Duben
ohodnotit

My děti ze stanice Zoo

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

Žánr:
Země:
Rok:
1981
Délka:
138 minut

Komentáře k filmu My děti ze stanice Zoo

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.3.2016
Gratulace maskérům, ti se   tedy vytáhli. Dějově je to   takové škobrtání, ale zde   se asi nějak souvislý děj   vrazit nedá. Nejsem zkažen   knihou, tak mohu soudit   nezávisle a myslím, že jde   o velmi dobrý kousek. Není   to nic světoborného, ale   dívat se na to dá a mnozí   by se možná i poučili.   Bohužel je to celé takové   dost statické. Ale možná to   byl úmysl.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2015
Na filmu se bohužel dost   podepsaly nevyrovnané   herecké výkony mladičkých   a tudíž na tak silný   příběh ještě   nedostatečně vyzrálých   (ne)herců. I tak ovšem jde o   značně drsný, až   depresivní snímek s   několika opravdu   naturalistickými scénami   feťácké reality. Syrové,   nadčasové, varující...
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2010
Vysoké hodnocená filmu   patří hlavně za   autenticitu. Ani v dnešní   době si nevybavuji lepší   film (nemluvím o dokumentu),   který realisticky vykresluje   pohled na vývoj závislosti,   změnu osobnosti, žebříčku   hodnot a vlastně celého   života.
Herecké   výkony jsou dost   odstrašující v dobrém   slova smyslu. Hraní je velmi   reálné. A příběh? Kdo by   jej neznal - jedna z   nejznámějších knih na toto   téma - a zároveň také   silný příběh, který má   co říct.
Hortensie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Svým nízkým hodnocením asi   možná hodně uživatelů   nahněvám, ale více tomuto   snímku prostě nedám. Nejde   o to, že je zkrácenou verzí   knihy, kterou považuji za   velmi dobrou, ale o to, že   herecké výkony hlavních   postav jsem jim prostě   nevěřila. V mém okolí   žije mladá žena, která   propadla též drogové   závislosti, drogy bere již   spoustu let, ale - dle svých   slov - "to má pod   kontrolou". Žel ani   její rodina nechce slyšet,   že by ona měla sebemenší   problém a na radu s nabídkou   pomoci jsem byla   nevybíravými slovy   poslaná...no prostě někam a   že prý když ona bude   chtít, sama s tím přestane.   Přirozeně nepřestane a   nepřestala, ta proměna   lidské bytosti v trosku z   drog je tam den ze dne vidět   víc a víc...dnes už nedá   ani souvislou větu dohromady.   A možná i proto, že jsem   ovlivněná skutečnou   vynikající autentickou   výpovědí feťačky v   dokumentu paní Třeštíkové   - Katka - tak tomuto snímku   dávám jen 40 procent.   Filmové zpracování se   prostě nepovedlo....

