Duben
ohodnotit

S čerty nejsou žerty

Další název:
Čertův švagr; Give the Devil His Due; Don´t Play around with Devils
Žánr:
Rok:
1984
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
1.10.1985
„Není jednoduché dostat do pekla pravou hříšnici! Pohádková komedie o jednom pekelném omylu, dvou kamarádech a třech potrestaných hříšnících...“

Komentáře k filmu S čerty nejsou žerty

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 79
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2011
Pro mne po Pyšné princezně   a Byl jednou jeden král na   místě třetím coby do   oblíbenosti. Vtipná pohádka   plná pravdy. A navíc chci   říct, že máme krásné   pohádky, a naši režiséři,   herci a filmaři vůbec, když   mají prostředky je   "dovedou skutečně   dobře udělat"
green-tea
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Na pohádky už sice nemám   věk, ale "Čerty"   si nikdy ujít nenechám - je   to moje vyložená pohádková   TOP jednička! No, kde jinde   můžete potkat tak   sympatického čerta, jako je   Janek Ondřeje Vetchého? A   navíc to krásně vyvedené   peklo, do kterého by se   člověk skoro těšil...
:-)
řepešínský
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
zlatý fond světové   kinematografie s   obdivuhodnými hereckými   výkony je pro současnost   filmová pohádka s čerty   nejsou žerty, jejíž kvality   dávno potvrdili sám pan   čas. přesahem, poselstvím,   rytmem i napětím se snímek   s čerty nejsou žerty již v   době svého vzniku mohl   zařadit na samotný vrchol   filmového žebříčku, kde   trůní mezi nejlepšími   díly dodnes. s čerty nejsou   žerty je filmem, který lze   vřele doporučit úplně   všem divákům bez rozdílu   věku, vzdělání i   postavení.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.6.2006
filmová pohádka
Myslím si, že můžeme být   pyšní na naše filmové   pohádky, můžeme být   pyšní na jejich tvůrce. I   tato nepostrádá zajímavá   děj a humpr. Díky.
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Krásná, notoricky známá   filmová pohádka, která je   slušně natočena, skvěle   obsazena s chytrým humorem.   Myslím,že dnes kdyby bylo   peklo, bylo by tam pěkně   narváno:-)
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Absolutne skvela pohadka.
To peklo bylo vyborne   vymyslene.
V tomto   pohadkovem pribehu se nasi   herci opravdu ukazali.At uz   Hermanek v roli Lucifera nebo   treba Vetchy v roli poplety   certa a samozrejme i   ostatni.Proste se to dost   povedlo a myslim si,ze nas   tahle pohadka bude bavit jeste   hodne dlouho.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2013
S čerty nejsou žerty ale je s nima legrace
Jedna z nej pohádek. Plno   humoru, roztomilé akčnosti,   pohádkovosti, to všechno   vloženo do kouzelného hrnce,   ve kterém filmaři   "uvařili" pohádku,   která je prostě kouzelná, a   mě hrozně moc chutná   každý rok na svátky, vše v   ní lahodí chuti diváka -   herecké výkony, interiéry i   exteriéry filmu, vtipné   hlášky,celková   atmosféra... Prostě filmaři   "uvařili" parádní   filmovou pohádku, na kterou   se podívají s radostí snad   všici děti i dospělí - a   jdou si každý rok na   nášup! :-)

