Duben
ohodnotit

Poslední píseň

The Last Song

Další název:
Untitled Miley Cyrus Project / Posledná pieseň (SK)
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
107 minut
„Jak mohou vztahy naše srdce zlomit a znova ho uzdravit.“

Obsah filmu Poslední píseň

 
Ronnie s bratrem Jonahem jsou matkou odvezeni k otci Stevovi na letní prázdniny. Ronnie se však odmítá s tátou bavit, vyčítá mu, že se od nich odstěhoval. Je talentovaná, hrála na klavír, ale po rozchodu rodičů s hraním skončila. Přesto byla přijata na uměleckou univerzitu, kam ale odmítá nastoupit. Steve její odmítavý postoj přehlíží, je shovívavý a jeho trpělivost se vyplatí. Ronnie se zanedlouho zamiluje do Willa Blakeleeho a začne být na tatínka milejší. Will ovšem pochází z bohaté rodiny, a proto nejsou jeho rodiče ze vztahu s Ronnie dvakrát nadšení. Navíc místní dívky vzplály žárlivostí. Řada z nich si na Willa myslela, a tak dochází...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Julie Anne RobinsonJulie Anne Robinson  
hraje:
Miley Ray CyrusMiley Ray Cyrus.....Veronica 'Ronnie' Miller [17]   
Greg KinnearGreg Kinnear.....Steve Miller [46]   
Bobby ColemanBobby Coleman.....Jonah Miller [12]   
Liam HemsworthLiam Hemsworth.....Will Blakelee [20]   
Hallock BealsHallock Beals.....Scott [28]   
Kelly PrestonKelly Preston.....Kim Miller [47]   
Stephanie Leigh SchlundStephanie Leigh Schlund.....Megan Blakelee   
Nick SearcyNick Searcy.....Tom Blakelee [51]   
Carly ChaikinCarly Chaikin.....Blace [Blejs] [20]   
scénář:
Nicholas SparksNicholas Sparks  
Jeff Van WieJeff Van Wie  
námět:
Nicholas SparksNicholas Sparks.....kniha [44]   
hudba:
Aaron ZigmanAaron Zigman  
kamera:
John LindleyJohn Lindley  
Pete RomanoPete Romano.....podvodní záběry   
střih:
Nancy RichardsonNancy Richardson  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
touchstone.movies.go.c...
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Poslední píseň >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2021
Příběh o upřímné lidské lásce   přicházející v nejtěžší chvíli po   absolutním selhání jakékoliv komunikace. Dcera   v pubertálním věku a otec, který již s dětmi   vlivem rozvodu nežije. Začátek příběhu je   klasický a po divácké stránce moc k   přitažlivosti nenavnadí. Něco takového tu   bylo skutečně již nesčíslněkrát, tudíž   nic originálního nepřináší. Sedmnáctiletá   Veronika se svým mladším bráškou přijíždí   na léto za svým otcem na venkov, kterého však   zarputile nenávidí. A dává to hodně najevo.   Malý bráška je však naopak z otce nadšený a   trávení léta s ním si naplno užívá. Takže   co se týče Veroniky, coby hlavní postavy, jen   rebelie, kluci a coby vegetariánka zachránkyně   želvích vajíček. Kdo z diváků vydrží tři   čtvrtiny filmu přetrpět stereotypnost daného   příběhu, v podstatě vyhrál. Sice se jedná o   romantický film s použitou žánrovou šablonou,   ale vše nakonec přeci jen skončí jinak. Dojde   k usmíření? Ano, dojde. Ale vlivem odhalení   smrtelné nemoci otce. Kapesníky tedy během   sledování potřeba budou, ale ze zcela jiného   důvodu. Vše vrcholí tragickou událostí, ze   které vzniknou vazby související s hodnotou   rodiny, silou vůle, s vírou a pokáním. Nakonec   z toho zkrátka vyleze příběh nejen s první   láskou plnou neočekávaných životních   okamžiků, dokonce i s třídními rozdíly, ale   hlavně o mezilidských vztazích nejen v rámci   rodiny, ale i mezi obyvateli venkova. Je v tom kus   moralizačního aspektu cílené právě na mladé   lidi. Za pomoci emocionálních skutků je snaha   je dovést k sebeúctě a solidaritě. V hlavní   roli Miley Cyrus a byť se viditelně snaží,   obzvlášť v romantických a emočních scénách   je bohužel naprosto nepřesvědčivá. Jako   rebelka však působí dobře. Snímek se tedy   nakonec jeví poutavě a dojemně s dobrým   příběhem mísící sentimentálnost a   romantiku, ale moc diváků se k tomu asi už   nevrátí. Svádí se to sice na přítomnost   Miley Cyrus, neboť je stále zaškatulkovaná   coby Hannah Montana ze stejnojmenného   televizního seriálu, ale spíše je to absencí   té správné atmosféry v oněch prvních dvou   třetinách stopáže snímku. Emoční konec to   prostě nezachraňuje.
collen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2017
Možná, kdyby se ta romance netáhla jako   žvýkačka, získala by si moji plnou   přízeň.Dějově poměrně zajímavý příběh   a krásné prostředí ale nestačí, pokud filmu   chybí náboj.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2013
POSLEDNÍ PÍSEŇ

Sladká letní teenage   romance. Když už je mladá dívka s malým   bráškou donucena strávit léto u otce, doslova   na mořské pláži, je potřeba si to pořádně   užít. Krásné, příjemné dobrodružství s   místním mladíkem je vítaným zpestřením   nudného léta v novém a neznámém prostředí.  

