Zari
ohodnotit

Teroristka

Rok:
2019
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
4.4.2019

Komentáře k filmu Teroristka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2020
Právě jsem tenhle film   dokoukal a jsem trochu na   rozpacích. Do jaké míry to   bylo jak míněno ví asi   jenom Radek Bajgar ale už jen   kvůli vynikající paní   Janžurové které bravůrně   sekundoval i Pavel Liška   patří tohle dílo k tomu   lepšímu co u nás v   poslední době spatřilo   světlo světa i když bych   označil za jenom lehce   nadprůměrné. Místy to bylo   na můj vkus o číslo   absurdnějśí než je   únosné u filmu který není   programově "crazy".
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2019
Já mám výhrady akorát k   pomalejšímu rozjezdu a   počátečnímu pojetí paní   učitelky jako uťápnuté   blbky, protože pak její   přerod v Zorku mstitelku je   trochu násilný. Herecké   obsazení je výborné (zcela   bez výhrad Martin Hofmann,   potěšil i civilní Pavel   Liška) a vynikne především   ve společné scéně v   kuchyni podnikatele Macha.   Řval jsem smíchy jako už   dlouho ne.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2020
Já za posledních 30 let   jestli jsem viděl 20   českých filmů, tak je to   dost, není to film na Oskara   ale pobaví, herecké výkony   jsou dobré, Liška konečně   v normální roli, Hofmann je   perfektní a scéna z vily jak   vystřižena z amerického   akčního filmu, k tomu   příjemná hudba. O tom, že   když Pražáci se na víkend   nastěhují na osady a jdou se   vyřádit, mluví o   demokracii, obyvatelé jsou   bezmocní čteme neustále v   novinách a ve zprávách tv.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2019
Zpočátku nic moc. Zasmál   jsem se někde v půl hodině,   ale pak častěji a častěji.   Ke konci jsem se bavil   nejvíce. Nadprůměrný film   a já dávám dvacku navíc za   skvělou hudbu.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2020
Po dobrém to holt nešlo...
Paní učitelce to dalo   práci, ale na idylické   poříční osadě konečně   zavládl klid a pohoda.   Vynikající trojka I.   Janžurová - P. Liška - M.   Hofmann se v téhle černé   komedii plné absurdních   nadsázek vyřádila přímo   dokonale. Logika sice značně   pokulhává, ale vem to   nešť, hlavně že filmík   pobaví.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.7.2019
Teroristka
Akce v kině kdy k jednomu   lístku dostanu druhý zdarma   trvala tak dlouho, že už   nezbyl jediný film, který   bych neviděl. Dal jsem proto   šanci se svojí přítelkyní   českému snímku. Nesmí   chybět Iva Janžurová, Pavel   Liška a Tatiana Vilhemová.   Nově se k estrádě herců   kteří se vyskytují úplně   ale úplně všude přidává   i týpek z Mostu, Martin   Hofmann.
Janžurová   už má nejlepší léta za   sebou. Kde jsou ty časy, kdy   člověk obdivoval její   krásné tělo, třeba v Pane   vy jste vdova. Teď už jí   zbylo jen babkovství, které   předvádí v každé druhé   české produkci. Škoda.   Scénář se snaží naject na   nejnovější problémy, s   migrací a střílením   uprchlíků (jak už někdo   psal, to si objednal Člověk   v tísni?), sexuálním   obtěžováním žen (krásná   Kristina Svarinská se nám   zde díky této problematice   obnaží do půl těla) a   zkorumpovanosti politiků.   Vše ale přehroceno do   takového absurdum, že   spíše než komedie, hodilo   by se označení parodie.
Suma sumárum mě to   úplně neurazilo ale že bych   kvůli tomu dal české   scéně šanci, to asi ne...
