Duben
ohodnotit

Babel

Rok:
2006
Délka:
144 minut
Premiéra v ČR:
22.2.2007
„Čtyři příběhy, tři země a jedno poslání.“

Komentáře k filmu Babel

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 50
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2007
zdánlivě nesouvisející   mozaika lidských příběhů,   která po seskládání   vytvoří úžasný obraz.   Hlavní devízou filmu jsou   herci - kteří (ať už   známí či neznámí)   podávají brilantní ýkony a   plně se mohou spolehnout na   vypilovaný scénář.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2009
Babel
Film celkem překvapil, nic   moc jsem od něj neočekával   a nyní, po shlédnutí,   cítím dobrý pocit. Co mi   trochu vadilo je délka. Skoro   dvě a půl hodiny je opravdu   moc a místy jsem se i nudil.   Na druhou stranu je tam   opravdu pár zajímavých   momentů. Japonská část   byla dost dobrá, ale do filmu   se mi moc nehodila.
Chudáci Maročané, ti to   schytali:-) A to si podali   přihlášku do Evropské   unie...
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.5.2013
Mozaiková struktura   příběhů napříč   kontinenty, které mají mnoho   společného. Obrazově i   hudebně dokonalý zážitek,   který vede k zamyšlení nad   tragickou částí života   lidí všude po světě.   Stačí opravdu málo, aby   bylo spjato s problémem mnoho   lidí, aniž by o tom vůbec   mělo tušení. Režisérsky   zvládnutý děj, který si   přísně udržuje dramatickou   linku. Šokující části   vedou k otázce, jestli je to   vůbec možné. Dlouhá   stopáž snímku dává šanci   příběhům se pořádně   rozvinout, a tak je   předloženo vše do   nejmenšího detailu. Je to   zkrátka tak dobrý film, že   už snad ani lepší být   nemůže.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.10.2011
Tři příběhy které se   navzájem doplňují.I když   mezi námi,moc jsem nepochopil   tu hluchoněmou japonskou   dívku.Moc mi nešlo do hlavy,   o co jí přesně šlo.
Jinak pro mně to byl   spíš průměrný film,ovšem   dost smutný.
Ale je to   jenom můj názor.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2010
tenhle film je vzkutku dobře   natočený, výborný děj a   herecké obsazení, hlavně u   té číňanky (teď nemůžu   přijít na její jméno), ta   herečka vezme roli, kde po   čase odhalí své přirození   (vážně!). To co si troufla   ona bych si já nedovolil, aby   celý svět viděl mé   přirození, ne, to opravdu   ne. Film ale podle mě   obsahuje až moc zbytečné   dlouhé scény, kde se ozývá   jenom hudba, např, jak ta   číňanka se houpe na té   houpačce, ale jinak je   všechno ok.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Tak Ińárritu nám opět   přináší několik   příběhů, které něco   spojuje a tentokrát nám   dokonce tyto příběhy   rozprostřel do tří   kontinentů. Máme tu   rozpadající se manželský   pár, který se opět   zbližuje až při zájezdu v   Maroku při kterém je jeden z   páru omylem postřelen, dále   zde máme dva mladíky,   kteří postřelení zavinili,   potom zde máme starší   chůvu, která se rozhodne   vzít opatrované děti na   svatbu svého syna a tento   výlet rozhodně nebude mít   šťastný konec a nakonec   nás režisér vezme do   Japonska kde nás seznámí s   hluchoněmou dívkou, která   trpí psychyckými problémy   způsobené sebevraždou své   matky. A jak jsem od   režiséra zvylký z jeho   předchozích filmů všechny   tyto příběhy jsou spojené   i když se zprvu může zdát,   že např. japonská část je   zde navíc. Herci jsou zde   samozřejmě perfektní a film   má spoustu nezapomenutelných   částí (scény s Bradem   Pittem a Cate Blanchett   patří k nejsilnějším   okamžikům celého filmu a   hlavně Brad Pitt zde   předvádí svůj zatím   nejlepší výkon) avšak film   jako celek už mi nepřišel   natolik působivý jako   předchozí režisérovy   filmy. Dokonce se dá říct,   že mi film připadal   chvílemi docela zdlouhavý. I   tak však rozhodně stojí za   vidění.