Mňam, chutná to   pohádka!!!
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Krásná pohádka se spoustou humorných scén.
Mám moc ráda tuto pohádku,   již považuji za vrchol   našich filmových pohádek,   pak již vznikaly samé   odvárky stylu Nesmrtelná   teta, Princezna ze mlejna či   Král sokolů   atd...Přirozenost, laskavost   a pohádkové kouzlo už   moderní pohádkové filmy   prostě nemají a S čerty   nejsou žerty byl zřejmě   poslední takto dobře   natočený film završující   éru Pyšných ši Šíleně   smutných princezen a také   oříškové Popelky...Velmi   mne zde baví výkon pana   Heřmánka v roli Lucifera, je   naprosto nepřekonatelný -   "Jsi drzý čert."   je jeho razantní odpověď   pekelnému rádci v podobě   pana Hrubého, který se   snaží svého   "nadřízeného"   upozonit na "šestý   řádek vlevo dole...to je   tady.." Petr Nárožný v   roli drezúranta   nešťastných vojáků taky   nemá chybu: "Vidíš,   spadlo ti to...asi vítr,   ne?" Viktor Preiss je   správně zákeřný správce,   který okrádá nebohého pana   knížete v podobě Josefa   Kemra. K celému filmu   natočenému v prostředí   nádherného průhonického   parku nemám připomínek,   scénář je naprosto   vynikající, taktéž   synchron...no, vlastně   možná jednu bych měla, ale   hodnocení to neovlivní.   Zajímalo by mne, proč byl   představitelce princezny   Adélky, milující   mlynářovic Petra, změněn   hlas a předabována byla   paní Konvalinkovou. Asi   neměla správně   vyhovující...I přes tuto   drobnost však mám pohádku   moc ráda a je pro mě tou   další, bez nichž bych si   Vánoce neuměla představit   Vánocemi.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2012
No fakt drzý čert
Podľa mňa najlepšia   rozpávka akú som kedy videl.   Je tu jednoducho všetko.   Mladý švarný,   výpočítavá macocha,   pekná dobrá a pekná zlá   princezná, slabý kráľ,   úplatný rádca, veliteľ   tyran, čerti s najvyšším   šéfom, no všetko. A dobro   zvíťazí nad zlom. Všetko   tu úplne do punktu sedí.   Geniálne. Neskutočné   hlášky (ja prídem / ja   vidím, povedal som ja vidím   / si drzý čert / je to   rebel). Neexistuje tu slabšie   miesto a každý herec   absolútne dokonalý,   bezchybný. Avšak   najväčší herecký koncert   tu predvádza Karel Heřmánek   ako Lucifer, tie jeho výstupy   sú geniálne, to sa musí   nechať a ešte pekelnejší   výkon podáva Viktor Preiss   ako správca, tak to je   unikát, to čo dorába to je   niečo famózne, no ukážkovo   skorumpovaný, vypočítavý a   vynaliezavý, a ta jeho   dokonalá pretvárka a   neskutočné perly. Dokonalé   veľdielo
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Výborná česká pohádka na   kterou se můžu dívat   každý rok.Skvělá pohodová   zábava se skvělým hereckým   obsazením a skvělými   efekty.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2012
Když se podívám na herecké   výkony a s jakým nadhledem   tuhle záležitost   zahráli,tak mě to jen   utvrzuje v tom,že tenkrát se   evidentně hrálo a natáčelo   v mnohem větší pohodě.   To,co se natáčí v ČR   dnes,se kvalitou ani zdaleka   nevyrovná filmům let   dřívějších. Co herecký   výkon,tak 100% a to platí i   o režii a scénáři. Dvě   jména musim přesto   vyzdvihnout,který podle mě   zastínily zbytek   .Charizmatický Karel   Heřmánek se svým   specifickým smíchem,hlasem a   knírkem byl naprosto skvělej   a to druhý   jméno?Samozřejmě Petr   Nárožný v roli   Kaprála,který zde podle   mýho zahrál nejlíp ve svý   kariéře...co slovo,to   perla,co hláška,to   smích...uvidim to po stý a   jen zahlídnu Nárožnýho,jak   zahlásí ,,Je to REBEL!!!´´   a už se směju :-D parádně   natočená pohádka a jen   zaujatej a slepej nekňuba, by   tomuhle skvostu něco   vytýkal! ---->100%
thejduk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Jedna z nejkrásnějších   českých pohádek o   čertech, (tam by asi v   současnosti bylo přeplněno   politiky). Opravdu pohádky   let sedmdesátých a   osmdesátých patří mezi ty   nejkrásnější, co se   natočily (Popelka a Čerti)   - nezapomenutelné hlášky i   herci (V.Dlouhý, J.Kemr,   V.Preiss, o L.Šafránkové a   P.Trávníčkovi ani   nemluvě).
Mackaku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2015
To byly ještě pohádky pohádkami
Herci hráli sami za sebe.   Dnes jsou tak ideově   prodchnutí, že už se   podobná věc dnes nenatočí.   Realita se vydává za   pohádku a přitom je peklem   na zemi.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2017
Tahle pohádka mě nikdy   nezklame i když jsem ji   viděl vícekrát stejně se   na ní vždy těším.   Skvělé herecké výkony a   svérázný humor to mám moc   rád.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2013
Tahle geniální pohádka má   pořádně roztopené ohně   pod všemi kotli, co jich jen   v pekle čeká na   hříšníky. Tenhle film   zábavou a hláškami přímo   hicuje! Ale zde má jen 87%,   místo rovných sto? No to   snad ne! To je peklo...   Přitom já bych za kaprála   na bojišti i duši vypustil a   Dorotu Máchalovou bych si z   fleku vzal za manželku!   Navíc - Karel Heřmánek jako   přísný Luciper je BOŽSKÝ   bavič.