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2019
Tento film mne zaujal hned na   začátku a udržel v napětí   až do konce. Výborný   scénář, umírněné   herectví, překvapivé   zvraty. A bohužel, velmi   pravdivá výpověď o stavu   lidské morálky tohoto   století. Možná i trochu   návod... Každopádně výkon   Ivy Janžurové by zasluhoval   výraznější ocenění.   Bravo! A nejen jí.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.11.2019
Zajímavý příběh a dobrý   herecký výkon Ivy   Janžurové, ale něco tomu   chybělo. Tošku šťávy nebo   jiskry. Vidět se to dá, ale   do galerie těch vydařených   českých filmů to podle mne   není.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2020
Celkem
zábavný snímek, který si   nehraje, že je z reálného   života a díky tomu si může   dovolit "různé   prkotiny". Škoda   přehnaného happy endu, ale   to k tomuto typu komedií asi   patří...Herci, nejen   vynikající pí.Janžurová,   velmi slušné výkony.   Prostě úsměvná oddychovka.
topipig
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.4.2020
Problém Teroristky tkví v   tom, že se chvíli tváří   jako drama, chvíli jako   thriller anebo černá   komedie. Dohromady tento   slepenec nefunguje a jako   celek působí poněkud   toporně a rozpačitě. Není   v tom uvěřitelnost.   Předchozí film Radka Bajgara   Teorie tygra byl mnohem   lepší a hlavně   přirozenější. Teroristka   vyznívá spíše jako   nepovedená parodie. Iva   Janžurová bývala svého   času nejlepší českou   herečkou, která zvládala   zahrát jakoukoliv roli, ale   ty časy jsou bohužel   nenávratně pryč a v   Teroristce hraje v podstatě   to samé, co za poslední tři   dekády.
Xpojntman
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.3.2022
Nevim je to takový rádoby   rebelské, ale skutečnosti je   to revoluční. Ne neobyklým   stylem, styl revoluce   komunistické. Zase   obvinění, že bohatí jsou   špatní.
RwlBem
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.4.2020
Tak jsem
také konečně viděl to   často zmiňované dílo, ale   mám z něj rozpačitý dojem.   Není to drama, ačkoli se tam   vraždí. Není to sociální   kritika, ačkoli se tam   pranýřuje zlovůle peněz   vůči lidem. Není to ani   komedie, ačkoli se to   scénář pokouší odlehčit   kontrapunkcí slušné   učitelky a jejího záměru.   Není to ani revoluční   agitka (možná trochu ano,   ale snaživě ukrytá), ani   návod (tedy doufám). Co to   tedy je? Hatlapatla, pro mě.   Čest p & p Janžurové a   Hofmannovi, díky kterým jsem   to dokoukal, i když chvilkami   jsem šilhal po hodinách,   kolik toho ještě zbývá.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2021
Příjemná komedie na večer.   Fajn scénář i herecké   obsazení. Ostrá babka Iva   Janžurová a nasraný Martin   Hofmann to dávají tak jak   jsme zvyklí.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.5.2019
Česká verze amerických   střelců po troškovsku? Sedm   hvězdiček s hodně   odřenýma ušima. A to měla   Teroristka fakt potenciál!   Skvělé herecké obsazení, v   rámci scénáře úžasná   Janžurová, ve vedlejší   roli i Holubová, nabízelo se   i hlubší sdělení.. Ale   postavy žel černobílé a   prvky dramatu a groteskních   situací mi trochu přišli   jak když pejsek s kočičkou   vaří dort. Škoda!
