Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Černobyl

 
Minisérie Černobyl rekonstruuje příběh o jaderné havárii z roku 1986 – jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem – a o statečných ženách a mužích, kteří se obětovali, aby zachránili Evropu před nepředstavitelnou pohromou.

ČERNOBYL, pětidílná minisérie z koprodukce společností HBO a Sky, rekonstruuje příběh o jaderné havárii z roku 1986, jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem, a o obětech, které byly učiněny pro záchranu Evropy před nepředstavitelnou pohromou. Dne 26. dubna 1986 otřásla jadernou elektrárnou v Černobylu na Ukrajině mohutná exploze, která uvolnila nebezpečné radioaktivní látky nejen...
 
Související odkaz
 
Recenze: Černobyl

Před čtyřiatřiceti rokama došlo na největší jadernou katastrofu v dějinách. Teprve nedávno o ní vzniknul... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Typ:
[TV minisérie]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Černobyl >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2021
Ponurý
snímek, který mě zpočátku nijak moc   neoslovil, ale pak se to docela zlepšilo. Ale   určitě ze mě nesálá všeobecné   nadšení...Slušně natočeno, herecky dobré,   atmosféra vykreslena poměrně věrohodně.Škoda   okatě zkreslených scén a faktů.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2020
Minisérie z níž přímo čiší deprese a čpí   vodka. Žel ale jako jediné. Kamera, zvuk,   herecké výkony, střih, režie, zachycení   lokace, bez chyby, ale trochu berevnosti z mého   pohledu k dokonalosti chybělo. I tak ale   rozhodně stojí za shlédnutí.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2020
Souhlasím s tím, že dějově jsou některé   události mylné, ovšem nesouhlasím s   některými výroky, že se jedná o účelně   natočenou minisérii proti tehdejšímu SSSR.   Jedná se o dokument, který se hranou formou   snaží přiblížit průběh a vyšetřování   nehody. Ostatně Rusko natočilo vlastní verzi   seriálu, takže budeme mít s čím porovnávat.   Ostatně jako minisérie mi přišel tento snímek   hodně povedený, poutavý a věcný, bez   zbytečné "omáčky" okolo.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2020
Komunizmus nie je in...
Miniséria z dielne HBO+SKY ma zaujala verným   popisom černobylskej tragédie.Skvelá atmosféra   a herecké výkony dua Harris-Skarsgard   pripomínajú ako zločinecký komunistický   režim neváhal obetovať svojich ľudí v   prospech akéhosi vyššieho dobra.Oceňujem   kvalitnú informačnú hodnotu hlavne v poslednom   diele, kde je behom procesu vysvetlené ako k   havárii došlo.
Minisériu jednoznačne   doporučujem.
Pozn:Pamatám si ako som sledoval v   TV Preteky mieru 1986.Niekoľko etáp sa konalo v   Kyjeve len pár dní po havárii a komunisti   neriešili...Pamatám sa ako ten rok rástli   hríby a s otcom sme nosili z lesa doslova koše   otrávených húb a žiadne varovanie nič...
radekl
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2020
Horší než jsem čekal, ale ok...
Nechápu nadšení a vychvalování, nerozumím   sáhodlouhým diskuzím o tom který herec je   více podobný skutečnému aktérovi, nechápu   malicherné handrkování o tom jak to tehdy   vlastně bylo a už vůbec nechápu jak se může   někdo rozčilovat nad tím, že tam hrálo málo   černochů. O nějaké historické přesnosti se   nedá prakticky mluvit.

Příliš mnoho   zombíků, otravné "šokující" scény   s ozářenými lidmi, kterými se režisér   snaží vytvořit drama namísto toho aby ho   vystavěl poctivým filmařským způsobem   (vyprávěním, tajemnem, očekáváním).   Americký pohled na rusáky jako naprostý trotly,   kvůli kterému musí rusák dělat do očí   bijící nelogická rozhodnutí.