Tak, a   mám to! Za to rouhání   půjdu taky do kotle. Už se   moc těším! :-)
Akana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Jedna z mých   nejoblíbenějších pohádek   (ne-li vůbec ta nej).   Úžasný Kemr ("Jak   víte, že jsem...totiž že   nejsem..."), Nárožný   ("Co že máme?"   "Přehlídku."   "Já příjdu."),   Heřmánek ("Od myšlení   jsme tady my." "No   ty rozhodně ne,   Drápale!") a další.   Pro Viktora Preisse je to v   mých očích vyloženě   životní role   ("Okamžitě slez dolů,   daremný jinochu!",   "Který z vás je   nejbo...? Já to   zjistím.").   Nevysychající studnice   vtipu.
Jarda.ftr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Nádhera prověřená časem
Přesně jak zde píší   všichni. Jedna z mnoha   starších nádherných   pohádek, která má vše co   má správná pohádka mít.   Celková atmosféra vás   prostě nadchne a pohltí.   Spousta dobrých hlášek a   humoru, který člověka   spolehlivě pobaví i když   pohádku vidíte po desáté.   Dříve jsme byli v   pohádkách zkrátka mistři.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Moje nejoblíbenější   pohádka, skvělí Ondřej   Vetchý s Vladimírem Dlouhým   a mnoho dalších herců.   Vtipné dialogy a scény,   hlášky už taky zlidověly.   Pohádka nejenom na Vánoce   ale i v létě.
wena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2018
Už to patří mezi moje TOP   pohádky. Zlidovělé   hlášky jsou slyšet všude   kolem. Peklo z váhou kde ji   Dorota strhne.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2008
Skvělá čertovská   pohádka,s neodolatelným   pekelným luciferem v podání   Karla Heřmánka.Pohádce   nechybí humor i poučení   nakonec,že ,,Na každého   jednou dojde"
Out-Of-Way
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2010
Ďábelsky dobrá, nádherná   česká pohádka, která se mi   bude asi líbit i za padesát   let. A ať mne vezme ďas,   jestli to není nejlepší   pohádka o čertech!
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2008
Jedna z nejlepších českých   pohádek, herecký koncert   Vladimíra Dlouhého a Ondry   Vetchého a pro mě osobně   životní komická role   Viktora Preisse. Ani pan Kemr   jako pan král nemá chybu,   ale u něj je to už zvykem.   Hynek Bočan režíruje s   přehledem, výprava je   působivá (peklo zvláště),   skvělé triky účelné a   celá nálada snímku se nese   v příjemně odlehčeném   duchu. Výborné hlášky,   kterými je tahle klasická   pohádka nabitá a přehlídka   výborných herců dělají   tohle dílko tím, čím je.
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Nejlepší česká pohádka   vůbec. Vynikající   Svěrákův scénář,   skvělá hudba a perfektní   herci. Navíc poměrně   výpravná záležitost.
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Výborná pohádka. Mám pro   ni slabost, sleduju ji   kdykoliv se objeví na   obrazovce a vždycky se u ní   výborně bavím. Herci zde   odvedli skvělé herecké   výkony.
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2006
hodně dobrá pohádka,   pobaví se u ní snad každý   - kvalitní herci,   inteligentní druh humoru,   zábavný vykreslení   pekla...prostě ve svým   žánru nemá chybu. Asi   nejlepší je ale Nárožný:   "Máchale, pamatuj si,   tebe čeká šibeníce!!! Já   tě...jéé, já si zlomil   šavli."
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2010
Opravdu jedna z nejhezčích   pohádek, jaké jsem kdy   viděla. Všechny herecké   výkony byly vynikající, ale   Viktor Preiss v roli správce   a Karel Heřmánek v roli   Lucipera, jsou pro mne   naprostou lahůdkou a   vysloveně se těším na   každé jejich slovo a gesto.   Nesmím zapomenout na   překrásnou hudbu. Inu, není   čert jako čert...
JanaOss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Snad nejhezčí pohádka   vůbec. Výkon K. Heřmánka,   co by Lucifera je parádní,   bez něj by snad pohádka   neměla ten právný nádech.   Krásné zpracování   původní pohádky B.   Němcové, nechybí jí spád,   ani humor, je zde láska,   potrestané zlo - no všechno,   co pohádka má mít.
marfussa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2011
S čerty nejsou žerty
