Duben
ohodnotit

Díra u Hanušovic

Další název:
Nowhere in Moravia
Rok:
2014
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
24.7.2014
„Film Miroslava Krobota“

Komentáře k filmu Díra u Hanušovic

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
argenson
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.3.2015
Tyhle depresívní příběhy   z venkova mívaly kouzlo, ale   svou funkci splnily už tak   před deseti patnácti lety,   takže to si Krobot s   návratem do rodného kraje   vzpomněl trochu pozdě. A ta   mluva je vážně otřesná.   Nejde jenom o to, že   pražským hercům nevěřím,   ale krom toho i na tý   nejmenší vesnici nemluví   nikdy úplně všichni   dialektem, vždycky se najde   nějakej provokatér, kterej   mluví normálně česky. Tak   jako já v Brně :-)
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2016
Velmi příjemné   překvapení, pro mne, který   počítal s další blbinou.   Herci to pojali naprosto   přirozeně i s podivným   nářečím. Sice jsem   nenašel ve filmu žádnou   postavu, se kterou bych, byť   jen částečně sympatizoval,   ale ani mi to moc nevadilo.   Ona každá ta figurka měla   něco zvláštního do sebe.   Děj to nemá, a kupodivu,   také mi to nevadilo, bylo to   jen dobře. Myslím, že jde o   mírně nadprůměrné dílko,   které stojí za vidění.
green-tea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.11.2020
Za mě zklamání. Těšila   jsem se na vtipnou českou   komedii, takže na tu sbírku   podivných exotů (nechci   rovnou napsat idiotů),   hovořících podivným   dialektem (a navíc pěkně   sprostě), jsem zírala více   než znechuceně. Pana Krobota   si vážím, a vím, že jeho   styl humoru bývá poněkud   svérázný, ale tady mi   opravdu jaksi nesedl. No nic,   uvařím si vtipnou kaši a   třeba mi to ještě docvakne.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.5.2015
Vesnice....
Vesnice je svět sám pro sebe   a i když vesnicí nazývám   naše městečko, které má   15 tisíc obyvatel, k této   "pidivesnici" máme   hodně daleko.
Za sebe   mám s tímto filmem dva   problémy - slyšet Pražáky   mluvit nářečím mi tahalo   uši (a to Vilhelmová byla   nejlepší) a nevěřím, že   tato "p.del" měla   starostu. Jinak herecké   výkony velmi slušné -   Tesařová a Plesl kvalitka,   Trojan dejme tomu, i k   většímu prostoru, ale   konkrétně Tesařová ho   strčila nejen do kapsy.
Chvílemi jsem si nebyla   jistá co je záměrem filmu,   jestli nějaká sociální   analýza, chvílemi do komedie   to mělo daleko. Trochu v   rozpacích, ale zase taková   hrůza to nebyla.
Jenom   bych potřebovala osvětlit   účel nebo smysl rodiny,   která s dětmi stěhovala   nábytek. To jako mělo být   vtipné?
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.7.2014
Další zbytečný film roku.   Odehrává se v jednom   zapadákově na Šumpersku.   Hrdinovy příběhů tvoří   sexuálně neukojené samice a   buranští vidláci. Všichni   mluví spíše sprostě, než   slušně. Tak nějak tvůrci   tohoto snímku pohlížejí na   typické obyvatele současné   vesnice. V jednom domě žijí   tři ženy. Matka se svými   cerami neurčeného věku. Už   to nejsou holky náctileté,   ale také už mají dávno   věk takový, kdy by měly   mít vlastní rodinu. V jiném   domě žijí dva bráchové, z   nich je jen jeden ženat. Oba   se však sexuálně   uspokujují na jedné žene,   střídavě samozřejmě, a   neurvale se chovají ke   kočce, kterou mají ve svém   hospodářství. Je tu pár   dalších postav, které do   děje zasáhnou. Starosta,   který starostou nikdy být   nechtěl. Nebo mladík Olin.   Ten je manuálně šikovný i   sexu žádostivý.
Je   to film o ničem. Nemá ani   pořádný příběh. Je to   jakási sonda do drobných   událostí v jedné vsi. Ale   jsou to spíše   těžkouvěřitelné   příběhy. Co herecké   výkony? Bída s nouzí. Snad   nejlépe vyniká Simona   Babčáková. Ta je velkým   hereckým objevem posledního   desetiletí. Ale za tu mnohdy   hraje už samotná vizáž.   Tím ji, prosím, nechci nijak   shazovat.
Panu   Miroslavovi Krobotovi se tento   film nepovedl. Nebo lépe   řečeno, mně se ten film   nelíbil.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2014
Otázkou zůstává co chtěl   pan Krobot říci? Ukázat   rázovité lidi někde u   Hanušovic,zasmát se jim,nebo   jen nastavit zrcadlo životu   na malé zapadlé   vesnici?Nevím,,,dle mého ale   zůstal na půli cesty.Jisté   věci asi vystihl   dobře,některé scény a   vtipy jsou fungující,ale   celek se táhne v jakémsi   nudném oparu .Nedokážu moc   přesně ohodnotit a nevím   zda se někdy podívám   znovu...
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2020
Za mě dobrý. Už proto, že   jsem vděčná, že nebydlím   v takové prdeli světa. A   vůbec, tento film bych   ordinovala jako lék na   depresi všem zpovykaným a   rozmazleným vyhledavačům   psychologické podpory   drahých koučů. Tenhle   Krobotův mistrně vykreslený   maras musí povzbudit   každého, kdo si myslí, že   je nešťastný, protože   nevidí svůj smysl života...   Akorát ten podivný dialekt.   Asi to byl záměr, ale   Moraváky to tahá za uši.   (Su z Brna.)
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.12.2014
Pohled na život v jedné   české vesnici ,většina   děje se odehrává v místní   hospodě nebo na   hřbitově,hospodská si to   rozdává ze starostou,objeví   se i jeden mord,kousek od   vesnice žije parta   bezdomovců,nic moc   záživného jsem si z filmu   nevzal takže   přehlédnutelná podívaná.
Serpentina
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.1.2015
A co tím chtěl pan režisér   říci?! Nepochopila jsem, o   čem vlastně byl   děj...Vlastně ani jsem   nemohla, protože to bylo o   ničem. Nemastné,   neslané.... Velké ztráta   času.
New
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.11.2020
Bydlím taky na vsi. Když   mám chuť, zajdu na pivo.   Občas tu máme i nějakou   další akci. Za rohem   Babišovice, kde jsou skoro   všichni pod nadvládou peněz   jakýhosi vládního slováka   a všichni ho musí volit ...   u nás asi taky ... ale   takovýhle figurky do   "džezu" jako v   týhle slátanině tu fakt   nemáme ...
Pecik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.1.2017
Až na opravdu pár vyjimek,   jsem ve filmu nenašel ty   komediální prvky. Spíše   překvapení a paradoxy, než   humor - film mě nezaujal a   spíše nudil.
Máša13
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.1.2015
Po
přečtení recenzích jsem se   filmu bál a ten strach se   nakonec ukázal jako   oprávněný...To že mám   rád "kroboťácké"   postavičky ve   filmu,neznamená,že jsem   připraven na celý   "kroboťácký"   film.První půlku byla   zásadní otázka otázka,zda   to vypnout,druhou už jen   zvědavost,co z toho   vyleze(jen mezi námi-vůbec   nic).Překvapilo mě,kolik   poměrně známých a dobrých   herců kývlo na nabídku   hrát v tomto   veledíle.Autorita p.Krobota   je asi veliká:-)Výkony   herců jsou také jediné,co   lze pochválit,ale kde nic   není,ani smrt   nebere:-)Závěrem-p.Krobota   mám rád,jeho postavičky   (Hnátek apod.)miluju,čtvrtá   hvězda nebyla vůbec   špatná,ale tohle byla   střela hodně mimo...
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.6.2015
Na další film Krobota jsem   se těšil, ale tentokrát mi   radost neudělal. Nudný   příběh má být nudný, jen   v tomto případě je to   spíš takov slepenec skečů,   tu vtipných, tu smutných.   Nevím jak moc to dalo práce,   protože tentokrát to vypadá   jako výjezdní zasedání   Dejvického divadla ve stylu   "pojedeme na výlet a   natočíme film". Možná   časem tomu přijdu na chuť,   ale teď ne.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2014
Když víte, že jdete na film   Miroslava Krobota, dostanete   to, co jste čekali!
Tak jako režisér, ani   jeho snímek toho moc   nenamluví, tak jako jeho   režisér, i snímek má svůj   výraz. Bez příkras, bez   pitvoření, bez zbytečných   slov. Důležité je najíst   se, napít se, uspokojit   libido a přežít další   den. Spíše než dějovou   linku vázanou na hlavního   hrdinu očekávejte   vyprávění o lidech na   vesnici, kde se nikdo s nikým   a ničím nesere a neplýtvá   svou energií na řešení   pičovin.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2019
Sýrové , vulgární a místy   úsměvné. Osudy několika   zoufalců na nějaké zapadlé   dědině u Hanušovic.   Zajímavé je kolik podivínů   se sejde v jednom   zapadákově.
brizaa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.4.2015
No,hm,film,českej,z vesnice.   A jestli to bude holka,tak to   bude třetí kurva v   rodině.Asi tak.Proč?Nevím.
Jara57
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.2.2015
To si z nás, kterým se film   no řekněme nelíbil,   dělají pánové z České   filmové a televizní akademie   která letos udělovala   České lvy, asi pr.. srandu,   nemyslíte?
SID-RCD
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.1.2015
Nechci se dohadovat s lidmi,   každý jsme nějaký, někomu   se to líbilo, ale můj názor   je, že to byla ztráta času   sledování tohoto filmu.
Marwehr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.4.2015
Ztráta času
Další zoufalý pokus o   umění,další zbytečná   slabomyslná kravina, která   opět skončí bez   povšimnutí v propadlišti   dějin.
Proč ve všech   filmech straší pořád ti   samí herci jako je Trojan a   Vilhelmová?Copak ČR   nedisponuje jinými   umělci?
Nic proti nim   ale už je jich všude plno   obzvlášť když Trojana   vidím 10x denně v reklamě   na T-Mobile.
johanice
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.4.2016
Asi mám divný vkus, neboť   se mi tento film, který   získal několik Českých   lvů, vůbec nelíbí. Film o   buranech v jakési zapadlé   vísce u Hanušovic, kteří   se toporně snaží o   hanácké nářečí, ačkoli   Hanušovice na Hané neleží.
paskaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2015
Krátka, pozvoľna plynúca   tragikomická sonda do života   jednoduchých dedinských   ľudí, disponujúcich   diskutabilnými morálnymi   kvalitami. Bez potreby   vynášať nad týmito   kvalitami súdy. Atmosféra   takmer dokonalá, herecké   výkony slušné, najviac ma   dostala Simona Babčáková.  
Môže byť.
zelenyraul
Hodnocení:
Přidáno: 3.4.2016
Jen jednu   větu.Děkuji.Děkuji po   dlouhé všem,kteří jsou pod   tímhle filmem podepsaní....a   panu Krobotovi zvlášť.
emkohacko
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2015
schíza, ale líbilo se mi to
Schíza, ale líbilo se mi to.   Přesto že se ve filmu   vlastně téměř nic neděje   mě to nenudilo. Ale podruhé   už se nejspíš nepodívám.
hppp
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.8.2014
skoda
TAKOVY herecky potencial a tak   nevyuzity v banalnim pribehu   nepribehu,postavy nepostavy   jen tak plynou,obcas reknou   neco ocekavaneho a nebyt   sprostych slov,sexu a parku,po   deseti minutach by unavenejsi   divak spal spankem   zaslouzenym. Velka skoda.
radka.spisakova.9
Hodnocení:
Přidáno: 5.4.2016
Nevím co si o tom myslet
Po superlativech v tisku a   několika Českých lvech jsem   čekala na film s velkým F.   Já jsem to buď nepochopila,   nejsem asi dostatečně   náročný divák nebo už   tomu všemu kolem našeho   filmu naprosto nerozumím.   Bylo to nudné, přihlouplé,   sprosté a o ničem. Taťána   Wilhelmová na ty buranky   opravdu není vhodný typ.   Herečka, kterou stojí za to   zmínit je Johana Tesařová.   Ale jinak - prostě umělecký   dojem NULA
Bruno27
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2015
Já musím většině   hodnotících oponovat.   Ačkoliv nepodléhám módní   glorifikaci určitých person,   kvalita, která Miroslava   Krobota katapultovala během   posledních 10 let mezi   nejkvalitnější domácí   mozky na poli kinematografie,   je neoddiskutovatelná. I   když to automaticky   neznamená, že nemůže   stvořit nesmysl. V tomto   případě se ale o nesmysl   určitě nejedná. Mám pocit,   že většina hodnotících   nepochopila, o co režisérovi   vůbec šlo. Očekávali   nosný příběh a možná   jsou naladěni na více   komerční filmy. "Díra   u Hanušovic" prostě   plyne a osudové drama   nepřichází. Tento film   totiž popisuje život takový   jaký skutečně je, bez   Hollywoodského patosu a s   úctou k obyčejnému životu.   Mě osobně hodně   připomíná filmy Bohdana   Slámy, kterého velmi   obdivuji a který s oblibou   vykresluje osudy lidí na   okraji společnosti. Herecké   výkony jsou skvělé a vedle   osvědčených   "mládežníků"   Trojana, Vilhelmové, Plesla,   Krobotové, Novotného nebo   Babčákové, nemohu   nevyzdnihnout brilantní   herectví Johanny Tesařové v   roli matky. I když pro   tentokrát pan Krobot sice   ještě trošku v mých   očích za zmíněným   režisérem Slámou   zaostává, určitě nebylo   jeho záměrem kolegu   kopírovat a mě nezbývá   než mu popřát hodně   dalších úspěšných   filmů. Tento se mu povedl moc   hezky a já jsem rád, že mu   mohu na tomto webu trochu   vylepšit skóre. Já se   rozhodně nenudil....
Izopanda
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.7.2014
"The best of " českých sociálních dramat
Díra u Hanušovic je   sociální drama z vesnického   s komediálními prvky. Děj   je postaven na tom, že dva   představitelé během filmu   nenadále zemřou a třetí   ochrne po mrtvici. Ostatní   protagonisté se s tím nějak   vyrovnávají. Nad tuto linku   tvůrci umístili sérii   gagů, které jsou ovšem po   filmu rozesety řídce a   většině jsem se ani   nezasmál. Co je vtipného na   tom, že hrobník najde na   hřbitově lidské ostatky,   nebo že Hynek Čermák   vyhodí za hřbet kotě z domu   a při tom sprostě křičí?   To je tak na úrovni Heleny   Růžičkové v sérii Slunce,   Seno… Pár legračních   momentů tam bylo (scéna se   statikem, scéna s manželkou   pokrývače v hospodě,   kterážto si stěžuje, že   manžel je stále někde na   střechách nebo v garáži),   ale to je málo. Chtělo to   asi víc přípravy a   pečlivosti. Vzpomeňme na   Svěrákovy komedie, kde   tvůrci stříleli jeden vtip   za druhým a pokaždé se   trefili. Tenhle film spád   nemá. Desetivteřinový   statický záběr na malebné   údolí mě nutil sledovat   hodinky, kdy už to skoční.  
Řada scén mi   připomenula jiné české   filmy. Například: Do kostela   zatéká a místní to jdou   opravit (Zapomenuté světlo),   pán si staví dům, nemá   peníze a tak to jde pomalu   (Dům), mladou sympatickou   holku si chce odvézt bohatý   cizinec a uchránit ji před   osudem (Štěstí, Kráska v   nesnázích). Se sociálními   dramaty se vůbec v   posledních letech roztrhl   pytel (Mistři, Sluneční   stát, Divoké včely, Čtyři   slunce,…) a proto je krajně   obtížné přijít na tomto   poli s něčím novým, jiným   a lepším.
Když to   shrnu, jelikož Dejvické   divadlo samo o sobě funguje,   chodím na ně často a rád,   herci jsou to výborní a   sehraní, domnívám se, že   vyznění filmu ovlivnil   jednak slabší scénář,   jednak problém s přenosem   atmosféry živého   představení na plátno.   Existují i 100x horší   filmy, třeba podobný   „prázdninový počin“   Poslední plavky s Petrem   Čtvrtníčkem v hlavní roli.   Ovšem u herců Dejvického   divadla a u pana Krobota jsem   čekal, že to bude něco   výjimečného. Proto to   částečné zklamání. Paní   Spáčilová film ohodnotila   jako lehce nadprůměrný, já   to na víc jak na průměr   nevidím.
Babuuuu
Hodnocení:
Přidáno: 11.8.2014
Jestli mi někdy bylo líto,   že jsem vyhodila peníze za   kino,tak teď..Je to   nejhorší film, jaký jsme si   mohli vybrat. Pokud si tvůrci   mysleli, že je vtipné   použít spoooustu sprostých   slov a že se lidi budou smát   tomu, že sedí dva chlapy a   ženská,co chlastaj a koukaji   na televizi v hospodě..tak   mě to tak nepřijde. Opravdu   film totálně o ničem!!!
figarus
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.8.2014
slabota
Bohužel nejslabší film   jaký jsem v životě viděl   ;). Ukázky na film jsou   daleko vtipnější nez film   samotný. Herecké obsazení   skvělé ale příběh, jestli   se to tak da vůbec nazvat je   o ničem a nemá spád.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih80079minih80079Není kam utéct (2011) 
A Lonely Place to Die n
minih140506minih140506Orel Eddie (2016) 
Eddie the Eagle n
minih77618minih77618Smrtící stezka (2009) 
Deadfall Trail n
minih156352minih156352Beyond Skyline (2017) 
Beyond Skyline n
minih20232minih20232Škola základ života (1938) 
Škola základ života n
minih28962minih28962Milion let před Kristem (1966) 
One Million Years B.C. n
minih36404minih36404Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho (1991) [TV divadelní představení] 
Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho n
minih37404minih37404Kdo je kdo (1973) [TV film] 
Kdo je kdo n
minih12679minih12679Mlhy na Blatech (1943) 
Mlhy na Blatech n
minih84820minih84820Occupant (2011) 
Occupant n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Doktor Martin (2015) [TV seriá...

10:35 - 11:30

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

10:25 - 11:20

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Iveta (2022) [TV minisérie]

09:30 - 10:55

80 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190585
Osobností: 697893
Fotografií: 764078
Plakátů: 376727
Obsahů a biografií: 178312

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10