Bara.40
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2008
Žasnu nad oslavnými   komentáři k tomuto filmu.   Kdyby se děj vtěsnal do sta   minut,šlo by o zajímavé   dílo. Sledovat ale bezmála   2,5 hodiny film, ve kterém   jsou nekonečně dlouhé a nic   neříkající záběry z   diskotéky, nebo pasoucích se   koz, mě připadlo jako   polodokument.Obsazení   hollywoodských star byl   dobrý tah režiséra, který   tak dal filmu punc   světovosti. Že by   bezejmenná herečka neuměla   zasténat jako Cate Blanchett?   Pitt tu také nesehrál svou   životní roli. Babel je o   třídu slabší Amores   perros.
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Iňárritu se zde příliš   nevzdaluje od konstrukce   svých předchozích děl,   přesto film obohatil o něco   jiného a nového. Babel je   určitě plynulejší,   dějově jednodušší a   méně zamotaný, přesto pan   režisér opět vytvořil   důmyslnou mozaiku na témata:   náhoda, lidé, osud.
Film kombinuje tři   naprosto odlišné a pro nás   exotické oblasti – Mexiko,   Japonsko a Maroko. Kdo by to   byl řekl, že mohou mít   něco společného a najít   mezi sebou i souvislosti?   (Režisérova fantazie je   úžasná.)
Velmi   zajímavé je i prokreslení   hlavních postav – každý   tu v podstatě vystupuje jako   pachatel i jako oběť –   film výborně odhaluje, jak   tenká je hranice mezi těmito   dvěma protikladnými   aspekty.
Nejvíce mě   nadchl a šokoval příběh   mladé hluchoněmé Japonky,   výborná ale byla též   mexická chůva a dvě   marocké děti. Naopak na to,   že jsou tohle všechno v   podstatě neznámí herci, se   mi přítomnost dvou   hollywoodských megastar Brada   Pitta a Cate Blanchet do filmu   vůbec nehodila, bohužel mi   celý charakter a působivost   snímku výrazně rušili.   Mystifikace autenticity (v   případě méně známých   herců) mohla být jedním z   nejsilnějších prvků   snímku.
Takže jako   velký a dnes již světově a   komerčně proslulý   režisér, tak Iňárritu   stín svého prvního a   zároveň nejlepšího a   nejoriginálnějšího díla   (Amores perros) zřejmě už   nikdy nepřekročí.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Film venovany detom
Velmi zaujimavy film s   vybornymi hereckymi vykonmi   vsetkych   predstavitelov.Japonsky pribeh   bol podla mna pridany uplne   zbytocne a rozdrobil celok na   male casti.Tiez si myslim,ze   filmu by nezaskodilo jeho   skratenie,lebo niektore pasaze   boli prazdne.Celkovo to bol   film natoceny pre dospelych o   detoch.O tom ake su krehke a   bez skusenosti im hrozi velke   nebezpecenstvo a je len na   nas,aby sme ich ochranili.Film   doporucujem.
