Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Černobyl

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2020
Souhlasím s tím, že   dějově jsou některé   události mylné, ovšem   nesouhlasím s některými   výroky, že se jedná o   účelně natočenou   minisérii proti tehdejšímu   SSSR. Jedná se o dokument,   který se hranou formou   snaží přiblížit průběh   a vyšetřování nehody.   Ostatně Rusko natočilo   vlastní verzi seriálu,   takže budeme mít s čím   porovnávat. Ostatně jako   minisérie mi přišel tento   snímek hodně povedený,   poutavý a věcný, bez   zbytečné   "omáčky" okolo.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2019
Taký zjav na poli seriálov,   ktorý to doslova odpálil a   zanechal široko ďaleko   paseku. Zatienil iné   očakávané série roka 2019.   Strhujúce prevedenie, ktoré   prvým dielom upúta, strhne a   záverečným dostane do   kolien. Technicky brilantné,   rovanko tak herecky, vypadá   to že sa čo najviac   priblížili reálnym faktom.   Sila. /85%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2020
Komunizmus nie je in...
Miniséria z dielne HBO+SKY ma   zaujala verným popisom   černobylskej   tragédie.Skvelá atmosféra a   herecké výkony dua   Harris-Skarsgard pripomínajú   ako zločinecký komunistický   režim neváhal obetovať   svojich ľudí v prospech   akéhosi vyššieho   dobra.Oceňujem kvalitnú   informačnú hodnotu hlavne v   poslednom diele, kde je behom   procesu vysvetlené ako k   havárii došlo.
Minisériu jednoznačne   doporučujem.
Pozn:Pamatám si ako som   sledoval v TV Preteky mieru   1986.Niekoľko etáp sa konalo   v Kyjeve len pár dní po   havárii a komunisti   neriešili...Pamatám sa ako   ten rok rástli hríby a s   otcom sme nosili z lesa   doslova koše otrávených   húb a žiadne varovanie   nič...
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2021
Ponurý
snímek, který mě zpočátku   nijak moc neoslovil, ale pak   se to docela zlepšilo. Ale   určitě ze mě nesálá   všeobecné   nadšení...Slušně   natočeno, herecky dobré,   atmosféra vykreslena   poměrně věrohodně.Škoda   okatě zkreslených scén a   faktů.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2019
Chtěl jsem původně napsat   něco více, ale bylo by to   zcela zbytečné. Obdivuji   všechny tvůrce a lidi,   kteří se na natáčení   seriálu podíleli, obdivuji   autentickou dobovou   atmosféru, podpořenou   parádní ambientní hudbou a   nejvíc obdivuji odvahu   ukázat pravdu, jak tenkrát   opravdu ke katastrofě a   výbuchu v Černobylu došlo.   Že Rusáci byli a jsou   hovada, to mě nikdo   nevymluví. Snad jedinou   výtku spatřuji v tom, že je   místo Ruštiny jako jazyk   zvolen Angličtina, která tam   prostě nesedí. Nicméně je   to obrovské dílo, které si   zaslouženě získává obdiv   po celém světě.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2020
Minisérie z níž přímo   čiší deprese a čpí vodka.   Žel ale jako jediné. Kamera,   zvuk, herecké výkony,   střih, režie, zachycení   lokace, bez chyby, ale trochu   berevnosti z mého pohledu k   dokonalosti chybělo. I tak   ale rozhodně stojí za   shlédnutí.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.1.2020
Vpodstatě se dá souhalsit s   dvěma komentáři níže o   tom jak je tento politický   seriál zmanipulován a   celkově je to taková   podivná slátanina kde se   uměle vymýšlelo, aby to   bylo akční,včetně   vykrelení   prostředí,charakterů a   povah, které příliš   realitě neodpovídají. Vše   jak u politických filmů   bývá zvykem, má za úkol   odvést pozornost a pomáhat   současné protiruské   štvanici a je to tak i   načasováno, ale račte si   uvědomit, že Černobyl byl   na Ukrajině a havarie se   stala v roce 1986 za dnes už   30let neexistujícícho   Sovětského svazu a nemá se   současným osamostatnělým   Ruskem absolutně nic   společného. Jak to tehdy kdo   zbabral za sovětů a vystavil   nás smrtelnému nebezpečí   víme všichni i bez tohto   agitačně cíleného   blábolu. Ono stačí ho   porovnat s dokumenty   natočenými o této   katastrofě. Konec konců   když západ a USA točí film   o SSSR zapomeňte na   objektivitu a pravdu.   