Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Austrálie

 
Píše se rok 1939. Anglická lady Sarah Ahleyová odjíždí do Austrálie. Lord Ashley mezitím v buši shromažďuje stádo dobytka pro armádní účely. Téměř na celou oblast má však monopol dobytkář Leslie King Carney. Sarah odveze na farmu Faraway Downs Honák, kterého jí lord poslal. Na farmě Sarah zjistí, že jejího muže podle zde žijících bělochů proklál oštěpem domorodý šaman Král George...

Sarah se seznamuje s malým míšencem Nullahem a jeho matkou Daisy, kterou správce farmy Neil Fletcher zneužívá. Šaman Král George, který je jeho dědečkem, ho naučil domorodému zaklínání a dorozumívání se zpěvem na dálku. Sarah Nullaha zachrání před policií,...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Filmová Austrálie na plátnech rozprostírá ryzí vánoční romantiku

Je možná škoda, že režisér pohledné westernové romance Austrálie, která vstoupí do českých kin na Boží hod, nepochází třeba z Evropy. Kdyby Baz Luhrmann nebyl australským rodákem, třeba by tolik nepodlehl vlasteneckému pnutí, které hlavně v hollywoodském finále filmu trochu škodí. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Baz LuhrmannBaz Luhrmann  
hraje:
Nicole KidmanNicole Kidman.....Lady Sarah Ashley [40]   
Hugh JackmanHugh Jackman.....honák [39]   
Bryan BrownBryan Brown.....Král Carney [60]   
Jack ThompsonJack Thompson.....Kipling Flynn [67]   
David WenhamDavid Wenham.....Neil Fletcher [42]   
David GulpililDavid Gulpilil.....Král George [54]   
Bruce SpenceBruce Spence.....dr. Barker [62]   
Jacek KomanJacek Koman.....Ivan [51]   
Ben MendelsohnBen Mendelsohn.....Dutton [38]   
Essie DavisEssie Davis.....Cath Carneyová [37]   
Yuen WahYuen Wah.....Sing Song [57]   
Ray BarrettRay Barrett.....Ramsden [80]   
Brandon WaltersBrandon Walters.....Nullah [11]   
Barry OttoBarry Otto.....Allsop [66]   
Kerry WalkerKerry Walker.....Allsopová [60]   
Tony BarryTony Barry.....Callahan [66]   
scénář:
Baz LuhrmannBaz Luhrmann  
Stuart BeattieStuart Beattie  
Ronald HarwoodRonald Harwood  
Richard FlanaganRichard Flanagan  
námět:
Baz LuhrmannBaz Luhrmann  
hudba:
Baz LuhrmannBaz Luhrmann.....dodatečná [45]   
Felix MeagherFelix Meagher.....dodatečná   
Angela LittleAngela Little.....dodatečná   
David HirschfelderDavid Hirschfelder  
kamera:
Mandy WalkerMandy Walker  
střih:
Dody DornDody Dorn  
Michael McCuskerMichael McCusker  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Austrálie >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2017
Vizuálně dokonalé, především na velkých   plátnech. Příběh až kýčovitý, ale není   nad pěkný romantický film. Příběh z   počátku války, kdy se o zakázku na maso pro   armádu porvala uchvatná Nicole Kidman a   místní velkostatkář, kterému není žádný   čin svatý.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.10.2015
Cez pol zemegule
Nedá sa inak, ako spomenúť tri body, ktoré   vás hneď napadnú pri písaní komentára, a   ktoré boli už spomenuté v niektorých iných   komentároch, tak sa priznám, že toto nie je   celkom z mojej hlavy, ale zarazili ma pri filme.   Za prvé. Dva filmy. Ono fakt je tento film,   vlastne poskladaný z filmoch dvoch. Najprv   šťastne dojdeme s dobytkom do cieľa, všetko   šťastne končí a potom hup, prehupneme sa do   ďalšieho deja, ale už s veľmi máličko   súvisiacom s tým, čo sa odohrávalo predtým.   Za druhé. Smrť blízkych. Nejde mi do hlavy, že   umierajú blízky (mama, manžel) a zasiahnutí si   chvíľu poplačú a na druhý deň akoby nič. Ja   viem, že honák bol neodolateľný, ale lejdy   mohla z piety aspoň nejaký čas smútiť, síce   štandardný rok by bolo pre ňu asi príliš, ale   aspoň nejakú symbolickú dobu zvládnuť mohla.   Za tretie. Dĺžka. Film bol strašne dhlhý a   chvíľami sa dosť ťahal. Sumár. Pekne   natočený film, ale už so slabším dejom i   zápletkou a chvíľu divnými trikmi, ale hlavná   dvojica honák a lejdy boli super (a vlastne aj tu   zlý Faramir) a tí film dosť vyzdvihujú. Inak   ale nič svetoborné, i keď asi tvorcovia i   diváci čakali viac
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2014
Uvítal bych raději dvoudílný film, dvakrát   1,5 hodiny než tříhodinové drama. Šlo by to   rozdělit i dějově na western a válečný film   - jinak film patří mezi ty lepší, co jsem   viděl ale ta délka mi vadila, tři hodiny   vydržet je jistý problém. Dobré herecké   výkony N.Kidman a H.Jacksona, rovněž   představitele chlapce - domorodce.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2014