Když si vybavím, co se   točí dnes, tak je toto   nadčasová pohádka z   čertovského prostředí...tu   snad musí milovat každy v   každěm věku
mirda27
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2018
Nejlepsi
Tak tato pohádka má všechno   co má mít. Výborný   scénář podle námětů B.   Němcové, výpravu, kostýmy,   vtip, hudbu,herecké   obsazení každému sedne na   míru. A nesměl bych   zapomenout na akci... U této   pohádky se nikdo nenudí...   Myslím si že bude na vždy   nejlepší z pohádek...
Lucka-V.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Tohle je úplně skvělá,   zábavná a dobře natočená   pohádka, která vždycka   pobaví snad každého   diváka.
kedar17
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2009
nejlepší hláška je: je to   rebel při zatýkání kladl   odpor tři vojáky těžce   zranil
a jednoho   dokonce zesměšnil.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2008
Tak tohle je pohádka, která   asi (pevně doufám) nebude   nikdy zapomenuta. Vtipná,   napínavá, inteligentní, no   a prostě má všechno, co   dělá pohádku pohádkou a   dnešní filmaři by si měli   vzít příklat (třeba pan   Troška :-)). Já osobně si   jí nikdy nenechám ujít.
mrejca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2014
Peklo peklíčko
Nejlepší peklo ze všech   pekelnickych pohádek.   Nejlepší hlášky (Máchale   spadlo ti to). Prostě   skvělá pohádka, kterou   můžu znovu a znovu.
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2008
Klasická česká pohádka,   jedna z nejlepších. Pěkný   pohádkový děj osvětlený   známými   Uhlířosvěrákovými   písničkami. Všichni herci   výborně zapadli do   čarovného příběhu plného   lásky, trestu i   prozřetelnosti.
PinPrick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Pohádka plná superlativů.   Dobří herci, pěkný   příběh, výborné hlášky   a nejlépe zpracované   pohádkové peklo. Moje   nejoblíbenější pohádka
Ajkir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Co by to bylo za vánoce bez   téhle pohádky? :)
Sice je moje hodnocení   možná přemršené, ale beru   to tak, že to hodnotím v   rámci pohádek. A tam prostě   nemá žádná jiná u mě   konkurenci.
herzyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2007
,,VSEHO SEM NECHAL A SPECHAL   VAM ...napsat neco o   nejskvostnejsi pohadkove   komedii sveta !!! ,,NA MYSLENI   SME TADY MY NO TY ROZHODNE   NEEE ...
Manuela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Tak tuhle pohádku mám taky   moc ráda. Řekla bych, že je   to asi naše nejlepší   filmová pohádka. No dobře,   tak po Pyšný princezně:-)   Fakt tam jsou super hlášky.   Mně se moc líbí - Máchale,   spadlo ti to. Ale asi   nejlepší je Lucifer.
ninus1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2008
Moje nejoblíbenější   pohádka -jedna z nejlepších   nedá se jí nic vytknout   hlášky v téhle pohádce   nemají chybu můžu na ní   koukat pořád je užasná, a   herecké obsazení je bomba co   dodat no prostě za 10
Simmee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2010
Od dětství jsem trpěla   jakousi averzí proti   ´´neanimovaným   pohádkám´´ mimo této.   Vždycky jsem ji zbožňovala.   Je to jedna z nejlepších   českých pohádek.
Foredoom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Prostě supr
Tak tato pohádka myslím,bude   ještě dlouho na   vrcholu.Úžasný   příběh,skvělé výkony i   herecké obsazení,dělá z   této pohádky,která taky má   svůj věk,jednu z   nejlepších Českých   pohádek.
drad007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2014
Pro me ta nejlepsi pohadka,   ktera byla natocena. Peklo je   nadherne vymyslene a Hermanek   coby Lucifer je   neprekonatelny. Pohadku jsem   sice videla uz nespocetnekrat,   ale vzdy se na ni opet s chuti   podivam
romana.spajsova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2015
Má nejoblíbenější
tohle můžu vidět stále   dokola a neomrzí. Hlavně je   to kvůli Karlu Heřmánkovi.   Nejlepší filmový Lucifer
konicekbanicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2011
Tuhle pohádku miluju ze   všech nejvíc. dodnes občas   pronáším hlášky které   jsou vryty do našich myslí   nesmazatelně. Lepší česká   pohádka není !