Zajímalo by mě kdy se   dočkáme pravdivých filmů   o jaderných nehodách v USA,   v Japonsku kde nevybouchl   jeden reaktor, ale tři, kdy   se dočkáme pravdivých   filmů o nehodách jaderných   US ponorek a amerických   bombarderech s jadernými   hlavicemi, které nám létaly   od šedesátých do   osmdesátých let okolo hranic   a jejich nehodách při   kterých došlo na území   Evropy ke ztrátě 12   jaderných bomb kde každá   jedna byla 300 krát   silnější než bomba v   Hirošimě a některé i když   přímo nevybuchly zamořily i   tak široká uzemí(viz   dokumenty na dokumentárních   kanálech kde už se objevují   zajímavé skutečnosti).   Zkrátka by si autoři měli   začít zametat před svým   prahem. Bylo by velmi   zajímavé nakolik by takové   filmy byly objektivní a   pravdivé. V dnešní   "svobodné" době   tvrdé diktátorské cenzury   kdy se názory nepohodlných   lidí mažou a likvidují pod   nesmylnými záminkami a   říká se tomu "svoboda   projevu" by to bylo velmi   zajímavé.
zepo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2019
Jen film.
V titulcích mělo být   uvedeno "Volně na téma   černobylské   katastrofy". Mnoho   polopravd, hodně nepravd a   lží. Pamatuji si situaci   poměrně dobře. V neděli   večer, tedy ani ne 24 hodin   po výbuchu elektrárny mně   na hraničním přechodu   Cínovec odmořovali kamion a   měnili vzduchový filtr. O   havárii elektrárny byly   informace během neděle.   Spusta situací je ze strany   HBO přehnaná, časově   neodpovídá. Proto se na   seriál dívám jen jako na   film. A ten je udělán   přinejmenším zajímavě a   napínavě. také mně   pobavilo, jak jsou ztvárněny   interiéry bytů,   kanceláří,nemocnic. Asi   jsem byl v jiném Rusku,   mluvil s jinými Rusy, viděl   jiné byty obyčejných lidí.   Jisté však je, že za   "ruské" reálie lze   dosadit jakékoli jiné a   pořád to bude tentýž film.
Imo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.6.2019
Takhle to určitě nebylo.
Nesnižuji nebezpečí této   jaderné havárie, ale seriál   je neobjektivní a   nepřesvědčivě zpracovaný,   přehnaně protisovětsky a   protirusky zaměřen. Také   neříkám, že vedení   bývalého Sovětského svazu   zveřejnilo včas a vše o   této havárii. Také jsem   ochoten prispustiť, že   Gorbačov nebyl o této   havárii včas a pravdivě   informován. Ale skutečná   pravda bude někde uprostřed.   Nelíbilo se mi ani technické   - filmařské zpracování   seriálu. Většina hereckých   výkonů autenticky   nezobrazuje sovětské ani   ruské charaktery lidí.   Některé sekvence logicky   nenavazují, dějově je to   dost chaotické. Ptám se,   proč tento seriál nebyl   zpracován v koprodukci s   Ruskou stranou? Škoda času a   peněz. Více to nemusím ani   komentovat.
weitinger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2019
Černobyl...
Nevzpomínám si na tak vysoce   emoční filmové dílo, a to   sleduji filmy přes padesát   let. Každá sekunda seriálu   byla smysluplná, tvůrci   dosáhli k dokonalosti.   Vizuálně, dějově, hudba,   maskéři se vyřádili,   úžasné herecké výkony,   horníci, mrazivá atmosféra   apokalypsy, vlastně i   napětí.... Pro mne na této   sérii je navíc zajímavé   to, že ačkoliv sovětské   vedení se zachovalo klasicky   po komančsku, tohle jsem v   sérii neřešil. Ti lidé   chtěli žít jako všichni a   stál před nimi úkol, který   byl skutečně nadlidský, zde   zafungovala zvláštní ruská   povaha, taková směsice   rozkazů a sebeobětování.   A některé scény se vryly do   paměti navždy - babka   dojící svou kravku,   vojáček likvidujíci   zvířata, generál, co šel   do té zóny smrti, vykulené   politbyro, když jim řekli,   co s následky katastrofy, je   tam toho opravdu hafo.   Doporučuji každému.
naineko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2019
Posledním dílem to docela   nesmyslně přitáhli za   vlasy, ale jinak víc než   dobré. Seriál na výbornou   reflektuje, o čem je   jaderná katastrofa a taky o   čem vlastně je totalitní   režim.
radekl
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2020
Horší než jsem čekal, ale ok...
Nechápu nadšení a   vychvalování, nerozumím   sáhodlouhým diskuzím o tom   který herec je více podobný   skutečnému aktérovi,   nechápu malicherné   handrkování o tom jak to   tehdy vlastně bylo a už   vůbec nechápu jak se může   někdo rozčilovat nad tím,   že tam hrálo málo   černochů. O nějaké   historické přesnosti se   nedá prakticky mluvit.