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2007
Typická skládanka, kterou   takhle mistrně dokáže   poskládat právě jen   Alejandro González   Iñárritu. Již třetí film,   kteým mě fascinuje, jak umí   ze zdánlivě naprosto   nesouvisejících osudů   lidí, na různých místech   země, vyprávěných navíc i   v různém časovém posunu,   sestavit tak úžasnou   mozaiku, která v závěru do   sebe naprosto přesně zapadne   tak, že víte, že to prostě   ani nemohlo být jinak.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Líbí se mi tip filmů,které   dělá Inarritu.Amores perros   i 21 gramů mně příjemně   překvapili.To se již nedá   říct o Babelu.Čekal jsem   opět něco mimořádného,to   se však ale nekonalo.Známí   herci filmu neprospěli a po   letech ze vzpomínek na Babel   nezbylo téměř nic.Nevím   co,ale něco filmu   chybělo.Babel byl plný   emocí,které však hned s   koncem filmu   vyprchaly.Doslova.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2011
Iňárritu mě opět   nezklamal. Jako v   předchozích filmech tu   všechno souvisí se vším,   několik dějových linií se   o sebe otírá s větší či   menší intenzitou (japonská   část skládačky se, pravda,   trochu vymyká, ale i ona má   k tématu co říct),   doplňují se, svým   střídáním zvyšují   napětí. Zase tu jde o   střetávání,   nedorozumění, tragické   náhody a jejich nečekané   důsledky, tentokrát ale v   rovině kulturní a   civilizační. Úchvatná je   dramatická stavba   vyprávění, posouvání   děje, empatická kamera,   nevtíravá a funkční hudba.   Kdekdo vyzdvihuje Brada Pitta,   ale nemyslím, že by nějak   vyčníval nad ostatní herce,   kteří jsou stejně skvělí.   Babel nepřináší mnoho   nového, co bychom už od jeho   autora neznali, ale i do   třetice je to intenzivní,   burcující zážitek.
Pardal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2007
Dašlí vynikající počin   talentovaného mexického   režiséra, který s každým   svým snímkem zvyšuje svoji   latku o metry nahoru. Babel   (česky Babylon) pojednává o   rozdílných kuturách a   osudech na naší planete,   autor se drží svého   osobitého stylu a opet nám   servíruje zdánlivě   nesouvisející příběhy,   které ovlivní jedná   zásadní událost, Iňaritu   si díky tomuto způsobu   tvorby hraje také s časem,   takže z počátku nás   spíše jen dostává do děje   a nejlepší srdcervoucí a   dojemné situace si nechává   do druhé poloviny filmu,   která vás naprosto uzemní,   tím že se příbehy   odehrávají v naprosto   odlišných světech (Tokyo,   Mexico, USA, Maroko) zmenší   svět a skvěle ukazuje   rozmanitost našeho světa a   také rozdílné životní   starosti, kterými lidé   trpí... Herecké výkony ve   filmu jsou kvalitní ale v   tomto snímku to na nich zas   až tak neleží, mnohem   důležitější je kamera,   kontrasty pouště v Maroku s   Tokyem a Mexickým městečkem   mnohem více řeknou o   charakteru postav než herci   sami. Hudba je taky velmi   vkusná, pomálu ale ve   správných chvílích... Na   tenhle snímek bych mohl   vychvalovat do nekonečna,   raději se podívejte sami ať   víte o čem mluvím!
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Iñárritu mne fascinuje tím,   jak lehce dokáže   prostřednictvím intenzivní   formální stránky budit   emoce. Fascinuje mne i tím,   jak dokáže vzbudit   maximální zájem o naprosto   cizí lidi, o kterých   vlastně nic nevíme. Je   zatraceně chytrý vypravěč.   Ví, že mnohem   klíčovější jsou situace,   které jsou nám možná   vzdálené tím, že jsme   nezažili byť nic jim   bližšího, ale jsou o   strachu, který moc dobře   známe – o jedné osudové   chybě, o ztrátě   milovaných. Babel je jiný   než 21 gramů. Mozaika je tu   mnohem srozumitelnější   běžnému konzumentovi,   žádné významnější   hrátky s časem a přec jí   nechybí potřebná   rafinovanost. Výkony jsou   excelentní, ať už mluvíme   o neznámých tvářích a   nebo o vrásčitých   uplakaných očích Brada   Pitta. Iñárritu natočil   další kousek „s duší“,   něco takového se dvakrát po   sobě podaří málokomu…
Defied_Master
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Opravdu zajímavý snímek a   po jeho shlédnutí jsem měl   smíšené pocity. Ze   začátku mi to sice   připadalo trochu chaotické   ale je až neuvěřitelné,   jak se to všechno krásně   spojilo a vyřešilo. Amorres   Perros jsem sice neviděl ale   jestli je tak dobrý jako   Babel, tak se jdu na něj   okamžitě podívat...;-)
dandysek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2007
hrozně, hrozně zvláštní   film. od začátku je vám ze   všech těch událostí   divně.
