ohodnotit

Komentáře k filmu Černobyl

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2019
Chtěl jsem původně napsat   něco více, ale bylo by to   zcela zbytečné. Obdivuji   všechny tvůrce a lidi,   kteří se na natáčení   seriálu podíleli, obdivuji   autentickou dobovou   atmosféru, podpořenou   parádní ambientní hudbou a   nejvíc obdivuji odvahu   ukázat pravdu, jak tenkrát   opravdu ke katastrofě a   výbuchu v Černobylu došlo.   Že Rusáci byli a jsou   hovada, to mě nikdo   nevymluví. Snad jedinou   výtku spatřuji v tom, že je   místo Ruštiny jako jazyk   zvolen Angličtina, která tam   prostě nesedí. Nicméně je   to obrovské dílo, které si   zaslouženě získává obdiv   po celém světě.
weitinger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2019
Černobyl...
Nevzpomínám si na tak vysoce   emoční filmové dílo, a to   sleduji filmy přes padesát   let. Každá sekunda seriálu   byla smysluplná, tvůrci   dosáhli k dokonalosti.   Vizuálně, dějově, hudba,   maskéři se vyřádili,   úžasné herecké výkony,   horníci, mrazivá atmosféra   apokalypsy, vlastně i   napětí.... Pro mne na této   sérii je navíc zajímavé   to, že ačkoliv sovětské   vedení se zachovalo klasicky   po komančsku, tohle jsem v   sérii neřešil. Ti lidé   chtěli žít jako všichni a   stál před nimi úkol, který   byl skutečně nadlidský, zde   zafungovala zvláštní ruská   povaha, taková směsice   rozkazů a sebeobětování.   A některé scény se vryly do   paměti navždy - babka   dojící svou kravku,   vojáček likvidujíci   zvířata, generál, co šel   do té zóny smrti, vykulené   politbyro, když jim řekli,   co s následky katastrofy, je   tam toho opravdu hafo.   Doporučuji každému.
Napalmm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2019
Krutá pravda
Po shlédnutí Game of thrones   jsem mysel ,že bude dlouho   trvat než přinde další   seriál, který mně emočně   dostane. Chyba lávky.   Černobyl to dokázal. Nemužu   tomu seriálu nic vytknout. Je   vidět, že k "mrazení v   zádech" není potřeba   hektolitry krve. Hold snímky   podle skutečných událostí   vtáhnou do děje. Neboť jsou   prostě k uvěření. A k tomu   decenťní mrazivá hudba .   Prostě brr. Pro slabé povahy   nedoporučji. Ale kdo má rád   tento druh serálu. Tak to je   povinost. Jenom bych tomu   vitknul,že pro uplnou   autentičnost, by mohly aspoň   v nějakých chvýlích mluvit   rusky. Ale to už by byach asi   nedal.
Jan.louska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2019
Horké i mrazivé zároveň
Realisticky natočené,   technická věrnost i lidské   mrazení.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2019
Taký zjav na poli seriálov,   ktorý to doslova odpálil a   zanechal široko ďaleko   paseku. Zatienil iné   očakávané série roka 2019.   Strhujúce prevedenie, ktoré   prvým dielom upúta, strhne a   záverečným dostane do   kolien. Technicky brilantné,   rovanko tak herecky, vypadá   to že sa čo najviac   priblížili reálnym faktom.   Sila. /85%/
naineko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2019
Posledním dílem to docela   nesmyslně přitáhli za   vlasy, ale jinak víc než   dobré. Seriál na výbornou   reflektuje, o čem je   jaderná katastrofa a taky o   čem vlastně je totalitní   režim.
zepo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2019
Jen film.
V titulcích mělo být   uvedeno "Volně na téma   černobylské   katastrofy". Mnoho   polopravd, hodně nepravd a   lží. Pamatuji si situaci   poměrně dobře. V neděli   večer, tedy ani ne 24 hodin   po výbuchu elektrárny mně   na hraničním přechodu   Cínovec odmořovali kamion a   měnili vzduchový filtr. O   havárii elektrárny byly   informace během neděle.   Spusta situací je ze strany   HBO přehnaná, časově   neodpovídá. Proto se na   seriál dívám jen jako na   film. A ten je udělán   přinejmenším zajímavě a   napínavě. také mně   pobavilo, jak jsou ztvárněny   interiéry bytů,   kanceláří,nemocnic. Asi   jsem byl v jiném Rusku,   mluvil s jinými Rusy, viděl   jiné byty obyčejných lidí.   Jisté však je, že za   "ruské" reálie lze   dosadit jakékoli jiné a   pořád to bude tentýž film.
Imo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.6.2019
Takhle to určitě nebylo.
Nesnižuji nebezpečí této   jaderné havárie, ale seriál   je neobjektivní a   nepřesvědčivě zpracovaný,   přehnaně protisovětsky a   protirusky zaměřen. Také   neříkám, že vedení   bývalého Sovětského svazu   zveřejnilo včas a vše o   této havárii. Také jsem   ochoten prispustiť, že   Gorbačov nebyl o této   havárii včas a pravdivě   informován. Ale skutečná   pravda bude někde uprostřed.   Nelíbilo se mi ani technické   - filmařské zpracování   seriálu. Většina hereckých   výkonů autenticky   nezobrazuje sovětské ani   ruské charaktery lidí.   Některé sekvence logicky   nenavazují, dějově je to   dost chaotické. Ptám se,   proč tento seriál nebyl   zpracován v koprodukci s   Ruskou stranou? Škoda času a   peněz. Více to nemusím ani   komentovat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22531minih22531Vinnetou - Rudý gentleman (1964) 
Winnetou II n
minih42537minih42537Stíny minulosti (2006) [Video] 
Shadow Man n
minih6380minih6380Dívka s mušlí (1980) 
Dívka s mušlí n
minih154883minih154883Blok 99 (2017) 
Brawl in Cell Block 99 n
minih3622minih3622Baron Prášil (1940) 
n
minih155748minih155748Policie v akci (2017) [TV pořad] 
Policie v akci n
minih13956minih13956Nemilosrdná spravedlnost (1991) 
Out For Justice n
minih42725minih42725Louis Pasteur (1977) [TV minisérie] 
Louis Pasteur n
minih13704minih13704Nebe nad Berlínem (1987) 
Der Himmel über Berlin n
minih38206minih38206Řezníci (2003) 
De grønne slagtere n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