Navíc celý   snímek vyznívá jako jedna   velká reklama na zpěváka   Davida Bowieho...jehož jméno   zaplňuje pomalu polovinu   závěrečných titulků.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.6.2010
My děti ze stanice ZOO
Jak jistě všichni ví,   příběh je natáčen podle   skutečné události, kdy   hlavní hrdinka vypovídala o   svém životě a formou   reportáží vše vycházelo   nejprve v časopise Stern,   později i v knižní podobě.   Rád bych opravil jeden   názor, někdo se tu zmiňoval   o Východním Německu, což   pravda není, jak kniha tak   film popisují Západní   Německo. Mě jakožto   čtenáři se to až tak moc   nelíbilo, místy se mi   zdálo, že se fakt nic   neděje. Na druhou stranu,   člověk si o hodně více   představil, že se jedná   ještě o děti. A za co   dávám velké plus je za   účinkování Davida Bowieho   (Christianen oblíbenec, i v   reálném světě).
Jinak pokud někoho   zajímá osud hlavní hrdinky   Christiane, jak pokračoval   její život v místech kde   film skončil, tak ona se   uzdravila. Dokonce se   pořídila i děťátko. Ale   bohužel život není   Hollywood a v dnešní době   je opět na drogách a jejího   potomka si vzala sociálka.   Smutný a odstrašující osud   snad nejznámějšího   feťáka...
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.1.2015
Silný námět,silné   téma,ale né moc povedené   sdělení,které dnes navíc   působí touto formou poněkud   staře.Film se táhnul,nějak   jsem se nevžil do   postav,zkrátka jedno   podívání stačilo.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2011
Knihu jsem nečet, ani číst   nebudu, poněvadž filmy a   knihy o feťácích a o   něčem podbném zrovna moc   nemusím. Tenhle snímek je   dobrá výchova strachem pro   každého člověka a   poukazuje na to, co se stane i   s normálním člověkem.   Prostě hrůza. Film je sice   hezky zpracovaný a herecké   výkony tak mladých herců   jsou ukázkové, ale   pochybuju, že si tenhle film   budu pouštět někdy znova.   Je to spíše jenom výchova   strachem, než film.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Opravdu velice syrový výlet   mezi narkomany, který musel   být ve své době dost   pobuřující. V dnešní   době filmů Requiem za sen   nebo Trainspotting to už   tolik nešokuje ale i tak to   je dost těžká podívaná.   Škoda, že to po první   hodině docela dost zpomalý a   začíná to nudit.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Samozřejmě...knížka je pro   mě, stejně jako pro spousty   jinejch pomalu jako   Bible,přečet sem jí   nesčetněkrát(tet jí zase   čtu:-)Film obsahuje spoustu   opravdu dost naturalistickejch   scének, i když je pravda,   že ohromný množství jich   chybí, ale to je celkem   logický, žejo...Ale co se   podle mě povedlo dokonale,   sou herci, co hrajou   Christiannu a Detlefa.Ze   začátku mi moc neseděli,   ale nakonec si myslim že byli   super.Dokonalej je i   závěrečnej song Heroes od   Bowieho, ale to úplně   nejlepší na celym filmeku je   myslim skutečně   neuvěřitelná   atmosféra.Téměř všechny   exteriéry i interiéry jsou   dokonale depresivní stejně   jako lidský trosky, který se   v nich pohybujou...Super!
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2007
... „Chtěla jsem vědět   jaký to je“.   Autobiografický příběh   čtrnáctileté narkomanky ze   Západního Berlína, který   je u nás známější spíš   ve své knižní podobě. A   kniha byla podle mě i mnohem   lepší (asi by se spíš   hodilo slovo drsnější nebo   působivější ). Přesto je   tahle doslova šokující   předloha ( i přes značné   zkrácení) zfilmována s   veškerou tou hrůzou a hnusem   jakým svět drog je.   Příběh naivní dívenky,   která chtěla udělat dojem   na kluka a zapadnout do party,   aby se z ní stala zoufalá,   bolavá bytost věčně   štvaná potřebou sehnat   "něco" než přijde   další absťák ... „Jenom   jedinkrát. - To říkají   všichni“.
Rene1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Opravdu fajn film o drogách.   Skvěle vybraní   představitelé hlavních   rolí Christiane a Detlefa,   oba krásní s dětskými   rysy, vzbuzující v   divácích soucit a   rodičovské pudy, Christiane   v mužích i pudy   nerodičovské. Jinak dnes-ó,   jak se ty časy mění!-   příjemný film ze skvělé   doby, kdy bylo Západní   Německo a Západ jako celek   na vrcholu bohatství, moci a   sebedůvěry a kdy feťáci   byli skoro jediným   společenským problémem.   Bohatí, spokojení,   bezproblémoví a znudění   západní němci si zašli do   kina a pobrečeli si.
Jarda.ftr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Drsný a reálný film.   Přidáme-li v jaké době byl   natočen, pak klobouk dolů   před odvahou tvůrců. S   knihou ho srovnávat nelze,   neboť literatura má   nespornou výhodu   barvitějšího vylíčení.   Slovy jde spousta věcí   vyjádřit lépe. Proto jsou   vždy filmy v tomto ohledu   většinou jednodušší.   Autoři se tu, ale poctivě   snažili a podařilo se jim   svět nezletilé narkomanky   vylíčit dost barvitě na to,   aby..........změnilo se dnes   vůbec něco?!!??