pěkně   propojené osudy různě po   světě, neuvěřitelná   smůla všech hrdinů. i když   v jednu chvíli jsem se   pěkně ztrácela...
film vás zasáhne jako   nepředstavitelná hrůza.   pořád očekáváte smrt té   které postavy a říkáte si:   to je jasné, ta skočí,   děti umřou žízní a   vyčerpáním, manželka   vykrvácí atp. a i když jsem   si po skončení filmu   uvědomila, že vlastně   umřel jenom jeden člověk,   bylo mi hodně špatně...
jde prostě o dobře   udělaný film, na který se   ale asi už moc dívat nebudu
olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Inarritu rozhodně   nezklamal,ba   naopak,potvrdil,že je   vynikajícím režisérem.Film   jsem viděla již 5x a vždy   jsem jím nadšená.Brilantní   výkony marockých chlapců a   ostatních neherců a naprosto   skvělý Brad Pitt,jehož   herecký výkon(myslím,že   nejlepší v jeho kariéře)si   pokaždé   vychutnávám.Tutéž chválu   si zaslouží mexická   herečka,která si zahrála   chůvu dětí.Doporučuji   shlédnout i bonusový   materiál,kde můžeme   Inarritua ocenit nejen jako   řežiséra,ale i člověka.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Predevsim japonska cast je   naprosto uchvatna. Ale vubec   propojeni v celem filmu   funguje perfektne...
Ela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Zvláštní...před chvílí   jsem hodnotila Knoflíkáře a   ty,když se to tak vezme,   mají vlastně stejné téma   jako Babel.O tom jak jsou   osudy všech lidí   propletené,jakou sílu má   náhoda a co všechno může   ovlivnit.Někdo může   namítnout, že tím veškerá   podobnost končí a já   souhlasím.Babel je natočený   ve vážném duchu a   vyvolává v divákovi   napjatou atmosféru,které se   nezbavíte ještě dlouhou   dobu po odchodu z kina...co se   vám stane za dalším   rohem?To ví jen náhoda...
luongovae
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Teto snímek kdyby jste   chtěli jak chtěli nejde jej   zařadit mezi průměry má   cosi něco navíc...musím   přiznat že mě začátek   trochu zaskočil.) i když se   mi to často   nestává,..líbilo se mi   kosmopolitní obsazeni filmu,   hlavně působiva byla Adriana   Barraza v roli chůvy a Rinko   Kikuchi jakožto   hlucho-odvážná japonka   která je důkazem toho co   musí herec všechno udělat   aby byl nominovaný na   oskara..a dále se mi líbila   časová posloupnost přiběhu   která do sebe tak krasně   logicky zapadla. Ale presto   mě film nijak zvláště   nenadchl a neuspokojil me   očekávaní..
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2009
Tak tenhle chlapík (myslim   tim Alejandra Gonzálese   Iňárritu) je asi pořádně   v depresi, když točí   takovýhle filmy :) Ne, teď   vážně. Viděla sem Amores   Perros, 21 gramů a i Babel   patří mezi špičku. Pro   mě opět úžasnej film,   kterýmu v podstatě snad ani   nemám co vytknout.   Příjemnym překvapenim pro   mě bylo, že se zde objevil i   Gael García Bernal v roli   Santiaga. Líbila se mi   mexická svatba - jeden z   mála optimistickejch   okamžiků celýho filmu. Je   zajímavý (a hlavně smutný)   pozorovat chudobu a otřesný   životní podmínky v Maroku   :( Při sledování hluchý   japonský dívky vám zase   dojde, jakej dar máme, když   slyšíme. Scény bez zvuku,   tak, jak to má ona, sou   opravdu působivý.   Neuvěřitelně propletený   osudy několika lidí mě   opět totálně dostaly.   Skvělej film!
saraSun
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Drama- příběhy, samostatné   a přesto propletené.   Zajímavé, napínavé, nutí   k přemýšlení, což byl   pravděpodobně záměr tohoto   filmu. Speciálně příběh   vietnamské Čieko má   myšlenkovou hloubku. Bravo   pane González!!