Jarda.ftr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2019
PRAVDA
Bohužel velmi smutná komedie   a velmi pravdivá. Svým   způsobem to vlastně komedie   není, je to tvrdá realita o   ..píp...píp šmejdech,   kteří si v současnosti   myslí, že můžou absolutně   všechno. Tvůrci to po   filmové stránce přeci jen   malinko místy   neukočírovali. Místy   působí film křečovitě   jakoby nevěděli co a jak   natočit, jakoby se ne a ne   vymáčknout jak by to mělo   být. Ale jinak na takové by   měla mít paní Janžurová   povolený lov celoročně.   Velmi dlouhá léta by měla v   této zemi co lovit.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2020
Jako komedii tomu něco   ještě chybělo ale jinak mě   to pobavilo. Skvělé herecké   obsazení spojeno s takovou   tou chatařskou náladou a   westernovskou hudbou dávají   celku jeden s těch lepších   českých filmů poslední   doby.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2020
Velmi podařený film, který   mne nečekaně pobavil.   Herecké výkony skvělé, jen   Eva Holubová tam moc prostoru   neměla a je to škoda. Pavel   Liška tady měl zajímavou   roli, ve které, aspoň pro   mne, působil velice mužně a   přitažlivě. Martin Hofman   byl úžasně hnusný a vidět   Ivu Janžurovou, jak obratně   zachází se zbraní, včetně   nábojů schovaných v   punčoše, stálo za to.   Všechny výkony výborné a   hlášky mne několikrát   hodně rozesmály. Ráda se   podívám znovu, ten film mi   za to stojí!
janka29
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2020
Tak toto sa fakt   podarilo....Zo zaciatku nuda,   ale dej sa posunul len a len   tym vtipnym a premyslenym   planom...fakt dost dobre...
m6k
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2020
Od filmu jsem neočekával   žádné zázraky, ale v   rámci své záliby v   "mapování české   kinematografie‟, a Janžurku   mám rád… No a byl jsem   jím dost příjemně   překvapen, ba až nadšen. Je   to vcelku povedená groteskní   satira, vtipně tepající   některé neblahé   společenské jevy. Politické   mafiánství a korupci   zejména. Kdo by to do toho   Bajgara řekl, že to té   kapitalistické transformaci   naší svobodné a   demokratické společnosti   bude tak natírat. Má kliku,   že ten jeho štvavý pamflet   neskončil v trezoru!   Kapitalistickou společnost si   rozvracet nenecháme! Ale ne,   nebojte, není to žádná   politická agitka, to jen   hloubavému divákovi, možná   někde v pozadí smíchu…   Naštěstí hloubaví diváci   většinou nejsou diváky   podobných komedii. A film   Teroristka je nekomplikovaně,   veskrze příjemná, byť   místy černě nahořklá, ale   přeci jen komedie. Iva   Janžurová je v ní opravdu   boží!, (kdo by to byl řekl,   že už je starší než   charta, to to letí…).   Úžasný je také   "Luďan‟ Martin Hofman,   v roli politicky slizkého   záporáka. Přijatelně mu   sekunduje Wilhelmka, dnes tedy   už Tatiana Dyková, zato   pozoruhodně netradiční je   tu postava Evy Holubové. Zato   svou obvyklou, (již poněkud   obligátní), škatulku   "pozitivního trouby‟,   si tu velmi sympaticky   střihne Pavel Liška. A ve   filmu nechybí ani   "slovenská okrasa‟   Kristina Svarinská a že ta   je teda ozaj pekná, až si   chlípný divák, (já ne!),   dozajista říkal, škoda, že   tam z jejího hanebného,   vyděračského zprznění,   bezskrupulózním   kapitalistou, nebylo vidět   víc. Každopádně mě   Teroristka opravdu pobavila.   Tak jasně, že scénář je   místy trochu, až trochu   dost, kostrbatý a né zcela   logický, ale tak je to   komedie, no… Sranda,   nadsázka a za ten závěr,   (klid, nebudu spoilovat!), za   ten by se nemusel stydět, ani   Quentin Tarantule.
Venom_TomHardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2019
Teroristka rozhodně není   žádnou nenáročnou,   rozjuchanou komedií, kde by   ženy běhaly nebo lovily.   Tedy ve smyslu lovily   nějakého partnera, protože   hlavní hrdinka tady vlastně   taky loví. Film se jinak   zabývá dost závažným   tématem, protože snad   všichni jsme někdy potkali   někoho, koho bychom   nejraději zabili. Ale pořád   máme nějaké morální   zábrany, které Marie nemá,   neboť ani nehodlá svůj   plánovaný čin jakkoliv   zamaskovat. A i když to   patrně nebyl záměr, má   Teroristka co říct i   vzhledem k éře MeToo. A   závěrečná scéna dokonce   velmi specificky trochu   evokuje nikoliv Chatu, nýbrž   Nahotu na prodej. Zkrátka v   dnešní době toto dílo   udeřilo hřebíček na   hlavičku a určitě si   zaslouží pozornost!