Na druhou   stranu nebylo to tak zlé, mladým, co dění v   Černobylu teď "objevili", to alespoň   trochu otevře oči a pokud je téma zaujme,   alespoň si o něm něco přečtou nebo shlédnout   libovolný dokument ze kterého se dozvědí   mhohem víc. Těch pár večerů bylo   příjemných, ale nedělejme z toho kult, je to   normální seroš, kterých je spousta. Dávám   lepší průměr, abych jako nedělal zlou krev...
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.1.2020
Vpodstatě se dá souhalsit s dvěma komentáři   níže o tom jak je tento politický seriál   zmanipulován a celkově je to taková podivná   slátanina kde se uměle vymýšlelo, aby to bylo   akční,včetně vykrelení   prostředí,charakterů a povah, které příliš   realitě neodpovídají. Vše jak u politických   filmů bývá zvykem, má za úkol odvést   pozornost a pomáhat současné protiruské   štvanici a je to tak i načasováno, ale račte   si uvědomit, že Černobyl byl na Ukrajině a   havarie se stala v roce 1986 za dnes už 30let   neexistujícícho Sovětského svazu a nemá se   současným osamostatnělým Ruskem absolutně nic   společného. Jak to tehdy kdo zbabral za sovětů   a vystavil nás smrtelnému nebezpečí víme   všichni i bez tohto agitačně cíleného   blábolu. Ono stačí ho porovnat s dokumenty   natočenými o této katastrofě. Konec konců   když západ a USA točí film o SSSR zapomeňte   na objektivitu a pravdu. Zajímalo by mě kdy se   dočkáme pravdivých filmů o jaderných   nehodách v USA, v Japonsku kde nevybouchl jeden   reaktor, ale tři, kdy se dočkáme pravdivých   filmů o nehodách jaderných US ponorek a   amerických bombarderech s jadernými hlavicemi,   které nám létaly od šedesátých do   osmdesátých let okolo hranic a jejich nehodách   při kterých došlo na území Evropy ke ztrátě   12 jaderných bomb kde každá jedna byla 300   krát silnější než bomba v Hirošimě a   některé i když přímo nevybuchly zamořily i   tak široká uzemí(viz dokumenty na   dokumentárních kanálech kde už se objevují   zajímavé skutečnosti). Zkrátka by si autoři   měli začít zametat před svým prahem. Bylo by   velmi zajímavé nakolik by takové filmy byly   objektivní a pravdivé. V dnešní   "svobodné" době tvrdé diktátorské   cenzury kdy se názory nepohodlných lidí mažou   a likvidují pod nesmylnými záminkami a říká   se tomu "svoboda projevu" by to bylo   velmi zajímavé.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2019
Taký zjav na poli seriálov, ktorý to doslova   odpálil a zanechal široko ďaleko paseku.   Zatienil iné očakávané série roka 2019.   Strhujúce prevedenie, ktoré prvým dielom   upúta, strhne a záverečným dostane do kolien.   Technicky brilantné, rovanko tak herecky, vypadá   to že sa čo najviac priblížili reálnym   faktom. Sila. /85%/
zepo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2019
Jen film.
V titulcích mělo být uvedeno "Volně na   téma černobylské katastrofy". Mnoho   polopravd, hodně nepravd a lží. Pamatuji si   situaci poměrně dobře. V neděli večer, tedy   ani ne 24 hodin po výbuchu elektrárny mně na   hraničním přechodu Cínovec odmořovali kamion   a měnili vzduchový filtr. O havárii elektrárny   byly informace během neděle. Spusta situací je   ze strany HBO přehnaná, časově neodpovídá.   Proto se na seriál dívám jen jako na film. A   ten je udělán přinejmenším zajímavě a   napínavě. také mně pobavilo, jak jsou   ztvárněny interiéry bytů,   kanceláří,nemocnic. Asi jsem byl v jiném   Rusku, mluvil s jinými Rusy, viděl jiné byty   obyčejných lidí. Jisté však je, že za   "ruské" reálie lze dosadit jakékoli   jiné a pořád to bude tentýž film.
Imo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.6.2019
Takhle to určitě nebylo.
Nesnižuji nebezpečí této jaderné havárie,   ale seriál je neobjektivní a nepřesvědčivě   zpracovaný, přehnaně protisovětsky a   protirusky zaměřen. Také neříkám, že   vedení bývalého Sovětského svazu zveřejnilo   včas a vše o této havárii. Také jsem ochoten   prispustiť, že Gorbačov nebyl o této havárii   včas a pravdivě informován. Ale skutečná   pravda bude někde uprostřed. Nelíbilo se mi ani   technické - filmařské zpracování seriálu.   Většina hereckých výkonů autenticky   nezobrazuje sovětské ani ruské charaktery   lidí. Některé sekvence logicky nenavazují,   dějově je to dost chaotické. Ptám se, proč   tento seriál nebyl zpracován v koprodukci s   Ruskou stranou? Škoda času a peněz. Více to   nemusím ani komentovat.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2019
Chtěl jsem původně napsat něco více, ale bylo   by to zcela zbytečné. Obdivuji všechny tvůrce   a lidi, kteří se na natáčení seriálu   podíleli, obdivuji autentickou dobovou   atmosféru, podpořenou parádní ambientní   hudbou a nejvíc obdivuji odvahu ukázat pravdu,   jak tenkrát opravdu ke katastrofě a výbuchu v   Černobylu došlo. Že Rusáci byli a jsou hovada,   to mě nikdo nevymluví. Snad jedinou výtku   spatřuji v tom, že je místo Ruštiny jako jazyk   zvolen Angličtina, která tam prostě nesedí.   Nicméně je to obrovské dílo, které si   zaslouženě získává obdiv po celém světě.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih119548minih119548Zmizelá (2014) [2k digital] 
Gone Girl n
minih10463minih10463Komisař Rex (1994) [TV seriál] 
Kommissar Rex n
minih39904minih39904Lovci myšlenek (2004) 
Mindhunters n
minih21823minih21823Útěk z planety opic (1971) 
Escape From The Planet Of The Apes n
minih100789minih100789Pád Bílého domu (2013) 
Olympus Has Fallen n
minih166435minih166435Kingsman: První mise (2021) 
The King's Man n
minih35821minih35821Plnou parou vzad (2002) 
Boat Trip n
minih75126minih75126Star Trek: Do temnoty (2013) 
Star Trek Into Darkness n
minih48408minih48408Zataženo, občas trakaře (2009) 
Cloudy with a Chance of Meatballs n
minih86111minih86111RoboCop (2014) [2k digital] 
RoboCop n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Bitva o Černobyl (2006) [TV film]

 Bitva o Černobyl (2006) [TV film]
Bitva o Černobyl n
Battle of Chernobyl
Žánr: dokument
Země: Francie
Režie: Thomas Johnson

(pokračování)

Černobyl - nultá hodina (2004)

 Černobyl - nultá hodina (2004)
Černobyl - nultá hodina n
Zero Hour: Disaster at Chernobyl
Žánr: dokument
Země: Velká Británie


(pokračování)

Černobyl (2019) [TV minisérie]Černobyl (2019) [TV minisérie]Černobyl (2019) [TV minisérie]Černobyl (2019) [TV minisérie]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10