91.2 % (118)
8   - curil
7   - RM
8   - T2
8   - vojtam
9   - Mlapiska
9   - ponorka.ba
10 - Zimmy871
10 - Xanthe
9   - stanko
10 - nick4
9   - Kycky
1   - Jarda.ftr
10 - Petak69
9   - Yeaaaah
8   - marci22
10 - tomas.sulc
10 - Prorok_Mys
5   - K3
9   - jochen
9   - Ferry76
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 158089
Osobností: 649180
Fotografií: 605081
Plakátů: 289224
Obsahů a biografií: 145036

Poslední komentáře

Štvanec (2003)

Štvanec
Nejdříve ho vše naučil aby   ho pak osobně odstranil.   Pomatenec z válečného   běsnění má i nadále   tajnou práci pro armádu. To   se ale nelíbí jeho učiteli   tak se rozhodne s ním   skoncovat.

Autor: wena | Hodnocení: 6 / 10

Doom Patrol (2019) [TV seriál]

Doom Patrol
Je to divné, úchylné,   bourající klišé, občas   vtipné, nic nevysvětlující   a taky návykové. Nikdy se mi   také nestalo, že bych   více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 7 / 10

Ad Astra (2019)

Ad Astra
Filozofická, technicky velmi   zdařilá sci-fi, s minimem   akce, která, když už je,   tak stojí za to. Bohužel   forma zvítězila nad obsahem   více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 6 / 10

Samotář (1987)

Samotář
Opět Belmondo jako tvrdý   komisař kterému zabijou   parťáka a on se chce   pomstít,už né tak akční   ale stále zábavný a   profík,ve více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 7 / 10

Rambo 2 (1985)

Rambo 2
Na filmech se Stallonem moc   kvality k vidění není.   Nicméně ty jeho holywoodské   spektákly vznikaly v době,   kdy byla naivita a   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.093/0.049