FuriousG
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.12.2019
Jeden z nejhorších filmů v životě
Jeden z nejhorších filmů v   životě, co jsem kdy viděl.   Až na pár minut ze scény u   Hoffmana totální trapárna.   Celý koncept scénáře   absolutní hovadina.
MambaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.4.2020
Komediální drama s vážnou   tematikou - jak řešit   problémy s movitými hajzly,   kteří si osvojují právo   vládnout nad životy druhých   a případně je obrat o   jejich štěstí a totálně   jim zkazit život. Dramaturgie   filmu nedrží úplně   pohromadě, je to koktejl   dramatických a komediálních   okamžiků - ne že by to bylo   úplně nesourodé, ale   prostě to nemá vždy   patřičný šmrnc. Situaci   zachraňují excelentní   herecké výkony počínaje   skvělou Ivou Janžurovou,   přes Pavla Lišku, Tatianu   Dykovou, Evu Holubovou až po   naprosto úžasně zahraného   padoucha Martinem Hofmannem.  
Vlastimil Mach - tak   se jmenuje arogantní   podnikatel, který potřebuje   získat pozemky s chatovou   osadou a prodat je výhodně   developerům. Vystupuje   chvílemi i jako slušňák -   to je jen přetvářka, aby   dosáhl svých cílů. Ve   skutečnosti se neštítí   ničeho a život se místním   obyvatelům snaží   maximálně znechutit. Vůbec   ale netuší, že by se mu   nakonec mohla postavit   učitelka v důchodu Marie   (Iva Janžurová). Byť celý   život vštěpovala svým   žákům, že zlu se nemá   oplácet zlem, nakonec ztratí   trpělivost a když se pokus o   dohodu mine účinkem, vydá   se za bývalým zlobivým   žákem Trpělkou (Pavel   Liška) pro střelnou   zbraň.
Režisér Radek   Bajgar měl snahu natočit   film o vážných   společenských problémech   komediální formou (až   absurdní nadsázkou).   Takových filmů je třeba,   byť v reálném životě to   málokdy dopadne tak, že   dobro zvítězí a zlo je   potrestáno. Film především   díky hereckým výkonům   dokáže pobavit i potěšit.   Vizuálně je Teroristka   pěknou podívanou, hudební   stopa Jiřího Hájka je   výborná, co lze pochválit   jsou nádherně vycizelované   dialogy.
PS: V   žádném případě neberte   tento film jako návod, jak   řešit váš obdobný   problém, který vás třeba   právě teď trápí.
fanaticusm
Hodnocení:
Přidáno: 9.3.2020
Tak jsem dnes skouknul film   teroristka na který jsem se   po té co jsem viděl ukázky   docela těšil. Dost   zklamání. Ještě že   alespoň "ideovost"   nezklamala vůbec. Hlavní   zloun v podání Martina   Hofmanna byly nastíněn jako   někdo kdo nejen že má rád   zbraně ale především   pronáší hlášky o obraně   národa a o tom jak chce   ovládat lidi strachem. Pokud   by si snad nějaký méně   všímavý divák dostatečně   neuvědomoval kam že to   hlavní zloun patří je to   podpořeno scénou ve které   pořádá soutěž ve které   soutěžící střílí po   gumových člunech s černými   postavami a v podstatě   organizuje ozbrojenou   jednotku. Za své počínání   je stranou dobra označen za   nácka jehož je třeba   fyzicky zlikvidovat neb jinak   by to údajně tací dotáhli   až ke koncentrákům. Vše   dobře dopadne a hlavní zloun   je přísně ztrestán hned na   třikrát. Rána z brokovnice   do nohy, několik střel z   revolveru do těla a nakonec   upálení.No každá doba   měla své zlouny které bylo   nutno řádně vykreslit.   Nacisti měli židy, minulí   komunisti "nemilosrdně   nastavovali zrcadlo zlému   kapitalismu" no a ti   dnešní nastavují   vytvářejí jiné stereotypy.
