Duben
ohodnotit

47 Róninů [2k digital]

47 Ronin

Další název:
47 Roninov (SK)
Rok:
2013
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
2.1.2014

Komentáře k filmu 47 Róninů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
list
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2014
Vlk
Je to fantazy pohadka ktera me   vazne bavila,Keanu Reeves byl   skvelej,bojovy sceny taky sice   zadna krev ale proc ne,krve   vidime vsude dost tak ze na to   muzete jit klidne s detma.
zeus12xy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2014
krásná pohádka
Nemám moc ráda fantasy,ale   touhle pohádkou jsem se   nechala unést. Moc se mi to   líbilo. Po počátečním   frmolu když jsem se   zorientovala kdo je kdo   (problém jako u   Wolverina-obličejíky   japonců a vůbec,všech   asiatů,mi připadají úplně   stejné) jsem ve 3D zapadla do   krásného příběhu   míšence Kaie, který byl   skvěle vycvičený   bojovník,ale nemohl se stát   samurajem. Pokorně snášel   ústrky,měl rád svého pána   a miloval jeho dceru. Až   přišla zrada a pomsta. Pak   samurajové bez pána,takže   vlastně roninové, vzali Kaie   mezi sebe. Snad neva,že to   prozrazuju,stejně se to   očekává. Intriky krásné   čarodějnice, nechtěný   krutý ženich a   roninové,spousta akce,   napětí,boje, bitvy,láska.   Co chtít víc. Že střeva   nelítala vzduchem a   nestříkala krev mi nijak   nechybělo. Naopak. Mrtvých   bylo beztak až moc. Jo a   poplakala jsem si. Stojí za   to film vidět.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2014
Šel jsem po tomto filmu jak   pes po kočce :-). Nakonec po   jeho zhlédnutí jsem nebyl   vůbec zklamaný, naopak. Ten   příběh za to sakra stál.   Čest a oddanost na vás z   tohoto filmu přímo prší.   Můžu to jenom doporučit.
Hodně mě zajímalo, jak   se tam uvede ten K.Reeves.   Zajímalo mě, jaká tam   může být jeho role -   víceméně ve filmu s   asijskou tématikou -   překvapilo mě to a dávám s   klidným svědomým 8   bodů.