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Opravdu zajímavý snímek a   po jeho shlédnutí jsem   měl smíšené pocity. Ze   začátku mi to sice   připadalo trochu chaotické   ale je až neuvěřitelné,   jak se to všechno krásně   spojilo a vyřešilo.   Amorres Perros jsem sice   neviděl ale jestli je tak   dobrý jako Babel, tak se jdu   na něj okamžitě   podívat...;-)
Rendys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2007
V tomto filmu hraje Brad Pitt   něco jiného než jsme byli u   jeho postavy zvyklí , v   tomhle žánru ho člověk tak   nezná ,ale jde vidět že   zvládá herecky i tuhle   pojetí filmu pokud máte   rádi filmy Z Bradem Pittem   podívejte se na to
Mary.Elwood
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2008
Neskutečně reálný film   opravdu ze života,není ani   trochu přibarvený a je   věrohodný skutečnosti.Celá   věc vás nutí k zamýšlení   o různých sociálních a   životních podmínkách   všech lidí ,jejich   mentalitě.Snímek na mě   působil děsivě a   depresivně zvlášť v těch   nejkritičtějších   situacích,kde si člověk   sáhne na úplné dno a   uvědomí si věci,které by   si za normální situace   neuvědomil.Krásné   prolínající se příbehy   včele s Bradem Pittem a Cate   Blanchet,kteří předvedli   úžasné herecké výkony   tak,aby jim to člověk   bezmezně uvěřil.
adam75
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Je to dobrý film. Systém   několika vzájemně jakoby   nesouvisejících příběhů   je již relativně obehraný,   ale vždy dokáže něčím   překvapit. V tomto případě   je to popis jednotlivých   prostředí, jako je   americko-mexická hranice,   poušť v Maroku a nebo   japonské Tokio... Ukazuje se,   že jsme všichni stejní...
Plivník
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Babel je jasným příkladem   toho, že opakovaný vtip   přestává být vtipem. Ve   filmu se opět odvíjejí tři   paralelní příběhy, které   se nakonec protnou –   mexická chůva na výletě s   americkými dětičkami, pár   na dovolené, která se vymkla   z rukou a neslyšící   Japonka, jež si svoji   normálnost potřebuje   dokázat tím, že se s   někým vyspí. Není to   špatné, ale také žádný   zázrak – informace o tom,   jak je svět malý, jak jsou   naše životy propojeny a   kolik toho máme společného   není nijak originální.   Zvlášť příběh z Japonska   působí jako umělý   přílepek, protože   propojení se zbývajícími   „story“ je hodně   násilné a přitažené za   vlasy. Chápu, že mezi   standardní americkou   produkcí je film něčím   neobvyklým, ale z pohledu   evropského diváka je to   neoriginální nuda, která   má navíc hollywoodský   šťastný konec (postřelená   žena přežije, děti   ztracené v poušti se najdou   a Japonka z balkónu   neskočí, jenom malí   teroristé to odskáčou).
alus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Opět mozaika skvělých   příběhů, tak jako u   předchozích Iňárrituových   filmů. Perfektně   poskládané, perfektně   zahrané. Příběhem z   japonského prostředí jsem   ale nebyla příliš oslovena   na rozdíl od příběhů z   Mexika nebo Maroka.
Bagi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Velmi zajímavý film,kde vám   příběhy na sebe   navazující dochází v   průběhu filmu. Nápad   použít příběhy z více   kontinentů je dobrý a   doposud jsem se s takovým   nesetkal. Odlišné kultury,   zvyky, rodinné   situace,...Doporučuji   shlédnout. Film na   zamyšlení. Moje jediná   výtka, je příběh   odehrávající se v Mexiku   bez kterého se film klidně   mohl obejít.
aduliatko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
aduliatko
film sa mi pacil. tri pribehy,   navonok nesuvisiace, sa jemne   dotykali a utvarali celok   pribehu. stvrty pribeh, o   hluchonemom japonskon dievati,   ktore sa citolo tak samo a   nepochopene, bol akoby   doplnkom, nesuvisel s   ostatnymi tromi,ale vzbudzoval   dojem, ze je i tak ten   najdolezitejsi.
