Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Annihilation

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.1.2019
Slušná hudba. Jako vždy mne   iritovaly retrospektivy,   dvacet dolů, a blbě   vyprávěný příběh. Taky   dvacet dolů. Jak mám tipovat   kdo přežije, když to hned   na začátku vykecají. Ach   jo. Z tolika potenciálu   autoři dokázali vyrobit   podivného medvěda a jakési   dvě srnky, či co to bylo.   Místo aby to napráskali   obludami a udělali z toho   gore nervák, udělali z toho   polo romantickou krávovinu.   Ponechávám však po deseti   bodech za hudbu + zvuk, za   nápad, za scénu s medvědem   (tu druhou) a za konec. Jinak   je to skoro na usnutí.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Artová - filozofická - anihilace, k majáku a zpět
Alex Garland ukázkově   ukazuje jak zprznit film,   kterej by byl PECKOU roku, ale   takhle nešel ani do kin v   Evropě, nebo v některých   státech prostě nepůjde.   Velmi zajímavé téma uchopil   jako uspávací, art - psycho   - filozofickou, cestu k   nějakému zmutovanému viru   co napadl zemi. Mohl to být   akční, lekačkami a dusivou   atmosférou militaristický   nátěr, horor, GOREFEST alá   výborná PC hra Crysis 3,   kterou mi film evokoval, ale   bohužel tenhle Pepin to   úplně pojal (posral) jinak a   tak zůstává působivý   audiovizuál, technická   stránka a několik TOP scén,   leč v mlhavém oparu nudy a   šedi. Konec je také zmatený   a já opět cítím hořkost,   že zde se dalo vytřískat   sakra víc!!!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2018

