Zari

Komentáře uživatele Bruno27

Bruno27

Bruno27 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 11
Birdman (Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance))
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.1.2015
Když jsem se dověděl, že   hrají nový film mého   oblíbeného režiséra,   neváhal jsem ani minutu, ale   hořce se zklamal. Birdmana   jsem nepochopil. Teatrální   dialogy na mě působily   nesrozumitelně, vtipné mi to   nepřišlo, vsuvky na způsob   amerických akčňáků byly   trapné a několikrát   natahovaný konec to celé jen   potvrdil. Jako pozitivum   vidím pokus natočit film   jakoby na jeden záběr, to je   moc zajímavé a taky   výborné herecké výkony   všech (hlavně Stone a   Watts). Každopádně snaha   režiséra se tentokrát   minula s mým chápáním   kinematografie, ale   nepochybuju, že si své   fanoušky bezesporu najde.   Inarritu je totiž zcela   vyjímečný a budu se   těšit, že příště si z   jeho filmu sednu na zadek,   jako třeba v případě 21   gramů. Pro mě tentokrát   ztracený čas :-).
Čtyři slunce
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2012
10/10
Na filmy Bohdana Slámy mám   velkou slabost a proto jsem   už předem nepochyboval o   tom, že se mi bude líbit.   Jeho pojetí života lidí na   okraji společnosti bývá   neskutečně naturelní a   přirozené. "Čtyři   slunce" ovšem ještě   předčily mé očekávání.   Silný příběh podepřený   dokonalými výkony hlavních   představitelů a nade vším   tím - "Mistr   Sláma". Jen velmi   těžko brzdím své nadšení   - tohle už dál nejde   dotáhnout. Bravo všem kdo se   na tomto filmu podíleli!
Díra u Hanušovic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2015
Já musím většině   hodnotících oponovat.   Ačkoliv nepodléhám módní   glorifikaci určitých person,   kvalita, která Miroslava   Krobota katapultovala během   posledních 10 let mezi   nejkvalitnější domácí   mozky na poli kinematografie,   je neoddiskutovatelná. I   když to automaticky   neznamená, že nemůže   stvořit nesmysl. V tomto   případě se ale o nesmysl   určitě nejedná. Mám pocit,   že většina hodnotících   nepochopila, o co režisérovi   vůbec šlo. Očekávali   nosný příběh a možná   jsou naladěni na více   komerční filmy. "Díra   u Hanušovic" prostě   plyne a osudové drama   nepřichází. Tento film   totiž popisuje život takový   jaký skutečně je, bez   Hollywoodského patosu a s   úctou k obyčejnému životu.   Mě osobně hodně   připomíná filmy Bohdana   Slámy, kterého velmi   obdivuji a který s oblibou   vykresluje osudy lidí na   okraji společnosti. Herecké   výkony jsou skvělé a vedle   osvědčených   "mládežníků"   Trojana, Vilhelmové, Plesla,   Krobotové, Novotného nebo   Babčákové, nemohu   nevyzdnihnout brilantní   herectví Johanny Tesařové v   roli matky. I když pro   tentokrát pan Krobot sice   ještě trošku v mých   očích za zmíněným   režisérem Slámou   zaostává, určitě nebylo   jeho záměrem kolegu   kopírovat a mě nezbývá   než mu popřát hodně   dalších úspěšných   filmů. Tento se mu povedl moc   hezky a já jsem rád, že mu   mohu na tomto webu trochu   vylepšit skóre. Já se   rozhodně nenudil....
Drsňák (Knallhart)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Film běžel včera ve   filmovém klubu na ČT 2 a jen   mě přesvědčil o   vzrůstající kvalitě   německých filmů. Skutečný   příběh z Berlína   dnešních dnů, bez   jakýchkoliv bubblegumových   přísad ani přehnaně   drsného patosu. Úžasný   výkon Davida Crosse v   titulní roli, ale ani   ostatní osoby nezaostávají   v přesvědčivosti. Jedna z   finálních scén na   periferii, kdy je Michael   postaven před hrůzné   dilema, vám vezme dech.   Hodně dobrý film,   doporučuju!
Elitní jednotka (Tropa de Elite)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2010
ELITNÍ JEDNOTKA 10/10
Dokonalý film. Neskutečně   intenzívní, syrově   naturalistický, aniž by měl   v sobě cokliv patetického   nebo Hollywoodského.   Shlédnul jsem jedním dechem,   díky ČT za to, že ještě   nerezignovala na vysílání   takových skvostů světové   kinematografie
Habermannův mlýn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2011
10/10