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Knihu jsem nečetla,takže   nemohu porovnávat,nakolik se   teto film knize   podobá.Každopádně filmové   ztvárnění kruté reality v   oparu drog,na mně   zápůsobilo docela   silně.Ostatně drogy jsou   špatná věc a setkání s   nimy,vede většinou ke   špatným koncům.Ale   ztvárnění atmosféry   tehdejšího Berlína je   fascinující.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Tak tento film je fakt mazec.   Já jsem teda bohužel knihu   nečetla, ale od všech jsem   slyšela, že kniha je lepší   a ještě větší maso než   film. To věřím, většina   knih je lepších než film.   Ale u tohohle mě film bohatě   stačil. Aspoň vidíte, co s   vámi drogy dokážou udělat.   Je to fakt humus. Určitě by   to měli vidět mladí lidé,   stojí to za to!
Roux
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Samozřejmě, knížka je   lepší... Protože knížka   bývá ve většině   případů lepší, takže   obsahuje mnohem více   informací. Film je pěknej a   souhlasím s názorem, který   jsem tady četla v   komentářích, že tento film   by se měl pouštět děckám   ve školách. Myslím, že   spousta lidí ani neví do   čeho jde. A nejsmutnější   na tom je, že Christiana   nikdy nepřestala brát drogy,   celou dobu i když s   přestávkama brala.
gotop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Skvěle vystižené   prostředí Západního   Berlína poloviny   sedmdesátých let, dobře   přiblížená problematika   drogové závislosti,   dokonalý herecký   výkon(tehdy jen   čtrnáctileté!) Natji   Brunckhorstové. Jediná, ale   má výtka k tomuto   dvouhodinovému filmu je až   zbytečné zestručnění   oproti knize, proto dávám   "jen" 9/10.
sylwikk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Tenhle film bysem asi   ohodnotila líp, kdybysem   nečetla knížku. Špatnej   nebyl, ale oproti knížce je   to prostě docela zklamání.   Spousta věcí tam bylo   vynechanejch a působilo to na   mě docela i zmateně. Navíc   je hnus, že už takový malý   děti začínaj s drogama, ale   to je jejich boj. Za   zkouknutí to ale stojí,   feťácký filmy prostě maj   něco do sebe...
saraSun
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2007
Doporučuji!! Nejreálnější   film o drogové scéně,   který kdy byl natočen...?   Není komediální jako   "Perníková věž"   apod. Poprvé, kdy se dá film   označit za stejně dobrý   jako jeho knižní předlohu!   Jednotlivé scény z filmu   jsou strašné, nechutné,   bolavé, lítostiví, takové,   jaké jsou v reálném   životě...
Wish
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2008
s knížkou se to samozřejmě   nedá vůbec srovnávat, ale   pokud se od ní odpoutáte,   tak vás to chytne. váhala   jsem mezi 8 a 9...ale dám 9 -   i když je to starší film a   děj je hodně smrsknutej,   přesto je natočen tak, že   na vás působí veškerou   svou syrovostí a zpočátku   tím, že není nic špatnýho   dát si občas nějakou tu   pilulku na   povzbuzení...postupně však   zjišťujete do jakýho svrabu   se hlavní hrdinka a její   "přátelé"   dostávají...každé další   píchnutí...každej další   absťák a marná snaha o   odvykání vás víc a víc   vtahuje do drogovýho humusu.
andriy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Njn knížka je opravdu   milionkrát lepší! Ten film   je o hodně věcí   ostříhanej a chvílema mne i   nudil, ale vcelku to vyznívá   dobře, asi si zas dám tu   knížku, znova!
kadodinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2009
Nemám co   číct....souhlasím,nejde to   rovnat s knihou ale přetso se   mi film líbil a myslím si   že je to jako opravdu   drsný.....Jenom škoda že to   končilo tak jako   divně..Prostě skončilo to   hodně otevřeně..Pokud ste   totiž nečetli knihu,tak je   na vás,jak´ý si vymyslíte   závěr.
susi
Hodnocení:
Přidáno: 18.10.2007
:)
mno,já ten film ještě   neviděla,protože jej nemohu   sehnat,jinak se pls ozvete na   zuzi.1992@seznam.cz

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih107803minih107803Půlnoční divočák (1985) [TV inscenace] 
Půlnoční divočák n
minih98082minih98082Guns, Girls and Gambling (2011) 
Guns, Girls and Gambling n
minih57687minih57687Zelený ptáček (1984) [TV inscenace] 
Zelený ptáček n
minih164258minih164258Nenávist (2019) 
Grudge n
minih41447minih41447Vyvrženci pekla (2005) 
The Devil's Rejects n
minih41668minih41668Dědek (1988) [TV inscenace] 
Dědek n
minih32884minih32884Solaris (2002) 
Solaris n
minih111944minih111944Divergence (2014) [2k digital] 
Divergent n
minih41701minih41701Haló, haló! (1982) [TV seriál] 
Allo, Allo! n
minih155907minih155907Mimozemská invaze (2017) 
The Recall n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

89 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

13:35 - 14:30

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:45 - 14:35

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10