spojla
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2008
Moc skvělá pohádka mám jí   moc oblíbenou a kdykoliv jí   davají v televizi tak na ní   koukám, prostě moc pěkně   udělaná a hlavně jsou tam   nezapomenutelný hlášky.
WondynQa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2009
Čerti
Další z mých   oblíbenych.Pohádka moc   zábavná,plná   čertovin.Vždycy se u ní   zasměju,moc se povedla....!
pravatvarkapitalismu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2018
Skvostná filmová pohádka.   Takové už se netočí a   nenatočí. Co slovo to perla.   Plejáda skvělých herců,   krásný pohádkový   příběh. Pohádka nejen pro   nejmenší na kterou se rád   podívám i na Štědry den.   Jen tu Dorotu Máchalovou   bych nechtěl, to je zlý sen   chlapa mít takovou babu za   manželku. Chamtivost se   nevyplácí. Kdo ví kam se   dostanou současní   nenažraní čeští   podnikalelé vlastnící   biliardy (nedávno vyšel   jejiich seznam), (kreří k   těm bilionum určitě   přišli poctivou prací v   továrně. Jenže ono se jim   to pak vše sečte a peníze   jim budou na nic, pekelná   váha váží spravedlivě.
dezider.izmail
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2018
Opět super,super,super. Na   tohle se rád podívám i po   sto padesáté   páté.Příběh je nádhera a   herci naprosto skvostní. Sak   na ryby pytel na raky tohle je   pohádka!!!
HonyJK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2014
Nejlepsi ceska pohadka.   Vyborne dialogy, humor,   panove Preis a Narozny jsou   neprosto uzasni. Ma to moralni   aspekt, peklo, jakozto nastroj   spravedlnosti, logika pribehu.   To dnesnim pohádkám zoufale   chybi...
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2021
Podle mého mínění jde o   jednu z malé skupinky našich   nejpovedenějších filmových   pohádek. Krásně napsaný   scénář na klasiku paní   Boženy Němcové, výborné   obsazení a herecké výkony,   perfektně vybrané lokace a   kouzelná a přitom   střízlivá výprava. Když   se dívám na dnešní   pohádkové výtvory fakt si   neumím představit, že by za   40 nebo 50 let na obrazovce   dokázaly zaujmout příští   generace jako to zvládají   tyto skvosty. Dnešní   produkce mi přijde jako   výrobek na jedno použití.
SvoKar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Jedna z nejkrásnějších   pohádek s mnoha   nezapomenutelnými hláškami,   milým ale ne divokým   humorem, nádherně sehranými   postavami, které si herci   museli užívat. Ze začátku   neopětovaná a proto   nešťastná láska Adélky k   Petrovi film ladí trochu do   smutna, ale to je jen jedna z   mála vad na kráse.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2017
Příjemná pohádka, pro dny   sváteční, se divákům   líbí, zlo je potrestáno a   láska vítězí. Vetchý i   Dlouhý, kterým jsou role   psány přímo na tělo se   chytili své šance a již   desítky let neslezli ze   sváteční z obrazovky a jen   tak neslezou...
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2008
Čertovské pohádky, kde i   peklo řeší dobro a zlo, kde   peklo měří váhu hříchů   čertama. Vydařená pohádka,   na kterou se kdykoliv ráda   podívám znovu.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2015
Klasika, která zraje jako   víno. Spousty hlášek,   které zlidověly, zvláště   jedna, že:-)
Často se   zmiňuje Karel Heřmánek v   roli Lucipera, který je   skvělý. Já však mám   osobně radši Viktora   Preisse, který je v roli   správce výjimečný.   Doplněn Josefem Kemrem a   Petrem Nárožným jsou   jedineční. Koho bych ale   vyměnila, tak knížecí   dcerky. Angelína je alespoň   drzá a plnokrevná role, ale   unylou Adélku mám vždycky   chuť majznout něčím po   hlavě, aby se probrala.
A při závěrečné   scéně v hospodě vždycky   dostanu hlad. Začínám   bramboračkou:-)
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2014
S čerty nejsou žerty
Vynikající česká pohádka   z doby, kdy většina filmů   tohoto žánru měla ještě   kvalitu. Důkazem toho je i   tahle pohádka. Má totiž   smysluplný a zábavý děj.   Najde se tu taky skvělý   humor, vtipné hlášky a   herecké výkony jsou taky na   parádní úrovni.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2012
