Zari
ohodnotit

Dobrý Will Hunting

Good Will Hunting

Rok:
1997
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
12.11.1998
„Zkrotit nezvládnutelného matematického génia není snadné.“

Komentáře k filmu Dobrý Will Hunting

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2012
DOBRÝ WILL HUNTING

Krásný, lidský,   klidný, pohodový film plný   života, který na scéně   dlouho chyběl.

Film o mladíkovi, který   se narodil s geniálním   matematickým nadáním. To   jej ale neuchránilo od   nešťastného dětství,   křivd, tyranie a ústrků,   které se samozřejmě   podepsaly na citovém rozvoji   jeho osobnosti. Matematika je   pro něj jen prostředek k   tomu, aby se odpoutal od   reality, slouží mu jenom k   zábavě, ale on sám se bojí   změnit svůj život. Pracuje   jako uklízeč na vysoké   škole, ve volném čase se   fláká s partou kámošů a   nemá žádné ambice.   Vytrvale odmítá jakoukoliv   pomoc, blízkost jiných   lidí, kteří se mu snaží   pomoci. Naopak, svou   inteligencí přesně odhaduje   ostatní lidí a tak je   stačí urazit, ponížit a   odradit od jakéhokoliv   užšího kontaktu dříve,   než se mu stačí jenom   trochu přiblížit. Jeho   cesta nakonec skončí v   ordinaci psychologa, který   jediný porozumí jeho   komplikované duši.

Matt Damon a Ben   Affleck, dva mladíčci   překvapili úžasným   scénářem. Tak skvělý   scénář se opravdu vidí   málokdy. Klobouk dolů před   jejich inteligentním a   emocionálně silným   příběhem. Za tento výkon   je Oscar naprosto   zasloužený. Scéna v parku   na lavičce, kdy Robin   Williams promlouvá k Damonovi   zůstane dlouho v paměti   mnoha diváků. Oba mladíci   ještě navíc sympaticky   bojují s Robinem Williamsem o   nejlepší herecký výkon.   Všichni hráli opravdově a   přesvědčivě. Ben Affleck   ve svojí malé, ale   nezapomenutelné roličce   doslova perlí. Připočtěte   si hudbu od Dannyho Elfmana a   je to tutovka.