phs
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2019
phs
az do "strileci   sceny" celkem nic moc,   ani jsem si nebyla jista, ze   maj "babky" az   takovou pravdu, ale   "strileci scena" se   stopro stane komickym klenotem   vsech absurdnich situaci,   jednoduse genialni. Navic   vynikajici herecke vykony,   Vilhelmova opet dokonala!
Beppe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.5.2019
Celkem vtipný výchovný film..
Nejdříve klady: Děj se   dostává do tempa poměrně   pomalu, ale zato jistě, a v   průběhu filmu nakonec byla   místa, kde se kino smálo   nahlas a zejména některé   scény a hlášky v nich   vyhnané do cynické   absurdity se vyloženě   povedly. Co mě osobně dobrý   pocit z příběhu zkazilo,   byla úporná snaha   scénáristy a režiséra   vychovávat národ.. Neumím   ani odhadnout, kolik úsilí a   prostředků musela stát   scéna kdy zlí a xenofobní   motorkáři a myslivci   střílejí do figurín   znázorňujících migranty v   plovacích vestách a na   člunech na řece, v rámci   nového sportu který zloduch   Mach vymyslel, aby vyštval   hodné obyvatele chatové   osady..To celé mi přišlo   jako zaplacené Člověkem v   tísni, nebo podobnou   organizací a určitě nebylo   lehké to do děje   implantovat. Bylo mi za tu   agitku za tvůrce trapně, a   netroufám si předvídat   jestli ji někdo za pár let   vůbec pochopí. Stejně   divná byla předcházející   situace, kdy ten mafián   přivezl ve svém Porschi   Gabrielu Koukalou-Soukalovou   na schůzi těch svých   "špatných".   Nedalo se poznat, jestli tam   byla jako ta dobrá, nebo   špatná nebo ze známosti.   Trapné.. Co mě zaujalo, byly   až obsesivní záběry   zbraní, které nějak s onou   snahou vychovávat neladily, a   navíc byly doprovázeny   občas faktickými chybami.   Rozpaky ale nakonec mírní   dokonalé obsazení a   výborné herecké výkony   všech představitelů,   kteří se nadprůměrně   dobře vypořádali s   nástrahami nedotaženého a   trochu tendenčního   scénáře.
swan
Hodnocení:
Přidáno: 12.9.2019
Myslím si, že film   Teroristka patří po dlouhé   době mezi opravdu vydařené   české filmy. Určitým   způsobem dost reálné, ale   to asi bylo záměrem, a   vůbec to není na škodu. Za   mě určitě palec nahoru. :)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7231minih7231Ecce homo Homolka (1969) 
Ecce homo Homolka n
minih8393minih8393Hodinářova svatební cesta korálovým mořem (1979) 
n
minih16612minih16612Poslední skaut (1991) 
The Last Boy Scout n
minih169545minih169545Stáří není pro sraby (2022) 
Stáří není pro sraby n
minih35452minih35452Hovory H ještě po dvaceti letech (1990) [TV pořad] 
Hovory H ještě po dvaceti letech n
minih14169minih14169Nevěsta (1970) 
n
minih131779minih131779Koza (2015) 
Koza n
minih36864minih36864Legenda o opilém mistrovi (1994) 
Jui kuen II n
minih25308minih25308Chodník cez Dunaj (1989) 
Chodník cez Dunaj n
minih20208minih20208Šimon a Matouš (1976) 
Il Vangelo secondo Simone e Matteo n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gino Turini

Turini Gino

Naposled navštívené:
Gino Turini

Turini Gino