Jedna z mých   nejoblíbenějších pohádek.   Vladimír Dlouhý jako   zamilovaný a zasněný   chasník, Ondřej Vetchý jako   popletený čert, Viktor   Preiss jako záludný a   chamtivý správce, skvělá   Jaroslava Kretschmerová jako   vykutálená Dorotka a pak   kaprál Petra Nárožného,   jeho úšklebky mám v   paměti. Tato pohádka se   povedla!
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2018
Je to jedna z posledních   povedených pohádek, jedna z   nejlepších. Vždy se   těším na svátky, kdy se na   ní budu moct kouknout.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.8.2010
„Ať už peklo bylo nebo   nebylo, bylo vymyšleno   dobře…“
Jedna z   mých nejoblíbenějších   pohádek. Průběh je   samozřejmě klasickej,   včetně happyendu, ale kouká   se na to výborně, už jenom   kvůli hvězdnýmu obsazení   – Vladimír Dlouhý jako   Petr Máchal, mladičkej   Ondřej Vetchý jako pekelník   Janek, Josef Kemr v roli   knížete krachujícího   království, Jaroslava   Kretschmerová coby hlavní   ženská záporačka Dorota   Máchalová, babička Jana   Dítětová a úžasná dvojka   kaprál Petr Nárožný a   správce Viktor Preiss. Super   je taky hudba Jaroslava   Uhlíře s texty Zdeňka   Svěráka a obzvláště   úžasná pekelná   instrumentálka. K tomu   krásná příroda a povedený   komediální prvky a povedený   hlášky – „Je to   rebel…“, „Máchale, tebe   čeká šibenice.“ „Spadlo   ti to.“, „Jé, já si   zlomil šavli.“
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
No tak tohle je peklo jak má   být. Jedna z nejhezčích   pohádek (českých) co znám.   Co na tom, že triky jsou,   mírně řečeno, trochu   slabé, avšak herecké   výkony jsou perfektní. Až   na ty princezny :-).
hlavsa5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2011
Pohádka, při které se   těším jen na Lucifera -   Heřmánka, ten ho podal   skvěle a netradičně.   Dlouhý, Preis, Nárožný se   tu vyřádili.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.1.2004
Klasika
Je to jedna z   nejkrásnějších pohádek,   které u nás kdy vznikly.   Pokud o tom pochybujete, tak   jste asi moc vyrostli a   nemáte cit na to, co děti   může zaujmout. I dnes ve   světě počítačů a všeho   digitálního od aut až po   ponožky. I pro nás starší   je vtipné alespoň to   Nárožného: Spadlo ti to,   Máchale. Seber to   Máchale......:)
Strength
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Toto je naprosto úžasná   pohádka. Dokonalé   vyvážení dobra a zla. Je   zde velmi dobře ukázáno,   že na každého jednou dojde   a i peklo je omylné. Pokud je   člověk pracovitý a   podstivý, dostane se z   každého maléru. Krásná   pohádka, i když uznávám,   že jako malá jsem se toho   pekla hodně bála. :-)
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Krásná pohádka. A to   přímo pekelně hezká:) Jsou   zde zábavné momenty a Josef   Kemr, i Karel Heřmánek jsou   nenahraditelní:)
azenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Legendární pohádka.   Legendární hlášky.   Melodické písničky.   Skvělí herci. Klasika.   Takhle mají pohádky vypadat.
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Klasika
Klasická pohádka s   nezapomenutelným výkonem   Heřmánka v hlavní roli. Je   to prostě něco, což už se   asi dnes těžko natočí.   Podle jednoho nečeského   filmového průzkumu je to   nejrealističtěji   stvárněné peklo ve filmu.
mss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2010
jedna z nejlepších českých   pohádek, která nikdy   neomrzí..ráda jsem se na ni   dívala, když jsem byla malé   dítě a ráda se na ni   podívám i teď..opravdu   nikdy neomrzí:)
kristina
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2006
Skvělá pohádka!!!   Nejlepší je správce,   protože ho hraje Viktor   Preiss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!8   -)
Zdenek72
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2008
,,Máchale, spadlo ti to...asi   vítr.,, Osmý řádek vlevo   dole - vidím, osmý řádek   vlevo dole, říkám kouknu a   vidím - to je tady - jsi   drzý čert ,,