Navíc tohle drama o   hledání smyslu života   nabízí i docela dojemné   rozuzlení. Van Sant film   zrežíroval jemně, s citem a   velkým prostorem pro   výborné herce. Příběh   dovede pobavit a decentně   zasáhnout snad všechny   diváky na správném místě   a skutečně vezme za srdce. V   poslední době jednoznačně   nejlepší film, který jsem   viděla.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2014
Velmi příjemný snímek o   talentovaném mladým   matematikovi, který ale   nechce svůj talent dál   rozvíjet. Zároveň je tento   film pro mě prvním   uznávaným filmem režiséra   Guse Van Santa.
Skvělé herecké   obsazení včetně v té době   mladých začínajících   hvězd, jako ben Affleck, Matt   Damon, nebo Minnie Driver a   starších pánů Robina   Williamse a Stellana   Skarsgaarda.
Dnes už   zesnulý Williams byl   vynikající herec a já ho   měl vždycky moc rád, už   kvůli jeho širokému   úsměvu a svou roli v tomto   filmu zvládl dokonale a on je   právě hercem, který si   sošku Oscara zaslouží.   Sympaťáků jako je on by   mělo být v kinematografii   mnohem víc.
R.I.P   Robin Williams a poklona   gusovi za svůj první dobrý   snímek ze života.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2018
║Rozpočet   $10miliónov║Tržby USA   $138,433,435║Tržby   Celosvetovo $225,933,435║   Tak teda scenár Matt Damon a   Ben Affleck no to sa teda   pekne vyšvihli, šikovný,   fakt výnimočné dielo,   silný film. /100%/
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2008
Krásné, dokonalé,   velkolepé, prostě   úžasné...Dlouho jsem   neviděl film, kde bych se   dokonale vcítil do postavy   hlavního hrdiny ( snad jen v   novějším díle Chlapec A   )...Ani nevím co se v   takových chvílích má   psát, ale já jsem naprosto   unešen...Tak skvělý   scénář se vidí málokdy,   byl v něm cítit ten   prožitek a snaha napsat a   zachytit příběh o chlapci   který to v životě neměl   nikdy lehké...Mnoho filmů   má stejnou tématiku,   hrdinové jsou jiní - často   mají dar který se snaží   prodat a dokázat světu že   nejsou divní jak je ostatní   vidí...V tomhle jsem byl   opravdu moc překvapen, jak   byl Will Hunting napsán,   Damon s Afflekem z něj   neudělali otloukánka a   chudinku typu Forrest Gump (   Nic proti je to můj   oblíbený film ) ale uděli z   něj drsňáka který na   všechno kašle a hledá sám   sebe...V tom je podle mě   kouzlo tohoto díla...Za   perfektním výkonem který   nám tu předvedli herci   musíme vděčit určitě   dialogům kteří museli,   jinak si to nedovedu   vysvětlit, dostat scénář   na tělo, Robin Williams mě   tak nadchl svým výkonem že   se katapultoval mezi mojí   filmovou smetánku...Ve filmu   bylo i dost vtipných míst, a   to tak moc, že jsem párkrát   vybouchl smíchy...Prostě   snímek o normálním životě   neobyčejného chlapce jaký   neznáme, a je škoda že   tohle téma se ve filmech moc   neoběvuje...V každém z nás   je tak trochu Will   Hunting...Každý pochybuje a   uzavírá se!!!
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2012
Jeden z filmů mého srdce a   upřímně obdivuji scénář   z pera Matta Damona a Bena   Afflecka a tímto jim   skládám poklonu. Je to také   film, díky němuž jsem   objevil úžasnou hudbu   Elliotta Smithe, která   úžasnou atmosféru a   herecké výkony ještě   podtrhuje. Jen více takových   filmů Ameriko.
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2012
Good Will Hunting (1997)
ŠPICA! Tenhle film jakýmsi   způsobem vybočuje, nikdy   jsem nic podobnýho neviděl.   Matt Damon a Ben Affleck si   oscara za scénář rozhodně   zasloužili! Skvělý film   doplněný nádhernou hudbou u   kterého budete prožívat   každý okamžik. Závěr mě   dojal.. Co víc říct,   nenapadaj mě slova..   Dokonalost.
(doporučuju a původní   znění nutnost)
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Prostředí a myšlenky   dělaly z filmu jeden   neuvěřitelný celek, který   v každém z nás něco   zanechal. Scénář je   naprostá lahůdka, který je   smysluplný (má Hlavu a   patu). Nikam se nepředbíhá   a žije se v momentech. V   tomto filmu mi Matt Damon   ukázal jaký je doopravdy   herec a nejen herec, ale i   člověk, když dokáže pro   tento film napsat už   zmíněný scénář a pak si   to sám zahrát. On přesně   věděl jak se vcítit do   role, on věděl jak ohromit   lidi i sám Robin Williams si   podle mého názoru vedle   něho musel připadat jako   skutečný psycholog.
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2008
opravdu moc dobrý film.   Vynikající herecké výkony.   Pro mě např. zajímavé   scény jak Will okamžitě   "prokoukne" své   psychoterapeuty, rádoby   kapacity ve svém oboru.   Úžas a závist schopných   ale i samolibých matematiků,   když mají co do činění se   skutečným géniem...
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
super podívaná