Na Zemi se objevil neznámý   ekosystém a tak biologové   mají zase co dělat. Snímek   má v sobě jistou ambici a   velkolepost ve své   mystifikující děsivosti.   Jen je potřeba se do toho   dostat a vstřebat základní   myšlenku. Struktura snímku   je zdařilá, stejně jako   vývoj, i když místy   předvídatelný. Oproti tomu   je také hodně   sofistikovaný,   psychologický, vědecký a   převážně filozofický,   takže ve své podstatě pro   někoho hůře pochopitelný.   Představuje se tu typ   reflexivní vědecké fikce,   která se zamýšlí nad   naším postavením ve   vesmíru, naší povahou a   nebezpečností a také nad   surrealistickým dojmem   rozpadu lidské identity.   Dějstvím provází ryze   dámská výprava s cílem   tomu všemu přijít na kloub.   Tempo je pomalé a bez   pořádné akce, takže mnozí   diváci se budou jistojistě   nudit. O akci to však   bohužel vůbec není. Snímek   vhodný spíše pro fanoušky   sci-fi.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2018
PROCESOR!
Tak námět dobrej. Vypadalo   to na parádní jízdu, jenže   velmi brzo došel benzín.   Nelogický věci vás ze   začátku štvou, ale mávnete   nad nimi rukou, protože se   chcete bavit. A taky se   bavíte. Je tam jedna velmi   povedená scéna s medvídkem   a i další, ale jinak se mi   na mysl dere, že   očekávání byla větší,   než je snímek schopný   ukojit. Za shlédnutí   rozhodně stojí, ale nesmíte   mít předem přehnaná   očekávání….
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2018
Nečekané "asi   očividně" sci - fi. Ani   jsem nevěděl, že je to   natočené. O to víc, mě to   překvapilo. Zajímavý nápad   - tím myslím námět.   Nečekané už bylo to, že se   výprava, která má zajistit   záchranu ostatních ( chlapů   ), skládala jenom ze   ženského pohlaví. Vůbec   mně to nevadilo - naopak.
Je to zase něco jiného.   Chlapských hrdinů už jsme   viděli mnoho.
Ten   příběh byl hodně poutavý,   ovšem ten konec ... Nevím   no, ten byl skutečně   zvláštní.
Z herců   se mně líbila N. Portman.
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.3.2018
Nepovedená sci-fi,5   vědátorek převlečených za   vojandy se vydají do jaký si   mlhy nebo zmutovaný   džungle,kde se objeví pár   zmutovaných tvorů kteří je   postupně livkvidují,efekty   mizerný zrovna tak herecké   výkony.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2018
║Rozpočet   $40miliónov║Tržby USA   $29,594,743║Tržby   Celosvetovo $29,594,743▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Alex Garland opäť   skvelý, uchopil zaujímavý   sci-fi námet, podal ho   svojsky a hlavne pútavo.   Žiadne veľkohubé sci-fi ale   komorná dráma o vzájomnom   chápaní svojej podstaty,   bytia, miesta na Zemi.   Miestami mrazivá až temná   atmosféra. Zmutovaní medveď   teda dal zabrať. /75%/
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2020
Anihilacia mozgu...
Zaujimave sci-fi so zenskou   posadkou na cele s Natalie   Portman po sebe zanechava viac   otazok ako odpovedi.A ked si   ho budete chciet nejak   vnutorne vysvetlit vybuchne   Vam hlava.Mindfu.k ako   vysity-aspon pre mna.Dej bez   hlbsej analyzy je pomerne   jednoduchy a nelogicky.Zaujme   hlavne prostredie a efekty,   ktore su mysteriozne a   strasidelne.Tomu,kto sa chce   pozriet viac do vnutra   doporucujem perfektny clanok   na refresher.cz, ktory mi   doslova vyrazil dych a zdvihol   moje hodnotenie o stupen   vyssie.
Film   jednoznacne doporucujem.
whack
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2018
Predstavte si, že jedného   dňa sa náš svet radikálne   pretransformuje stvoreniami s   absolútne odlišnými   mysľami. Dokážu si   prispôsobovať prostredie   spôsobmi, ktoré si   nedokážeme vysvetliť, a   meniť pravidlá Prírody s   následkami pre ľudstvo   zničujúcimi. Pre všetky   mimoľudské druhy na Zemi   tento scenár reálne   prebieha. Presne takýto svet   bol teraz na Zemi vytvorený   mimozemskou silou:   neantropocentrický svet   pripomínajúci prvotný stav   ekologickej rovnováhy, kde   má každý organizmus svoje   miesto, no kde ožívajú aj   skrývané spomienky, emócie   a egá. Mimozemský pôvod   objektu, ktorý v úvode tohto   eko-thrilleru prerazil stenou   majáku a zakotvil v jeho   podzemí, však v skutočnosti   nehrá veľkú rolu, je   alegóriou. Celý tento svet,   Oblasť X, je totiž akousi   víziou, ako by Človek   reagoval, keby bol v ohrození   JEHO svet. Ak chce niečo   naprávať, je vôbec schopný   napraviť sám seba?   (SPOILER:) Ľudia v Oblasti   sú konfrontovaní vlastnými   vnútornými charaktermi,   ktoré tu podliehajú zákonmi   Prírody tak ako všetko   ostatné. Existencia, ktorá   sa nevie adaptovať, zanikne.   Cass pohltila minulosť,   neprežila; „Když umírala,   část její mysli se stala   součástí tvora, který ji   zabíjel.“ Josie sa   dobrovoľne poddala, premenila   sa na strom. „Neničilo to.   Jen to všechno měnilo.   Vytvářelo to něco   nového...“ hovorila pri   konci Lena (N. Portman),   ktorej sa zjavilo na ruke   znamenie, starodávny symbol   ouroboros predstavujúci   cyklickú podstatu vecí,   nekonečný návrat od konca k   začiatku, sebazničenie a   sebaobnovu. S osudom bojovala   a dokázala sa vrátiť, nie   však bez následkov – bol   jej "únik"   vykúpením, alebo   zatratením? Vidíme kontrast   dobra a zla, Prírody a   Človeka, života a   anihilácie.
