Zari
ohodnotit

Den nezávislosti: Nový útok

Independence Day: Resurgence

Další název:
ID Forever Part I; Independence Day 2; Deň nezávislosti: Nový útok (SK); Independence Day 2 - Wiederkehr
Rok:
2016
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
23.6.2016

Komentáře k filmu Den nezávislosti: Nový útok

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
ph33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2016
Velkolepe
Musím přiznat že jsem byl   moc zvědav jak trumfnou   jedničku a byl jsem mile   překvapen .Možná té   Mimozemské technologie tam   možná mohlo být méně   jinak musím pochválit Tomu   se říká Velikost .za mě   určit 9/10,Smis mi tam Teda   chyběl ale nak zvlášť to   mě rozhodnutí nezměnilo   ,efektivní velkolepé   rozhodně stoji za to vidět   akce pecka trochu Star trek   ale jen ty vzdušné akrobacie   .děj mi přijde v pohodě nic   na čem by musel člověk   dlouho tápat .A to finále   superrrr.:-)
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2017
Dobrý film, dobří herci, a   především výborné triky.   Po přečtení několika   komentářů zde i na ČSFd.cz   jsem čekal nějaký škvár,   ale byl jsem příjemně   překvapený. Mám rád sci-fi   a zapůsobila ne mě i   nostalgie při vzpomínce na   dvacet let starý první film.   Will Smith mi vůbec nechybí,   spíše naopak. Když se   vzpomenu na filmy stejného   žánru společnosti Asylum,   tak by ti respondenti s   bodíkem až dvěma, museli   dávat -100. Tohle je aspoň   zábava, i když pohádka s   potenciálem béčkového   filmu.
rimeon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2019
po 20 letech udelal reziser   pokracovani. Mimozemstane se   opet vratili. A chteji odpatu   co jim pred nekolika   letem znicili obrovskou   vesmirnou lod.Velici geroji   jsou ay komicki jak honi po   pousti kosmicku zrudu -   kralovnu.Kdyby to bylo   doopravdy tak za par vterin   lidstvo na Zemi by bylo   vycisteno, jako po atomce v   Hirosime.Ak vubec exituje   nekolik svetelnych let od nas   nejaky mimozemsky zivot a   by zautocili na nasi Zemi ,   nemame zadnou sanci na   proziti. Co jsme se docetl,   prej se pripravuje Den   nezavislosti 3 , premiera v   roce 2020.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2016
Plnou škatuli popcornu...
... pohodlně se usadit do   sedačky, nasadit 3D brýle a   užít si 133 minut dlouhou   jízdu, která uteče jako   voda, protože druhý díl Dne   nezávislosti je od první   minuty nabitý dějem.
Willa Smithe ve   "dvojce" nenajdeme,   protože si řekl za svou   účast ve dvou (ano dvou)   pokračováních 50 milionů   dolarů. A tak se producenti   rozhodli, že místo svých   krvavě vydělaných milionů   použijí větu: "Váš   otec bohužel zahynul při   zkušebním letu..." což   si myslím, se docela   vyplatí.
Jinak ale ve   filmu vidíme spoustu starých   (ano opravdu starých)   známých. Ale to neva. Nikdo   nemládneme.
Jak jsem   si všiml, ostatní recenzenti   na Independence day-Resurgence   nakydali pěkných pár kupek   hnoje. Až tolik, že jsem   málem zvolil návštěvu   jiného filmu. Ale to bych   udělal chybu.
Dvojka   dvacet let starého originálu   má všechny nectnosti, které   může americký film mít.   Přiblblý scénář, logické   chyby, nevěrohodné   zápletky, ploché herecké   výkony a u Emmericha už   tradiční vlastenecký patos   (ano, vím, že je to   Němec).
Ale tohle   všechno už víme, jdeme se   přece do kina bavit a čekat   na na nekompromisní happy   end. A toho se nám dostane   mírou vrchovatou.
A   tak radím, běžte se na tu   hrdinnou bitvu lidské rasy s   nemilosrdnými mimozemšťany   podívat. Nečekejte od ní   zázraky, nebo snad nedej   bože něco nového. Jen si to   prostě užijte...
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Pro mě příjemná oddychovka   od který jsem vlastně nic   nečekal. Měl to být, jak se   tady prezentuje blockbuster   WOW!!. No já raději zůstanu   u našeho trháku, nezní to   tak světově, ale to slovo se   mi líbí, je krátký a   výstižný a navíc český.   Jen si neodpustím a rýpnu   si. Ty kydy byly vážně   příšerný. 1-"Dnes už   nikdo neumře".   2-"Nesmíš umřít, kdo   bude zalévat orchideje?"   3-" Usmažili jsme   motory". "Neva, bude   to kontrolovanej pád". A   takovejch je tam hafo.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2017