Silná osobnost, matematický   génius, či nezkrotný   rebel?
Celých dvacet   let svého žživota měl Will   Hunting(Matt Damon) navrch.   Nyní vššak potkává   někoho sobě rovného.   Dvacetiletý student Will   Hunting je matematický   génius. Jeho genialita ho   může proslavit a dostat do   velkého světa. Aby se jeho   sen splnil, musí se vzdát   žživota, který doposud   žžil, včetně svého   nejlepššího přítele. Do   jeho žživota vstupují dva   lidé, kteří jej velmi   ovlivňují - psycholog   McGuire(Robin Williams),   který se ho snažží vést v   jeho těžkém přerodu a   krásná studentka medicíny   Skylar(Minnie Driver), která   mu chce dokázat, žže kromě   dokonalosti a vědy existují   i jiné krásy žživota...
Film který vás   přitáhne od začátku až do   konce.
intoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Výborný film,který   zaručeně zaujme.Matt Damon   ve své nejlepší filmové   roli,které všechny Bourneovy   mýtusy nesahají po   kotníky.....
Michelle76
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Jeden z najlepších   psychologických filmov. Je   prevda, že mi tento film do   istej miery zmenil život.   Will ako matematický génius   má problém ovládať sa a je   agresívny, avšak len do   okamihu, kým nezačne sedenia   s psychológom. Will nájde   seba samého a zvolí si cestu   životom, ktorú on sám   považuje za správnu...
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Will je génius z nie práve   dobrej spoločnosti , tento   film má v sebe kus   melanchólie , ma svoje čaro   , svoje chyby ale ako celok je   to dosť ojedinelý kúsok ,   ktorý sa vryje do pamäte
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Vynikající film, který   vypráví o týpkovi, kterej   je geniální matematik. Víc   než počítání složitejch   vzorců ho ale baví   zevlování po hospodách a   rvačky. Až stárnoucí   psycholog dokáže jeho   nezkrotnou povahu změkčit.   Skvělému Robinu Williamsovi   zdatně sekunduje Matt Damon,   který dokonce společně se   svým kámošem Benem   Affleckem napsal scénář, za   nějž obdrželi oscara. Toho   dostal i Williams za   vedlejší roli.
bouncer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2003
Will Hunting
Také bych chtěl být   takovým nadějným   matematikem :-) Krásný   příběh, který vás udrží   u obrazovky (či plátna) a   odejdete s velice příjemným   pocitem...a oooo tooom toooo   je :-)
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2009
JE to fajn vidět Bena   Afflecka a Matta Damona   ukazovat, ze umi hrat. O   Robinu Williamsovi a Stellanu   Skarsgardovi uz se to vedelo.   Je to zajimave, konverzacni,   nikterak originální ani svet   menici, ale proč ne, že jo:)
christinak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2005
Výborný inteligentní film.   Chvílemi se budete smát a   chvílemi zatlačovat slzu   dojetí.
2104
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2011
Do posledních chvil divák   neví, zda Will využije   svého talentu nebo ho   promarní. A celou dobu   přemýšlí, co je pro Willa   nejlepší. Setkání Willa s   prof.Lambeau ovlivní život   nejen těch dvou, ale i   psychoterapeuta Seana. Konec   mě dostal, Will nepromarní   svůj geniální talent, ale   podle Seanovi rady zůstává   svůj... Velmi dobrý   scénář a skvělé herecké   výkony všech.
Luraj
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2011
Krásný film, film o chlapci   sirotkovi, kterého krutě   poznamenalo jeho dětství po   citové stránce, hlídá si   ten svůj život, bojíce se   jakéhokoliv citu, a   kohokoliv, kdo by mohl   nakouknout do jeho nitra.   Navenek se chová suvéréně   a už dopředu odrazuje   kohokoliv neznámého od   kontaktu s ním. Na druhou   stranu je velmi chytrý až   geniální, obzvláště na   matematiku, ale zásadně   odmítá jakoukoliv změnu ve   svém poflakovačském   životě. Až povinné   setkávání s psychologem   Sean McGuirem ho začne   zásadně ovlivňovat.......
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Neobyčejný příběh   matematického génia, který   jednoduše řečeno na   všechny, co nezná a jejich   názory sere. :-) Matt Damon a   Robin Williams vytvořili   báječný a příjemný   herecký koncert o tom, jak   proniknout do nitra člověka,   který má obrovské nadání,   ale nehodlá svůj život   jakkoliv měnit. Dokonce ani   do něj nikoho vstoupit.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Skvěle vystavěný příběh   o geniálním a   nezvladatelném matematikovi s   opět výborným Mattem   Damonem. Životopisné snímky   bývají často nuda, tenhle   se ale povedl i díky   hvězdnému hereckému   obsazení.
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Výborně natočený snímek.   U tohoto filmu jsem se nenudil   ani minutku. Skvělý   příběh i herecké výkony!   Rozhodně doporučuji ;)
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.10.2008
Velmi silný scénář,   výrazně propracované a   dobře zahrané postavy   (hlavně tří hlavních   aktérů Damona, Williamse a   Skarsgårda, ale překvapivě   ani Affleck není takový   gumák, jako v jiných   filmech). O vůli postavit se   své determinaci, o vůli ji   přijmout a o lidech.
panKaplan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Inteligentní film o   složitosti lidské osobnosti.   Will - na jednu stranu   matematický génius, na   druhou stranu rváč a   hýřivec. Která z těchto   dvou povah bude hrát   doživotně prim?   Psychologický příběh s   mistrným hereckým koncertem   Williamse a Damona. A nechci   zapomenout na výtečnou   hudbu.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2012
Nikdy dřív jsem ten film   neviděl celý až teď   nedávno.Ani jsem neměl v   plánu se na něj vůbec   někdy podívat - kvůli Mattu   Damonovi.Přesto že některé   jeho filmy "beru" (   např.: série o agentu   Bournovi ), on u mně jako   herec moc šancí neměl.
Ovšem to co tady v tomto   kousku předvedli spolu   Robinem Williamsem, to jsem   teda nečekal.
Hodně   jsem o tom filmu slyšel a   také četl - většinou   pozitvní věci asi z 90% a to   mě donutilo, abych se na něj   konečně podíval.Jedna věc   je jistá - nelituju toho.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2011
Jeden se teprve rozkoukává a   začíná hledat své místo   ve světě, ten druhý se už   našel, ale na dlouhou dobu v   neměnné pozici zůstal. Good   Will Hunting je herecký   koncert dvou generací herců,   která velmi příjemně   překvapí.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Afflek s Damonem opět   dokazují že nejsou umělci   pouze před plátnem ale i za   ním (scénář...), cilivej   příběh génia který se   trapí svojí milostí   uzavřením do sebe dokáže   chytit za srdce asi aji kvůli   malé lovestory která byla do   filmu zakomponována. Herci   jsou úžasní, Williams je   klasika Afflek a Damon   věděli jak se do postav   vcítit díky jejich   autorství a M. Driver byla se   svým hlubokým hlasem doslova   k nakousnutí :-))
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.6.2016
Keď jedna bez jednej nemusí znamenať nulu
Sci-fi príbeh o mladom   chalanovi, ktorý vedel   vyrátať matematický   príklad do pätnástich   minút, kým vysokoškolskí   profesori hľadali ten zlatý   grál hľadali dva roky. On   však vo svojej skromnosti   radšej bude zametať   dlážku, kaliť v bare a sem   tam sa pobiť s nejakým   týpkom odvedľa. Veď nikto   mu nekázal tieto schopnosti a   čas mrhať s   vysokoškolákmi, ale dali sa   využiť užitočnejšie aj v   reálnom živote v   stávkovaní, kasíne,   bridžu, alebo činnosti,   ktorá šľachtí a dáva   životu zmysel a rozmer a to   šachu. Prípadne mohol   ohurovať stredoškoláčky,   aký je chytrý. Nie, on   nadviazal vzťah s pochybným   psychológom, ktorý chlastá   a pochybným matematikom,   ktorý nechlastá. A namiesto   užívania si drobných   životných radostí a   tvorení hodnôt na stavbách   radšej ide za nejakou   profesorkou, či čo to bolo,   do Kalifornie. Ako hovorím,   sci-fi. Tomuto hovorím   krásne preceňovaný film.   Ale zasa sú tu geniálne   záblesky a to asi   najdokonalejší pracovný   pohovor v podaní Bena   Afflecka (mal by o ňom   spísať minimálne   monografiu), uhrančivý   Stellan Skarsgard, ktorý sa   mi začína pozdávať čoraz   viac, a hlavne ten monológ,   keď sa oň uchádzali tajní.   Vtedy prvý a jediný raz ma   na filme mrazilo a jediný   moment, kedy som sa musel   zamyslieť a nad tými slovami   sa dalo smutne premýšľať

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27190minih27190Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace n
minih117137minih117137Pelé: Zrození legendy (2016) 
Pelé: Birth of a Legend n
minih155233minih155233Hans Zimmer v Praze (2017) [DCP] 
Hans Zimmer: Live in Prague n
minih131004minih131004Eva Nová (2015) 
Eva Nová n
minih47453minih47453Star Wars: Klonové války (2008) 
Star Wars: The Clone Wars n
minih4200minih4200Blade Runner (1982) 
Blade Runner n
minih79889minih79889Navždy spolu (2012) 
The Vow n
minih117923minih117923Chraň nás od zlého (2014) [2k digital] 
Deliver Us from Evil n
minih40155minih40155Nesvatbovi (2005) 
The Wedding Crashers n
minih62533minih62533Mother and Child (2009) 
Mother and Child n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Povídka malostranská (1981) [T...

14:50 - 16:30

79 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Irsko, toulky po keltské zemi

16:05 - 17:00

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

144 minut již uběhlo
111 minut zbývá do konce

Prima - Zítra to roztočíme, drahoušku....

14:55 - 17:05

74 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Enzo Gainotti

Gainotti Enzo

Naposled navštívené:
Enzo Gainotti

Gainotti Enzo