Malým oživením je záchrana mořských   želv a návštěva mořského akvária. Jen kdyby   otec tolik neprudil. Je to těžké, když Ronnie   vinní svého otce z rozpadu rodiny, tvářit se,   že o nic nejde. A hledat společnou řeč.   Navíc, když Ronnie zanevřela i na jedinou   společnou zálibu – hudbu. Otec se snaží ze   všech sil znovu vybudovat láskyplný vztah se   svou dcerou, ale není to vůbec jednoduché.   Situace ze života jsou tak přirozené a   reálné. To, co se na první pohled tváří jen   jako prázdné milostné vzplanutí, se postupně   přemění v drama plné opravdových emocí.   Nesmí chybět tajemné pátrání po pachateli   požáru kostela, mladické neshody mezi místní   mládeží, první nedorozumění a první hádky   krásného páru. To všechno proto, abychom mohli   časem vzpomínat na všechno veselé, smutné,   nespravedlivé i cituplné. Dále nesmí chybět   patřičná dávka sentimentu, nepříjemné   odhalení pravdy o kruté nemoci a v závěru   umírající otec, který se dočká odpuštění   a smíření s dcerou. Patetický závěr při   tónech jeho poslední klavírní skladby umocní   dojemný příběh a přitom nastíní milé a   kouzelné usmíření mezí hlavními   hrdiny.

Miley Cyrus podala opravdu dobrý   herecký výkon. Spolu s Gregem Kinnearem se stali   hlavními aktéry celého snímku.

Poslední   píseň je příjemnou letní romancí s malým   neškodným nadbytkem sentimentu, který vyústil   v překvapivě dobré drama ze života. Na   příběhu prvních lásek a druhých šancích   dokázal vykreslit něco, na co se jen tak lehce   nezapomíná. S lehkostí vyprávěný příběh   ve mně zanechal nečekaně příjemný dojem.
georginaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2012
Člověk pokud miluje, těžko se smiřuje s tím,   že jeho blízký umírá. Najednou všechny   hádky, spory a nenávist jsou pryč a jen mysl je   určena k odpuštění. Tak je to i u tohoto   filmu, kde každý soucítí s tím druhým a   propláče se až do konce. Moc dojemný   příběh, ať ho dožívá ve skutečnosti   kdokoliv, nebo jen ve filmu.
maciii
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Bylo to tak krásně dojemné, že jsem ráda, že   jsem se nakonec dokázala probrečet až do   samého závěru. Rozhodně necítím potřebu se   na něj někdy znovu podívat, ale ne proto, že   by to bylo vyloženě hloupé nebo nudné, ale   proto, že to všechno bylo tak průhledné a   předvídatelné. Neznám předlohu, ale nemůžu   se zbavit pocitu, že jsem se dívala na Life as a   House, jen v dívčím provedení.
Nikotyna
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Abych řekla pravdu, tenhle film jsem odsoudila   už jenom proto že tam hraje Miley Cyrus,   jenomže to, že film je od zápisníku jedné   lásky mě přemohlo, abych tenhle snímek   zkoukla. Začátek filmu jsem nadávala, že je to   o ničem, a vůbec mě to nebavilo, ale v půlce   filmu náhlá změna :) k milému, skoro až do   konce jsem držela v ruce spousta papírových   kapesníčků. A díky hereckému výkonu Grega   Kinneara je film opravdu skvělej. :)
Honey0105
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Klidně se přiznám, že jsem plakala. A je   dobře, že mě to trochu emociálně chytlo,   jinak by pro mě byl film naprostý propadák.   Musím přiznat, že ta zápletka s taťkou to   trochu oživila. I když velice smutně, tak   přeci. Jinak musím říct, že byl film naprosto   o ničem. Nic se nedělo a bylo to jen takový   bezúčelový tlachání. Dávám tedy poloviční   počet hvězdiček, jelikož film začal být   aspoň trochu zajímavý až od poloviny.
haaanulaaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2010
Příběh o lásce,zklamání,bolesti a radosti..   Čekala jsem,jak se představitelka Hanny Montany   vypořádá z touhle rolí a musím uznat,že mě   překvapila. Jindy šťastná slečna s dvojím   životem zvládla tolik zklamání od života a   nakonec zvládla získat její lásku.. Rozhodně   stojí za shlédnutí.
rockangel
Hodnocení:
Přidáno: 15.7.2010
Moc pěkný film tedy pro dívčí publkum.   Prostě další dojemný příběh po americku   tedy v dobrém slova smyslu. Mě tedy velmi dostal   :-)

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4379minih4379Bob a Bobek – králíci z klobouku (1978) [TV seriál] 
Bob a Bobek – králíci z klobouku n
minih39521minih39521Hezký Štědrý večer (1979) [TV inscenace] 
Hezký Štědrý večer n
minih81907minih819072012: Doba ledová (2011) [Video] 
2012: Ice Age n
minih77875minih77875Odyseus: Cesta do temnoty (2008) 
Odysseus & the Isle of Mists n
minih31259minih31259Černý den v Black Rock (1955) 
Bad Day at Black Rock n
minih12359minih12359Mezek (1985) 
Mezek n
minih112379minih112379Piknik (2014/1) 
Piknik n
minih56596minih56596Jen se spolehni (1983) [TV film] 
Jen se spolehni n
minih40383minih40383Stíny strachu (2004) 
Shadow of Fear n
minih145617minih145617Do neznáma (2016) 
Approaching the Unknown n


Hodnocení:n12345678910
Poslední píseň (2010)Poslední píseň (2010)Poslední píseň (2010)Poslední píseň (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10