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Má oblíbená pohodová   čertovská pohádka o dobru a   zlu , ale když se stane v   pekle omyl musí se napravit.   Aby opět dobro zvítězilo.
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2007
Nenáročné zpracování   klasické pohádkové   tématiky o vítězství dobra   a spravedlnosti. Solidní   herecké obsazení dává   filmu nádech jemné komiky a   čertovských kousků.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2005
Peklo a čerti
Krásná česká   pohádka.Mnohem lepší než   dnešní modernější   pohádky jako je např.Z pekla   štěstí.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2009
S čerty nejsou žerty
Jedna z nejlepších českých   pohádek...patří k domácí   pohodě! Hláška : Máchale,   spadlo ti to, seber to, asi   vítr...je nezapomenutelná!!!
dinuczka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2008
Jedna z těch vtipných   českých pohádek. Skvělé   herecké obsazení a výkony   herců. Pohádka obsahuje vše   co má, boj dobra se zlem,   lásku k nesprávné   princezně a samozřejmě   šťastný konec ve všech   směrech.
pepamitas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Klasická česká pohádka.   Herecké vákony, prostředí   a milé zpracování nám   rozhodně může dávat klid,   že tyto starší české   pohádky budou aktuální i   pro naše děti. Rozdíl mezi   zlem a dobrem a lidskou   povahou je nasnadě snad v   každé osobě, která se do   děje zapojí.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2019
Jako dítě si pamatuju, že   mě to v kině nebavilo, jako   dospělý si z obrazovky   vychutnávám četné herecké   vtípky a celkově skvěle   propracovaný příběh.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2012
Tahle pohádka ve které   vystupují čerti se povedla   nejvíc. Ty hlášky jsou   nezapomenutelné a příběh   plný kouzel na ten se taky   nedá zapomenout.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Pro
mě osobně taková ta   "lepší"   pohádka.Solidně obsazená,   natočená a i zahraná.   Zlidovělé hlášky, svižný   děj, koukatelný počin:-)
akademik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2008
Výborná pohádka již   prověřená časem. Rád bych   pouze připomenul skvělá   výkony, zejména Viktora   Praise a Ondřeje Vetchého.   Co bych ovšem rád zdůraznil   je výtvarná stránka filmu a   výběr exteriérů (měl jsem   možmost podívat se při   natáčení ve Velenických   jeskyních do   "pekla"). Zcela   právem ji patří čestné   místo ve zlatém fondu   našich pohádek.
    akademik
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.6.2007
Klasický příběh o dobru a   zlu. To je bohužel vše. Film   jakoby celkově zadrhával a   některé herecké výkony   jsou tak trochu rozpačité.   Celkově vizuálně film   působí tak nějak divně a   řekl bych, že je režijně   poněkud nezvládnutý. A to   je bohužel škoda, protože   tahle filmová pohádka měla   rozhodně na víc.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12403minih12403Michal Tučný v lapáku (1991) 
n
minih46466minih46466Sedm krvavých orchidejí (1972) 
Sette orchidee macchiate di rosso n
minih47081minih47081Robin Hood (2006) [TV seriál] 
Robin Hood n
minih68748minih68748Vánoce v červenci (1940) 
Christmas in July n
minih4397minih4397Přelud (1996) 
Bogus n
minih10831minih10831Krotitelé duchů II (1989) 
Ghostbusters II n
minih28333minih28333Návštěvníci (1983) [TV seriál] 
Návštěvníci n
minih137940minih137940Přístav (2015) [TV seriál] 
Přístav n
minih45175minih45175Rudý Baron (2008) 
Der Rote Baron n
minih13192minih13192Muž z Hongkongu (1965) 
Les Tribulations d'un chinois en Chine n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Čertův švagr (1984) [TV inscenace]

 Čertův švagr (1984) [TV inscenace]
Čertův švagr n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Vlasta Janečková

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

30 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

09:15 - 09:45

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

0 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

20 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178292

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10