P.S.:   Ještě musím pochválit   ztvárnění záporáka -   výborný herecký výkon !
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2016
Jako, super, ale Japonci   mluvící anglicky… to mi   tam tedy vůbec nesedělo.   Jinak v podstatě hodně   podobné „Posledním   rytířům“, jen je to zde   obohaceno a fantasy prvky,   tudíž i o efekty. Tyto   nejsou nijak převratné, ale   líbily se. Dějově občas   hlucho, ale dá se to   přečkat. Možná se   podívám podruhé a   hodnocení upravím, protože   80% se mi zdá moc, a   klasických 60% málo. A   přitom si za fantasy efekty   zaslouží přidat o desítku   oproti rytířům.
naineko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.10.2019
Ano, v podstatě je to   nesmysl. Z pohledu dobového   dramatu či historické   věrnosti je to snůška z   říše dojmologie. Nicméně   jako fantasy příběh to   získává jiný rozměr, kde   to prostě funguje.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.8.2014
Romantická fantasy, kde Keanu   tiše trpí až dotrpí,   místo, aby se na všechno a   všechnu vykašlal a vzal   dráhu. Ale, když samuraj má   ten kodex cti, tak zkrátka   štěstí najde až v   příštím životě.
Výprava a kostýmy   nadstandardní, tvůrci si   pohráli i s detaily,   příběh samotný zajímavý,   i když asijská historie je   pro nás středoevropany   trochu hůře uchopitelná.   Keanu slušný, i když už   zahrál lepší postavy,   deptalo mě na něm, jak   pořád trpěl a zdravě se   nenaštval. Ostatní   samurajové trochu   zaměnitelní, hlavní hrdinka   žádná fňukna a u hlavního   záporáka se potvrdilo   klasické-za vším hledej   ženu, případně   čarodějnici, ale to mnohdy   nemá daleko od sebe.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.12.2022
Deset let po té, co si mezi   samuraji ve snímku   „Poslední samuraj“ (2003)   zařádil Tom Cruise, dostal   příležitost mezi ně   vstoupit i Keanu Reeves.   Japonský národní mýtus byl   již místními filmaři   zpracován nesčíslněkrát,   avšak tentokrát se toho   chopili filmaři   hollywoodští s vůlí sobě   vlastní. Jak se ale v   Japonsku tvářili na fakt,   že si do příběhu přidali   svou postavu? No nic.   Japonská legenda je ikonický   příběh, který se již   dávno stal součástí   japonské kultury. Původem je   skutečná historická   událost z osmnáctého   století a v Japonsku je tak   známý svým archetypem, že   už je dlouho pokryta aurou   mýtu, takže můžeme jen   hádat, co je ve vývoji děje   skutečné a co ne. Jistota je   pouze u fantasy prvků, které   jsou občas použity.   Samozřejmě nechybí ani   tolik populární milostná   linka, která prostě nesmí   chybět nikde. A když se to   všechno dá dohromady,   vznikne nám z toho spíše   japonská samurajská   pohádka. Ale jo, svým   způsobem ambiciózní. Škoda   jen, že takovéto   zpracování postrádá   harmonický příběh   obeznávajíc to zásadní.   Pomsta. Sice je to to hlavní,   o co v příběhu jde, ale má   to poměrně nemalý problém   právě toto diváka zaujmout.   Postava Keana Reevese je   Hollywoodem do děje tedy   přidaná a je jasně daná,   ale i tak přivádí na   myšlenku, jestli se náhodou   tvůrci neinspirovali   Richardem Chamberlainem ve   snímku „Zajatec japonských   ostrovů“ (1980). Buď jak   buď. Japonským samurajským   fenoménem snímek moc   neohromí, neboť americkým   okem shovívavým se jedná   jen o jednoduché   přepracování známého   japonského příběhu do   žánru fantasy. Snad aby to   západní diváky více   zaujalo. Těžko posoudit.   Každopádně v tom celý   koncept dost klopýtá, ale   pře ohromující vizuální   efekt si toho zřejmě   málokdo všimne. Snímek se   tak jen zařazuje k výše   zmíněným etudám s cizincem   mezi japonskými samuraji a to   je na celém tomto filmovém   pokolení asi tak všechno.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.3.2014
Nebyla to špatná podívaná   ,ale na mě chvílemi až moc   romantiky.K.Reeves podal   skvělý herecký   výkon,efekty byli   dobrý,akční scéna ke konci   byla skvělá a konec filmu   dost smutný,ale bylo to podle   skutečnosti což se cení a   zase vím o něco víc o   Japonské historii.
Omnibus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Roní Rónin slzy?
Odpověď najdete v americké   pohádce o Japoncích.   Včetně té jejich dementní   mentality (japonské   příběhem, americké formou   zpracování). Film určený   míšencům (anglických   námořníků s Japonečkami)   a skalním fanynkám Keanu   Reevese, které si rády v   kině zabrečí. Já si užil   jen tu čarodějnici, lišku   podšitou. Škodila často,   škodila s gustem a měla moc   hezké oči. No fakt! Jedno   krásnější než druhé! :-)   A je to i pro děti? Bez obav.   Hlavy i oudy se sekají, ale   bez krve! Jediná skutečně   krvavá scéna je říznutí   do palce, tedy postupně do 47   palců. A harakiri (slovo   seppuku neužívám, plete se   mi se septikem) bylo sice   požehnaně, ale filmařsky   odfláknutých. Jen   naznačený první pich a hned   střih!