Popravdě řečeno, jsem dost   nemile překvapen počtem   negativních reakcí na tento   film v komentářích níže,   protože mě osobně po jeho   shlédnutí snad ani žádné   negativum nenapadlo. Že   glorifikuje Němce a   "shazuje" Čechy?   Každý rozumný člověk ví,   že v každém národě jsou   namixovaní jak darebáci, tak   slušní lidi a z historek   vyprávěných mými   prarodiči vím, jací   hrdinové byli někteří   "partyzáni" v   květnu 1945. A ruku na srce,   my Češi máme   patolízalství a podlézání   bohužel v krvi   přespříliš. Další bod -   že zde jsou nevýrazné   výkony a ryby by to zahrály   líp? Nevím, kolik castingů   má za sebou autor tohoto   komentáře, ale přestože   přistupuji s odstupem např.   ke všude vychvalovanému   Rodenovi - tady je opět   skvělý! Co další?   Představitelka Habermannovy   manželky Jany - dokonalá hra   obličejem a vyjádření   emocí. Hrušínský -   excelentní slizkost.   Koslowski? Podle mě téměř   rovnocenný výkon padouchovi   Landovi z Tarantinových   "Panchartů", jen   škoda, že jeho dokonalá   němčina je později   nahrazena lámanou dabovanou   češtinou.
Shrnuto.   Habermannův mlým je dle   mého soudu jeden z   nejlepších filmů, které se   u nás za posledních pár let   natočily, skvělá kamera,   výprava, hudba, herecké   výkony, silné téma a   bezesporu výtečná režie   filmu, který může maličko   připomínat vynikající   Želary - ale bez jejich   romantiky, nebo zmíněné   Tarantinovy Pancharty - ale   bez jejich nadsázky a   černého humoru. Takže   temný, syrový film, takový   jaký občas život bývá.   Já vzkazuji všem, kteří se   na tvorbě tohoto snímku   podíleli jediné - BRAVO. Od   doby Panny a netvora a   Devátého srdce pro mě   nejlepší Herzův film.
Kolja
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2012
KOLJA 10/10
Tady jsou asi jakékoli   komentáře zbytečné. I s   odstupem času nelze napsat   nic jiného než: Geniální   námět, skvělé herecké   výkony, nádherná kamera,   dokonalá hudební kulisa.   Dojemný snímek, který   časem jen zraje a kterému   vůbec nic neschází. Oba   Svěráky odlít ze zlata. To   není na jednoho Oscara, ale   aspoň na 3, ať i v USA   vidí, jak se dělá kvalitní   kinamatografie.
Rekviem (Requiem)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Dalří z řady německých   filmů potvrzující jejich   skvělou úroveň zejména po   přelomu tisíciletí.   Naprosto přesvědčivě   podaný příběh na pozadí   náboženské demagogie   (náboženský čert opravdu   nikdy nespí!), který na Vás   padne jako těžká deka a   jehož sledování pro mě   bylo hodně psychycky   vyčerpávající - nikoliv   však nekvalitou filmu, ale   naopak jeho intenzitou a   pocitem bezmoci. Naprosto   dokonalá je matka hlavní   hrdinky - ztělesnění saně   v lidském těle. Určitě   doporučuju, ale ne pro večer   ve dvou u vína, vělmi   těžké téma...ale výborný   film.
Tichá bolest
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2012
TICHÁ BOLEST
Film jsem viděl poprvé na   začátku 90. let a v hlavě   mě zůstalo hlavně   neúspěšné hledání   slivovice a utopený tank.   Teď jsem měl možnost díky   Barrandovi film vidět celý a   musím napsat, že je to   skutečně opomíjený skvost.   Poctivý film, kde hořkost   většinou nesklouzne k   neefektivnímu patosu,   věrohodná atmosféra, kdy   skutečně silný námět   podpořil nejenom výtečný   režisér a skvělé herecké   výkony nejen Rudolfa   Hrušínského, ale i Ivana   Jiříka. O ději se nemá   smysl rozepisovat, je popsán   výše a na rozdíl od   několika komentářů níže   si myslím, že vícero   časových rovin děj velmi   oživuje a nutí člověka   přemýšlet. Skvělý, byť   velmí skličující, film,   který je potřeba znovu   vyleštit od prachu, aby   zářil v dnešní záplavě   laciného kýče.
Tobruk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2017
TOBRUK 9/10
Na Tobruk jsem se chystal   několik let a viděl až   včera na ČT. Já osobně   před Marhoulem a jeho týmem   smekám, protože natočili   film, který je dokonalý pro   oko, ucho a hlavně, není   trapný ani patetický,   čemuž mělo pomoci(a   zřejmě i pomohlo)   angažování neokoukaných   herců. Jejich výkony jsou   podle mě skvělé, nevadí mi   ani občasná sprostota   dialogů, protože takhle to   mezi chlapy ve skutečnosti   je, ani otevřený konec,   který nutí přemýšlet.   Myslím, že můžeme být   docela pyšní, že češi a   slováci natočili takovýto   film, který je navíc holdem   těm, kteří si prošli   skutečností. Mým jediným   malým problémem je   samozřejmě výborný Robert   Nebřenský, protože ho   pořád vidím se srosteným   obočím v Mlýnech :-).
Zvíře (L'animal)
 
Přidáno: 31.3.2009
10/10
Zmíněný film považuji   spolu s Mužem z Acapulca za   Belmondův absolutní vrchol.   Ve filmu je spád, napětí,   humor, krásná žena,   neopakovatelná atmosféra   80.let a samozřejmě happy   end. Naprosto bezvadná   komedie, které čas nemá   šanci nic ubrat na kráse.   Bebélovy scénky mentálně   retardovaného   "parazita"   sociálního systému nebo   zženštilého Bruna jsou   excelentní!