Po precteni recenzi jsem se   bal, ale az tak strasne to   neni. Film zachranuji stari   znami (skvele herecke   obsazeni) a vcelku povedene   hlasky a scenky(byt obcas po   americku prehnane). Rozhodne   film nic zvlastniho neprinesl   a dej byl spise o nicem, ovsem   v celkovem koktejlu jsem byl   nakonec docela pobaven, byt   jsem tim zaplacl jeden vecer.   Rozhodne staci videt jednou a   pokud se nepodivate nic se   nestane, ale pokud mate volny   vecer-proc ne.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2017
Emmerichova dalsia blamaz...
Ani skuseny reziser a ani   milionovy rozpocet nie su   zarukou skveleho filmu.To je   stara znama vec.V tomto   pripade to plati na   100%.Nadviazat na uspesny film   bez svojej hlavnej star v   podobe W. Smitha ani nebolo   mozne.Pravdepodobne preto,ze   si precital katastrofalny   scenar.Dialogy miestami   vtipne,ale vacsinou tak   jednoduche,ze mi bolo trapne.A   zufale boli aj herecke   vykony.S Emmerichom to ide   dole vodou-jeho posledne 3   velkofilmy 10 000 b.c., 2012 a   Independence Day 2 zavanaju   fiaskom...
Film   nedoporucujem.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.4.2019
Mnooo, je vidět, že CGI fakt   pokročilo. Kosmické lodě,   vesmír, efekty...vše   perfektní. Co už je fakt   pruda, že běloši už jsou   tu vysloveně za pitomce.   Černoši bojovníci,   černoši bijou bělocha,   černoši se obětují, aby   zachránili bílou matku s   dítětem...tak zoufale se   snaží nás přesvědčit,   že černoši jsou nejlepší   na světě až je ta křeč   směšná a neuvěřitelná.   No a je tu dobře vidět, že   Zeman lítá správným   směrem. I amíci ve filmu   solidně strkají hlavu   číňanům do zadku. Film   jako sci-fi docela jde,   nicméně je vidět, že i   tady se snaží nějak diváka   ohromit a tak je kosmická   loď cizáků gigantická a   jejich matka taktéž. Mám   pocit, že kdyby něco tak   ohromného na Zemi přistálo,   tak nám vychýlí planetu z   oběžné dráhy. Prezident   Pullman se svým proslovem je   na zblití a to mě přivádí   k myšlence...není jeden   prezident málo?! Jasně,   dáme tam tři! Tři   američtí prezidenti v jednom   filmu. Jedna zemře jako   hrdinka, jeden se odpálí v   břiše matky a jeden to   dotáhne do vítězného   konce.
Frolíček
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.6.2016
Za co, panebože, za co.....
Že tam nehraje Will Smith   jsem věděla, nicméně jsme   si říkala, nedohodli se o   penězích, to se stává. Že   to ale bylo tím, že má víc   rozumu než zbytek starého a   nového ansámblu, který se k   tomuto paskvilu nechal uvrtat,   jsem netušila. Takové   zprasení filmu, jehož   předchozí díl považuji za   velmi slušnou sci-fi komedii,   jsem dlouho neviděla.   Technicky dobré, spousta   slušných efektů, byť   některé se odehrávaly ve   velké tmě a to bylo   špatné. Herecké výkony, no   dobře, co chcete   předvádět, když okolo   všechno vybuchuje, paradoxně   nejlepší byl Jeff Goldblum a   to ho nepovažuji, za nic   extra. Omladina se snažila,   Hemsworth je hezounek, což je   tak všechno, zajímavější   byl Jessie Usher v roli Dylana   Hillera, Bill Pullman   patetický tak, že to už mu   neodpustím, to co   scénáristé udělali z   doktora Okuna je žalovatelné   a jediný, kdo dokázal   pořádně zamávat s   mimozemšťany byl diktátor   Umbutu. Spousta zbytečných   postav a linií - kamarád   Jakea, děti zachraňující   Juliuse Levinsona,   psycholožka zkoumající   mimozemské jevy, vyhrabaný   generál Grey na oslavách,   budiž Robertu Loggiovi země   lehká, o co mohl být film   jasnější a nebylo nutno   pospojovat spoustu linií.Vize   třetího dílu mě děsí a v   podstatě mě ani nezajímá.   Emmerichu, prodělej na tomhle   kalhoty!
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.8.2016
Velkolepé naleštěné NIC...
Ano triky a výprava to   funguje, ty many tam jsou   vidět, ale jinak jako film   mně to vůbec nebavilo. Nuda,   kecy, vata, akční scény   nijak výživné. K tomu   prvních 30 - 40 min. se toho   zas moc neděje, akorát se   leze do anusu Ťamanům z   Číny, který mám rád jak   osinu v ZADKU! V podstatě   sleduji že pan Emmerich   víceméně točí to samé s   podobným i odchylkami, ale   už to začíná být porád   stejné a nudné....
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.11.2016
Hodnocení čistě jenom za   triky,megalomanská loď,ke   konci obrovský mimozemšťan   a jiné triky jinak oproti   jedničce pro mě   propadák,snaha o příběh   špatný,herecké výkony   slabota jak starých tváří   tak omladiny .