topipig
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.7.2019
A máme tu další zbytečný   film, pod kterým je mimo   jiné podepsaná i společnost   Netflix. Námět, kde nejde   přehlédnout odkazy na Věc   nebo Vetřelce by ani tak   nevadil, horší je to se   samotným scénářem, plným   nesmyslností a trhlin.   Partička ženských, z nichž   každá má svoji těžkou   minulost (to jsou zase   klišé) se vypraví do zóny,   kde se dějí podivné věci a   z předešlého týmu se   vrátil zpět po roce pouze   jeden muž a to zrovna   přítel hlavní hrdinky Leny,   která se s ženským týmem   vydává do oné podivné   oblasti. Lenu hraje Natalie   Portman, ale bohužel nehraje   téměř nic. Ten prostor, co   dostala jejích kvalit   absolutně nedostačuje.   Ostatní nemá cenu ani   zmiňovat, obsazení špatné.   Co lze jediné pochválit je   vizuální stránka a   některé efekty, ale to   dohromady celou zpatlaninu   (kterou zřejmě hodně lidí   považuje za chytrou a   intelektuální bombu)   zachránit nedokáže.   Samozřejmě nesmí chybět   milostná zápletka mezi Lenou   a jejím přítelem, opět tak   otřepaně poddaná, že to je   něco na mě. Ještě jednou   zopakuji - naprosto zbytečný   film.
Krupe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2019
Taková female high society   družina se vydá tam, kde   zklamali i mariňáci? Co by   ne. Pohybují se sice se   zbraní jako chlap na   štoklích, ale budiž.   Pěkné prostředí, téma   není špatné, konec to ale   zabil.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2018
Je fajn, že režisér film   pojal a lá Piknik u cesty a   vyhnul se obvyklým klišé,   střílečkám a lekačkám.   Film má svou atmosféru.   Bohužel opět se nevyhneme   (zřejmě jde o příkaz   shora-v poslední době bez   tohoto guláše nelze   evidentně natočit cokoli),   multikulti genderové   vyváženosti. Ti   nejchytřejší jsou, jak   jinak, černoši. Hlavní   hrdinka dokonce s černochem   má milostný poměr. Ženské   "mužstvo" se tedy v   Zóně chová nelogicky. Když   najde vyvýšený objekt, kde   stačilo bránit schodiště,   tak všechny slezou bez   baterek do vysoké trávy,   dokud není jedna z nich   uchvácena zvířetem a   podobně. Naštěstí se to ve   filmu dá svést na působení   Záře.
jajsempravabobika
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2018
Nerozvinuté myšlenky,   odbočky a konec taktéž. Až   příliš se toho nechává na   divákově fantazii a film   samotný toho moc nenabídne,   navzdory tomu, že zajímavá   zápletka má potenciál. Ale   i přes to tento film   nepatří mezi ty, na které   zapomenu po závěrečných   titulcích. Btw. scéna s   "lidským hlasem" je   opravdu wow a minimálně   kvůli ní film doporučuji.
Vlnik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2018
Očekával jsem graficky   dokonalou podívanou plnou   podivných druhů zvířat ve   vší své kráse i   děsivosti. Ne že bych se   nedočkal vůbec, nicméně   mohlo toho být mnohem mnohem   víc. Asi tak polovinu filmu   se jen o něčem kecá, což   je samozřejmě nutné zlo pro   úvod do děje, ale určitě   se najde dost míst, kde to   šlo nějak oživit, zkrátit   nebo prostě vystřihnout.   Taky tým profesionálních   vědkyň nepůsobí moc   přesvědčivě a vysvětlení   situace jsou hodně   odfláknutá a často ne moc   uvěřitelná. Jinak je tu   jedna scéna velice graficky   zdařilá a jedna dost   slušná hororová, celkově   ale stojí za to až druhá   polovina filmu.
emdvojka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.11.2018
Filmový pohľad na   mimozemský ekosystém meniaci   život na našej planéte.   Zaujímavý, ale málo   nápaditý, málo akčný, s   trochou napätia i sĺz, s   trochou hororových prvkov a s   mini snahou na nejaké   herecké umenie. Ani   Portmanová tomu veľa nedala   a tak budete sledovať   blockbuster, ktorý sa hemží   trikmi, ale po dopozeraní   ostane po Vás len prázdno,   možno z malou opodstatnenou   otázkou, muselo to zasa   skončiť, tak ako vždy   končia všetky tieto invazné   príbehy?!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih121728minih121728T2 Trainspotting (2017) 
T2: Trainspotting n
minih78764minih78764Stopy zmizelých (2008) 
The Burrowers n
minih16492minih16492Posel úsvitu (1950) 
Posel úsvitu n
minih18402minih18402Sám doma 3 (1997) 
Home Alone 3 n
minih154248minih154248Gringo: Zelená pilule (2018) 
Gringo n
minih31574minih31574Přízračný svět (2001) 
Ghost World n
minih81388minih81388Za lepší život (2011) 
A Better Life n
minih9423minih9423Záletník 2 (1977) 
Nous irons tous au paradis n
minih36759minih36759O statečné princezně Janě (1978) [TV inscenace] 
O statečné princezně Janě n
minih16178minih16178Pochoduj nebo zemři (1977) 
March or Die n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:30 - 11:30

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - 24 hodin v životě zvířat

09:45 - 10:40

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

62 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10