Dobrodružně-romantický velkofilm sice má něco   do sebe, ale přeci jen působí krapet   rozvláčně. Jsou přítomny dva dějové   momenty, které pojí dvě postavy. Míšenec a   jeho domorodý děda. Nádherné scenérie i   speciální efekty jsou úchvatné, avšak když v   polovině snímku jeden příběh končí a   následně začne druhý, vzniká určitá   podivnost. Jakoby byly k sobě spojeny dva díly.   První díl o honbě dobytka přes poušť na loď   a druhý o hrozbě války a napadení Japonskem.   Nicole Kidman ztvárnila namyšlenou a ze všeho   vyjukanou anglickou aristokratku s nosíkem   nahoře tak dobře, že až vznikla otázka, jak   je možné, že se v oné Austrálii dokázala tak   rychle přizpůsobit. Hugh Jackman byl coby   tvrďák úchvatný. Jeho westernový nástup na   scénu vyznívá hodně dobře. Napětí se moc   nedrží, ale romantika, emoce a city doslova   vyzařují. Napadení Japonskem spíše   připomínalo Pearl Harbor. Inu, dějství je na   tomto příběhu tak prostorné, že by mu   skutečně daleko více slušelo rozdělení na   dva díly. Každopádně, s jistým odstupem se na   to dívat dá a mnohým filmový zážitek   určitě přinese.
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.9.2012
To mohl být krásný film, dokonce jeden z   nejlepších. Škoda, že dokonalá je jen práce   kameramana a mistrů trikový záběrů. Herecké   výkony -Kidmanová,hrála něco, co byla mimo   její hercké schopnosti, a že jich máí dost.   Ostatní herci se v té australské krajině   dokonale ztráceli. Napůl bajka a sen, tohle by   nemuselo být špatné, pokud by šlo hlavně o   to. Prakticky za nejslabší považuji scénář,   který by jistě potřeboval jeěště zrát.   Dokoukal jsem film jen ze zvědavosti, což   dělám tradičně, když se mi film zdá   podivný, nečitelný a slabý. Docela je možné,   že jiným se mohl sakra líbit. Tohle, kdyby   natočili Rusové, tak by film ztrhali doslova   všichni, ale bylo to tak nějak v duchu   některých podobných ruských filmů.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.9.2012
No dalo mně to zabrat tento film dokoukat.Ano   natočeno je to dobře,svůj účel to plní,ale   asi opravdu na mně moc sladké a naivní a asi   romantiku tolik nevyhledávám.Více už   Austrálie u mně NE.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Drsný australský kovboj, umíněná anglická   lejdy a roztomilý (polo) domororodý klučina   ženou v první části filmu dobytek přes půl   kontinentu, aby v té druhé válka dohnala je.   Mezitím stihnou celou spoustu věcí,   především se do sebe romanticky zaláskovat.   Film sice není z nejhorších, ale bohužel   delší než pověstné Lovosice. Začátek uteče   jako voda a vzhledem k jeho westernovému námětu   jsem mu ochotna odpustit i tu limonádovou   přeslazenost, ale ta válečná část je už   vážně přepísknutá! Takže: začátek za   8hvězdiček, konec stěží za 6, to celé =   solidních 7*.
jezurka42
Hodnocení:
Přidáno: 2.6.2012
připadá mi to, jakoby se to chtělo stát filmem   VZPOMÍNKY NA AFRIKU, avšak nakonec se to tomu   ani zdaleka nevyrovnalo...
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Jeden z nejkýčovatějších filmů,jaký jsem   kdy viděl.Všechno je to tak   vykulkulované,teatrálně afektované,okázalé a   strojené až hanba.Klišé,kdy ona je krásná a   on nesmírně udatný si už v prvopočátku   zadělává na malér,ale v kombinaci s neustálou   podbízivostí na diváka,je to opravdu   průšvih.Několikrát natahovaný epický konec   již není hra s divákem,ale hra s jeho   trpělivostí.Obzvláště, když se takový   paskvil bere sám příliš vážně.
Kdo má   rád totálně jednoduchý děj,kdy je veden   divák za ručičku a vidí krásné obrázky,bude   nadšen.Já raději dramata, u nichž se musí   přemýšlet a které nejsou na první pohled   takové,jaké se zdají být.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2012
Magické, romantické i kapku kýčovité (komu se   ovšem líbil Moulin Rouge, kýč bude bude hledat   s baterkou). Chvílemi dechberoucí a chvílemi   vhánějící slzy do očí. A když už se zdá,   že to začíná drhnout, daší nádherný obraz   vrací do hry, další úderné tóny dovršují   emoce a i ten happyendový konec, ať mě vezme   čert, si zasloužili všichni.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53201minih53201Jak jedli vtipnou kaši (1966) 
n
minih30726minih30726Deník Anne Frankové (2001) [TV film] 
Anne Frank: The Whole Story n
minih7564minih7564Fantomas se zlobí (1965) 
Fantômas se déchaîne n
minih52362minih52362Klára a František (2007) [TV film] 
Chiara e Francesko n
minih19773minih19773Strážní andělé (1995) 
Les anges gardiens n
minih54764minih54764Don Quijote (2000) 
Don Quixote n
minih9346minih9346Jáma a kyvadlo (1961) 
The Pit and the Pendulum n
minih42385minih42385Panoptikum Města pražského (1987) [TV seriál] 
n
minih156337minih156337Sto divů světa (2014) [TV seriál] 
100 Wonders of the World n
minih56352minih56352Výměna manželek (2004) [TV pořad] 
Výměna manželek n


Hodnocení:n12345678910
Austrálie (2008)Austrálie (2008)Austrálie (2008)film.moviezone.cz
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10