TSZ
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Mexická jízda potřetí
Alejandro González Ińárritu   je v současnosti jedním z   nejúspěšnějších (a   zároveń mým   nejoblíbenějším - což   nebývá obvyklé)   režisérským fachmanem a   tímto filmem pokračuje v   udržování již velice   vysoko postavené laťky.Jen   blázen mohl čekat,že se mu   podaří novým filmem tuto   laťku zvýšit,21 gramů je   skutečně famozni snímek   který Babel   nepřekonal,avšak rozhodně   se jedná o hluboké a   skvělými hereckými výkony   protkané dílo.Ta pasáž s   hluchoněmou japonskou dívkou   mi sice přišla trochu   mimo,ale to není   důležité.Při současné   bídě ve které se filmový   průmysl nachází bychom   tvůrci jakým je Ińárritu   měli postavit pomník.
dajur
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2007
,,,
Tohle je hrozně zvláštní   film.ale má to děj.Takže se   mi to líbylo.Ten konec byl   supr,akorat jsem v tom mněl   gulaš.
xCindy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2007
Zajímavé
Mám ráda filmy, kde se   proplétají různé   příběhy, takže tenhle je   opravdu ten pravý. Výkony   všech herců a to spíše   těch neznámých než velmi   známých (např. Brad Pitt),   byly naprosto úžasné. Měla   jsem pocit, že nehrají, ale   žijí svůj vlastní život,   což se o Pittovi moc říct   nedalo. Je fakt, že neměl   moc možnost ukázat, jestli   hrát umí nebo ne, protože   si tam moc nezahrál :-)   Celkově film zajímavý.   Stojí za shlédnutí.
Dr.film
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Poslední Ińárritův opus by   měl zakončit pomyslnou   dramatickou trilologii, kterou   tento mexický režisér za   poslední léta vytvořil.   Předně říkám, že Babel   je zakončením více než-li   důstojným a za svými   předchůdci pozadu rozhodně   nezůstává. Babel je   kvalitním dramatickým   dílem, které vzbuzuje emoce   a strhuje pozornost -   rozhodně zde Ińárritu   potvrzuje, že na momentální   filmařské mexické vlně asi   něco opravdu bude. Co   všechno způsobí jedna   darovaná puška napříč   kontinenty a kdo za to ve   výsledném dojmu bude pikat   nejvíce... asi tolik k   samotnému tématu, které je   díky vypilovanému scénáři   (opět Guillermo Arriaga)   ohromě nosné a přivádí   postavy na zásadní životní   křižovatky. Babel beru jako   výbornou tečku za úchvatnou   trilologii.
KatkaDiaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Film, takhle vymyšlenej jsem   viděla poprvé. Je to hrozně   zajímavý se na něj koukat z   více pohledů a z jinýho   úhlu, je to spuer jak j efilm   rozdělenej na více   příběhů a každej jinde.   Moc mě to zaujalo.
ib777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2007
Pěkný
Jestli jste někdy viděli   Magnolii a líbila se vám tak   si tenhle film nenechte ujít   a jestli ste ji neviděli tak   se na ni podívejte po tomhle   snímku a určitě zachytíte   určitou paraleru.Výborná   režie i kamera příběh má   spád časově se prolíná   několik životních   příběhů které do sebe   zapadaj.Moc pěkný.
SPECNAS
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Pan režisér opět dokázal   přijít s něčím novým,   dokázal mě zaujmout a   oslovit. Přes to všechno, co   je navíc podpořeno   famózními hereckými výkony   (Brad Pitt se opravdu nezdá)   a výbornou vizuální,   hudební i technickou   stránkou nemůžu dát   hodnocení nejvyšší. Proč?   Protože mi do celku moc   nezapadala a moc mě nezaujala   část příběhu z Japonska.   Působila na mě   nepatřičně, rušivě,   dojmem, že jí tam režisér   prostě chtěl mít, protože   se mu líbila, ale jako by   náležela do úplně jiného   snímku
muad
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
brambel
Moc pěkný filmek, můžu jen   doporučit. Všechny   příběhy spojuje téma že   existují hranice, které   brání komunikaci. A vata   filmu jsou situace, co k tomu   vedou a kterýma to   končívá. Rejža se   tentokrát opírá o silné   herecké výkony. Zauzlování   příběhů je očividné od   každé scény, čož je tak   jediná věc, co se dá filmu   vytknout.
Dexfree
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Film je úžasný, ikdyž mi   ta japonka místama připadala   jak z filmu "kruh   3", což mě v kině   trochu rozesmívalo... Jinak,   to byl skvělý zážitek,   dobře natočený - s citem a   lehkostí. Tenhle film jen a   jen doporučuji. Nezklame.
hypocrisy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2007
Babel a 21 gramov maju vela   spolocneho....nielen rezisera,   ale aj formu - t.j. prepletene   pribehy ludi. Akurat ze Babel   by obstojne obstal aj ako   seria filmov, pripadne   rozdeleny na nezavisle   (klubove alebo alternativne)   diela. Kazdy pribeh je sam o   sebe natolko silny, aby   presvedcil divaka o svojej   sile, hlbke, duchu, kuriozite   a zaroven ho donutil sediet   pred obrazovkou az do konca.   Bohuzial, pri pozerani   viacerych silnych epizod pocas   jedneho filmu sa efekt straca.   Jednoducho je tazke odniest si   z kazdej casti to hlavne a   dolezite. Na druhej strane   vsak jednotlive pribehy   zaujali dostatocne natolko,   aby som si Babel pozrela este   raz a este raz a este raz...
blackrusty
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Poslední snímek Iňarritovi   trilogie o smrti. Opět pro   něj typické mistrovsky   zvládnuté prolínání tří   příběhů. Zárukou jsou   znovu výborné herecké   výkony, kamera, hudba. Tento   režisér mi prostě imponuje.   Dokáže vytvořit tak   autentický snímek, že ho   prožíváte, jako by ste byli   sami účastníkem příběhu!   Stejně jako u 21 gramů vás   tento film nepustí z křesla.
selecta22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2008
suhlasim so vsetkym co je   napisane podo mnou. Jednotlive   pribehy boli vyborne. hmm   babysiterka z mexica to   zahrala vynikajuco, podla mna   urobila odviedla najlepsiu   pracu vo filme. Brad ma moc   neoslovil a pribeh   hluchonemeho dievcata bol tiez   zaujimavy..tento film nebola   strata casu
ryss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Iňárritu opět nezklamal!   Všechny příběhy krásně   rozpracované do hloubky.   Skvělé herecké výkony i   hudba. Film ve Vás dlouho   zůstane.
eelisa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Po shlédnutí tohoto snímku,   jsem nebyla schopná slova.   Seděla jsem asi ještě 5 min   a přemýšlela nad celou   podívanou. Opravdu vás   donutí přemýšlet.   Střídání jednotlivých   příběhů se sice může   zdát jako ohrané téma, ale   v tomhle filmu proti tomu nic   nemám ba naopak! Díky   naturalistickým prvkům je   příběh ještě   opravdovější. Oceňuji, že   se tu objevila témata, do   kterých se nikomu moc nechce.   (japonská dívka) Skvělá   hudba, která provázela   bezdějové scény, které   dobře vykreslují pocity   postav a nutí diváka   přemýšlet. Mám ráda,   když musím být jako divák   „zúčastněná“. Konec je   vcelku pozitivní, ale   happyendem bych ho určitě   nenazvala. Žádný americký   doják.
matius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Babel
Silný filmový zážitek!   Mám rád filmy, ve kterých   se proplétá více dějových   linií. A líbí se mi, když   ve Brad Pitt ve filmu nehraje   jen pro hezký obličej a   urostlou postavu, ale dostane   veliký prostor předvést   své vynikajicí herecké   schopnosti.
great
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Film má moc hezký děj.   Zprvu příběhy z několika   koutů světa do sebe později   zapadnou jak obsahově tak   časově. Proto je důležité   film bedlivě sledovat...
sanikopenocka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2007
absolutny skvost
po   mensom sklamani s 21 gramov   prichadza teraz babel
s obrovskou silou a   potenciou nebudem sa   rozpitvavat v komplikovanosti   deju
jednou vetou
je to pribeh pusky,aka   silna moze byt,co vsetko   dokaze
a akymi sme my   otrokmi
sme velki ale   zaroven aj mali
smutne   ale nadherne
pavla.75
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2007
Film Babel jsem shlédla v   původním znění s   německými titulky, byla jsem   otřesena ze setkání s holou   realitou všedního života   pár jedinců, jakou tady   režisér podává. Měla jsem   pocit, že se v životě   těchto málo lidí, které   spojuje použití pistole,   absolutně zastavil čas. Film   mi přišel jako skvěle   zapadající puzzle.   Uvědomění přichází   tehdy, když najednou   zjistíte, že i jedna jediná   věc může změnit život   několika lidem okolo vás,   nezávisle na tom, kde právě   žijete.... Tenhle snímek je   důkazem, že není potřeba   "zvláštnách   efektů" k natočení   poutavého, zajímavého filmu   se strhujícím dějem.
Pavel3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2008
Dost dobrý
Kdo nemá v lásce Brada   Pitta,tak se může právě v   tomhle filmu přesvědčit,že   v tom chlápkovi asi opravdu   něco je.S Cate Blanchet   vytváří přesně takový   pár,aby jsme jim mohli jejich   manželskou krizi   uvěřit.Nahlédnout do tajů   myšlení jednotlivce, pro   nás tolik cizích národů,je   poučné a velice zdravé.V   momentě,kdy jsou na nás z   médií vrhány předsudky o   nebezpečí   islámu,separatistických snah   menšin na svoji samostatnost   a vše odlišné od naší   kultury,že je vlastně   špatně,tak Babel možná   pomůže otevřít oči všem   nevěřícím Tomášům.I v   jiných krajích a jiných   kulturně sociálních   prostředích žijí lidé   jako my.I oni mají stejné   pocity hladu,žízně a touhy   po všem,co by ještě chtěli   v životě zažít.Zrovna   tak,jako my.
mektys
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Po tomto filmu jsem zůstal v   kině sedět ještě asi 10   minut a další 2 hodiny jsem   musel skutečně tento film   "rozdýchávat".   Výborně natočené,   neskutečně pravdivé.   Člověk si uvědomí jak   obrovské rozdíly jsou v   životech lidí v určitých   oblastech světa. Co vše se   dokáže strhnout kolem   záchrany amerického občana   a jaké možnosti mají   běžní lidé v Maroku. Velmi   působivé a hlavně   doporučuji soundtrack. Tento   film rozhodně donutí   každého přemýšlet,   zamyslet se.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih103442minih103442Krvelačná monstra (2011) [TV film] 
Morlocks n
minih44722minih44722Potopa (2007) 
Flood n
minih41216minih41216Sněhový dort (2006) 
Snow Cake n
minih154794minih154794Shi tu xing zhe (2016) 
Shi tu xing zhe n
minih45883minih45883Ovečka Shaun (2007) [TV seriál] 
Shaun the Sheep n
minih23156minih23156Vzbuďte se, vojáci! (1994) 
Renaissance Man n
minih8719minih8719Sám proti teroru (1988) 
Hero and the Terror n
minih11673minih11673Lukáš (1982) 
Lukáš n
minih81721minih81721Práskač (2012) [2k digital] 
Snitch n
minih82196minih82196Strážci pokladu (2011) [TV film] 
Treasure Guards n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

06:00 - 06:50

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Denver - Poslední dinosaurus (...

06:20 - 07:10

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:30 - 06:55

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10