Co   dál? Na kostýmech se   rozhodně nešetřilo,   cválání uprostřed hor i   jiné scény mi asociovaly   LOTRa a Hobita. Ostatně, Kai   by mohl klidně zapíchnout   Šmaka, však natrénováno   už má! Katany byly ostré   (až na „mine is broken“),   japonské šoupací dveře ani   jedinkrát nezavrzaly (nemají   panty), jenže nevrzli si ani   Kai s Mika (jen o tom mleli   pantem). Navíc jeden samuraj   byl tlustý jako prase a   cachtal se v rybníčku, až   se mu sádelnaté kozy   natřásaly (a kačeny v sále   se tomu řehtaly, což bylo   pochopitelné). Závěrem   něco z úvodu filmu:   myslivost má očividně   tradici i v Japonsku, ale   hlavu té šestioké nestvůry   bych pověšenou nad krbem   fakt mít nechtěl!

Celkový verdikt:   ale jo... oddychovka, která   neurazí, ale ani nenadchne.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2014
Jedno z největších   zklamání roku, kde nejvíc   klame samotný hlavní hrdina   Keanu Reeves, který svou roli   vůbec nezvládl.Japonská   mytologie je zde opravdu   hodně špatně přenesena na   filmové plátno, kde nevíte,   jestli se díváte na Avatar,   Posledního samuraje, nebo   Souboj Titánů.
Byl   jsem na tento film hodně   zvědav, zvlášť kvůli   Keanovi, ale jeho herecké   umění začíná hodně   klesat.
Jinak snímnek   je nuda plná nesmyslných   dialogů a debilního děje,   kde nic vás nepřekvapí, ani   nepotěší, prostě spackaný   film.

5   hvězdiček dávám díky   dobrým trikům a kostýmům a   vlastně také díky tomu, že   jsem vydržel se na film   dívat asi hodinu.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.11.2014
Film o japonských   sebevražedných   atentátnících je velmi   užitečný, ukazuje totiž   jak se dají krásně lidem   vymýt mozky. Těma lidma   myslím postavy v příběhu i   diváky. Třeba jednou   natočí podobnej film o   Hamásu..
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.4.2017
Spolocenstvo ubohych Roninov...
K vysokorozpoctovym filmom som   prisnejsi.Dokazem vsak   odpustit mnohe veci-staci,aby   som sa bavil.Tu sa nic take   nekona.Vacsiu zlataninu som   snad nikdy v zivote   nevidel.Pseudokombinacia
Pana Prstenov a japonskej   kultury dopadla   katastrofalne.Herecke vykony a   anglicky dabing su priserne.O   to viac by clovek dokazal   ocenit akcne sceny a bojove   choreo,ale ani to sa   nekona.Par subojov,minimum   krvi /asi kvoli ratingu 12+/ a   efekty su hrozne.Takto sku.vit   nadejny film dokaze len   prasa...A to prasa by som   najradsej zaklal katanou a   opiekol na razni...Keanu sa v   tom filme mota ako namesacny   /asi pozde pochopil,ze hra v   diere plnej hnoja a   fekalii/.
Bod za to,ze   je to film,bod za Keanu   Reevesa,bod za   prostredie.Jednoznacne   nedoporucujem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11235minih11235Lebkouni IV. - Tělo a duše (1995) [TV film] 
Alien Nation - Body And Soul n
minih19816minih19816Střelený (1996) 
Bulletproof n
minih52412minih52412Šifra Karla Velikého (2008) [TV film] 
Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen n
minih50139minih50139Mary a Max (2008) 
Mary and Max n
minih78126minih78126Madagaskar 3 (2012) 
Madagascar 3: Europe's Most Wanted n
minih15228minih15228Outsider (1986) 
Outsider n
minih156488minih156488Bright (2017) 
Bright n
minih7063minih7063Dva muži ve městě (1973) 
Deux hommes dans la ville n
minih45555minih45555Prodám šéfa zn. spěchá (2007) 
Fast Track n
minih4968minih4968Casino (1995) 
Casino n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Buchty po ránu (2023) [TV pořa...

14:00 - 14:30

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

60 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani