Duben
ohodnotit

Muž v ohni

Man on Fire

Další název:
Mann unter Feuer; Człowiek w ogniu
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
146 minut
Premiéra v ČR:
23.9.2004
„Myslel si, že již nemá co ztratit, ale nebyla to pravda.“

Komentáře k filmu Muž v ohni

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2004
ano, opravdu doporučuji. Film   působí dost autenticky a   výkon Denzela Washingtona   stojí za to. Jak se dalo   čekat, konec nic moc - bez   posledních 30 vteřin by to   byl film za 10.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2010
Film který je naprosto   úžasný, kdyby nebyl tak   smutný tak se na něj koukám   pořád. Dohnalo mě to k   slzám a to urrčitě nejsem   sama. Dokonalý výkon Denzela   Washingtona, který utvrzuje   svoje fanoušky, že dokáže   zahrát úplně všechno.   Dakota Fanning byla roztomilá   a s Denzelem tvořili   úžasný team.:-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2016
Jednoduchý příběh   videoklipově střihaný a   značně se táhnoucí   kupodivu vytváří   fenomenální filmovou   podívanou. Denzel Washington   ztvárnil muže v zajetí   alkoholismu, v zoufalství   života plného bolesti a   lítosti. Charakter postavy se   vyvíjí velmi pozvolna,   avšak divácky poutavě. Děj   táhne emocionální linka   skromnosti s následnou touho   po pomstě. Děj tedy obsahuje   všechny psychologické   podklady jako je láska,   přátelství či žánrově   drama, napětí a akci. Je to   odvážný, krvavý a velmi   násilný příběh a to   všechno s uměleckou vizí o   skutečné životní   tragédii. První polovina se   veze v melodramatu, zatímco   ta druhá se mění v akční   thriller. V jistém smyslu se   jedná o milý smutný film,   který po citové stránce   dokáže vyronit slzu. Tony   Scott vytvořil podceňované   mistrovské dílo hodné k   ocenění.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Dost dobrý film o únosech a   o jednom zkrachovalém tajném   agentovi,který vezme práci   bodyguarda jedné   holky.Vyborné herecké   obsazení.D.Washington není   můj oblíbený herec,ale zase   ho musím pochválit.O   D.Fanning ani nemluvě.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2009
Tony Scott teda neprekročil   svoj tieň a znova dokázal,   že jeho miesto medzi   Hoolywoodskou režisérskou   špičkou je na mieste.   "MUŽ V OHNI" je   výborný triller, v ktorom   hlavnú postavu hra Danzel   Washinghton. Dej tohto filmu   je od samotného začiatku   napínavý a dramatický. Je   tu plno nebezpečných   okamihov pri ktorých   človeku behá až mráz po   chrbte.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Výborný film o bodyguardovi   kterému jeho svěřenkyni   unese mexický drogový   kartel, pomsta a   osvobozování bude kruté
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2009
Celkový pohled na film je   sice známé a trochu ohrané   téma o pomstě, ale co filmu   hodně přidává na   atraktivitě je hlavní   představitel v podání   Denzela , který hraje   bývalého tajného agenta a   je požádán aby dělal   osobního strážce holčičce   v podání opět skvělé   Dakotě Fanning, kterou unese   mexická mafie a chce   výkupné . Akční thriller   je napínavý až do samého   konce .
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Peklo na juhu
Sú filmy, ktoré každý   chváli. A ja nechápem   niekedy prečo. Podobne je na   tom i Muž v ohni. Veľa   ľudí to vychvaľovalo a   odporúčalo, tak som to   skukol. No rozpačitý dojem.   Začiatok bol perfektný,   také psychologická dráma.   Musí strážiť malú, ktorej   hrozí nebezpečie. Tá si ho   doberá neustálymi otázkami   a on jej zasa pomáha   prekonávať samú seba.   Taktiež má tento veterán   problémy s alkoholom a akosi   sa snaží s ním popasovať.   Nad vodou ho drží biblia.   Všetko bolo celkom ok   dovtedy, kým neniesli tú   malú a on ako pomstiteľ   začal masakrovať pomaly   celé mexické podsvetie.   Neviem aký malo zmysel   ukazovať explicitné scény   jatiek. Celkom pokojný film   sa mimoriadne zbrutalizoval.   Tak ten začiatok mali   vynechať a pustiť do obehu   pre fandov naháňačiek a   násilia len tú druhú   časť, veď film bol   dostatočne dlhý. Koniec   pomerne rozpačitý.   Pozitívom účasť sexoša   Marca Anthonyho
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Bomba skvěle natočené není   co dodat tak skvělej štáb   nemohl snad natočit blbost   ale tento skvělej film
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.11.2013
Muž v ohni má scénář,   který jsem ve filmech viděl   už několikrát. washington   je dobrý, Fanningová taky,   ale Tony Scott as jeho   kolegové z filmového štábu   jsou slabí a tím pádem i   film. Děj je nudný, nic   neříkající, nenadchne.   Tento film patří rozhodně k   těm slabším Washingtona.   Naprosté béčko.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velice povedený snímek se   skvělým Denzelem   Washingtonem a skvělou   atmosférou. Akčním scénám   (i když jich klidně mohlo   být více) dodává rytmus   skvělá hudba avšak občas   to kazí až moc zběsilý   střih ze kterého tak akorát   bolí oči.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2006
Vyborny film s vybornym   Denzelom   Washingtonom.Zaujimavy namet v   zaujimavom prostredi   velkomesta Mexico City,kde sa   pod pozlatkom cistych a   bohatych stvrti bohacov skryva   aj odvratena tvar Mexico City   v podobe slumov a obrovskej   kriminality a korupcie,kde   zivot chudaka neznamena nic a   bohateho len potencialny zdroj   penazi z vykupneho.Brutalne   sceny filmu posobia hodnoverne   a sedia atmosfere celeho   filmu-skor by vadilo,keby tam   neboli.Bravo-podarilo sa!
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2019
Dobré akční drama. Tony   Scott opět nezklamal,   výborná kamera a velmi   slušný příběh o   netradiční tvrdé pomstě.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Další z variací pomsty
Muž v ohni je zručně   natočený akční thriller od   Tonyho Scotta.Nic více však   nenabídne.Filmů o pomstě   jsem viděl tisíce.Toto je   jen jedna z   variací.Ano,zajímavé   prostředí.Ano,zajímavé   akce.Ale to je trošku málo   navíc proti konkurenci.Celé   to připomíná Komando se   Schwarzenegerem a to je   špatné.Nedivím se,že plno   známých herců odmítlo   hhlavní roli.Muž v ohni   nenabízí zhola nic,kvůli   čemu bych se k tomuto filmu   vracel a rozhodně mě z filmu   nic neuvízne v hlavě na   dlouhé roky.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2009
Tento druh thrilleru mně   velice baví a Muž v ohni je   dost povedený. Tony Scott   umí. Za jedinou vadu na   kráse považuji (týká se to   mnoha dalších filmů)   klipovitou, chaotickou kameru   s bleskovými záběry, které   nejdou ani postřehnout. Tony   Scott, ač výborný   režisér, bohužel, tuto   metodu dost často používá.   Jinak super.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
První polovina je fakt o   zamilování do té kouzelné   malé holčičky z Kocoura a   druhá o vymítání zla.   Příběh celkem prostý a už   několikrát ztvárněný na   filmovém plátně, ale   zkušeně provedený. Ale co   mě dojalo byl výkon   rozstříleného Denzela,   který ač hooooodně raněný   vyřídí jednu odnož   organizovaného zločinu. Asi   po něm stříleli jen   gumovýma projektilama či co.   Mám z filmu Muž v ohni   smíšený pocity. Aspoň že   ten hepík nebyl až tak   sentimentální.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2006
Těsně po skončení filmu   jsem byl nadšený, při   zpětném pohledu jsem ale   musel bodík ubrat. Snímek to   je jistě pozoruhodný,   hlavně díky střihu, kameře   a hudbě, po slédnutí Války   světů jsem se zaměřil   také na Dakotu Fanning. Ale   měl jsem s filmem dva   problémy: Denzel Washington   mě nepřesvědčil o tom, že   je voják a zabiják. A   flashbacky a klipový střih   mi po půlce filmu připadaly   spíš jako vycpávka než   jako záměr.
cragel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Muž v ohni
Tomuto filmu nebylo vůbec co   vytknout.Vynikající   příběh o ochránci a   zároveň příteli malé   holky, který se mstí za   její vraždu.Režie Tonyho   Scotta byla jako vždy   skvělá a Danzel Washington   zahrál skvěle   ochránce.Tento film u mě   velice zabodoval.
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2005
Tony Scott a jeho talent   vytvářet silně působící,   realistické filmy se opět   projevil. Kamera a střih jsou   téměř dokonalé, zápletka   graduje dost nečekaným   způsobem a konec je jeden z   nejlepších momentů filmu,   zejména díky skvěle   zvolené hudbě (Harry Gregson   Williams se opět vyznamenal,   ikdyž některé motivy může   znát divák ze Spy Game -   každopádně spolupráce   režiséra a tohoto autora   soundtracků je ideální ).  
Denzel Washington zde   předvádí jeden ze svých   dosud nejlepších výkonů,   dalším kladem je několik   hlášek a zejména cynický   smysl pro humor. Film stojí   za to vidět alespoň na   velké obrazovce, určitě se   k němu mnoho lidí   několikrát vrátí - emoce,   které tento film vyvolá,   jsou totiž dost silné.
Jinými volbami mohou být   filmy Last Boyscout nebo   Payback, ovšem zde se jedná   oproti Man on fire jen o   slabý odvar.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2004
Hned po drsném úvodu mě   okamžitě film pohltil.   Velice se mi líbí kamera a   střih - takovým skvělým   způsobem natočený film jsem   ještě nikdy neviděla...
Příběh byl zasazený v   odpovídajícím prostředí a   výkony herců (i malé Pity)   byl velmi kvalitní.
Velice film doporučuju.
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2010
Tenkrát (s Denzelem) v Mexiku!
Jen škoda, že si fanoušek   "hi-tech" Scott   neodpustil své manýry s   kamerou a střihem. Muž v   ohni se plynule rozjíždí   spíše jako psychologické   drama o   veteránovi-alkoholikovi a   roztomile zvědavé(až   ukecané) Dakotě Fanning, až   v půlce dojde k   očekávanému zlomu, aby   Denzel začal to správné   peklo. Delší stopáž mi   určitě nevadí. Všechny   postavy tu jsou aspoň   výborně vykresleny. Nakonec   až zamrazí, kdo všechno je   namočen v únosech a korupci   s výše zmíněným.
Se Skautem a Nepřítelem   státu Tonyho nejlepší   počin a Washington si udržel   formu z o pár let starším   Training Day. Radost   pohledět!
kirk5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2011
Mistr pomsty
Duo T.Scott-Washington nám   přináší příběh o   pomstě i vykoupení. Tak by   se dalo pokračovat dál, ale   pravda je, že spojením   těchto dvou pánů vznik   opravdu poutavý akční   thriller o únosu malé   holčičky. Scott je moderní   a snaží se,aby příběh   nenudil a Washington se mi   jako akční hrdina líbí   víc než milovník - jakmile   je on na scéně, vše vedle   něj uvadá a stahuje se do   pozadí. To bude asi to   charisma.
Osobně mi   snímek připadá   dravý,inteligentní a   chvílemi hodně   nekompromisní, ano někteří   by mohli nad koncem snímku   kroutit hlavou, ale já   osobně to přežiju a film si   opět pustím.
IceCold
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Mňa veľmi potešilo   kamerové spracovanie spolu s   perfektným strihom a   neuveriteľný výkon Dakoty   Fening!Jediné čo ma trochu   mrzí je pomalší začiatok a   poslabší koniec...
michaeljameson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Budete upřeně sledovat   obrazovku . Ani na chvili se   nepodíváte jinám, protože   vám to nedovolí napětí.   Mladá rodina si najme   statného ochránce pro svou   dceru. Ve městě se totiž   rozšíří unosy dětí. John   Creasy je tím vyvoléným. Ze   začátku má problémy s   malou Pitou, ale čím dýl je   s ní, začíná pro něj být   jako vlastní dcera. Jenže i   Pitu unesou. A tady začíná   chut po pomstě.John stále   věří, že Pita žije. A   nemýlí se. Ale jen těžko   uvěřil tomu, že na unosu se   podílí vlastní otec malé   Pity. A tomu s těží   uvěřila i většina diváku.   Jenže je tu milující matka   a John.Ten dělá vše pro   její záchranu.I za cenu   svého života.Určitě se na   tento film podívejte.
Reysangr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2007
Tenhle film mě zaujal nej .   Byl konec jak se vidal za   jatcum aby propustili holku za   jeho život to mě fakt   dojalo.
sukko
Hodnocení:
Přidáno: 4.4.2005
7/10
Film ma bavilo sledovat dokým   aktívne hrala Dakota Fanning.   Ked som ju sledoval mal som   pocit, že nehrá dieťa ale   dospelý herec. Po jej únose   začali byť udalosti dosť   predvídateľné, aj ked   prostredie mexického   podsvetia ( alebo bežného   života?) bolo znázornené   perfektne, Denzel svoju rolu   zvládol ako má vo zvyku   výborne, avšak kto   očakával iný koniec?
MOJE_JMENO
Hodnocení:
Přidáno: 28.8.2018
Hezké, ale...
Střihy kamery jsou sice   možná profi, ale vysloveně   mi to vadilo, přesněji   řečeno, přímo mě to   štvalo. Jinak hezký film se   sympatickým hercem v hlavní   roli.
Pepa30
Hodnocení:
Přidáno: 9.2.2010
Muž v ohni? SUPER
Film muž v ohni je opravdu   velice unikátní film který   vjadřuje to co se na světě   opravdu deje a to že se nikdo   nepostaví tak jako Creasy ten   kdo má srdce na správném   místě si u tohoto filmu   opravdu pobrečí a niž by   chtel proste to jde samo   můžete to držet jak chcete   ale pokud máte srdce a cit   tak se tomu neubráníte já   osobně jsem také brečel.
Tento film vřele   doporučuji všem je opravdu   pěkný!!!!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10491minih10491Konec básníků v Čechách (1993) 
Konec básníků v Čechách n
minih14434minih14434Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (1985) 
A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge n
minih80168minih80168Hledá se Jackie Chan (2009) 
Xun zhao Cheng Long n
minih58970minih58970Návrat do domu hrůzy (2007) [Video] 
Return to House on Haunted Hill n
minih25884minih25884Halloween: H20 (1998) 
Halloween H20: Twenty Years Later n
minih37187minih3718721 gramů (2003) 
21 Grams n
minih43943minih43943Generace X (2005) 
The Chumscrubber n
minih127766minih127766Krvavé peníze (2014) 
Good People n
minih49549minih49549Nestanu se tvojí ženou (2007) 
I Could Never Be Your Woman n
minih150740minih150740Traded (2016) 
Traded n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

06:00 - 06:50

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Denver - Poslední dinosaurus (...

06:20 - 07:10

28 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:30 - 06:55

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10