Naomi21
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.9.2016
Triky, triky, triky.... ale   kde zůstal příběh? A   nějaký smysluplný   scénář? Film od začátku   do konce spoléhá na jediné   - fanoušky prvního Dne   nezávislosti od Rolanda   Emmericha - a to je vše na   čem staví plus přidává   hodně triků. Na jedničku z   devadsátek se tak dívá z   pohledu mravence.
Alix
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.5.2019
Připadalo mi to jako   slátanina, která se snažila   vytěžit z původního filmu,   co se dá. Možná to herci i   cítili, protože jejich   výkony postrádají   jakoukoliv jiskru. Děj   nudný, předvídatelný a se   spoustou tradičních keců.
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.7.2016
"Vychovali jsme
si již dostatečně objemnou   masu "bezmozků",   tak co bychom se zatěžovali   scénářem; postačí, když   jim do hlav navalíme   brutální audiovizuál, budou   chrochtat blahem." Tak   nějak se odvažuji odhadovat   postoj tvůrců tohoto   veledíla, neboť - jak velmi   trefně poznamenal mikee007 -   tento výtvor skutečně   obsahuje všechny myslitelné   nectnosti filmařského   řemesla a přebujelého   amerického patriotismu k   tomu. Jediné poselství (a   podotýkám že pro mě velmi   znepokojivé), jež zvedlo mé   hodnocení z propadáku aspoň   na 20 %, proběhlo hned v   úvodu filmu: lidstvo se   stává tím, kdo udeří jako   první. Že by obraz   současné politiky, kdy se   jistá země vůbec netají   tím, že preventivní úder   na "potenciálního   nepřítele" je vlastně   zcela ospravedlnitelný...?!
Crookers
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.11.2016
Velike zklamani
Pokracovani dnu nezavislosti   je uplne bez   atmosfery,napeti,herecke   vykony se rovnaji   podprumeru.Uz to neni jak   prvni dil ktery jsem hltal   vsema deseti.U dvojky je svet   na mimozemsky utok uz   pripraven coz straci stratu   atmosfery.Triky jsou skvele   ale ty filmu nepomuzou.Ta   kralovna mela byt uz v   jednicce.Davam 40%
Bedriska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.7.2016
Opravdu škoda
Miluji sci-fi a Den   nezavislosti je kultovni   klasikou jako Blizka setkani   tretiho druhu.Ale druhy dil   potvrdil ze pokud se film   povede a stane se takovou   klasikou,zpravidla nikdy se   nepodari dustojne navazat   jakymkoli dalsim   pokracovanim.A to ani za   megainvestice do nej   vlozenych.Slovy   klasika:chatrny dej,matoznost   postav ...... tohle se opravdu   moc nepovedlo.Myslim,ze 64% je   velice milosrdnych.
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.7.2016
Kterak svět byl za jedno odpoledne zachráněn
Velkolepá slátanina na   velké plátno. Tedy, nečekal   jsem zázraky, ale film dopadl   ještě hůře, než jsem si   myslel. Přemýšlím o tom,   jaké bude asi cílové   publikum. Slaboduché dialogy   a jednoduchý děj nebudou   určeny pro diváky milující   kvalitní filmy. Je   neuvěřitelné, že od   převratného hitu, který u   mne také klesl, uplynulo už   dvacet let. Dnešní svět   teenagerů je uspěchaný a   běží v rytmu kmitání   prstíku na displejích   různých chytrých   záležitostí. Svět opět   napadne mimozemská   pidlivizace. Zelení   mužíčci mají chapadla a   není vůbec jasné, jak by   jimi dokázal sestavovat   moderní techniku. Tyto   mimozemšťané vrací úder,   aby nakonec za jedno odpoledne   opět prohráli.
Filmaři dnes umějí   díky moderní technice   vytvořit různé zvláštní   efekty, ale tím ten jejich um   končí. To ostatní je jedna   velká bída. Tenhle film je   slátanina.
M.A.G.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2019
Je mně těžko se o tomto   braku vůbec bavit.
Můj syn ( mimochodem,   adept na režiséra ) se mně   zeptal, jestli si z nás   tvůrci tohoto filmu   nedělají prdel.
Těžko se mně   odpovídalo, protože jsem s   ním od mala čuměl na   jedničku asi tak .. no   mockrát :-).
Ovšem   tohle mně dostalo taky. Musel   jsem na to podívat podruhé a   sám. Můj syn měl pravdu -   už nikdy nebudu točit   dvojky.
JendaV29
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.7.2016
Dvě hodiny ztraceného života..
určitě znáte ten pocit, kdy   si pročítáte komentáře k   filmu, na který se chystáte   do kina a říkáte si:   ,,přeci ten film nemůže   být tak hrozný, jaka   píšou." .. také jsem   si to říkal.. pak jsem   vyšel z kina a hlavou mi   znělo "měl jsi věřit   komentářům..."