Příliš mnoho   zombíků, otravné   "šokující" scény   s ozářenými lidmi, kterými   se režisér snaží vytvořit   drama namísto toho aby ho   vystavěl poctivým   filmařským způsobem   (vyprávěním, tajemnem,   očekáváním). Americký   pohled na rusáky jako   naprostý trotly, kvůli   kterému musí rusák dělat   do očí bijící nelogická   rozhodnutí.

Na   druhou stranu nebylo to tak   zlé, mladým, co dění v   Černobylu teď   "objevili", to   alespoň trochu otevře oči a   pokud je téma zaujme,   alespoň si o něm něco   přečtou nebo shlédnout   libovolný dokument ze   kterého se dozvědí mhohem   víc. Těch pár večerů   bylo příjemných, ale   nedělejme z toho kult, je to   normální seroš, kterých je   spousta. Dávám lepší   průměr, abych jako nedělal   zlou krev...
Napalmm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2019
Krutá pravda
Po shlédnutí Game of thrones   jsem mysel ,že bude dlouho   trvat než přinde další   seriál, který mně emočně   dostane. Chyba lávky.   Černobyl to dokázal. Nemužu   tomu seriálu nic vytknout. Je   vidět, že k "mrazení v   zádech" není potřeba   hektolitry krve. Hold snímky   podle skutečných událostí   vtáhnou do děje. Neboť jsou   prostě k uvěření. A k tomu   decenťní mrazivá hudba .   Prostě brr. Pro slabé povahy   nedoporučji. Ale kdo má rád   tento druh serálu. Tak to je   povinost. Jenom bych tomu   vitknul,že pro uplnou   autentičnost, by mohly aspoň   v nějakých chvýlích mluvit   rusky. Ale to už by byach asi   nedal.
Jan.louska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2019
Horké i mrazivé zároveň
Realisticky natočené,   technická věrnost i lidské   mrazení.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih135260minih135260Liga spravdelivých: V pasti času (2014) 
JLA Adventures: Trapped in Time n
minih126226minih126226Monster Trucks (2016) 
Monster Trucks n
minih3832minih3832Beverly Hills 90210 (1990) [TV seriál] 
Beverly Hills 90210 n
minih43375minih43375Prokletí domu slunečnic (2007) 
The Messengers n
minih17884minih17884Robinson Crusoe (1997) 
Robinson Crusoe n
minih115606minih115606Loft (2014) 
The Loft n
minih44038minih440384400 (2004) [TV seriál] 
The 4400 n
minih153070minih153070(Ne)obyčejný kluk (2017) 
Wonder n
minih45821minih45821Mlha (2007) 
The Mist n
minih43292minih43292Velkej biják (2007) 
Epic Movie n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Bitva o Černobyl (2006) [TV film]

 Bitva o Černobyl (2006) [TV film]
Bitva o Černobyl n
Battle of Chernobyl
Žánr: dokument
Země: Francie
Režie: Thomas Johnson

(pokračování)

Černobyl - nultá hodina (2004)

 Černobyl - nultá hodina (2004)
Černobyl - nultá hodina n
Zero Hour: Disaster at Chernobyl
Žánr: dokument
Země: Velká Británie


(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pan Tau a Robinson

Pan Tau a Robinson
Pan Tau a Robinson

Come Across

Come Across
Come Across

Naposled navštívené:
Pan Tau a Robinson

Pan Tau a Robinson
Pan Tau a Robinson

Come Across

Come Across
Come Across