tak   nejak u veľkorozpočtových   filmov tohoto charakteru   očakáva.

v   porovnaní s noem o poznanie   lepšie po všetkých   stránkach, no stále len   šedý priemer, ktorý si   pozriete a zabudnete skôr,   ako skončia záverečné   titulky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12134minih12134Matěji, proč tě holky nechtějí? (1981) 
Matěji, proč tě holky nechtějí? n
minih24017minih24017Znamení raka (1966) 
Znamení raka n
minih82156minih82156Krásná Galathea (1963) [TV inscenace] 
Krásná Galathea n
minih42833minih42833Krvavý diamant (2006) 
Blood Diamond n
minih47419minih47419Začalo to karafiátem (1981) [TV inscenace] 
Začalo to karafiátem n
minih11261minih11261Legenda o lásce (1956) 
Legenda o lásce n
minih21259minih21259Trápení (1961) 
Trápení n
minih55213minih55213Stenotypisté (1995) [TV inscenace] 
Stenotypisté n
minih51288minih51288Jménem krále (2009) 
Jménem krále n
minih19822minih19822Stříbrná kulka (1985) 
Silver Bullet n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

05:15 - 05:30

7 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

05:15 - 05:45

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

37 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:00 - 05:55

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Maigret

Maigret
Maigret

Naposled navštívené:
Maigret

Maigret
Maigret