tak přátelé,   tohle bylo jedním slovem   šílený. Tvůrci tohoto   snímku si určitě řekli   "čím více, tím   lépe" Takže vesmírná   loď ufonů byla větší   naše naše planeta (což   působilo velmi komicky...)   spousty dějových linií   (zcela zbytečných) atd,atd..   co mě ale dostávalo úplně   nejvíc, byl ten patriotismus   a sebeobětování každého z   herců. Věta "zabijte   mě, jen ať lidstvo   přežije" tam zněla v   různé formě snad co   každých 10 minut. Finální   scéna byla jak z filmu   Godzila vs Hvězdné války..   Jsem velký fanda sci-fi,   kousnu vážně hodně, ale   tohle bylo opravdu hodně   hodně mimo.. v kině snad   nebyl jediný člověk, který   by po skončení filmu   neodcházel a nekroutil hlavou   s komentářem, že něco tak   hrozný ještě neviděl...
Recycler
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.10.2016
Může to být ještě horší? Jistěže.
Těžko říct, o co v tomhle   filmu jde. tedy jde o invazi   momozemšťanů, se kterou se   vypořádává stejná   partička, co v prvním díle.   Příběh... tedy on to   vlastně není ani příběh,   ale jakási nosná linka pro   speciální efekty ... je   plný neuvěřitelných   náhod, načasování na   tisícínu vteřiny,   velkohubých vlasteneckých   žvástů. Jinak řečeno,   pokaždé, když jsem si   říkal, že trapnější už   to být nemůže, Emmerich mne   hravě přesvědčil, že   může :-)
jentak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.7.2016
úžasné dělo
Vot eto bylo delo. Nepamatuji   si, že jsem někdy viděl   horší kravinu. Naprosto   nejhorší film posledního   desetiletí. Kdo tomuhle filmu   dal 50%, fakt nechápu. Ten   film snad neměl nic, co by se   mi líbilo. Pan režisér má   silnou představivost,   patetičnost a dost peněz.   Třetí útok už neuvidím,   toho se nedožiji.   Zaplazpanbuh.
Tomeczek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.6.2018
Patriotická zkomolenina.   Snímek působí, jako kdyby   ho režíroval Kapitán   Amerika zkřížený s   osmiletým autistou a Uwe   Bollem. Děj je jako z   posledního dílu dětského   seriálu, který každý den   dávají v devět hodin ráno   na Barandově, děti ho   nesledují jelikož jsou ve   škole a jediný kdo ho   sleduje jsou nezaměstnaní   notoričtí muži středního   věku, kteří se snaží   zbavit kocoviny. Konec   působí jako trailer na nový   díl Ben 10 a celé to   působí dosti zrůdně.   Herecké výkony jsou   otřesné a na úrovni   pětileté ratolesti, jenž   natáčí mobilní hry na   mobilním telefonu jeho   adolescentní sestry, která   ve vedlejší místnosti   laškuje s drzými hochy z   gymnázia. Na snímek se   nedívejte, ani kdyby jste   byli pod vlivem celé   marihuanové zahrádky   skřížené s dvaceti promile   a heroinem. Snímek je   ohyzdná hrůza, kterou by   nikdo neměl vidět a   nakopává do varlat původní   film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih116915minih116915Holky na sobotu (2011) 
Les filles du samedi n
minih52264minih52264Nejsem pro blázny (1986) 
Nobody's Fool n
minih158961minih158961Převýchova Cameron Postové (2017) 
The Miseducation of Cameron Pos n
minih72704minih72704I Don Giovanni della Costa Azzurra (1962) 
I Don Giovanni della Costa Azzurra n
minih13567minih13567Narušitel (1989) 
Intruder n
minih33394minih33394Krádež legendy (2003) 
Grand Theft Parsons n
minih132039minih132039Ledová zkáza (2014) [TV film] 
Icetastrophe n
minih159676minih159676Vdovy (2018) 
Widows n
minih147126minih147126Vražedné Vánoce (2015) 
Body n
minih50313minih50313Roadside Romeo (2008) 
Roadside Romeo n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Den nezávislosti (1996)

 Den nezávislosti (1996)
Den nezávislosti n
Independence Day
Žánr: katastrofický / sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Roland Emmerich

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

34 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

64 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

39 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama